Jump to content


Photo
- - - - -

Prestige SB Novi Sad, Prevara!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 10 January 2010 - 19:36

Pretpostavljam da je Tamara htela da nam saopšti sledeće:



Za novogodisnje praznike sam putovala u Istanbul preko turisticke agencije PRESTIGE SB iz Novog Sada ciji je vlasnik G-din Zeljko Srdic. Aranzman je iznosio 170 eur, 6 dana, 4 nocenja, autobuski prevoz u hotelu prema izboru putnika ( u mom slucaju hotel Kaya ***) sa doruckom i uslugama vodica. Pored navedenog, agencija je ponudila u svom aranzmanu i fakultativne izlete na znamenita mesta tog grada kao i organizovani docek Nove godine krstareci Bosforom. Za sve navedeno putnici su se odlucivali prema sopstvenom nahodjenju i naravno posebno placali prilikom prijavljivanja. Moji prijatelji i ja smo se odlucili za novogodisnje krstarenje cija cena je bila 65 eur a obuhvatala je sledece: program koji traje od 21.30 do 2 h, neograniceno pice i hrana, trbusni ples, tradicionalni program i DJ-a koji ce pustati muziku, stranu i domacu (nasu). Obzirom da iznos nije mali i da su ocekivanja bila velika, ono sto je te noci vidjeno i dozivljeno, ravno je skandalu i u tome su se slozili svi koji su bili prisutni na brodu. Kada smo se ukrcali na brod i isplovili, prvo je bilo sluzeno pice. Izbor sto alkoholnog, sto bezalkoholnog pica je bio izuzetno skroman, konobari koji su sluzili nisu govorili takoreci nijedan drugi jezik sem turskog tako da smo se sa njima jedva uspeli sporazumeti. Usluga nije bila na nivou, te smo na kraju sami odlazili do sanka i donosili sebi pice.Hrana koja je bila posluzena, je bila tako spremljena da se nije mogla pojesti,a velicina porcije ne bi bila dovoljna prosecnom odraslom coveku, uz pretpostavku da se usudio da isto pojede. Sluzeno je bilo predjelo koje je podsecalo na sezonsku mesanu salatu sa dva tanko secena lista salame, glavno jelo nismo uspeli da razaberemo sta je, desert su bile baklave i tulumbe (inace, najuspeliji deo menija) i seckano voce, pri cemu je na sto za kojim je sedelo 10 ljudi bio serviran tanjir sa 2 jabuke, 2 pomorandze i 2 banane. Od tradicionalnog programa, pri cemu ni ne znamo sta se tacno pod tim podrazumevalo, nije bilo nista, muzika se pustala sa lap topa (pustali su je vodici iz naseg autobusa) uglavnom “ narodna” kao sto je Brena (pesme iz osamdesetih), Seka Aleksic i slicno. Trbusni ples je trajao par minuta, a izvela ga je devojka po imenu Jelena, koja je prema novodima pojedinaca sa nasih prostora. Nakon nekoliko sati provedenih na brodu, vratili smo se u hotele gladni i razocarani, tako da sam ja konkretno, po zavrsetku proslave bila prinudjena da glad utolim smokijem i stapicima koje sam ponela od kuce jer u rane jutarnje sate nijedan lokal u blizini nije radio, a za svojih 65 eur nisam mogla cak ni pristojno da se najedem.
Pored navedenog, htela bih da prokomentarisem jos po nesto dozivljeno na putovanju. Vodici Dejan, Jasmina i Zeljko su svoj posao radili na nivou amatera, pri cemu bih u ovom kontekstu posebno apostrofirala Dejana (prezimena nazalost ne znam). Tokom celog putovanja, delovao je krajnje nezainteresovano i neorganizovano, u pojedinim momentima arogantno i nekulturno. Obavestenja koja su trebala biti isticana na oglasnoj tabli u lobiju hotela,a ticala su se programa obilazaka i slicno, stavljana su u poslednji momenat, tako da su putnici morali da “ vrebaju” kada ce nesto biti objavljeno. Kao najupecatljiviji primer, navela bih nepostovanje predvidjene satnice putovanja tacnije, pomeranje vremena polaska za Srbiju. Naime, prema programu koji smo dobili u agenciji, bilo je predvidjeno da se za Srbiju krece 3.januara u 9 sati (posle obavljenog dorucka) medjutim dan pred polazak, tacnije vece ( oko 21-21.30) saznali smo da se polazak pomera na 16 sati, da sobe moramo napustiti vec u 8.30 I da do popodneva moramo da se snalazimo kako znamo i umemo. Neki, koji su se te veceri vratili u svoje sobe ranije sa zeljom da se odmore pred put, ovu informaciju su saznali tek u ranim jutarnjim satima na dan kada se i krece, pa su jedva uspeli da se spreme i da ubace stvari u autobus. Razlog pomeranja polaska lezi u neobavestenosti nasih vodica. Naime, izlet u palatu Dolma Bahce predvideli su za 2.januar ali ona tada nije radila. Kako su unapred primili novac od interesenata za ovaj izlet, morali su da ga “vanredno” ubace poslednji dan i zbog toga je trpeo ostatak grupe koji je je besciljno tumarao po gradu ili presedo u lobiju hotela. Kasnije sam saznala da smo mogli da zadrzimo sobe do 12 sati (prema kucnom redu hotela, prijavljivanje i odjavljivanje je u 12) medjutim, vodicima I vozacima je vise odgovaralo da se stvari ubace u autobus odmah ujutro i da se svi odjavimo, a mi smo prepusteni sebi morali da “ubijamo” vreme do 16 sati. Prema njihovim tvrdnjama oni za podatak da palata bas tog dana kada je izlet bio i planiran ne radi, navodno nisu znali.Postavlja se onda pitanje kako oni rade svoj posao i gde se informisu?! Napomenula bih jos da je na putovanju bio prisutan i vlasnik licno, G-din Srdic. Pored svega navedenog bilo je jos propusta kao na primer, prebacivanje putnika iz jednog hotela u drugi bez prethodnog obavestenja, u toku samog putovanja tamo i nazad, pauze koje su pravljene nisu bile dobro isplanirane, u neravnomernim vremenskim intervalima, na bugrasko-turskoj granici pri zaustavljanju kod free shopa nismo informisani da nam je za kupovinu tamo potreban pasos, pa su neki prilikom dolaska na kasu doziveli neprijatnosti. Prema navodima jednog od vodica, vlasnik agencije G-din Srdic je, citiram “prilicno opusten i stvari zavrsava u poslednjem momentu” tako da su propusti u organizacionom smislu kod njih relativno uobicajena pojava.
Na kraju bih dodala da sam svesna cinjenice da nekada stvari ne mogu da se sprovedu prema planu i programu jer ih diktiraju drugacije okolnosti od predvidjenih, ali sve ono sto se desavalo na ovom putovanju posledica je neprofesionalnog odnosa, lose organizacije i nezainteresovanosti kako vlasnika tako i vodica.

Stoga zelim da sugerisem svima koji se spremaju da putuju da to ne cine preko agencije PRESTIGE SB iz Novog Sada jer niko ne moze da im garantuje da ce to sto su uplatili zaista i dobiti.



#2 sin_m

sin_m
  • Members
  • 4 posts

Posted 11 January 2010 - 00:51

Ovo je već bolje - mislim na post, ne na samu prevaru!

#3 *Tamara*

*Tamara*
  • Members
  • 3 posts

Posted 29 January 2010 - 18:06

Povodom teksta koji sam objavila pre izvesnog vremena,a tice se agencije Prestige SB iz Novog Sada, G-dinu Zeljku Srdicu - vlasniku iste, kao i posetiocima ovog foruma dugujem komentar.
Na osnovu clana 37. Statuta YUTA i odredbi Zakona o turizmu (“Sl. glasnik RS”, 45/2005), Upravni odbor YUTA na sednici odrzanoj 21.12.2007.god. utvrduje OPSTE USLOVE PUTOVANJA kojima je predvidjena i mogucnost reklamacije i prigovora putnika (clan 13.).
Moji prijatelji i ja smo, po povratku sa putovanja, a pozivajuci se na navedeno, uputili pismeni prigovor u vezi sa neispunjavanjem usluga koje su aranzmanom bile obuhvacene i shodno tome placene. Konkretno, najveca zamerka ticala se organizovanog doceka Nove godine krstareci Bosforom koji je imao tretman fakultativnog izleta, te bio posebno placen, o cemu sam opsirnije pisala u gornjem prilogu. U dopisu, trazili smo nadoknadu fakultativnog izleta-doceka Nove godine u punom iznosu od 65 EUR.
G-din Srdic,u duhu savesnosti i postenja, te dobrih poslovnih obicaja, je uvazio nase argumentovane primedbe i obestetio nas u trazenom iznosu.
Naravno, to ne umanjuje izrecene konstatacije na racun njegove agencije i ljudi-vodica koji su participirali u organizaciji i realizaciji putovanja.

#4 jura

jura
  • Members
  • 95 posts

Posted 31 January 2010 - 15:17

Smesni su mi ovi turisti koji uplacuju aranzmane preko nasih agencija. Ja ne koristim usluge domacih turooperatora od 2002 godine i to iz razloga neprofesionalnosti, neorganizovanosti, nestrucnosti, i naravno najvaznije preterane cene. Konkretno za Istanbul preko neta se moze rezervista bilo koji hotel sa tri zvezdice za 20 evra po noci za dvokrevetnu sobu, autobuski prevoz na relaciji Beograd Istanbul je 80 evra povratna karta, sami organizujete putovanje. u Istanbulu se ulaz jedino placa u Aja Sofiju, Dolma Bahce i Vodovod, sve ostalo je besplatno, prevoz brodovima reko Bosfora je nekoliko lira a docek nove godine nije vise od 25 evra. I jos nesto svi fakutativni izleti su preko nasih agencija bar duplo skuplji nego da se na licu mesta plate.
Ja sam tako u sopstvenoj organizaciji stigao i do Indije za samo 800 evra tri nedelje, a nase agencije traze 2000 evra

#5 MaliVeseli

MaliVeseli
  • Members
  • 1 posts

Posted 05 June 2012 - 22:07

Pretpostavljam da je Tamara htela da nam saopšti sledeće:






Slazem se u potpunosti.Prestige sb travel je prava sramota.pocev od radnika tj.polugolih radnica,zivcanog direktora pa na dalje.Nista ne ispostuju,nije ni cudo sto su im oduzeli licencu za rad