Jump to content


Photo

E-novine


  • Please log in to reply
2173 replies to this topic

#2146 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 02 July 2016 - 15:02

Što sve razumnom čoveku samo pokazuje koliko je Pera na pravom putu i koliko normalan čovek ne može u ovakvoj sredini i sa ovakvim ljudskim resursima ništa da postigne medju medijskim i pravosudnim fašistima. 


  • 2

#2147 boxcube

boxcube
  • Members
  • 598 posts

Posted 02 July 2016 - 19:26

Što sve razumnom čoveku samo pokazuje koliko je Pera na pravom putu i koliko normalan čovek ne može u ovakvoj sredini i sa ovakvim ljudskim resursima ništa da postigne medju medijskim i pravosudnim fašistima. 

 

 Kao i koliko su glupe one price da je Pera najbolji Vucicev novinar ili cak obratno da je Pera Vucicev mentor. Ali bas kao sto si rekao, razumnom coveku, sto je porpilicno deficitarna pojava u danasnje vreme narocito u Srbiji.


  • 1

#2148 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 03 July 2016 - 02:35

Mi treba da budemo zaista realisticni sto se medija tice, posto zivimo u zemlji u kojoj je jedan ratni zlocinac Dmitrovic urednik dnevnih novina, u kojoj je polupismeni Apostolovski takoreci "srpski Alber Kami", u kojoj je za milionsku publiku pojam moralnog integriteta zena koja rodjenog sina nije uspela da vaspita da ne bude maloletni krimos koji gepekuje drugare u bmw-u, u kojoj je urednik navodno kulturnog i opozicionog lista citavu novinarsku karijeru napravio u "Kuriru" i to vrteci tri iste fore u svim, ali svim tekstovima, a voditeljke vecine televizijskih kuca se mogu pronaci u web-katalozima agencija za poslovnu pratnju (samo je jedna bila dosledna pa to i priznala). U takvom okruzenju, raditi bilo sta u medijima je u potpunosti Sizifov posao gde je opstati na duze staze totalno nemoguce, a Peri svaka cast sto je i toliko uspeo da opstane u drustvu u kojem je sam koncept novinara nerazliciv od gangstera, ratnih huskaca i prostitutki. 


  • 2

#2149 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 03 July 2016 - 16:27

Da, da, Perin prostakluk, zbog koga su i dosle tuzbe i presude, ce nekome nedostajati. :D


  • 0

#2150 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 04 July 2016 - 07:02

Da, da, Perin prostakluk, zbog koga su i dosle tuzbe i presude, ce nekome nedostajati. :D

Svakom normalnom, gde te ocigledno ne pronalazim. 


  • 1

#2151 blond

blond
  • Members
  • 4,640 posts

Posted 13 July 2016 - 09:25

Da, da, Perin prostakluk, zbog koga su i dosle tuzbe i presude, ce nekome nedostajati. :D

Nemoj ti o medijima, 'leba ti, taki strucnjak a nikad cuo za Dmitrovica i Ugricu.


  • 1

#2152 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 13 July 2016 - 19:11

Nemoj ti o medijima, 'leba ti, taki strucnjak a nikad cuo za Dmitrovica i Ugricu.

Zato sam cuo za Sex Klub i Tajne - mozda se i obnove, u svetlu zadnjih dogadjanja. :lol+:


  • 0

#2153 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 13 July 2016 - 21:59

...

 

 

Taj 'seh klub & tajne', ocigledno, ostaju trajna fascinacija nezrelih infantilaca.

 

...


  • 0

#2154 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 15 July 2016 - 21:04

...
 
>> 13.07.2016 - 18:43
Saša Janković, polni zaštitnik
Ja, organ, kontrolišem
Uzdišu: e-Novine
 
Iz kancelarije wannabe-predsednika Srbije, Saše Jankovića, javlja se danas e-novinama mailom izvesna Tanja Rakić (mob.tel: 064-8768530). Piše dete Tanja: “Poštovane kolege, u prilogu je obaveštenje Zaštitnika građana o službenom prisustvu na današnjem protestu u Beogradu. S poštovanjem, Tanja Rakić”. Tanja, nesrećnica, ne ume da objasni o kojem je protestu reč. Srećom po Beograd, prethodno stiglo pismo Patkica koje najavljuju revolucionarni skup pod duhovitim naslovom “Beograd nije Mali”, koji kao da je smislio Draža Petrović, pa sad znamo gde tonight ide Saša Janković, za šta nas – u redakciji koja prestaje s radom za devet dana – svečano zabole Qurac na Vodi. Ali, nismo mi skotovi: objavljujemo priopćenje u celini gluposti
 
ON ĆE PRATITI ODVIJANJE, A ŠTA AKO STIGNE RAZVIJANJE: Zaštitnik građana Saša Janković službeno će pratiti odvijanje protesta u Beogradu koji je najavljen danas za 18 časova.
 
POKAŽI SVOJ MI ORGAN: Na taj način ovaj organ će po sopstvenoj inicijativi neposredno kontrolisati i podržati ostvarivanje prava građana na izražavanje i okupljanje…
 
E, MOJ SAŠA: …nakon što su u provladinim medijima građani koji protestvuju zbog kršenja zakona i utvrđene opstrukcije državnih organa u slučaju rušenja objekata u Savamali označeni kao strani plaćenici i rušitelji sopstvene države.
 
Za platu koju Saša Janković prima već osam godina (prosek: 5.400 evra), ovo što je napisao vredi trostruko; Organ će pratiti odvijanje, Organ će kontrolisati, Organ će omiltaviti.  
 
Srećom, Bojana Maljević snima TV seriju o Saši Jankoviću (dobila grant EU). Samo da bude seksa u odvijanju i organu. Nadamo se da će erotsku ulogu imati neodoljivi Rodoljub Šabić.
 
Drugi organ, ista priča. ... <<
 
...

  • 0

#2155 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 22 July 2016 - 12:47

...
 
>> ... 19.07.2016 - 17:42
Read on: Priče o Kosovu (Laguna, 2016)
Utabavanje puta ka novim masovnim grobnicama
Piše: Vladimir Arsenić
 
 
Zlokobna je knjiga Priče o Kosovu. Većina tekstova objavljenih u njoj proizvodi onu vrstu ideologije koja utabava put ka novim masovnim grobnicama. Kako je to svojevremeno rekao Mileta Mijatović iz Klopke za pionira: „Sanjao sam te Dobrice iz masovne grobnice“. Ovo je prava slika o srbijanskoj književnosti koja nažalost zaključuje ovu epizodu e-novina
 
Nemam neko visoko mišljenje o tematskim antologijama. One su zgodne za ljude koji se ne bave književnošću sistematski, pružaju nekakvu sliku o sceni, ma koliko pogrešna bila, ali za profesionalne čitaoce, što je spletom okolnosti moja uloga, one su čist višak, nešto što upućuje na izdavačke marifetluke po principu take money and run, ma koliko ozbiljan rad uložio priređivač-antologičar. Istovremeno, ne može ostati nezapaženo da ih je u poslednje vreme zaista nemali broj: te starost, te kuća na bregu, te Grčka, te Gavrilo Princip, te dečje priče, te vampiri, šta god vam padne napamet. Daleko od toga da tamo nema dobrih tekstova autorki i autora koji znače nešto u ovdašnjoj književnosti, ali ove knjige nisu promenile ništa. One su prigodne, a takva me literatura, koja najčešće nije književnost, ne zanima.
 
Ipak, dopala mi je šaka jedna ovakva antologija kojoj sam odlučio da posvetim pažnju najviše zbog teme koja je provokativna, goruća i rekao bih uvek aktuelna u našem društvu. U pitanju su Priče o Kosovu koje su priredili Igor Marojević i Aleksandar Ilić za Lagunu. Moram da priznam da sam se uprkos okupljenim piscima i bivšim piscima (između ostalih Drašković, Toholj, Kecmanović, Stojiljković) u velikoj meri iznenadio. Radi se o zastrašujućoj knjizi. Ona je slika i prilika svega što u ovom društvu ne valja, svega čega bi suštinski trebalo da se sramimo, ona je, s časnim izuzecima, odraz opšteg mišljenja o Kosovu koje ne samo da je pretpolitičko, nego je i mitsko, dakle ne-mišljenje i, nakon svega što je učinjeno u naše ime, te onog što se i dalje čini neprihvatanjem realnosti i nezavisnosti Kosova. Ova knjiga ostaje spomenik za koji je bolje bilo da nikad i nije podignut. Ona je, ako tako hoćete, stub srama, pri čemu ne mislim da je posao koji su obavili priređivači loš, niti da je Laguna učinila zlodelo objavljujući je, niti da je iko od pisaca i nazovi pisaca koji su svoje priloge dali učinio nešto što je kažnjivo zakonom. Naprotiv, svi su pisali po sopstvenoj savesti i to je upravo ono što me brine i plaši. Ako bi nešto trebalo da se zameri izdavaču/priređivaču jeste nedostatak propratnog teksta koji bi eventualno razjasnio izbor priča i autorki/autora, te motive zbog kojih je uopšte antologija nastala. Čini mi se da je odlučeno jer je to suviše politički škakljivo pitanje pa se stoga odustalo od predgovora/pogovora, što je šteta.
 
Prvo što se učini svakome ko knjigu pročita jeste da skoro niko od autora koji o Kosovu pišu na tom mestu bio nije. To naravno nije obaveza pisca, iskustvo nije nužan uslov kvalitetnog pisanja, ali značajno pomaže. Da se pisalo na osnovu doživljenog, slika koju donose gotovo svi narativi svakako bi bila makar nijansiranija, stvari ne bi bile u crno-beloj tehnici. Upravo je to odlika mita – jasna podela na dobro i zlo koja ne sme da se dovede u pitanje. S jedne strane imate Albance (u knjizi najčešće Arnaute, nešto ređe Arbanase, a najređe ...e, makar i ovaj uvredljivi termin nije izostavljen) čija je ljudskost upitna i koji su nedvosmisleno zlikovci, a s druge se nalaze Srbi, kao dobri momci, odnosno kao žrtve. Najpre da razjasnimo ovu poziciju žrtve u koju su stavljeni Srbi i koja ih nedvosmisleno vređa i unižava. Biti žrtva znači biti pasiviziran do krajnjih granica, znači odustati od svake akcije, naposletku, znači suštinsku nemoć i prepuštanje drugom ko treba da vas hrani, brani i štiti. Šta da pomisle ljudi koji danas žive na Kosovu u enklavama i koji se, sasvim izvesno, ne osećaju najudobnije, najblaže rečeno? Da li su oni budale što su ostali tamo? Da li su oni žrtve? Ako jesu, onda se postavlja pitanje, čije? O Albancima se, pak, govori iz potpuno suprotnog ugla. Nastavlja se ona tradicija govora o njima čiji je predstavnik, na primer, Jaša Tomić kojeg u svojoj priči citira Srđan V. Tešin. U najmanju ruku, predstavljeni su kao divljaci koji se hrane živim mesom, nečasni pljačkaši koji samo čekaju da im sagovornik okrene leđa kako bi mu u ista zabili kriv nož. Oni su primitivni, pokvareni, lenji, prljavi. I to je način razmišljanja koji se u ovoj kulturi nastavlja već više stoleća. Zastrašujuće je da se on neprekidno perpetuira i da se te uvredljive predrasude ne brišu iz kolektivne svesti čije bi pisci i spisateljice trebalo da budu izraz. Ispostavlja se ponovo tačnim ono što je Mirko Kovač rekao – elita je gora od rulje.
 
Uzmimo na primer pripovetku „Kosovo 1389“ Neleta Karajlića, čoveka koji bi silno želeo da bude pisac, ali mu to ne polazi za rukom, ma koliko se upinjao. Ne samo što njegov Miloš Obilić u molitvi i obraćanju Hristu kaže: „Budi realan Hriste!“, nego je i do ubistva sultana Murata došlo tek nakon vizije u kojoj početkom dvadeset prvog stoleća u Njujorku ima više od dvadeset miliona muslimana. Dakle, herojstvo Miloša Obilića direktno je uticalo na to da se spreči islamizacija Evrope i osvajanje Amerike od strane Osmanlija. Kao da je to najveće zlo koje je moglo da se dogodi, odnosno kao da su zaista Srbi u Kososkom boju (Kakvi Srbi? Kakav boj? Nastanak modernih nacija nije se dogodio pre Francuske buržoaske revolucije.) spasli Eropu. Ne dovodeći ništa u pitanje jer je u pitanju mit, Nele Karajlić potvrđuje ono što se u glave mladih građana Srbije utuvljuje u glavu bez obzira da li je istorijska istina ili ne. Jadna je ta književnost i još jadniji pisci koji ne propituju ono što je doksa.
 
Muharem Bazdulj, potpuno očekivano, nije neko ko bi načinio greške poput Neleta Karajlića. Radi se ipak o piscu i onom ko bi samo to želeo da bude. Međutim, bosanskohercegovački pisac i novinar s boravištem u Beogradu čini drugu vrstu greške. Njegova priča je stereotip u obrnutom smeru koji naravno neporedivo manje smeta, ali i dalje je stereotip o besi i časnim ljudima. Takav diskurs i dalje ne pripada književnosti nego mitu, ma on i pozitivan bio. Retki primeri književnosti u ovoj antologiji su priče Srđana Tešina (priča se završava rečenicom u kojoj se insistira na sopstvenom iskustvu, lišenom svakog mitotvorstva), Igora Marojevića (radi se o porodičnoj priči), Marka Vidojkovića (verovatno najbolja priča u knjizi koja dekonstruiše mit) i Aleksandra Ilića (ljubavna priča sa savremenog Kosova). Prilog Bojana Tončića je, pak, nešto najdragocenije što se u njoj nalazi jer on ozbiljno progovara o onome čega bi trebalo da se stidimo. Njegov tekst deluje kao čista subverzija jer pored Aleksandra Ilića jedini progovara o zločinima koji su u naše ime činjeni na Kosovu.
 
Zlokobna je knjiga Priče o Kosovu. Većina tekstova objavljenih u njoj proizvodi onu vrstu ideologije koja utabava put ka novim masovnim grobnicama. Kako je to svojevremeno rekao Mileta Mijatović iz Klopke za pionira: „Sanjao sam te Dobrice iz masovne grobnice“. Ovo je prava slika o srbijanskoj književnosti koja nažalost zaključuje ovu epizodu e-novina. Ne brinite – čitaćemo se još! ... <<
 
...

  • 0

#2156 Triceratops

Triceratops
  • Banned
  • 992 posts

Posted 23 July 2016 - 00:14

Prosao 22, juli, vidim e-novine rade punom parom i mahom pisu o tome kako vise ne rade  :lol+:


  • 0

#2157 BeIgrade

BeIgrade
  • Members
  • 1,776 posts

Posted 23 July 2016 - 09:34

http://www.e-novine....kao-zombie.html

 

kakav tekst... ovo je sramota citati... novinarstvo je palo na najnize grane... bas onako kako je ekipa na vlasti I htela.


  • 0

#2158 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 23 July 2016 - 10:01

Uobicajeno proseravanje Prazilukovica, zbog kojeg zavrsi na sudu, pa posle kuka sto ga osudjuju :lol+:


  • 0

#2159 Triceratops

Triceratops
  • Banned
  • 992 posts

Posted 23 July 2016 - 10:37

Gde to čitate? Ja na e-novinama čitam da e-novine više ne postoje.


  • 0

#2160 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 23 July 2016 - 11:09

Gde to čitate? Ja na e-novinama čitam da e-novine više ne postoje.

Heh, nisi cuo za "zagrobni zivot" :D

 

 

Nema e-novina, znači ima Boga!
Pozdravile budale: e-Novine
Veličina slova: font_decrease.gif font_enlarge.gif

Kao što ste sigurno već primetili, dragi e-čitaoci, vest o upokojenju našeg portala izazvala je nezapamćenu žalost u celokupnoj javnosti, kako srbijanskoj, tako i spskoj, ali se još nitko nije tako silno rastužio nad e-lešinom kao naši nerazdvojni drugari iz Nove srpske fašističke misli. Lelek i jauk odzvanjaju NSFM hodnicima. Suza Vukadinovićeva suzu Antonićevu stiže. Đoku čini sve ne bi li nas uz pomoć vlaške magije nekako vratio u život. Ali – smrt je neumoljiva i ne može da čeka. Svim Đokuovim naporima usprkos, e-srce je svoje otkucalo

A koliko nas tek NSFM-ov čitalački komentatorluk obožava, takav slučaj ne pamti ni srednjevekovna srpska istorija, nekmoli ova novija. Toliko se isplakali nisu ni kad je umro Drug Tito. Na desetine ih je došlo na poslednji ispraćaj e-novina. Stoje dostojanstveno u povorci i strpljivo čekaju da se oproste sa nama i upišu u knjigu žalosti. Od njihovih dirljivih poruka bi i kamen zaplakao, kad bi samo čitat' znao...

 

MOJ ŽIVOT NEMA SMISLA BEZ E-NOVINA, OBESIĆU SE: на време га је угасио пера звера.

 

PIJEM DA E-NOVINE ZABORAVIM, AL’ TUGA SE VEĆA STVARA: Iskreno, ja sam radostan zbog gasenja portla gde ljudi izlivaju mraznju posle konzumiranja jeftinog alkohola!

 

TUŽAN SAM KAO NIKAD U ŽIVOTU:  Nema štete, odlična vijest.Jako loše novine, bolje što se gase.

DRUŽE PERO, MI TI SE KUNEMO DA SA TVOG E-PUTA NE SKRENEMO: Па што не писасте на српском, можда би вас неко и заволео?

 

OVOLIKO SE NISAM ISPLAKAO NI KAD MI JE ROĐENI UJA UMRO: Коначно, једна добра вест. Луковићу,ујо, оди у Загроб па тамо отварај новине какве год хоћеш. Доста си вређао ојађени србски народ.

 

SUZE MI LIJU KAO IZ KABLA: Treba hitno okaditi prostor.

 

NEMA TIH REČI KOJIMA BIH VAM OPISAO KOLIKO MI JE TEŠKO: Odlicno, ima Boga!

 

DRAGE E-NOVINE, UVEK ĆU VAS, ZNAJTE, NOSITI U SRCU, KAO ŠTO STE VI MENE NA QRCU: Депонија Винча престала са радом? А, не, портал е-новине престао са радом. Учини ми се слично. Е па добро,није никаква штета. Још кад би пјер коначно емигрирао у своју штовану хрватску, то би био кец на десетку.

 

NEKA IM JE VEČNA SLAVA I HVALA: Za njih su cak i Kurir i Informer pristojne novine! Sadasnjim i buducim tuzbama protiv Lukovica mnogo srece uz nadu da ce i drugo smece u sprkim medijima skoncati slicno kao i oni.ŠTA ĆE MI ŽIVOT KAD E-NOVINA NEMA, JER DRUGU LJUBAV NE ŽELIM DA IMAM: Пошто марионете на влати тако марљиво обављају посао, више нема потребе за Е-новинама. Марљивим радом забили су колац у сопствено труло срце. То показује и у колико смо озбиљној ситуацији. Када више не виде потребе за пропагандом, онда то значи да су уверени да су нас покорили. То нам даје одређену тактичку предност. Мисле да смо мртви; изаберимо моменат да им покажемо да нисмо.


Edited by kronostime, 23 July 2016 - 11:10.

  • 0