Jump to content


Photo

KK Partizan 2009/10.


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
46093 replies to this topic

#1 realno *W

realno *W
  • Members
  • 46,138 posts

Posted 03 June 2009 - 10:31

Posle sezone 2007/2008 koja je bila jedna od najsupešnijih u istoriji kluba, malo ko je očekivao da se to može ponoviti, a kamoli premašiti. Ipak, to se i desilo. Rezultatski i po trofejima jednako uspešna, ali po igri možda i bolja 2008/09. !!! Mnogo lepih stvari se desilo u prethodnoj sezoni, počev od tri trofeja: NLB Liga, Kup „Radivoja Koraća“ i na kraju domaći šampionat. Sve to je bilo „ispraćeno“ sjajnom sezonom u Evrolige, pobeđen Real posle mnogo godina, prošlogodišnji prvak Evrope CSKA, zatim ovogodišnji prvak Panatinaikos i to pred rekordnih 22567 gledalaca...
Ipak sve je to polako iza nas, polako odlazi u istoriju i vreme je za „neke nove klince“. Trio TNT koji nas je vodio prethodne sezone je na izlaznim vratima, još nema nekih pouzdanih informacija oko dolazaka, ali sasvim dovoljno materijala za rasprave i polemike ovde na forumu. Prema svemu što smo do čuli i pročitali, biće oformljena nova veoma mlada ekipa, sa idejom da ostanu zajedno bar dve-tri godine i pokušaju da naprave neki podvig. Videćemo kako će sve to izgledati...
Forum je, inače, ove godine jako napredovao, u sezoni 2007/08. imao je na kraju 65 strana i 964 posta, dok je pdf. KK Partizan 2008/09. imao čak 223 strane i 3317 postova.
Ove godine bar duplo!!!


...................................................... Attached File  Grb_partizan.jpg   39.1KB   225 downloads .................................................................


Dodatak:

Šta reći? Pod stare dane sam postao sentimentalan, a naš košarkaški klub koji se juče vratio sa američke turneje na kojoj je ispisao još jednu svetlu stranicu u svojoj bogatoj istoriji, zaslužuje najveću ljubav i podršku.
Priča koja je počela pre 40 godina, nastavlja se za par dana novom sezonom, uskoro će krenuti ludnica pod obručima makar i samnom i mojim pivskim stomakom na pleju! Eppur si muove!
Jer, opet će se prićati o našem Partizanu. Opet će se tražiti katra više za njegove utakmice, opet će biti stvar presiža doći pod svodove Pionira ili Arene, kao nekad u Halu sportova, opet će mnogi doći da se promovišu (jer Partizanova evroligaška utakmica postaje centar ove zemlje na dva sata), kao svojevremeno pokojni Đinđić koji 1996. je u jeku protesta došao na evroligašku utakmicu protiv Ulkera sa crno belim šalom.
Kada neko zna i kada se na jednom mestu skupe znalci rezultat je slavni KK Partizan! Da, traje ta lepa priča od Kiće i Praje, preko Grbovića i Divca, Pasapalja, Đorđevića i Danilovića, Rebrače, Berića, Brkića, Drobnjaka, Tomaševića, Veličkoviča, Tripkovića, Tepića, do današnje dece koja nose Partizanov dres. I neka se naša dece ne boje svoje mladosti, neka znaju da su i partizanova ranija deca dostigla šampionske visine! Budite pravi, budite Partizanovci, budite Grobari, i trofeji su vaši!
Kao i oni pre vas koji su nosili Partizanov dres, igraćete protiv najboljih! Ali ne plašite se jer uz nas, vaše Grobare, bolji ste i od najboljih! Bili smo sa našim Partizanom sedamdesetih, osamdesetih, ludih devedesetih.
Bili smo sa Partizanom u Solunu, Istanbulu, Novom Sadu, Barseloni, Atini, Trevizu, Podgorici, Nišu, Vršcu... i bićemo opet!

Jer, priča o KK Parrtizan će trajati koliko bude trajala i košarka, sa njim zajedno i mi koji smo deo te priče postali pre 30 godina, i oni koji će ove godine možda prvi put zakoračiti u grotlo Pionira... priča koja ne umire, nikad se ne završava jer se prenosi sa oca na sina...

...jer jednostavno, mi znamo!

Spoiler! --Click here to view--

Dodatak by Milopjko del Đovani!

Edited by Contractor, 09 October 2009 - 10:25.


#2 wu-tang

wu-tang
  • Banned
  • 410 posts

Posted 03 June 2009 - 10:34

Puno uspjeha u Evroligi zelim Partizanu u novoj sezoni. :ph34r:

#3 Vela

Vela
  • Members
  • 617 posts

Posted 03 June 2009 - 10:42

I da ove godine "barem" ponovimo uspjehe iz prošle dvije sezone! :ph34r:

#4 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 03 June 2009 - 10:44

Očekujem 2-12 odnos pobede/porazi u EL i gubitak svih titula. Utakmice sa NBA timovima će biti završene sa minusom od 60 i više koševa. Takodje očekujem da , u jednom trenutku sezone , Marfin Banka pritisne tako da neće biti plata (stipendija) igračima koji će svi odreda da napuste klub te ćemo biti primorani da igramo sa omladincima. Takodje očekujem da Dule poveže deset isključenja za redom te da mu bude oduzeta licenca i da bude kažnjen sa godinom dana suspenzije.
Takođe , zbog neplaćanja računa Pionir će da nas izbaci te ćemo biti prinudjeni da igramo u fiskulturnoj sali neke od beogradskih gimnazija...

#5 realno *W

realno *W
  • Members
  • 46,138 posts

Posted 03 June 2009 - 10:55

Očekujem 2-12 odnos pobede/porazi u EL i gubitak svih titula. Utakmice sa NBA timovima će biti završene sa minusom od 60 i više koševa. Takodje očekujem da , u jednom trenutku sezone , Marfin Banka pritisne tako da neće biti plata (stipendija) igračima koji će svi odreda da napuste klub te ćemo biti primorani da igramo sa omladincima. Takodje očekujem da Dule poveže deset isključenja za redom te da mu bude oduzeta licenca i da bude kažnjen sa godinom dana suspenzije.
Takođe , zbog neplaćanja računa Pionir će da nas izbaci te ćemo biti prinudjeni da igramo u fiskulturnoj sali neke od beogradskih gimnazija...


Pejo ti si? :) :ph34r:

#6 dee jay

dee jay
  • Members
  • 6,685 posts

Posted 03 June 2009 - 11:05

Peja se otkrio!
Ja zelim da ponovo stvorimo mlade igrace kao sto su TNT, a za titule ce se vec oni pobrinuti, siguran sam... :ph34r:

#7 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 03 June 2009 - 11:15

Pejo ti si? :) :ph34r:


Ma kakav crni Pejo , ja ovakve postove pišem po tenisu "all the time"

#8 altobelli

altobelli
  • Members
  • 2,003 posts

Posted 03 June 2009 - 11:38

Očekujte neočekivano!

009

#9 teoNS

teoNS
  • Members
  • 4,663 posts

Posted 03 June 2009 - 11:57

Očekujte neočekivano!

009

Uvek.

#10 BlackPoint

BlackPoint
  • Members
  • 1,746 posts

Posted 03 June 2009 - 14:39

Očekujte neočekivano!

009


Zašto neočekivano...? ma rutinski....na prvom tv programu Bolji Život ( 100 x repriza) a na drugom dodela trofeja - triple krune KK Partizanu ( 9 x repriza...) :ph34r:

#11 petaras

petaras
  • Members
  • 223 posts

Posted 03 June 2009 - 18:41

Da se upisem i ja... Verujem u nas Partizan i u Duleta Vujosevica 009, mada imam par zamerki, ali o tom potom... Ljudi pisite o pojacanjima cim cujete bilo sta, to je hrana za nase duse... Evo, ja da kazem da sam cuo da od Markovica i Avdalovica nema nista, ali da ce pleja "pokriti" Vujanic... Sto bi bilo sjajno... :ph34r: Tako da, realni, moracemo da menjamo onaj perfektni sastav...

Edited by petaras, 03 June 2009 - 20:18.


#12 Crno-belac!

Crno-belac!
  • Members
  • 725 posts

Posted 03 June 2009 - 20:58

Trenutno je najvažnije da ostane Lazme. Bilo bi previše, čak i za nas, da ostanemo bez 4 igrača iz prve petorke. Dakle, ako Lazme ostane, roster na početku prelaznog roka bi izgledao ovako: Veseli, Lazme, Rašić, Božić, Vraneš, Rakočević. Ne znam kakva je situacija sa Vitkovcem, Miloševićem i Aleksićem što se tiče ugovora i njihovih mogućnosti da doprinesu timu naredne sezone. Od juniora tu su Riznić, Bešović, Lučić i Jaramaz. Ono koliko sam ja uspevao da vidim na zagrevanjima ili na par minuta u igri, mali Lučić fizički izgleda već zrelo, možda bi on mogao dobiti šansu ove godine. Nisam siguran ni na kojoj on poziciji igra 2, 3 ili 4? Za Jaramaza sam čuo da može postati igrač, ali ga nikad nisam video kako igra. Bešović i Riznić se neće naigrati.

Ono što je Dule rekao na SOS-u je da će pokušati da napravi ekipu koja bi napala Evroligu za 3 sezone. To praktično znači da nam trebaju mladi igrači koji će potpisati 4-godišnje ugovore u ovom prelaznom roku. Najbolja 4 mlada igrača koja KKP može dovesti su Marković i Marjanović (HEM), odnosno Dašić i Gordić (BUD). Znamo da u startu to zvuči jako nerealno, ali ta ekipa bi imala potencijal da za 3 godine dođe do F4. Petorka Marković-Gordić-Dašić-Vesely-Marjanović uz pravilan razvoj svih igrača u naredne 2 sezone bi stvarno izgledala kao mini dream-team, bar što se naših (i evropskih) uslova tiče. Ali, pošto je nerealno da kupimo svu četvoricu, s jedne strane zato što ih njihovi klubovi neće rado pustiti, a s druge zato što njihova obeštećenja ukupno iznose preko milion €, biće dobro ako se dokopamo barem dvojice ovog leta, a dvojicu da uzmemo narednog.

Od bivših igrača koji bi svojim povratkom mogli da pomognu nekako je najrealnije da to bude Vlado Šćepanović, jeste da ima preko 30, ali je i dalje spreman da odigra svojih 20 minuta baš kako treba. Majstor je majstor. Isto tako, Dušan Kecman bi bio više nego koristan, ali videćemo šta će biti oko njegovog ostanka u Grčkoj. Vule Avdalović i Miloš Vujanić su svakako najbolji plejmejkeri koje bi mogli da dovedemo, naročito zbog toga što već imamo dva stranca, ali njihova cena je daleko skuplja od one koju mi možemo da platimo. Visoki igrači - Milojević, Tomašević ili Drobnjak su praktično na samom zalasku, ovo će im biti gotovo sigurno poslednja sezona. Mislim da bi njihov doprinos i uticaj bio veći u svlačionici ili pred utakmicu, nego na samom terenu.

Najbolje od svega je što je Dule i dalje tu, tako da mi možemo sklapati tim na forumu i nervirati se što ovaj ne dolazi ili što onaj odlazi, ali na kraju dana ja sam stvarno bezbrižan što se toga tiče, jer znam da na klupi imamo trenera koji radi najbolji mogući posao za naš klub.

#13 Crveno beli

Crveno beli
  • Members
  • 3,510 posts

Posted 03 June 2009 - 21:26

Trenutno je najvažnije da ostane Lazme. Bilo bi previše, čak i za nas, da ostanemo bez 4 igrača iz prve petorke. Dakle, ako Lazme ostane, roster na početku prelaznog roka bi izgledao ovako: Veseli, Lazme, Rašić, Božić, Vraneš, Rakočević. Ne znam kakva je situacija sa Vitkovcem, Miloševićem i Aleksićem što se tiče ugovora i njihovih mogućnosti da doprinesu timu naredne sezone. Od juniora tu su Riznić, Bešović, Lučić i Jaramaz. Ono koliko sam ja uspevao da vidim na zagrevanjima ili na par minuta u igri, mali Lučić fizički izgleda već zrelo, možda bi on mogao dobiti šansu ove godine. Nisam siguran ni na kojoj on poziciji igra 2, 3 ili 4? Za Jaramaza sam čuo da može postati igrač, ali ga nikad nisam video kako igra. Bešović i Riznić se neće naigrati.

Ono što je Dule rekao na SOS-u je da će pokušati da napravi ekipu koja bi napala Evroligu za 3 sezone. To praktično znači da nam trebaju mladi igrači koji će potpisati 4-godišnje ugovore u ovom prelaznom roku. Najbolja 4 mlada igrača koja KKP može dovesti su Marković i Marjanović (HEM), odnosno Dašić i Gordić (BUD). Znamo da u startu to zvuči jako nerealno, ali ta ekipa bi imala potencijal da za 3 godine dođe do F4. Petorka Marković-Gordić-Dašić-Vesely-Marjanović uz pravilan razvoj svih igrača u naredne 2 sezone bi stvarno izgledala kao mini dream-team, bar što se naših (i evropskih) uslova tiče. Ali, pošto je nerealno da kupimo svu četvoricu, s jedne strane zato što ih njihovi klubovi neće rado pustiti, a s druge zato što njihova obeštećenja ukupno iznose preko milion €, biće dobro ako se dokopamo barem dvojice ovog leta, a dvojicu da uzmemo narednog.

Od bivših igrača koji bi svojim povratkom mogli da pomognu nekako je najrealnije da to bude Vlado Šćepanović, jeste da ima preko 30, ali je i dalje spreman da odigra svojih 20 minuta baš kako treba. Majstor je majstor. Isto tako, Dušan Kecman bi bio više nego koristan, ali videćemo šta će biti oko njegovog ostanka u Grčkoj. Vule Avdalović i Miloš Vujanić su svakako najbolji plejmejkeri koje bi mogli da dovedemo, naročito zbog toga što već imamo dva stranca, ali njihova cena je daleko skuplja od one koju mi možemo da platimo. Visoki igrači - Milojević, Tomašević ili Drobnjak su praktično na samom zalasku, ovo će im biti gotovo sigurno poslednja sezona. Mislim da bi njihov doprinos i uticaj bio veći u svlačionici ili pred utakmicu, nego na samom terenu.

Najbolje od svega je što je Dule i dalje tu, tako da mi možemo sklapati tim na forumu i nervirati se što ovaj ne dolazi ili što onaj odlazi, ali na kraju dana ja sam stvarno bezbrižan što se toga tiče, jer znam da na klupi imamo trenera koji radi najbolji mogući posao za naš klub.



Ne znam odakle da pocnem, ali nije ni bitno.
Vladu S. brisi, kupovinu 2 igraca ove sezone pa onda jos dva sledece sezone zaboravi, ako uzmete sad onda ok, a ako ne odose oni, Avdalovic preskup, o Vujanacu da ne pricam (plus povreda), po meni pogresili ste za Stojacica i Soneveca, ali ima vremena da se to ispravi (a mozda i ne, moja veliak zelja je Stojacic, mada imamo mlade igrace u Zvezdi vec na njegovoj poziciji), Besovic jos 2 god minimum nece imati minutazu u prvom timu (mislim na iole ozbiljnije utakmice, a ne one gde vodite 30 razlike), Milojevic sigurno nije ni u snovima Vujosevica, Tomasevic ostaje tamo gde je, mislim daleko odavde (njemu je uvek bio preci novac), a Drobnjak je opet preskup. E sad ako ulete neke velike pare, onda je sve moguce, ali definitivno cete imati novca da pazarite nesto, a na koga cete baciti pik videcemo (dvojac iz HF je skup, ali i kvalitetan, plus se moze zaraditi, ali dzaba ako im HF ponudi bolje uslove).
Tako da si naveo imena koja se cesto pojavljuju, ali malo verovatno da ce biti nesto od toga (mislim na igrace koji su u inostranstvu), za ove iz Buducnosti videcemo, Dasic je ja mislim vec na vasim vratima, dok za Bosanca nisam bas 100% siguran.
Zaboravih da napomenem da je Kecman skoro dogovorio saradnju u Grckoj.

PS
Zaboravih i Katnica.

PS2
I slazem se da je ostanak "Lamze" od velikog znacaja, dobar igrac, koji i nije bio mnogo skup, sada miu je porasla cena, pa cemo videti da li ce se KKP otvoriti za bolji ugovor.

Edited by Crveno beli, 03 June 2009 - 21:28.


#14 He - Man

He - Man
  • Members
  • 6,589 posts

Posted 03 June 2009 - 21:28

Forum je, inače, ove godine jako napredovao, u sezoni 2007/08. imao je na kraju 65 strana i 964 posta, dok je pdf. KK Partizan 2008/09. imao čak 223 strane i 3317 postova.
Ove godine bar duplo!!!

Jel ovo trebalo da bude duhovito? :ph34r:
Epa, ako niucemu drugom, e onda ovde ima OPET da vas odvalimo! Bar duplo! :)

#15 milosdragan

milosdragan
  • Banned
  • 708 posts

Posted 03 June 2009 - 21:41

Jel ovo trebalo da bude duhovito? :ph34r:
Epa, ako niucemu drugom, e onda ovde ima OPET da vas odvalimo! Bar duplo! :)


Dobro aj posto vam u sportu ne ide bas nabolje,ocigledno niste bas nadareni,pusticemo vas da bar ovde imate neku dominaciju al nemoj da nas naljutite pa da vas i tu ne odvalimo.