Jump to content


Photo

Šivenje venčanice


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
10 replies to this topic

#1 Aleksandra82

Aleksandra82
  • Members
  • 7 posts

Posted 15 July 2010 - 11:26

Obišla sam skoro sve salone venčanica i nisam baš raspoložena da iznajmm venčanicu a opet nikako mi se ne daju četvorocireni iznosi za haljinu uza jedan dan. S druge strane htela bih da imam unikatnu haljinu pa jel znate gde bih mogla da naručim tako neku originalnu , modernu i pristupačnu? ...:-) uh sad i ja pretera... :ph34r:

#2 Prag 011

Prag 011
  • Members
  • 2,647 posts

Posted 16 July 2010 - 23:48

Prvo šimike,sada venčanica :D
Nisam nosio venčanicu na svadbi,nosila je moja bivša "draga" koju smo iznajmili,što ti i toplo preporučujem.Lepo izabereš,rezervišeš,nosiš,udaš se i vratiš venčanicu.Čak je, za vreme svadbe,dunuo neki vetar,
podigao kragnu ,volan ili kako se već zove,zalepio se za lice,i naravno ostao karmin. :ph34r: Kada smo vraćali,žena u radnji reče da nema veze,ionako ide na hemijsko.Nema glava da te boli. :)

#3 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 18 July 2010 - 17:39

Obišla sam skoro sve salone venčanica i nisam baš raspoložena da iznajmm venčanicu a opet nikako mi se ne daju četvorocireni iznosi za haljinu uza jedan dan. S druge strane htela bih da imam unikatnu haljinu pa jel znate gde bih mogla da naručim tako neku originalnu , modernu i pristupačnu? ...:-) uh sad i ja pretera... :D


Sivenje haljine uvek nosi rizik nesporazuma sa snajderkom, a jos vise sopstvene lose procene kako ce to nesto originalno bas tebi stajati. U oba slucaja je kriva, naravno, snajderka :ph34r: , ali to ti nece mnogo pomoci ako moras taj dan da budes u necemu u cemu se ne osecas dobro.
Osim toga, u vencanicu idu metri i metri materijala i to ne bilo kakvog, nego onog koji "dobro pada", dakle skupog, kvalitetnog i teskog za sivenje, a gotovo nemoguceg za prepravljanje, tako da nikako ne preporucujem ovaj eksperiment.

Ne pricam napamet, nego iz mene govori iskustvo bivse snajderke i u ovom slucaju se slazem s bivsim mladozenjom, a mojim dragim prijateljem Pragom. A posto to ne biva cesto, u to ime Attached File  viking2.gif   19.62KB   8 downloads

Dakle, osmeh na lice, iznajmljenu vencanicu na sebe, pa kad odradite posao za mame, tate, i ostalu rodbinu, s ustedjenom cetvorocifrenom sumom ti i dilber na neko lepo putovanjce :) .

#4 Prag 011

Prag 011
  • Members
  • 2,647 posts

Posted 19 July 2010 - 00:09

Ne pricam napamet, nego iz mene govori iskustvo bivse snajderke i u ovom slucaju se slazem s bivsim mladozenjom, a mojim dragim prijateljem Pragom. A posto to ne biva cesto, u to ime Attached File  viking2.gif   19.62KB   8 downloads

Dakle, osmeh na lice, iznajmljenu vencanicu na sebe, pa kad odradite posao za mame, tate, i ostalu rodbinu, s ustedjenom cetvorocifrenom sumom ti i dilber na neko lepo putovanjce :ph34r: .

Bivši a možda i budući :D mladoženja se evo složio sa drugaricom Vili po drugi put u poslednh mesec dana.
Vili,još ćemo nas dvoje da profuramo. :D

Alexandra,bio sam mlad,isto kao i Vili,i često sam mislio da sve znam,ali nekada treba poslušati i starije,proživeli su i živeće kakav takav život.
Mani se šnajderke,to je samo mučenje.Ako se ponovo budem ženio (Vili još ima nade i za tebe) sigurno neće biti golema svadba
kao kad sam bio mlad i zelen.
Samo kumovi,rodbina i Vili :)

#5 golosina

golosina
  • Members
  • 499 posts

Posted 01 August 2010 - 14:48

po meni prelep primer sivene vencanice i dobrog razumevanja mlade i snajderke. meni su obe ove dame poznate, pa znam da je zadovoljstvo bilo obostrano.

Attached Files

  • Attached File  jas.jpg   16.77KB   16 downloads
  • Attached File  jas1.jpg   18.82KB   12 downloads
  • Attached File  jas2.jpg   22.47KB   5 downloads

Edited by golosina, 01 August 2010 - 14:51.


#6 golosina

golosina
  • Members
  • 499 posts

Posted 01 August 2010 - 14:51

po meni prelep primer sivene vencanice i dobrog razumevanja mlade i snajderke. meni su obe ove dame poznate, pa znam da je zadovoljstvo bilo obostrano.

#7 Aleksandra82

Aleksandra82
  • Members
  • 7 posts

Posted 05 August 2010 - 15:21

Pa dragi narode izgleda da ste svi vi u pravu.... obilazila sam ove salone vencanica i stvarno ima mnogo lepih... lakse i meni i svima njima... :D mislim sa mnom :ph34r: . Cula sam da se otvorio neki novi saon preko puta Metropola pa jel neka od dama, a mozda i gospode :) bila tamo? Kakva li je situacija? ( nista bre ne stizem da uradim, ubi me radno vreme :D )

#8 Viktorija Dream

Viktorija Dream
  • Members
  • 1 posts

Posted 06 August 2010 - 12:30

QUOTE (Aleksandra82 @ 05.08.2010, 16:21) <{POST_SNAPBACK}>
Pa dragi narode izgleda da ste svi vi u pravu.... obilazila sam ove salone vencanica i stvarno ima mnogo lepih... lakse i meni i svima njima... krstipd4.gif mislim sa mnom rolleyes.gif . Cula sam da se otvorio neki novi saon preko puta Metropola pa jel neka od dama, a mozda i gospode rolleyes.gif bila tamo? Kakva li je situacija? ( nista bre ne stizem da uradim, ubi me radno vreme rolleyes.gif )



Ma nema ti druge nego okupi lepo drrugarice pa krenes redom.... srecom pa su ovi beogradski saloni sad vi nesto ovamo na Dorcolu i Starom Gradu... sve lepo mozes pesaka... Ali jedan dan mora da se odvoji. Ja glasam za ove salone sto imaju uvozne vencanice / iz Spanije i tako to.... kupi Reci da casopis, ili pogledaj na njihovom sajtu, tamo imas sve. pa srecno!!!

#9 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 08 August 2010 - 09:21

ne bih bash da rain on your parade, al ja bih samo neshto da pitam.
zashto uopshte zelish da se udash u venchanici?
ok, svaka haljina u kojoj se zena uda jeste venchanica, ali zashto mora da bude belo? to belo je onomad neshto znachilo, a danas su shanse da bela haljina korespondira sa postojanjem intaktnog himena vlasnice ravne nuli. so, why bother?
gledajuci razlichita venchanja, skontala sam da, kad su u pitanju venchanice, apsolutno nikakve veze nema ko je devojka, koji joj je socijalni, intelektualni i ini status. vecini proradi onaj dormantni seljachki gen koji, eto, ima tu jedinstvenu priliku da zablista u svom svom sjaju i koji svoje nosioce natera da izaberu venchanice ko iz doba Katarine II, da to bude bogato (akcenat na "ga"), pa sve sa trista slojeva, korsetima koji su nekad popunjeni mesom, a nekad ne (ovo zadnje je posebno tuzno za videti), "dijamantima" ushivenim u materijal, sve odradjeno s pompeznoshcu koja je odavno prevazishla granice kicha i zagacala überkitsch zbog kog kasnije te zene vishe ne mogu da gledam istim ochima.
stvarno retko sam vidjala devojke/zene koje su za venchanicu izabrale neshto ukusno, a josh redje neshto shto nije u beloj boji.

Edited by Dunadan, 08 August 2010 - 09:22.


#10 DJ_Vasa

DJ_Vasa
  • Members
  • 7,769 posts

Posted 09 August 2010 - 18:34

QUOTE (Dunadan @ 08.08.2010, 10:21) <{POST_SNAPBACK}>
ne bih bash da rain on your parade, al ja bih samo neshto da pitam.
zashto uopshte zelish da se udash u venchanici?
ok, svaka haljina u kojoj se zena uda jeste venchanica, ali zashto mora da bude belo? ...
stvarno retko sam vidjala devojke/zene koje su za venchanicu izabrale neshto ukusno, a josh redje neshto shto nije u beloj boji.

Eh, ti k'o da si bila na mojoj svadbi - jeste da smo se oboje obukli elegantno, ali nikakva bela venčanica, karanfil u reveru, leptir mašna ili veo, već smo se obukli kao i za klasične svečanije prilike. Oko toga smo se lako složili, jer j*** i sopstvenu svadbu ako treba da izigravamo pajace ili ako to nismo mi. IMO, j*** i ostale tradicionalne gluposti koje "zahteva porodica", osim ako to nije želja mladenaca. Srećom, oboje imamo normalne porodice, pa nismo morali ni s kim da se svađamo oko koncepta venčanja. Matorci su nam samo rekli sledeće: "Deco, kako god odlučite po pitanju venčanja, tako će i biti", a znam da im se i dopalo ono što smo odlučili - uzak krug prijatelja i familije, koktel, a nešto kasnije žurka.

Mogu da ispričam i dve anegdote vezane za venčanja koje mogu biti korisne.

Jedan školski drug se nedavno oženio, a mlada je sasvim obrazovana devojka iz istočne Srbije. Tamo su navikli da na svadbi bude trocifren broj gostiju i da traje bar nekoliko dana. Ni njemu ni njoj se nije svidelo da drežde par dana po nekakvoj šatri i da se ljube sa kojekakvim pijanim budaletinama ili slušaju kojekakve kreštave pevaljke. Njeni roditelji ni danas ne mogu da im oproste što su ih jednog petka samo nazvali i rekli da je venčanje zakazano za naredni dan i da ih pozivaju na venčanje u opštini i na ručak posle toga.

Poznanik čija žena ima sličan background kao prethodna mlada je to rešio na drugi način - posle opštinske svadbe su oboje zbrisali, čak zeznuvši i popa kod koga nisu hteli, dok se pijana seljadija zabavljala bez mladenaca. Danas imaju dvoje dece, imaju srećan brak, a trenutno se odmaraju na nekoj španskoj plaži. Mladini roditelji više s njima ne govore.

Edited by DJ_Vasa, 09 August 2010 - 18:35.


#11 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 11 August 2010 - 03:15

Moja bolja polovica i ja, resili da se vencamo u trapericama (hrv: farmerkama laugh.gif ). Njen otac, ni da cuje. A, pogotovo, da ne plati (platio moj otac).

Morali smo biti obuceni "formalno."

Elem, izabrali crnu kozu. Par fotki sa vencanja:



Sta da kazem? Moje kozne pantalone imaju nekih 300 000 km za sobom (na motociklu), a danas vise ne stanem u njih - odebelio. A suknja moje bolje polovovice nema ni 10 kilometara. Vozila se u kombinezonu.



Nemoj da brigas. Vencanje je samo jedan dobar provod, jedan mali dan u zivotu. Vazno je da si nasla dobrog druga i co'eka, haljina pada u zaborav - ali on ostaje.

Neka ti je sa srecom!