Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Bivši Partizanovi igrači i treneri, u Evropi i u NBA


  • Please log in to reply
10132 replies to this topic

#8791 pepe sancez

pepe sancez
  • Members
  • 10,668 posts

Posted 19 September 2017 - 15:04

Hahahaha, kakav ludak.
  • 0

#8792 Plikuscht

Plikuscht
  • Members
  • 16,514 posts

Posted 19 September 2017 - 20:16

ahahahaha … jbt, postao saman … lik kog su makedonci hapsili na granici jer je drajvao dekrana kola :)

 

oplakah kako je sprzio galeba na pocetku … iako su posle neke teske teme

 

https://video.vice.c...8af005?ref=vice


Edited by Plikuscht, 19 September 2017 - 20:16.

  • 0

#8793 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 19 September 2017 - 20:42

 

 

:lol:  Genijalno.

 

 

Kokoškov -

 

 

Košarka je kao virus koji me je uhvatio pod svoje. U međuvremenu sam postao i student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Evo, dok sada sa vama pričam o stvarima koje su mi se desile za 20 godina života, sve više razmišljam o tome. Prvo sam otišao u OKK Beograd, a onda u Partizan, koji je u to vreme bio najorganizovaniji klub. Trenirao sam mlađe kategorije, a onda je usledila specijalizacija u SAD. Odlazak u Ameriku u ono vreme, 1995. i 1996. bio je još tabu tema. Izgledalo je kao da sam otišao na Mars.

Postojali su finansijski problemi, pa smo novac morali da nalazimo sami. Jednom ću o tome da napišem knjigu. Nisam otišao u banku, niti ukrao novac, ali sam uspeo da skupim. Imao sam veliku sreću da su moj rad u Partizanu prepoznali ljudi, pa su mi uz podršku kluba pomogli finansijski. Bila je to jedinstvena šansa da odem u SAD i napravim nešto od karijere.

Uz malo nade i sreće možete da ostvarite mnoge stvari. Velika radost vas obuzme kada dobijete šansu. Ali, posle moraš mnogo da radiš da bi trajao. Upravo je ta dužina rada pokazatelj vaše vrednosti. Nisam imao mnogo vremena da razmišljam o bilo čemu, samo sam radio i trudio se da napredujem. Kada sam došao u Kliperse 2000. godine bio je to petak ili subota, taman na vreme da počnemo s kampom u Palm Springsu. Isto tako bilo je u Detroitu, u dahu govori Kokoškov i dodaje:
Jako sam srećan čovek zato što sam imao posao u kontinuitetu sve ove godine. Čak ni mnogo bolji treneri nemaju uvek takvu sreću. Stvari se brzo dešavaju i kada vas nema godinu ili dve, ispadate iz sistema. Jako je teško vratiti se nazad.


  • 2

#8794 Ne sam Safete

Ne sam Safete
  • Members
  • 29,994 posts

Posted 19 September 2017 - 20:46

Bogdanovićev otac napadnut u Istanbulu
  • 0

#8795 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 19 September 2017 - 20:54

 

 

 

Otac košarkaša Srbije Bogdana Bogdanovića, Dragan Bogdanović napadnut je u jednom istanbulskom restoranu posle polufinalne utakmice između Srbije i Rusije.

 

 
161246885459c16adebd6e4639611048_640.jpg
 
fiba.com

On je zadobio udarac u glavu i zaradio posekotinu na licu. Incidentu je prisustvovala i njegova ćerka Bojana.

Problem se desio u lokalu u kome je bio okupljen veliki broj srpskih navijača. Došlo je do rasprave jer se prisutnima nisu svidele Partizanove pesme koje je sestra Bogdana Bogdanovića pevala.

Došlo je do sukoba sa srpskim navijačima, Dragan Bogdanović je povređen, a o incidentu nije bilo pisanja u turskim medijima.

 

 

Sve se nadam da će neko ovo demantovati i da ne postoje takve bede ljudske koje će napasti devojku i njenog oca.

Iz bilo kog razloga pa i tog što je ona pevala pesme kluba za koji imbecili ne navijaju.


Edited by bounty hunter, 19 September 2017 - 21:51.

  • 2

#8796 threepwood

threepwood
  • Members
  • 12,792 posts

Posted 19 September 2017 - 21:40

Bogdan je demantovao, srecom. Mada me ne bi ni iznenadilo previse da je istina, jer sigurno postoje i takvi idioti.


  • 0

#8797 peja™

peja™
  • Members
  • 25,889 posts

Posted 19 September 2017 - 21:46

ono, ne bi bio prvi put da coki svojim huliganima placa ol inkluziv ekskurziju do stambola

 

svakako im hvala sto sad zulja i pitanje da li nam je najbolji igrac bio 100% glavom u finalu...


Edited by peja™, 19 September 2017 - 21:53.

  • 3

#8798 peja™

peja™
  • Members
  • 25,889 posts

Posted 19 September 2017 - 21:53

https://www.vice.com...-pomaze-ljudima

 

:D uvek bio nekonvencionalan lik, negde na granici izmedju zanimljivog i bizarnog


  • 0

#8799 Ne sam Safete

Ne sam Safete
  • Members
  • 29,994 posts

Posted 20 September 2017 - 09:05

HRABRO SRCE

 

Koliko vremena je potrebno da se postane najveći heroj „najkošarkaškije“ nacije? Šta sve mora da se poseduje za besmrtnost u njihovim očima? Da li je to neopisiva želja za pobedom koja vuče čitavu ekipu? On je odlikaš koji se bavi „pozitivnom naukom“, te njegova škola zahteva konstantan napredak, težak rad i izuzetnu posvećenost sportu kojim je odlučio da se bavi i na kraju krajeva sportu kojem je posvetio život. Koliko propuštenih proslava „klinačkih“ rođendana, biti odsutan na sopstvenoj maturi, pa verovatno biti izostavljen iz dečačke igre po delovima Karaburme, a sve to zarad čega, jer ko ti može garantovati uspeh?

103054429859bee5065bc3b434711053_640.jpg

Foto: B92

Na sva postavljena pitanja teško je naći odgovor, a posebno na ovo poslednje i najbitnije, jer kada životna egzistencija postane upitna, zaista nije lako. Znate kada se u narodu kaže „jedan od milion“ ili ona antologijska „boj ne bije svetlo oružje, boj bije srce u junaka“? Junak naše priče koji se ne obazire na ofanzivni repertoar protivnika, a za svaki suparnički defanzivni bedem poseduje ono nešto“ što će ih na kraju dovesti do toga da izvade bele zastave i potpišu kapitulaciju, upravo jeste taj jedan od milion, a hrabro srce njegovo je primarno oružje. Bacanje zgužvanog papira u kantu za otpatke na „košarkaški način“, dok pri tome simulirajući skok-šut uzvikujemo isto što i sportski komentator prilikom prenosa utakmica, ime i prezime junaka naše priče. Junaka koji sportske terene koristi da kroz igru ostvari svoje snove, te zlatnim slovima upiše svoje ime u istoriju ovog sporta. Nikada nisi ni prestar, ni premlad za iskrenu radost, pa tako i na društvenim igrama stoji oznaka 7-77 kao pokazatelj gornje i donje starosne dobi dozvoljene igračima. Broj na dresu reprezentacije čiji grb brani je upravo cifra te oznake, popularna „sedmica“. Država koju predstavlja zajedno sa svojim saigračima po poslednjem popisu broji nešto preko 7 miliona stanovnika. Sada samo obratite pažnju na rečenicu par redova iznad, te deo jedan od milion. Bez imalo omalovažavanja i sumnji u kvalitet njegovih preostalih 11 saigrača košarkaškog tima Srbije, a zbog svih sportskih kvaliteta koje pokazuje na terenu, kao i ljudskih koje interpretuje pored terena, reći ćemo da je on prevazišao tu krilaticu da je jedan u milion. On je „jedan od sedam miliona“ , a njegovo ime je BOGDAN BOGDANOVIĆ.

Iskrenost, razočarenje, ljubav, posvećenost, snovi, suze i na kraju srce. Svaka navedena riječ apsolutno opravdano može da stoji uz njegovo ime, jer je sve to prikazao u izjavi koju je dao po završetku finalnog duela i nakon poraza od Slovenije. Onako nešto ne može izjaviti neko ko nije srčan, nije uložio apsolutno sve moguće napore da svoju ekipu dovede do pobede, a svoje telo doveo do gornjih granica izdržljivosti. Hrabro srce koje ga vodi dalje daje mu za pravo da izgovori rečenicu izuzetne težine, a to nam je prenio Sale Nacionale: „Kako Bogdan kaže, osvojićemo mi to zlato, samo je pitanje vremena!“ Naravno da ostaje žal za neiskorištenom prilikom, uteha je i individualna nagrada koju je dobio Bogdan kao član „idealne petorke“ prvenstva, ali sve to pada u vodu kada već za 10 godina neko upita „Ko je osvojio Eurobasket 2017. godine?“ , a odgovor bude „Slovenija.“ To je ono što će biti neiscrpni izvor energije Bogdanoviću i saigračima da naprave iskorak u budućnosti popevši se na najviši stepenik postolja. Srce je zaista nešto što ga gura da napreduje, ali to možemo da vidimo na konferencijama za novinare, u odnosu sa obožavaocima, uzajamno poštovanje sa svim ljudima kojima je okružen. Samo neke od njegovih zaista emotivnih rečenica pred kamerama ostaće upamćene i urezane istinskim ljubiteljima ovog sporta.

image-1-8.jpg?resize=800%2C450

Foto: Eurobasket

Nakon što je reprezentacija Srbije ostvarila plasman u finale Svetskog prvenstva 2014. godine, dovoljna je bila samo jedna rečenica: „Košarka je vraćena kući.“ I stvarno, itekako je vraćena kući, na stare staze slave koju su isto ovako doživljavali generacije pre nas, a imamo garant za budućnost, da će i neki novi klinci poslije nas. Bogdan je po košaraškom stažu bio klinac kada je 2015. godine protiv Litvanije u polufinalnom duelu na kraju meča požurio u ogromnoj želji da svom timu donese pobedu u poslednjim sekundama, krenuo na ulaz, na njegovu žalost, neuspešno. Istrpio je zaista težak teret, već tada su pojedinci digli ruke od njega, naslovi kako nije igrač za velike utakmice i slični epiteti kružili su određen vremenski period. Kako on samo kaže da u svemu gleda da nauči lekciju, taj poraz od Litvanije naterao ga je da radi više nego ikada. I zaista, ako bi bilo ko posumnjao u njegov rad, smatram da će biti dovoljno da na pretraživaču ukuca ime Bogdan Bogdanović, te pogleda sekciju osvojenih trofeja koje u svojim vitrinama poseduje naš junak. Kolekcija će nadamo se biti proširena zlatnim medaljama, jer on je zlatni dečko ove generacije i neko ko će kako Sale Đorđević kaže : „Ma on je lud, tražiće da šutira bandažiran dva sata pre meča, zatim će odigrati utakmicu i tražiti da ostane uputiti još koji šut. Neka ga, neka cepa!“

Neko je znao prepoznati košarkašku lucidnost, radnu etiku i “ono što se vuče po podu“. Te tri stvari u kombinaciji čine temelje za izgraditi sebe prije svega kao ličnost, a tek onda kao sportistu. Bogdanović je uspeo u tome. Ulogu lidera koristi na pravi način, svoje saigrače čini boljima, a nije neko ko na nečiju štetu sebe veliča. Koliko mu veruju za koga god igrao, dovoljno je obratiti pažnju na gestikulacije saigrača dok ga panično traže po terenu, a sekunde na semaforu odbrojavaju kraj napada, da mu uvale „vruć krompir“ jer on je taj u čije „šuteve sa druge planete“ svi veruju. Bogdanović je sa teškim ogorčenim glasom, uz vidno zadržavanje suza u očima rekao da mu nije žao promašenih šuteva. I ne treba da bude, jer nije ni nama. Krivo mu je što ga je izdala snaga, osećaj nemoći koliko god hrabro srce hladna glava hteli, umorno telo nije moglo da isprati. Oporaviće se on, vratiće se jači, a kao uspeh veći od ovog srebra, osetićemo kada prođemo pored košarkaškog terena na kojem klinac od desetak ljeta šutira i nakon pogotka uzvikuje Bogdanoviiiić…

bogdanovic.png?resize=798%2C444

Foto: Instagram

Za kraj, imaćete priliku pročitati nešto čim se Bogdan vodi celi život, jer njegova rečenica ne opravdava samo uspeh sportista, već ljudi iz apsolutno svake sfere naših života. Napišite je na papir, sačuvajte u beležnici telefona ili stavite na vidno mesto u sobama Vaših dečaka i devojčica. Budu li se vodili tim, za vas u starosti, a za njih kroz život nema zime.

“NAPORNO RADITE, VERUJTE U SEBE I ŽIVITE SVOJE SNOVE”

Hvala ti Bogdane, nakon nastavka tvoga košarkaškog obrazovanja u najjačoj ligi sveta, preko okeana, očekujemo nove napade na najsjajnije medalje, ali to je već neka druga, posebna priča…

 

---------------------------------

DoubleDouble


  • 1

#8800 T Mac

T Mac
  • Members
  • 8,239 posts

Posted 20 September 2017 - 17:05

Ukrali uvod iz onog klipa.


  • 0

#8801 djuras

djuras
  • Members
  • 12,824 posts

Posted 20 September 2017 - 17:31

ono, ne bi bio prvi put da coki svojim huliganima placa ol inkluziv ekskurziju do stambola...


jbt hoce li se neko smilovati vise da ovog debila posalje u parkic i tamo zakljuca da lepo moze da se igra sa drugom decom

covek u zivotu nije normalan post napisao
aukurac vise bre
  • 2

#8802 darkopfc

darkopfc
  • Members
  • 5,453 posts

Posted 20 September 2017 - 19:30

Duda je zasluzio spektakularniji oprostaj od ovog.

u Areni, pred 25k+ njegovih navijaca... utakmica Sve zvezde Partizana protiv ostatka sveta.
  • 5

#8803 pepe sancez

pepe sancez
  • Members
  • 10,668 posts

Posted 20 September 2017 - 19:41

Iato kao sto je Partizan Sasi organizovao u Pioniru. Ili drugom Sasi, Divcu, Palji.

Shvatio Duda sa mu nije toliko dugo zivota ostalo.
  • 0

#8804 realno *W

realno *W
  • Members
  • 46,138 posts

Posted 20 September 2017 - 20:13

Đorđevićev oproštaj je bio spektakl. Ovo sve više ima veze sa Dudinim političkim stavovima.


  • 3

#8805 pepe sancez

pepe sancez
  • Members
  • 10,668 posts

Posted 20 September 2017 - 22:06

Jeste, Partizan je Djordjevicu organizovao.
  • 0