Da se razumemo-ja volim da jedem,ali ne volim da kuvam.Ni ne mrzim,naravno,ali ne nalazim neko posebno zadovoljstvo u spremanju hrane.
Kada medjutim,znam da ne moram da ulozim previse truda a rezultati su ukusni i privlacni,hranu spremam sa entuzijazmom i dobrim raspolozenjem.
Kljucna rec je -improvizacija.Gosti treba da dodju za 15 minuta,a prodavnica daleko il zatvorena.I sta onda?pravac frizider i raznorazne kobinacije.Posto moji gosti uglavnom ne dolaze da jedu nego da se druze,obicno bivaju prijatno iznenadjeni onim sto su dobil[posto jadni nisu ocekivali nista ]
Evo jednog od mojih cesto upraznjavanih recepata.
Krila od ribe raze,koja imaju ukus ...recimo uporediv sa najlepsom a nemasnom i nesuvom piletinom,se ispeku na vrlo malo ulja,ogule sa kostiju[meso inace samo spada],dodaju zacini po volji,[ja cesto origano il provansalske trave ]...i uz to se jede velika salata sa
krastavcem,paradajzom ,i fetom
il krastacem,paradajzom,paprikom,kojom zelenom maslinom i mladim lukom
ps.ko moze,bez hleba,ko mora s hlebom,preporucujem samo malo,malo zagrejan u pecnici,tj sporetu.Na hleb takodje zacin,po volji.
nikad mi niko ko je to jeo nije ostavio ista u niti oko tanjira...bas nista.
Vreme pripreme,oko 20 minuta.Od toga deset na ribu,deset na salatu.Seckanje ukljucujem.
jel ima neko nesto da preporuci?
Edited by acajou, 04 May 2010 - 00:27.