Forum B92: Krimići - Forum B92

Jump to content

• 5 Pages +
  • « First
  • 3
  • 4
  • 5
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Krimići Da li ih čitate, koji su vam omiljeni ? Rate Topic: -----

Poll: Krimići

Vaš omiljeni lik iz krimi romana

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Vote Guests cannot vote

#61 User is offline   Golubica 

• Group: Members

Posted 25 January 2012 - 18:18

View Postvalhalla, on 25 January 2012 - 17:38, said:

Ne treba zaboraviti ni krimiće norveškog pisca Ju Nesbe-a.
Mislim da je Laguna izdala tri njegova romana.
Njegov detektiv zove se Hari Hole.

Citala The Snowman, prilicno predvidivo, a nisam nesto odusevljena ni njegovim stilom. Mozda bolje zvuci na norveskom...
0

#62 User is offline   jpeca13 

Posted 26 January 2012 - 13:48

Za ljubitelje krimića mogu da preporučim Minet Volters. Njen prvi roman Ledara mi je odličan. Klasičan krimić sa odličnom atmosferom, likovima i dobrim zapletom.

Dopadaju mi se i romani Alekasndre Marinjine koji daju dosta veran opis istrage u ambijentu postsocijalističke Rusije. Kod nas je izašlo nekoliko ali nikako nemogu da nađem Iluzija greha.

Takođe mi se dopao naslov "Neprimetni zločini" - Giljermo Martinez. Možda predvidljiv, ali malo matematike daja mu specifičan ukus.

0

#63 User is offline   ilija7777 

Posted 05 February 2012 - 16:57

Posted Image
Ju Nesbe-Crvendać. Ne isključujem da su mu kasnije knjige nešto lošije, ali ovo je ODLIČNO. Baš mi se sviđa kako gradi radnju. Knjiga je poprilično "filmska", a radnja kombinuje 2ww priču i moderni detektivski triler. Bolje da stanem sad, neko će pomisliti da radim za Lagunu. Uglavnom, kao ljubitelj detektivskih romana, i dobre knjige uopšte, ja sam uživao.

Btw vidim na Wikipediji da je autor ove knjige 2008 – Hodejegerne; English translation: The Headhunters.
Da li je po njoj rađen ovaj film?
Edit: vidim da jeste. Još jedan razlog da respectujem autora. http://jonesbo.com/#...oks/headhunters

This post has been edited by ilija7777: 05 February 2012 - 17:08

Who is the master who makes the grass green?
0

Share this topic:

• 5 Pages +
  • « First
  • 3
  • 4
  • 5
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic