Jump to content


Photo
- - - - -

Ragbi 15 liga


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
12 replies to this topic

#1 No7

No7
  • Members
  • 3,108 posts

Posted 13 September 2009 - 14:33

Da ne bih opterecivao temu o 13-ci sa vestima iz drugoga koda pokusavcu ovde pa ako moderator odluci drugacije neka napravi kako hoce ali 13 i 15 ne idu zajedno pod temu, moze biti tema ragbi pa da se naglasi kod.
U Loznici se igrao U20 turnir EVROPSKI TURNIR DO 20 GODINA - GRUPA D.
Ucestvovali su Srbija, BiH, Hrvtaska i Grcka.
Rezultati su sledeci,
SERBIA - BOSNIA AND HERCEGOWINA 48:13
CROATIA - GREECE 56:0

Utakmica za 3. mesto,
BOSNIA AND HERCEGOVINA - GREECE 55:3

Utakmica za 1. mesto,
SERBIA - CROATIA 19:11

Pobednik je Srbija koja ide na zavrsni turnir.
Za sve dodatne informacije oko srpskog ragbija imate redizajniranu stranicu Ragbi saveza,
Ragbi savez Srbije

Juce je odigrana odlicna utakmica u Hamiltonu na Novom Zelandu u Tri Nations izmedju Novog Zelanda(All Blakcs) i Juzne Afrike(Springboks). Posle ponizenja koju je doziveo Springboks u Australiji povratili su se i pobedili All Blakcs na njihovom terenu i uzeli su Tri nations. Fenomenalna igra njihove prednje linije, kao i obicno, i fenomenalni Frans Steyn koji je imao suteve iz kazne sa 61m, 59m i 52m sve uspesno. Ipak All Blacks-i su imali sanse za produzetak ali oni su odlucili da idu na esej i izgubili.

Edited by No7, 13 September 2009 - 14:34.


#2 No7

No7
  • Members
  • 3,108 posts

Posted 25 September 2009 - 01:25

Sto se tice 15-ce i 7-ce odigran je prvi turnir, od cetiri, u ragbiju 7 i pobednik prvog je Pobednik. Sledeci turnir se igra u Krusevcu ovaj se igrao na Ingetu u Beogradu.
Rezultati 7-ce,
A Grupa:

Pobednik - Dinamo 31:0

Partizan - Pobednik 19:28

Dinamo - Partizan 7:36



B Grupa:

Krusevac - Pobednik 2 7:24

KBRK - Krusevac 50:7

Pobedni 2 - KBRK 14:14



Utakmice za plasman



za 5 mesto: Dinamo - Krusevac 0:28

za 3 mesto: Partizan - Pobednik 2 38:7

za 1 mesto: Pobednik - KBRK 42:0



Sledeci turnir igra se 10/11.10.2009 godine.
Klinci, U20, su otisli na zavrsni kvalifikacioni turnir za EP gde ce im konkurenti biti Svajcarska, Poljska i Moldavija. Domacin turnir tek treba da se odredi.

#3 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 26 September 2009 - 18:07

Da ne bih opterecivao temu o 13-ci sa vestima iz drugoga koda pokusavcu ovde pa ako moderator odluci drugacije neka napravi kako hoce ali 13 i 15 ne idu zajedno pod temu, moze biti tema ragbi pa da se naglasi kod.



Pa sad, koliko ja znam ima i vise vrsta od 13 i 15, smatram da moze sve da tera u jednu temu, s obzirom na to da stvarno premalo ljudi ovde prati taj sport, ali ako ti mislis tako, ja nemam nista protiv. Editovacu naziv obe teme, pa neka postoje neko vreme zajedno, a ako bude premalo postova, objedinicu ih.

#4 No7

No7
  • Members
  • 3,108 posts

Posted 08 October 2009 - 20:53

Ima ali su ostali "manji" kodovi po pravilima 15 ili 13 samo su sa manje igraca iz raznih razloga.
Domace prvenstvo se igra i Pobednik je tu najjaci a ocekuje se i pocetka Regionalne lige.
Na evropskom nivou krece LS u ragbiju a to je Heineken Cup. Prosle godine pobednik je bio Leinster iz Irske tj. Magners League u ragbiju koja okuplja ekipe iz Irske, Velsa, Skotske tj. Keltskih nacija i u poslednje vreme su znacajno ojacali pre toga su Francuzi vladali sa ponekim upadom iz engleskog Premiership-a.
Mozda bi Borris mogao nesto reci o francuskim ekipama ove godine posto Francuzi dosta ulazu u ragbi.
iance takmicenje funkcionise tako sto ima 6 grupa po 4 tima u svakoj od toga iz Engleske dolazi 7 ekipa, ove godine, 6 iz Francuske, 4 iz Velsa, 3 iz Irske, 2 iz Skotkse i 2 iz Italije. Na pocetku samog takmicenja je bilo ekipa iz Rumunije ali to je sve kasnije puklo kod Rumuna inace oni imaju ogromnu tradiciju u ragbiju. Posle grupa ide se na kup sistem kao u LS u fudbalu.

#5 dhx

dhx
  • Members
  • 7,032 posts

Posted 23 October 2010 - 09:47

Posted Image

Samo da obavestim sve zainteresovane da će se danas u okviru 2B ENC grupe (European Nations Cup) odigrati rugby utakmica izmedju reprezentacija Slovenije i Srbije u Ljubljani. Utakmica počinje u 15 sati, tv prenosa kao do sada valjda neće biti a svi ste ljubazno pozvani da si utakmicu besplatno ogledate na igralištu "Oval" u Ljubljani.

Pored Slovenije i Srbije u istoj grupi su još reprezentacije Andore i Švice.

Seniorska reprezentacija Srbije u subotu od 15.00 sati u Ljubljani igra prvu utakmicu Kupa Nacija protiv Slovenije. Naši reprezentativci danas su otputovali autobusom za glavni grad Slovenije. Selektor Nedeljko Savić zbog čak 5 povređenih igača na put je poveo 24 reprezentativca i to: Joksimović Miloš, Anđelić Pavle, Dumić Vladimir, Jovanovski Blagoje, Matejić Nenad, Milosavljević Marko, Bajić Jovan (svi RK Partizan) Vuković Marko, Rastovac Milan, Živanov Miladin, Orlović Milan, Simonović Nemanja, Đukić Vladimir, Kapor Marko, Babić Uroš, Vuković Goran (RK Pobednik) Vojvodić Branko, Đorđević Aleksandar, Jovanović Andrija, Brkić Vedran, Mićić Nenad i Sretenović Vlastimir (KBRK). Jovanović Sedrik (Rone Sportif Francuska), Petrović Marko (Šato-Renar Francuska)

Stručni štab sačinjavaju: Nedeljko Savić Selektor, Filip Đukić Menadžer, Marko Žeravica trener, Dani Stričević doktor, Miodrag Milinčić fizioterapeut, Babić Dobrivoje ekonom.

Na put su još krenuli pomoćni sudija Aleksandar Poprečica i Predsednik Ragbi Saveza Srbije Dragan Vuksanović kao šef delegacije.

Reprezentacija je znatno izmenjena i pojačana u odnosu na prošlonedeljnu utakmicu protiv Hrvatske, pa i pored problema koji su pratili naš tim tokom priprema, stručni štab i repezentativci su uvereni da će se iz Ljubljane vratiti sa najmanje 4 osvojena boda. Pobeda u gostima protiv Sloveni bi bio prvi ali veliki korak ka osvajanju tako priželjkivanog prvom mesta u grupi 2 B Kupa Nacija 2010/12.

Link.

---

Dakle, pošto je interesovanje za utakmicu bilo ogromno, samo da ostavim mali foto izveštaj. Rezultat nije baš nadahnuo stručno vodstvo srpske reprezentacije. Nekako očekivano, tri poena za Srbiju i trideset i tri za Sloveniju. Poluvreme (10:3). Tri zgoditka, tri pretvora, drop goal a ostalo kazneni šutevi za Sloveniju. Srbija jedan kazneni šut.

Srbija je imala još dve kaznene šut prilike, koje je omašila i imala je dve dobre presing periode od po par minuta pre linijom zgoditka ali nije mogla poentirati. Sve ostalo - veoma razočaravajuće. Linija anemična, scrum solidan ali koherentnost ekipe veoma loša. Kondicijsko i tehničko/taktički inferiorna ekipa, koja je prljavom igrom (prednjačio je lock sa brojem 5) neko vreme prvog poluvremena još držala priključak, je u drugom poluvremenu skroz pala, pa se na početku drugog poluvremena očekivalo punjenje od strane Slovenije.

Na kraju, skroz zasluženo, sa više mašte, kreativnosti i bez pomoći sudije, pobeda Slovenije sa 33:3. Sakupio se i prilično veliki broj gledatelja, blizu hiljadu.

Attached File  231020101624.jpg   1002.69KB   5 downloadsAttached File  231020101625.jpg   748.72KB   5 downloads
Attached File  231020101626.jpg   593.18KB   5 downloadsAttached File  231020101627.jpg   700.69KB   5 downloads
Attached File  231020101628.jpg   815.78KB   4 downloads

Edited by Dhx77, 23 October 2010 - 17:03.


#6 Milutinov Tata

Milutinov Tata
  • Members
  • 5,429 posts

Posted 24 October 2010 - 07:54

Ma doci cete vi nama u goste, pa cete da vidite cija macka crnu vunu prede -_- . A sudija mora da je bar malo pomogao.

Citam da su nasi bili optimisti, a zesce pukli, jos po Dhxovom prikazu igra bruka. Nista mi nije jasno :) .

#7 dhx

dhx
  • Members
  • 7,032 posts

Posted 24 October 2010 - 12:24

Ma doci cete vi nama u goste, pa cete da vidite cija macka crnu vunu prede -_- .

Tja, uopšte ne sumnjam da bi "Canucks team" bolje odradio svoj posao nego Srbija. :)

A sudija mora da je bar malo pomogao.

Citam da su nasi bili optimisti, a zesce pukli, jos po Dhxovom prikazu igra bruka. Nista mi nije jasno Posted Image .

Sudija iz Poljske je imao malo strog kriterijum za visoko obaranje (high tackle - kravata) pa su u toku utakmice bili isključeni barem po trojica iz svakog tima, što je po mom mišljenju još dodatno usporavalo utakmicu i tempo. Bezbroj kazni (na obe strane) i posledično ubijanje tempa utakmice (za prednost valjda nije nikad čuo) su bili voda na mlin ekipi Srbije, koja je svoju igru bazirala na skramaškom delu. Otvarač (fly-half) je inače solidno šutirao pozicijske šuteve ali skroz bespotrebno - npr. u centralnim pozicijama prema bržim krilima i fullbacku Slovenije, koji su te lopte sa lakoćom kupili i iskorištavali svu širinu terena. Po drugoj strani, Srbija nije imala nekog kreativnog centra ili krila, nekog razigranog igrača, koji bi u takvim uslovima za igru (rekao bi skoro idealnim) napravio neki plus. Pogrešna taktika - šutiranje u idelanim uslovima se radi jedino iz defenzivnih situacija, inače bacaš posest lopte doslovno iz svojih ruku i prelaziš u defenzivu. A ta je teža za igranje nego ako vršiš konstantni pritisak po celoj širini terena i tražiš onu najslabiju kariku.

Plus da u časovima rugbyja u Srbiji izgleda nisu čuli za slepu stranu terena - u uslovima sa igračem više ili izglednim napadačkim pozicijama u suprotnikovom terenu - pa tu sam skoro uvek video rupe u odbrani Slovenije. Nego, niti spojka skrama niti otvarač nisu "potegli" po toj strani. Držati loptu u "bezbednih deset metara širine", u kojoj funkcioniše skramaški ruck&mauling, nije neka kreativa, koju očekuješ od nacionalnog tima, pa makar na "tom nivou". 'Bem li ga, bilia dva igrača iz Francuske lige u timu Srbije, možda su mislili da će oni biti ključ do uspeha.

#8 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 18 November 2015 - 18:12

Ovo je nesto najblize ragbi temi, tako da ovde ide poslednji pozdrav velikoj legendi Lomuu :( Ne secam se kada me je ovako rastuzila vest o necijoj smrti.

#9 dhx

dhx
  • Members
  • 7,032 posts

Posted 19 November 2015 - 02:46

Posle RWC-a 95', kojeg su All Blacksi inače izgubili od Južne Afrike (legendarno finale sa pobedničkim drop goal-om otvarača Joel-a Stransky-ja u produžetku) je postao global superstar u ragbiju. U polufinalu tog istog prvenstva je doslovno zgazio reprezentativca Engleske, Mike-a Catt-a i postigao zgoditak a engleski trener je posle utakmice komentarisao da je Jonah 'freak i da je za sport najbolje ako što pre nestane iz njega'.

 

Najmladji All Black ikada, sa 19 godina i nešto, još uvek drži rekord po postignutim zgodicima na svetskim prvenstvima.

 

Imao sam priliku i čast upoznati čoveka još daleke 97', u okviru NPC-a NZ-a (domaće regionalno prvenstvo), iako je te godine više manje pauzirao pošto je već imao dijagnozu retke bolesti bubrega. On je igrao za južni okraj Aucklanda koji se zove Counties Manakau (ja sam bio tada 'stabilna rezerva' za Auckland U21 a ponekad i 'vodonoša' za Auckland 'B').

 

Čovek je bio iza kulisa najprizemniji i najpristupačniji od svih 'otočana' (svi koji su na NZ-u rodom sa Fiji-a, Samoe ili Tonge, on je bio inače rodom Tonganac). Tamo nas je upoznao jedan drugi bivši AB, Bernie McCahill, koji je bio nekim drugim prilikama vezan za Sloveniju pa nam je u početku, kada smo dolazili tamo, dosta pomagao da se uhodamo u scenu.

 

Nikada neću zaboraviti onaj trenutak, kako se je raspitivao kako nam je tu, kako je sa ragbijem u Sloveniji, da li su nas ok dočekali i slično. I tu sam nešto proformativno odgovarao a po glavi mi je celo vreme išla misao - 'da li da ga pitam da se slikamo zajedno'. :ajme:

 

Kasnije mi je, kao i preostatak Auckland Blues tima (tadašnja ekipa u Super 12 ragbiju), potpisao loptu u suvenir.

 

Bio je fenomenalan ambasador sporta.

 

RIP

 

Video.


Edited by dhx, 19 November 2015 - 04:00.


#10 Lasa

Lasa
  • Banned
  • 53 posts

Posted 16 January 2016 - 14:46

Lepo sto postoji tema o ragbiju, jednom od najpopularnih sportova na svetu. SP u ragbiju je posle fudbalskog SP najgledanije prvenstvo.

Elem, da se vratim na trenutna desavanja. Trenutno su u Evropi klupska takmicenja kao i evropski kupovi. Uskoro krece i Kup 6 Nacija(jedno od najstarih takmicenja u svetu kolektivnog sportova, ako i ne i nastarije).te takmicenja na Juznoj hemisferi.

Najjace klupsko evropsko takmicenje je evropski Kup Sampiona.

https://en.wikipedia...y_Champions_Cup

 

Drugo po snazi je Kup Izazivaca

https://en.wikipedia...y_Challenge_Cup

 

Na Juznoj hemisferi se igra Superragbi(ekvivalent Kup Sampiona u Evropi) koji je atarktivni od evropskih takmicenja, mada u poslednje vreme francuski Top 14 ozbiljno parira.

 

https://en.wikipedia...er_Rugby_season

 

Sto se tice reprezentatitvnih takmicenja, ona su malo specificna u ragbiju jer se u Evropi igra po kvalitetnim grupama, sto mislim da je greska ragbi organizacije. Tako je Kup 6 Nacija(Italija, Francuska, Engleska, Vels, Irska i Skotska) , najjajce takmicenje, zatim ide grupa A1 Evropskog kupa nacija(Rusija, Gruzija, Rumunija, Portugal, Spanija i Nemacka) pa ide B1 itd. nema klasicnog Evropskog prvenstva, kao u ostalim sportovima i igra se svake godine.

Na Juznoj hemsferi se igra Kup 4 nacije(Novi Zeland, Australija, Argentina i Juzna Afrika) ubedljivo najjace takmicenje, sto dokazuje i poslednje SP gde su ove 4 reprezentacije bile u 1/2 finalu. Igra se svake godine tokom leta na severu tj. zime na jugu.

 

Svetsko prvenstvo se igra na svake 4 godine i svake godine je popularnije i popularnije. Sledece SP, 2019, je u Japanu.

 

Sto se tice domacih takmicenja u Evropi, dominaraju francuski Top 14, engleski premijer i keltska liga. Rusija dosta ulaze u ragbi pa bi mogli mozda od njih nesto da ocekujemo u buducnosti.

 

Prenosa radbija ima na domacim kanalima, Arena prenosi Aviva Rugby Championship. Nekada su prenosi K6 Nacija, ne znam da li ce ove godine. Sport klub je radio SP ove godine, prilicno losa pokrivenost. SK prenosi i juznu hemisferu tokom leta.



#11 Lasa

Lasa
  • Banned
  • 53 posts

Posted 16 January 2016 - 14:57

Na Sky sports ima dosta ragbija, upravo sada na 3 i 5 ide Kup Sampiona.

 

Malo sa Juzne hemisfere

 

http://www.youtube.com/watch?v=g2lBa9lrZT8

 

 

Evo kako mej to izledalo prosle sezone u Kupu Sampiona

 

http://www.youtube.com/watch?v=8_7ACOiiyK4

 

 

 



#12 Lasa

Lasa
  • Banned
  • 53 posts

Posted 16 January 2016 - 15:06

Upravo sada na SK 2 ide Kup Sampiona, pa hoce moze da odgleda.



#13 Lasa

Lasa
  • Banned
  • 53 posts

Posted 22 January 2016 - 14:20

Ovog vikenda ima nekoliko prenosa na SK Kupa sampiona u ragbiju, uglavnom na HD.

Pregled nekih utkamica od proslog kola

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=bLDus3uP91o

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Dh-fNDNWkRY


Edited by Lasa, 22 January 2016 - 14:21.