Jump to content


Photo
- - - - -

Uvod za svetsko prvenstvo,Turska 2010


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1860 replies to this topic

#1 AleksandarSRB

AleksandarSRB
  • Members
  • 6,081 posts

Posted 13 December 2009 - 20:05

15.12.2009. je zreb za SP.Ekipe su podeljene u sest grupa

Line 1 USA, Argentina, Spain, Greece
Line 2 Serbia, Slovenia, France, Turkey
Line 3 Brazil, Puerto Rico, Canada, Australia
Line 4 Croatia, Russia, Lithuania, Germany
Line 5 New Zealand, China, Iran, Angola
Line 6 Jordan, Lebanon, Tunisia, Ivory Coast


Vise o takmicenju ovde

#2 odupri se ludilu

odupri se ludilu
  • Members
  • 1,840 posts

Posted 13 December 2009 - 20:10

Kontinuitet medalja sa velikih takmičenja je ono čemu treba da stremimo na ovom prvenstvu!
Tako se najbolje priprema za proklamovani cilj London 2012!

#3 nikolapekovic

nikolapekovic
  • Members
  • 265 posts

Posted 13 December 2009 - 20:16

Realno gledano Jordan osvaja SP. :ph34r:

Edited by nikolapekovic, 13 December 2009 - 20:28.


#4 nemanjaol

nemanjaol
  • Members
  • 4,835 posts

Posted 13 December 2009 - 23:30

<h1 class="title">Ivković: “SP će biti veoma jako“</h1>

Posted Image

U utorak, 15. decembra, u Istanbulu biće održana svečana ceremonija žreba za SP, koje se održava od 28. avgusta do 12. septembra naredne godine u Turskoj.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je da će taj turnir biti veoma kvalitetan i dodao da je zadovoljan što će njegova tim biti u drugom 'šeširu', zajedno sa selekcijama Slovenije, Francuske i Turske, što znači da sa ove tri ekipe neće biti zajedno u grupi.

Biće to izuzetno jako takmičenje. Mi smo u drugom šeširu i to je dobro. Međutim, dovoljno je pogledati imena reprezentacija iz trećeg, pa i četvrtog šešira, da bi shvatili koliko će turnir biti jak”, rekao je selektor Ivković.

Osvajanjem srebrne medalje na Eurobasketu u Poljskoj, Srbija je izborila plasman na Šampionat sveta. Pored naše reprezentacije, plasman na SP ranije su obezbedili Angola, Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Francuska, Grčka, Iran, Obala Slonovače, Jordan, Novi Zeland, Portoriko, Slovenija, Španija, SAD, Tunis i Turska.

Svetska košarkaška federacija FIBA dodelila je specijalne pozivnice Nemačkoj, Libanu, Litvaniji i Rusiji. Sistem dodele pozivnica FIBA je uvela uoči SP 2006. godine, kada je jednu od njih dobila i selekcija tadašnje Srbije i Crne Gore. Pozivnice se dodeljuju timovima koji nisu uspeli da se kvalifikuju kroz kontinentalne šampionate.

Delegaciju Košarkaškog saveza Srbije na ceremoniji žreba u Istanbulu činiće Dragan Kapičić, predsednik KSS, Dušan Ivković, selektor naše muške seniorske reprezentacije, Miroslav Berić, tim menadžer reprezentacije Srbije i Vladimir Sibinović, predstavnik za medije.

Posted Image

Jako je bitno da odlazak na ceremoniju žreba u Istanbulu iskoristimo za ostvarivanje kontakata i da odmah posle žreba završimo formiranje programa pripremnih utakmica. Mi smo već potvrdili učešće na Akropolis kupu od 17. do 19. avgusta, i to bez obzira na ishod žreba. Imamo želju da organizujemo veliki turnir u Beogradskoj areni 21. i 22. avgusta, a imamo ponudu i za učešće na trodnevnom turniru od 12. do 15. avgusta u Mariboru”, ocenio selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković.

Reprezentacije 24 države koje će učestvovati na Šampionatu sveta u Turskoj, žrebom će biti raspoređene u četiri grupe (po šest ekipa) u Ankari, Kajseriju, Istanbulu i Izmiru. Posle takmičenja po grupama (svaki tim igra pet utakmica), četiri prvoplasirana tima iz svake grupe (16 reprezentacija), plasiraće se u osminu finala, od koje se igra po klasičnom “nokaut” sistemu.

Žreb će biti održan u hotelu 'Ciragan Palace Kempinski' u Istanbulu od 10:30 časova po našem vremenu.

Prvi šešir: SAD, Argentina, Španija, Grčka
Drugi šešir: Srbija, Slovenija, Francuska, Turska
Treći šešir: Brazil, Portoriko, Kanada, Australija
Četvrti šešir: Hrvatska, Rusija, Litvanija, Nemačka
Peti šešir: Novi Zeland, Kina, Iran, Angola
Šesti šešir: Jordan, Liban, Tunis, Obala Slonovače



#5 rade_petrovic

rade_petrovic
  • Members
  • 56 posts

Posted 14 December 2009 - 02:13

Realno mislim da manje vise isti tim kao na EP ce biti, jos bi mogli da se dodaju Stojakovic i Maric. Pedja je druga prica u odnosu na ostale NBA igrace, on je ipak ekstra klasa i sad povredjen je i dalje nas najbolji igrac u NBA, a i mogao bi da ima ulogu kao Divac 2002. godine recimo...

Maric je ekstra. Recimo on i Krstic su strasan vec par, ali onda i Miliciic je tu u igri kao i Perovic. Po meni ne bi bilo cudo da duda povede 4 centra i jednu cetvroku Novicu...jer Krle, pa i Milicic mogu na PF.

Rakocevic licno mislim da nije neophodan i da verovatno ga nece biti...Sto se Radmana tice, on jeste kvalitetan i sa Novicom bio bio strasan par na cetvrorci...ali mislim da se na njega uopste ne racuna vise...

Ovo bi bio tim koji bi ja voleo da vidim: na spoljnim pozicijama Duda uvek vodi 7 igraca, neka to recimo budu :

PG - Teodosic, Markovic
SG - Tepic, Tripkovic
SF - Stojakovic, Bjelica

i jos jedan 7. neka bude ko bude u najboljoj formi od recimo ovih igraca Popovic, Paunic, Bogdanovic, Kecman...

Sto se 5 velikih kako Duda to voli da zove mislim da bi lako moglo da se desi da to budu :

Velickovic, Krstic, Milicic, Maric, Perovic...a u konkurenciji ce jos biti Macvan, Raduljica, Marjanovic, Erceg

Sve u svemu okosnica se zna...mislim da bi sa Stojakovicem i Maricem realnost bila medalja!!! Nisam za druge da se vracaju, ali Pedja je ipak posebna prica, a sto se Marica tice mislim da tu nema dilema nikakvih.

#6 AkoPostaveNekogVisokog

AkoPostaveNekogVisokog
  • Members
  • 12,197 posts

Posted 14 December 2009 - 11:41

Ja i dalje ne mogu da verujem da ce Maric igrati za nas, to mi sada deluje kao san.
On ima tek 25 godina, sto znaci da bismo sa njim, Novicom i Krletom resili centarske pozicije narednih bar 5 godina. A gde su Raduljica, Macvan. Jos Milicic da je normalan...

Sto se tice Peje, cisto sumnjam da ce ga Duda zvati. Pre bih rekao da ce Rakocevic da odigra. Mada, sa njima, bila bi to paklena ofanzivna ekipa. Opet, nisam bas ni siguran da njih dvojica ne bi pokvarili atmosferu koja je ove godine bila fantasticna, ali Duda to najbolje zna.

Sve u svemu, imamo cemu da se nadamo na SP. Cetvrtfinale je realnost, za sada, a plasman na OI bi trebalo da bude realno dostizan cilj. Mozemo da se ukljucimo i u borbu za medalje, ali na to ce jos dosta faktora uticati.

#7 Kejsi Dzons

Kejsi Dzons
  • Members
  • 239 posts

Posted 14 December 2009 - 13:23

Marica ne bi trebalo racunati dok se sve to administrativno ne resi mada ja ipak mislim da je sve to tesko izvodljivo a cinjenica je da bi nam dosta znacio. Bice interesantno da li ce zvati Milicica i to kako ce se ovaj ponasati. Mislim da Ivkovic nece imati problem da ga otera u slucaju, za njega prirodnog i ocekivanog, indijanskog ponasanja! Isto vazi i za Rakocevica koji mi deluje kao neko ko najvise moze da pokvari tu dobru atmosferu, mada su nam te bekovske pozicije prilicno tanke jer je Tripkovic, kao i tokom cele karijere, prilicno nekonstantan a Tepic, za sada, jako malo igra a i to sto igra nije najjvisi nivo. Mozda je ipak trebalo da ima neku medjustanicu do odlaska u jedan od najjacih klubova u Evropi ili da odigra jos neku sezonu u Partizanu!
Peja je svakako poseban slucaj! Ukoliko bude spreman (sto nije toliko izvesno) nadam se da ce se pojaviti u Turskoj! Ivkovic ima dobar odnos sa njim i mislim da on svakako nece biti neko ko bi toliko pokvario atmosferu a mnogo bi nam znacio!

#8 AleksandarSRB

AleksandarSRB
  • Members
  • 6,081 posts

Posted 14 December 2009 - 13:45

Jedno pitanje:da li Duda uopste racuna na Milicica,zna li ko?
Meni deluje kao da su oni u nekom tihom sukobu?
Sto se tice Stojakovica,Jarica,Pavlovica,Radmanovica---mislim da su oni zavrsili svoje.
Zna li ko da li je Ivkovic razgovarao sa Rakocevicem kada je Efes igrao sa Partizanom?
Ako ne bude nekih iznenadjenja ocekujem skoro isti sastav kao u Poljskoj uz eventualno Rakocevica,pre svega Keselja(ako se oslobodi prokletstva povreda) i Marica(veliko pitanje-najvise zbog papira).

#9 DayWalker

DayWalker
  • Members
  • 7,846 posts

Posted 14 December 2009 - 15:01

na milicica niko normalan ne racuna niti on svojim odnosom zasluzuje poziv... ukoliko poveze normalnu sezonu bez vecih lomova i trzavica mozda u buducnosti moze i da bude koristan za nas tim ali trenutno ispred njega imamo bar 5 igraca... na marica isto ne treba racunati jer je on australijanac i time prica treba da bude zavrsena kao i kod pekovica... niti je prvi niti poslednji igrac koji nam je umakao ali prezivecemo.

slazem se da bi rakocevic i stojak dali ubitacan layout ovoj reprezentaciji i to na pozicijama na kojim smo najdeficitarniji... to su sada vec igraci u podmaklim igrackim godinama i mislim da mogu da donesu kvalitet vise... ne verujem da kod rakoca jos uvek dominantan provinciski mentalitet (avioni, kamioni) jer ima dovoljno godina u dupetu da maksimalno ozbiljno i profesionalno odradi ovaj reprezentativni ciklus... neko je napisao da ce od ove godine biti dozvoljeno da na put ode 14 igraca od kojih se dvojica ne bi skidala za utakmicu... u tom slucaju otvaraju se dosta novih mogucnosti... sto znaci par promena ipar novih igraca i bice mesta za sve.

cenim da bojanus hajnrih nece na ovo okupljanje i umesto njega vidim vujanica ako bude zdrav i spreman... par plymakera teodosic - vujanic je sigurno najaci par koji imamo. markovic ili vuk kao treci i to bi bilo to.

na beku bi moralo da bude mesta za tepica i voleo bih da tripko bude samo gledalac a da njegovo mesto zauzme rakocevic.

ukoliko stojak bude spreman i zdrav definitivno imamo kapitena i startnu trojku koja je 5 koraka napred u odnosu na EP u poljskoj, dok bi zamena bio keselj... kao treci u rotaciji i na 2 i na 3 idealan bi bio bjelica i to bi bilo 8 igraca u spoljnim pozicijama.

pod kosem startno mesto je rezervisano za placljivka (smrc pogodicu sledeci put smrc), macvana i zbog pravila 14 (ako stvarno bude) treceg u rotaciji treba traziti izmedju radenovica i ercega (mozda labavi ako pobegne negde u polusezoni i odigra iole ozbiljan basket do kraja sezone)

petice su krle i raduljica, drvo ne bih voleo da vidim u ekipi... mozda bobi

#10 veteran1970

veteran1970
  • Members
  • 3,177 posts

Posted 14 December 2009 - 15:06

ја ћу да идем у Турску да гледам СП... :ph34r: ...само да нам не улети Ангола,традиционално неугодан противник :)

#11 AleksandarSRB

AleksandarSRB
  • Members
  • 6,081 posts

Posted 14 December 2009 - 15:44

na milicica niko normalan ne racuna niti on svojim odnosom zasluzuje poziv... ukoliko poveze normalnu sezonu bez vecih lomova i trzavica mozda u buducnosti moze i da bude koristan za nas tim ali trenutno ispred njega imamo bar 5 igraca... na marica isto ne treba racunati jer je on australijanac i time prica treba da bude zavrsena kao i kod pekovica... niti je prvi niti poslednji igrac koji nam je umakao ali prezivecemo.

slazem se da bi rakocevic i stojak dali ubitacan layout ovoj reprezentaciji i to na pozicijama na kojim smo najdeficitarniji... to su sada vec igraci u podmaklim igrackim godinama i mislim da mogu da donesu kvalitet vise... ne verujem da kod rakoca jos uvek dominantan provinciski mentalitet (avioni, kamioni) jer ima dovoljno godina u dupetu da maksimalno ozbiljno i profesionalno odradi ovaj reprezentativni ciklus... neko je napisao da ce od ove godine biti dozvoljeno da na put ode 14 igraca od kojih se dvojica ne bi skidala za utakmicu... u tom slucaju otvaraju se dosta novih mogucnosti... sto znaci par promena ipar novih igraca i bice mesta za sve.

cenim da bojanus hajnrih nece na ovo okupljanje i umesto njega vidim vujanica ako bude zdrav i spreman... par plymakera teodosic - vujanic je sigurno najaci par koji imamo. markovic ili vuk kao treci i to bi bilo to.

na beku bi moralo da bude mesta za tepica i voleo bih da tripko bude samo gledalac a da njegovo mesto zauzme rakocevic.

ukoliko stojak bude spreman i zdrav definitivno imamo kapitena i startnu trojku koja je 5 koraka napred u odnosu na EP u poljskoj, dok bi zamena bio keselj... kao treci u rotaciji i na 2 i na 3 idealan bi bio bjelica i to bi bilo 8 igraca u spoljnim pozicijama.

pod kosem startno mesto je rezervisano za placljivka (smrc pogodicu sledeci put smrc), macvana i zbog pravila 14 (ako stvarno bude) treceg u rotaciji treba traziti izmedju radenovica i ercega (mozda labavi ako pobegne negde u polusezoni i odigra iole ozbiljan basket do kraja sezone)

petice su krle i raduljica, drvo ne bih voleo da vidim u ekipi... mozda bobi


:ph34r:

#12 AkoPostaveNekogVisokog

AkoPostaveNekogVisokog
  • Members
  • 12,197 posts

Posted 14 December 2009 - 15:49

...placljivka...


Decko me upravo podsetio zasto mi je na IL. Boze sacuvaj...

#13 Contractor

Contractor
  • Members
  • 22,737 posts

Posted 14 December 2009 - 15:55

:)

A ti si čitao ono? :ph34r: Jbg, naučićeš :D

#14 dee jay

dee jay
  • Members
  • 6,685 posts

Posted 14 December 2009 - 16:25

Decko me upravo podsetio zasto mi je na IL. Boze sacuvaj...


Zeza se decko, necu sad da ga prozivam sta mu je stajalo kao 'status' na msn-u, naljutice se, ali definitivno se samo zeza za ovo placljivko, voli on Nocu naseg :ph34r:

Edited by djnemanja, 14 December 2009 - 16:26.


#15 Chaos Is Me

Chaos Is Me
  • Members
  • 16,595 posts

Posted 14 December 2009 - 16:29

Ljudi, kakav crni Stojakovic??? Svaka njemu chast za sve od ranije, da se razumemo. Bio je paklen igrach. Ali sada je samo jedan istrosheni 32godishnjak koji ne igra odbranu i kampuje na trojci. On nije imao nijedan prodor za prethodne 3 godine. Mi nismo Angola da zasnivamo svoju igru na shutu za 3, mi smo Srbija! Rakochevic umesto Tripka, ako pokaze volju i ako Duda proceni da svojim nastupom nece ugroziti hemiju, mada ja mislim da je to samo jedna nebuloza koju Grobari po default-u ponavljaju kao papagaji. Vujanic - thanks but no thanks. On je takav tip igracha da ne bi pristao na klupu, a Teo je za njega bog i batina trenutno. Za mene bi bolje reshenje za rezervnog pleja bio Vule Avdalovic, koji nije tako atraktivno ime kao Vujanic ali je veliki borac i odlichan timski igrach sa dobrim shutom za 3 (to mu je BITNA komparativna prednost u odnosu na Bojanusa). Markovic sigurno, iako ga ne volim.