Jump to content


Photo

E, pa stvarno...


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 Vladap

Vladap
  • Members
  • 4,823 posts

Posted 23 January 2003 - 21:34

Daj neko ko ima zivaca da zove ove iz Ginisove knige rekorda':


U hapšenju begunaca Bojana Terzića i Davora Živkovića učestvovali „specijalci“ i helikopter


POŽAREVAC - Begunci Bojan Terzić (30) iz Pakašnice kod Kruševca i Davor Živković (32) iz Kruševca, za kojima su krajem prošle godine raspisane poternice, uhapšeni su u koordiniranoj akciji kojom je rukovodio SUP Požarevac.

Terzić i Živković su 27. decembra prošle godine pucali na vlasnike zlatarske radnje Roberta Vasića (43) i Dragomira Vesića (53). Tom prilikom Vasić je teško ranjen, dok je Vesića metak okrznuo.
Istog dana Terzić i Živković su
oteli taksistu Momčila Milenkovića iz Lučice kod Požarevca i opljačkali ga. Oni su Milenkovića naterali da ih vozi jedan deo puta taksijem,
preteći mu pištoljem, a zatim ga
zatvorili u prtljažnik taksija i preostali deo puta sami vozili. U međuvremenu su parkirali auto i nestali, a Milenković je uspeo da se izvuče iz gepeka i slučaj prijavi policiji. U stanu Terzićeve nevenčane supruge u Požarevcu nađeno je 113 grama heroina. Protiv begunaca su podnete krivične prijave za pokušaj ubistva, zatim za razbojništvo, otmicu, neovlašćeno posedovanje oružja i šverc droge. Pored krivičnih dela za koja su podnete krivične prijave, policija osnovano sumnja da su dvojica uhapšenih umešani u još jedno ubistvo i pokušaj ubistva u Srbiji u minulih dvadesetak dana.

Akcija hvatanja begunaca sprovedena je na spektakularan način. Policija je, kako navodi izvor „Blica“, saznala da su dan ranije Terzić i Živković boravili u Nišu, gde su oteli jedno lice, a zatim se vratili u Požarevac u nameri da ubiju osobu za koju su sumnjali da ih je odala policiji. U jutarnjim satima alarmirana je policija širom Srbije, a u hvatanju naoružanih kriminalaca učestvovali su policajci iz Niša, Jagodine, Kruševca, Kragujevca i Kraljeva.

Terzić i Živković su bežali preko Žabara i Svilajnca, a zatim autoputem prema Nišu, pa je za pratnju angažovan i helikopter. U blizini Aleksinca, kod sela Glogovica, na mestu zvanom Moravište, policija je postavila zasedu i zaustavila beli „mercedes 190“, ali su begunci prilikom hapšenja pružili žestok otpor, pa čak i bacili bombu „kašikaru“ na policiju. U akciji je učestvovala jedinica za specijalne namene niške policije.




Nemam komentar.

#2 1939

1939
  • Banned
  • 1,201 posts

Posted 24 January 2003 - 00:46

...Jos samo fali da ih sud pusti jer treba da "hrane krmacu"...

#3 Vladap

Vladap
  • Members
  • 4,823 posts

Posted 24 January 2003 - 01:47

1939:
...Jos samo fali da ih sud pusti jer treba da "hrane krmacu"...


Ili usled nedostatka dokaza.

#4 pingvin44

pingvin44
  • Members
  • 84 posts

Posted 26 February 2003 - 00:15

Jos fali jedan " Titty Twister " da se otvori tamo negde u Chachku, pa Tarantino ce da odlepi!

#5 pingvin44

pingvin44
  • Members
  • 84 posts

Posted 26 February 2003 - 00:26

Jos fali jedan " Titty Twister " da se otvori tamo negde u Chachku, pa Tarantino ce da odlepi!