Jump to content


Photo
- - - - -

Reprezentacija Srbije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
5162 replies to this topic

#5131 MJ#23

MJ#23
  • Members
  • 537 posts

Posted 15 September 2010 - 19:37

'95 u Atini nije bilo navlačenja za nas. Pre bih rekao da smo smetali svima: Grke smo izbacili u 1/2, Hrvatima se nije slušala naša himna, a Litvanci nisu uspeli da izvrše pritisak na sudije i krah se desio odlaskom Sabonisa na klupu zbog 5. lične. U svakom slučaju, tu svi kukaju iz osećaja nemoći, svi su želeli naš poraz, ali to nije bilo jednostavno dovoljno protiv super raspoloženog Đorđevića (41 poen 12/9 za tri) i Danilovića.

'02 u Indianopolisu takođe nije bilo navlačenja za nas! Tokom utakmice smo i mi bili oštećeni što se isto može videti na snimcima, ali se prašina digla jer nije sviran evidentan faul Jarica na Skonokiniju na samom kraju meča. Dakle, diskutabilna odluka na kraju meča i tu sve počinje i isto tako završava, što se tiče sudijskih odluka u našu korist.

'10 u Istanbulu čitavih 40 minuta se očigledno navlači za domaćina. Bez obzira na famoznu LINIJU, za mene je najveći inikator sudijske tendencije da ekipa koja igra agresivno, jer juri rezultat celu utakmicu, ne uđe u bonus 3 četvrtine!!! - prebili su nam igrače i u tom grmu leži zeka, kao odgovor na kritike nekih da nismo uspeli da prelomimo meč na vreme - pa kako da ga prelomiš kada Turci ubiju boga u tebi u odbrani tokom većeg dela meča?

Edited by MJ#23, 15 September 2010 - 19:42.


#5132 Plikuscht

Plikuscht
  • Members
  • 16,514 posts

Posted 15 September 2010 - 19:39

Ja sam '95. imao 7 godina ...

u jbt ... :)
'aj po pivo mali :twak:


argentinu su nam namestili ... litvaniju i ne toliko ... bilo par sumnjivih odluka (na nasu stranu), ali je vise bio jedan od njihovih poslednjih generacijskih pokusaja da ucine nesto veliko u tom sastavu.

naravno, ocekujem da se zatrce bar dva-tri lika posle ovoga da mi objasne kako pojma nemam o kosarci (mozda cak i kako nisam pravi srbin?) jer u srbiji je jeres reci bilo sta protiv sopstvene reprezentacije -_-

#5133 Plikuscht

Plikuscht
  • Members
  • 16,514 posts

Posted 15 September 2010 - 22:25

kapica, osim sto i dalje ne shvata u cemu je problem, je prilicno osinuo ...

danas prvo kaze:

On je dodao i da je savez dobio mnogo manje novca od onoga što je tražio i dodaje da cifra od 70 miliona nije tačna.
- Ja ne znam odakle njoj ta cifra, ali istina je da smo tražili 100 miliona dinara za prošlu godinu, a dobili smo obrazloženje da ne mogu da nam daju više od 58 miliona.

a zatim veceras:

Saopštićemo u četvrtak kompletne podatke, ne samo kada je u pitanju 70 miliona dinara koliko smo dobili od države.


zatim, kuka kako nisu isplacene nagrade za ep ... a danas kao opravdanje za nemanje para kaze:

imali smo rashod od 200.000 evra za nagrade



:)

Spoiler! --Click here to view--


#5134 Beonegro

Beonegro
  • Members
  • 21,452 posts

Posted 16 September 2010 - 08:29

kao odgovor na kritike nekih da nismo uspeli da prelomimo meč na vreme - pa kako da ga prelomiš kada Turci ubiju boga u tebi u odbrani tokom većeg dela meča?



:)

#5135 Artur Dent

Artur Dent
  • Members
  • 8,603 posts

Posted 16 September 2010 - 09:46

argentinu su nam namestili

Jebemliga, ono jeste bio faul Jarica, ali ja sto sam pricao sa sudijama, svi su u fazonu "ma gde ce sudija da ti resava finale sviranjem licne za bacanja u poslednjoj sekundi na neresen rezultat? Neka rese to u produzetku."

#5136 pendulum

pendulum
  • Members
  • 731 posts

Posted 16 September 2010 - 10:19

Jebemliga, ono jeste bio faul Jarica, ali ja sto sam pricao sa sudijama, svi su u fazonu "ma gde ce sudija da ti resava finale sviranjem licne za bacanja u poslednjoj sekundi na neresen rezultat? Neka rese to u produzetku."

Pa svirali su recimo nama sad protiv Hrvata sekund pre kraja. Jeste taj faul bio mnogo više očigledan jer su Rašića odgurnuli sa dve ruke i slažem da sudije izbegavaju da u takvim situacijama sviraju bilo šta, ali to ne znači da se neće naći neki koji ima petlju.

#5137 uini

uini
  • Members
  • 38,035 posts

Posted 16 September 2010 - 11:24

litvanija-jugoslavija '95 je jedna od najboljihako ne i najbolja tekma koju sam gledao.
mi smo tada imali status koji nam je omogucavao da nas ne kradu..da li su sudili u nashu korist? moje mishljenje je da to nema veze sa zhivotom. davno sam gledao, al'verovatno ima YT snimak

argentina-scg takodje wicked tekma, fakat da nije sviran faul pa smo otishli u produzhetke, ali ono shto je bodiroga tada uradio u poslednjih par minuta je neverovatno, pa je to u neku ruku 'nagrada'
opet, izbacili smo amere pre toga, sumnjam da je picilkas to namerno uradio

najveci shtos su 'rvati, koji ama bash nikakve veze nemaju sa ovim tekmama a pishu ovakve textove..bice toga josh u deceniji koja dolazi, poshto cemo se mi boriti za medalje a oni chekati da se pojavi trener koji zna shta radi (ain't gonna happen : )

#5138 medobrundo

medobrundo
  • Members
  • 34,166 posts

Posted 16 September 2010 - 12:15

Stanković: Sudije nas nisu drastično oštetile!?

Odavno se Srbi nisu tako ujedinili oko neke teme kao posle poraza u polufinala SP od Turske zbog očajnog suđenja. Međutim, počasni generalni sekretar FIBA i počasni predsednik KSS ne slaže se da su "orlovi" drastično oštećeni protiv domaćina turnira.

- Mnoge reakcije su preterane, takvih sudijskih odluka je bilo i biće. Ne vidim, kako neki ističu, da su nas čak 50 puta oštetili, to je preuveličavanje. Ne zaboravimo da smo dve utakmice na šampionatu dobili sa po pola koša razlike, da smo 2002. u Indijanapolisu osvojili titulu na sličan način, kada Argentincima nije sviran faul u poslednjoj sekundi. Takvih slučajeva, dakle, ima koliko hoćete. Osobe koje kritikuju nisu objektivne, govore više ono što osećaju. Mi smo takav narod, reagujemo i kada treba i kada ne treba, nije ovo nešto što se događa prvi, a ni poslednji put - istakao je Stanković u intervjuu za Blic.

Proslavljeni košarkaški radnik ističe da bi KSS trebalo da sačuva selektora Dušana Ivkovića.

- Ne znam kako zadržati Ivkovića, kao što ne znam gde je tih na desetine sudijskih grešaka na štetu Srbije u meču protiv Turske. U svakom slučaju, Duda bi trebalo da ostane, ali odluka je isključivo na njemu. Vidim da se sada prepucavaju Savez i Ministarstvo sporta oko novca, pitaju jedni druge gde su pare? Nikada se nisam upuštao u finansijske detalje, ali neka se ne zaboravi da se svaki savez finansira jednim delom od Ministarstva, iza kojeg stoji država, koja takođe snosi odgovornost za ovakvo stanje. Mislim da u ovom slučaju nešto ne štima u Ministarstvu Snežane Samardžić-Marković - poručio je Stanković.

sportal.rs


Sa Bozom pod ruku, pa se lepo naguzite da vas Duda sutne u dupe..

#5139 bekrinjo

bekrinjo
  • Members
  • 19,361 posts

Posted 16 September 2010 - 12:54

Певај Србијо и кад ти се плаче
16 сеп, 2010

Из Пољске смо се вратили са сребром и стиховима – певај Србијо земљо јунака… Из Турске смо стигли без медаље, али баш као што каже наредни стих поменуте песме, наши најбољи кошаркаши су нам дали повода да певамо и када нам се плаче.

Мала земља са Балкана, са нешто више од шест милиона становника свету је још једном показала зашто важи за европску империју. Штета, што јој је отето право да против тима из колевке кошарке проба да покаже да је најбоља на свету. Нисмо се попели на победничко постоље, али ако је за утеху: Србије се поново сви плаше и диве.

- Имамо разлога за задовољство, иза нас је добар турнир на коме смо показали да имамо велики потенцијал. Не треба заборавити да смо најмлађи, ако наставимо у овом ритму, наше златно време тек долази. Пред нама је још десет година у државном тиму, налазимо се на путу славе – рекао је Милош Теодосић. – Овај турнир морамо да памтимо по добром. Да нам је неко пре светског понудио четврто место, вероватно бисмо одмах прихватили. Ја сигурно не бих, али шта сада да се ради.

Пут Турске кренули смо са реалним очекивања и великим сновима?

- Нисмо осећали никакав притисак, били смо растерећени и због чињенице да Светско првенство не доноси Олимпијске игре. Четвртфинале је био неки оптимални домет, али смо га надмашили. То четврто место је можда лошије него пето, били смо на корак од медаље, али ово је велики успех.

Готово цео свет је мишљења да су нам отели финале?

- Утакмица против Турака је била јако напета, знали смо шта нас све чека због притиска публике и свега осталог. Али, сматрам да смо баш на том мечу показали да смо зрели за велика дела. Наравно, било је доста момената који нису смели да се догоде, али селектор је о томе све већ рекао.

Притисак на Вама је био највећи?

- Крстић и ја смо га поделили, што је нормално. Али, ни нас двојица у неким моментима нисмо били заштићени од стране арбитара, као уосталом и цео тим. Зашто је то тако, не знам. Ми смо дали максимум и упркос свему показали да ћемо бити велики тим.

Најбољи сте играч Евролиге, изабрани сте у идеалну петорку Европског првенства, сада и Светског. Да ли је барем то утеха за чињеницу да смо остали без медаље?

- Не може ништа да замени осећај када се у Србију вратиш са медаљом. Наравно да ми је драго, али далеко од тога да може да представља утеху.

Зашто нисте остали у дворани да примите признање?

- Нико ми није рекао да би требало.


Од почетка турнира смо били у хендикепу, због ваше и Крстићеве суспензије?

- Ми смо сјајна екипа, чак и без Крлета и мене. Сигурно да се одсуство осетило, ипак навикли смо да играмо заједно. Али, када смо се вратили све је дошло на своје место. Били смо сјајни.

Међу навијачима је расположење као да сте освојили медаљу?

- Мени је највише криво због нашег народа и славља које би сигурно уследило. То је одувек био обичај када је кошарка у питању, а не као неки да се слави пласман кроз квалификације. Надам се да ћемо им се одужити већ на наредном турниру у Литванији – закључио је Милош Теодосић.


SZ

bold1: :)
bold2:Jel on ovde pecnuo fudbalere?

Пуцањ у празно
16 сеп, 2010

Где су паре? Питање које се у Србији, земљи са безброј финансијских малверзација и афера, последњих година најчешће поставља. Недавно га је поставила и министарка омладине и спорта Снежана Самарџић – Марковић и упутила га на адресу Кошаркашког савеза Србије.

После великог успеха наше репрезентације на Светском првенству у Турској, министарка се заинтересовала зашто се селектору Душану Ивковићу дугује девет плата када је на рачун Савеза уплаћено 70 милиона динара. И то у тренуцима када наша кошарка доживљава ренесансу, а играчи који на терену на блистав начин репрезентују своју земљу, селектора доживљавају као другог оца.

Признаћете, оваква конструкција забринула би сваког патриоту, истинског заљубљеника у игру под обручима па и обичног грађанина који и није баш много заинтересован за дешавања на магичном правоугаонику.

Овако жестока прозивка од стране надлежног министарства подигла је узбуну у Сазоновој па је за данас већ заказан састанак Извршног одбора који би између осталог требало да покаже комплетан ток новца који је ове године прошао кроз Кућу кошарке:

- Детаљна анализа прилива и одлива средстава биће објављена на сајту Савеза. Буквално све уплате, са свих страна. И од државе и спонзора. То ће бити објашњење за све који импровизују одређене ствари када је Савез у питању – био је први коментар председника КСС Драгана Капичића када смо га позвали и поставили му назаобилазно питање – где су паре.

Први човек српске кошарке био је прилично резигниран наступом министарке Снежане Самарџић – Марковић. Он је потврдио да су поменута средства уплаћена на рачун Кошаркашког савеза, али и објаснио како су она распоређена:

- Тачно се зна да је од тих 700 хиљада евра чак 200 хиљада отишло за награде играчима за освојено сребро на Европском првенству у Пољској. Чим су средства легла на наш рачун одмах су исплаћена играчима. Још 25 хиљада евра потрошено је на кампове, док је остатак покрио трошкове припрема чак 10 селекција које су ове године биле у погону – објаснио је Капичић.

На питање услед чега је дошло до раскорака између КСС и министарства омладине и спорта, Капичић каже:

- Заиста не знам. Никад нисам помињао министарство осим када сам шест месеци кукао и плакао да се помогне кошарци. И то радим нон-стоп и то нико не поштује и не гледа. Сада сам доживео да ме неко прозива у делу финансија када је све под конац, а у то ће се сви уверити. Никада нисам реч рекао зашто нам држава не реши финансијска питања, јер једноставно у буџету су одвојена мања средства него што је тражено. Никад нисам упућивао критике на тај рачун осим што сам покушавао да пробудим свест целог друштва, а када то кажем мислим и на привреду. Јер, сматрам да је кошарка својим резултатима постала обавеза, а не да јој се помаже кад и ко може.

Први човек Куће кошарке наглашава да је своје захтеве за помоћ истицао 50 пута у последњих шест месеци:

- Можда сам био прегласан и сувише интензиван у тражењу решења и молби, јер не могу из џепа да извадим паре као што не могу да натерам привреду која као и држава има своје проблеме. Можда сам због тога ја кривац за некога.

Капичић ипак, не осећа никакву кривицу:

- Нисам крив него поносан колико сам био активан на том плану да свима покажем колико кошарка завређује. И хвала богу последње четири године завредела је много и поново је постала наш први спорт. Изашла је из оквира проблема. Поносан сам на то као и на чињеницу да сам се као ентузијаста, аматер борио у најгорим временима за овај наш спорт који је држави вратио 50 пута више него што му је она дала.

Први човек Куће кошарке директно је одговорио на питање где су паре. Данас би требало да стигне и писмена потврда његових речи.

Аргументовано је објаснио и оповргао тврдње министарства о небризи према селектору. Дакле, министарка је очигледно пуцала у празно, питање је само да ли ће залутали метак неког погодити.

Ј. Карановић



Плата селектора није из буџета

Драган Капичић у потпуности је демистификовао целокупну причу око дуговања селектору Душану Ивковићу:

- Плате селектору никада до сада нису даване из државних средстава. Она се усмеравају према програмима које Савез тражи и поставља сваке године. Иначе, од цифре које смо овог пута тражили добијено je 40 одсто мање. Од тих средстава се никад није ишло у измирење обавеза према селектору и осталим тренерима, већ искључиво од спонзора.

Капичић је истакао да је са Ивковићем разговарано на ову тему, да је уговором дефинисано да му се све исплати до краја године и зато чуди зашто је на овај начин од стране министарства додатно дестабилизован и онако отежан рад Савеза.


Спреман сам да одем

Бивши репрезентативац и првотимац Црвене звезде по ко зна који пут је поновио да је спреман да напусти место председника КСС уколико се појави неко други:

- Све те критике које иду на рачун Савеза, односно које су упућене мени, ја ћу издржати до момента када будем сматрао да треба да се захвалим. Свако ко буде пожелео да ради овај посао и има амбиције и решења, спреман сам да му препустим ову функцију. Ово није моја каријера, ја овде не градим славу, не примам ни плату. Нисам после овога паметнији и славнији него што сам био када сам био играч. Ја овде само могу да изгубим и евидентно је да губим зато што све што се ради, ради се некоректно, нетачно, тенденциозно, непринципијелно, ради се нешто против мене. Ја нисам битан, али нажалост мислим да се на овај начин ради и против самог спорта.

Зашто?

- Немам објашњење. Не знам зашто неко у време славе или пред сам пут на Мундобаскет тражи смену председника. И после свега што се десило у Турској тражи се објашњење за понашање Савеза који је манипулисао и срамно се односио према свом селектору и према министарству. Ако је то сада некоме потреба, објашњење је врло просто, јер је увид у пословање тако једноставан и транспарентан – рекао је Капичић.


SZ

Edited by bekrinjo, 16 September 2010 - 12:56.


#5140 Beonegro

Beonegro
  • Members
  • 21,452 posts

Posted 16 September 2010 - 12:59

Sa Bozom pod ruku, pa se lepo naguzite da vas Duda sutne u dupe..



Čika Bora propustio dobru priliku da ćutiTM

#5141 nemanjaol

nemanjaol
  • Members
  • 4,835 posts

Posted 16 September 2010 - 13:30

bold2:Jel on ovde pecnuo fudbalere?



Jeste, i treba. Mislim da je bas aludirao na situaciju kada su se u isto vreme igrale utakmica protiv Francuske u Bg-u i protiv Velike Britanije na evropskom u Poljskoj, tada smo na televiziji jedno vreme gledali Fudbal i Djokovica a ne kosarkase

#5142 Asterion

Asterion
  • Members
  • 13,160 posts

Posted 16 September 2010 - 13:40

Bora Stankovic ...born 1925. :)

#5143 Vlads

Vlads
  • Members
  • 242 posts

Posted 16 September 2010 - 13:42

'95 u Atini nije bilo navlačenja za nas. Pre bih rekao da smo smetali svima: Grke smo izbacili u 1/2, Hrvatima se nije slušala naša himna, a Litvanci nisu uspeli da izvrše pritisak na sudije i krah se desio odlaskom Sabonisa na klupu zbog 5. lične. U svakom slučaju, tu svi kukaju iz osećaja nemoći, svi su želeli naš poraz, ali to nije bilo jednostavno dovoljno protiv super raspoloženog Đorđevića (41 poen 12/9 za tri) i Danilovića.

'02 u Indianopolisu takođe nije bilo navlačenja za nas! Tokom utakmice smo i mi bili oštećeni što se isto može videti na snimcima, ali se prašina digla jer nije sviran evidentan faul Jarica na Skonokiniju na samom kraju meča. Dakle, diskutabilna odluka na kraju meča i tu sve počinje i isto tako završava, što se tiče sudijskih odluka u našu korist.

'10 u Istanbulu čitavih 40 minuta se očigledno navlači za domaćina. Bez obzira na famoznu LINIJU, za mene je najveći inikator sudijske tendencije da ekipa koja igra agresivno, jer juri rezultat celu utakmicu, ne uđe u bonus 3 četvrtine!!! - prebili su nam igrače i u tom grmu leži zeka, kao odgovor na kritike nekih da nismo uspeli da prelomimo meč na vreme - pa kako da ga prelomiš kada Turci ubiju boga u tebi u odbrani tokom većeg dela meča?

'95 jeste bilo u odredjenoj meri navlacenja za nas u finalu; bilo je vise situacija, npr: nedosudjeni faul Divca nad Sabonisom (koji po nekom drugom kriterijumu to ne bi bio, ali sudilo se dosta toga u toj tekmi i nije se tolerisala ostrija igra) nakon cega je ovaj poludeo, a za njim i Marculjonis i popili su tehnicke a mi dobili bacanja. Onda dosudjen faul nad Savicem u napadu koji je cak i za takve kriterijume bio smesan, i ko se dobro secam nakon te situacije su se Litvanci pobunili i odbili da nastave. Bilo je jos par tako-ovako situacija (Marculjonisu je cisto gazenje linije sudjeno -_- ) koje su dosudjene za nas, generalno malo al s obzirom na vaznost utakmica i naboj koji je proizvodio i tehnicke moze se izvesti zakljucak da je to ipak uticalo na ishod. Steta zbog toga jer mislim da smo bili bolji u tom (fenomenalnom) finalu i da bi ga u svakom slucaju dobili, ovako je, da upotrebim tu frazu, bacena senka na nasu (zasluzenu) pobedu. A da, nije bilo gotovo izlaskom Sabonisa, drzao ih je Marculjonis u igri i dalje.

'02 u Indiju navlacenja nije bilo, jedino sto nam je donekle islo na ruku je sto se pomalo sudilo po NBA principu "zastiti zvezdu", a mi smo ih, bar onih najvecih i dokazanih, imali vise (mislim da je jedino Djinobili tog leta potpisao za SA) . Divac je recimo odigrao jednu od retkih prljavih partija u karijeri, npr. kad je Oberta nalaktio u kontri, al onako smekerski, da to svi osim kojih treba vide :) . Sto se tice spornog "faula", mislim da je postojao al nije bio ranga onih koje je "kriminal" ne dosuditi, sve se veoma brzo odigralo i reko bih da su se sudije u tom minitrenutku prosto izgubile u dilemi ne-suditi, ne da su unapred resili "morate izgubiti ko vas jebe".

'10 jasno ko dijamant, cak ni onaj odvratni udaracki(sem Duranta) USA tim nije imao takvo sudjenje. Bilo je unapred jasno da nas tako nesto ceka i Duda je odlicno psiholoski spremio momke, nije se rasipala energija i koncentracija na opravdane ali jalove proteste.Mogli smo i pored toga da dobijemo, sut nas je stao u zavrsnici, stigli su nas i na kraju kosarkaskom Maradoninom rukom izbacili, mada su i nasi tu malo ispali naivni, al OK, to ce ih samo ojacati u buducnosti.

#5144 Asterion

Asterion
  • Members
  • 13,160 posts

Posted 16 September 2010 - 13:47

Čeka nas u košarci Serbian decade. :)

Edited by Castanius, 16 September 2010 - 13:47.


#5145 alonzo

alonzo
  • Members
  • 3,814 posts

Posted 16 September 2010 - 14:00


Ni Luis Skola nije bio u dvorani da primi nagradu, tako da je tu Milos Teodosic apsolutno u pravu.

Ni jedan ni drugi nisu primili nagrade kada su ih pozvali, a za to je kriv organizator...

Mada, Teodosic bolje sto nije izasao, zesce su ga izvizdali kada su objavili da je on u prvom timu...