Jump to content


Photo
- - - - -

Kako preživeti razvod?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
666 replies to this topic

#61 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 07 June 2009 - 19:29

a vi vestice se rodite odmah sa talentom da nam sve to ogadite i da nas posvadjate.....

Ne valja ti rabota. Samodestruktivna je. Vec kroz nekoliko postova provejava tvoja odbojnost prema citavom zenskom svetu. Mislim, zenama ni iz dzepa ni u dzep. Al´ ne valja zbog tebe samog. Rauzmem da si frisko razocaran ali cinis sam sebi losu uslugu. A ako tako nastavis mozes da ucinis i nekom drugom ni krivom ni duznom. I opet ces da popijes razocarenje.

Edited by cyberwor/L/d, 07 June 2009 - 19:30.


#62 gomeljski

gomeljski
  • Members
  • 27 posts

Posted 07 June 2009 - 20:57

Ne valja ti rabota. Samodestruktivna je. Vec kroz nekoliko postova provejava tvoja odbojnost prema citavom zenskom svetu. Mislim, zenama ni iz dzepa ni u dzep. Al´ ne valja zbog tebe samog. Rauzmem da si frisko razocaran ali cinis sam sebi losu uslugu. A ako tako nastavis mozes da ucinis i nekom drugom ni krivom ni duznom. I opet ces da popijes razocarenje.



e nemoj da brines.ja zene prosto obozavam.nema problema na toj relaciji.mozda sam se samo lose izrazio ili si tako procitao/la.nema veze.pa sta bih radio bez zena?vozio se sam u svom novom BMW-u? me neeee :-)

#63 heineken

heineken
  • Members
  • 842 posts

Posted 29 June 2009 - 11:25

Dalmatinska priča za laku noć
Objavljeno: Uto, 26. 05. 2009. 12:49
OČE NAŠ, DANAS TI NISAN BAŠ



Pomolimo se, svaka za svog bivšeg muža, ka šta Bog zapovida: "Dragi Bože, daj mi snage i strpjenja da oprostin i razumin onoga nesritnjaka od moga bivšeg. Daj mu sriće i da nađe kaki posal jebaga pas linoga i nesposobnoga dagajeba". Tu se ostatak grupice malo trzne, ali pomislu, neka se malo zanila, oli joj je lako ono troje dičurlije sama podizat

Piše: Slobodanka Boba Đuderija
Niko muškarcima ne želi toliko dobra u životu ka njihove bivše žene. Zvuči čudno, ali je tako. Svaka žena koja je prošla razvod, zna o čemu govorin. Dobro, možda ne baš svaka, ali većina. Naime, u Lipoj našoj baš i ne možeš očekivat puno pomoći od države u slučaju kad bivši zaboravu na dicu. Dok se žena pribere, pa alarmira državu, pa dok država razračuna prvo sa vlastitin joj birokratskin zamkama, a potom i sa muževima, dite već maturiralo.

Muški su take biljke, kažu, kad se rastavu od žene, rastavu se i od dice. Oni se jednostavno - temeljito rastavu. Možeš na prste jedne ruke nabrojat one šta se uredno brinu za dicu, kad odletu iz gnizda. S obziron na životni standard u Hrvatskoj i sve ostale, ženama nesklone, ekonomske i tisućljetne činbenike, koliko god naprimjer iznos alimentacije bija smišan, žena ipak na neki način ovisi o tom iznosu. Ako ništa, osigurava joj redovnu misečnu dozu smija.

Pa kad recimo taj iznos priskoči koji misec, ženi se može desit poprilična egzistencijalna kriza. Neki muški zaboravu poslat alimentaciju jer su malo ka raštrešeni, napravu okolo još nekoliko dice, pa ko će popamtit sve te adrese na koje triba slat novce. A i ta dica brate, tražu ist najmanje tri puta dnevno, ništa in više nije sveto.

Nasuprot ovima šta imaju novce al' ih ne šalju, ima onih šta bi poslali, ali ih nemaju. A nemaju novaca jer najčešće nemaju ni posla. A posla uglavnom nemaju jer su toliko dobri i vridni da ih nikoja firma ne želi zadržat na duže vrime. Ka šta ih nije tila zadržat ni žena.

Ipak, tu i tamo uspiju nać štagod posla, i niko se njihovom uspjehu ne veseli ka njihova vlastita bivša žena. Zato se bivše žene često mole za zdravje i sriću svojih bivših mužova, ma mole se da in sve bude dobro u životu.

- Dragi Bože, neka moj bivši muž bude zdrav (radno sposoban), daj mu sriće i jubavi (moja sućut sljedećoj koju će usrićit voleći je), i neka mu seksualni život bude bogat i redovit (pa možda takva bude i moja alimentacija).

Tako se jedan dan skupilo njih pešest rastavjenih žena, sve samohrane majke, sve napaćene i umorne od čekanja alimentacije, od računa, od dice i svega ostaloga. Pa odluče da neće više govorit kontra bivših mužova, nego da će otić lipo na jedan ženski izlet u Međugorje, malo se opustit i zabavit, i pomolit se Gospi za zdravje sebe, svoje dice, i njihovih ćaća.

Čin su sile u autobus, Ane, najnapaćenija od njih, ona šta vidi alimentaciju otprilike onoliko često koliko i Helijevu kometu, sidne naprid kraj šofera, uvati oni mikrofon jer je to inače bija turistički autobus, i navije se:
- Lipe moje žene - počne Ane svečanim i dostojanstvenin glasom - evo smo se skupile ka šta smo se i dogovorile, i vala Bogu šta nas je vako sastavija u velikon broju. Jel' tako?
- Tako je! - odgovore u zboru ostale mučenice.
- Dobro. Ka šta smo već rekle, nećemo više laprdat protiv bivših mužova, nego ćemo se puton molit i za njih, ka da su normalni judi. Molit ćemo se i za našu dicu, i za nas, i za cili svit, i za Sanadera, i onega crnoga vraga Obamu. Bog nas uči da triba praštat, jerbo je to kršćanski, ka šta je i Isus sve i svakome prašta, jel' tako?
- Tako je! - srčano uzvrati zbor podočnjaka.
- Onda vako, pomolimo se, svaka za svog bivšeg muža, ka šta Bog zapovida.

Dragi Bože, daj mi snage i strpjenja da oprostin i razumin onoga nesritnjaka od moga bivšeg. Daj mu sriće i da nađe kaki posal jebaga pas linoga i nesposobnoga dagajeba...



PHOTO: STOCK


Tu se ostatak grupice malo trzne, ali pomislu, neka se malo zanila, oli joj je lako ono troje dičurlije sama podizat. Za to vrime Ane, pogleda uprtoga negdi isprid sebe, čela namrštenoga od kršćanskog napora, stežući čvrsto oni mikrofon rukama ispucalima od pranja tuđih skala, nastavi:
Dragi Bože, daj mu da radi i da nađe sebi sriću sa drugon ženon, onon kurbetinon dabili kurbetinon šta je rastav'la muža od žene i dice kobogda joj ona stvar uvenila šupjači i obr šupjači!!!

- Ane! - vrisne grupica, a Ane, ka da je probudilo iz trenutne nesvisti, zatrese glavon, prikriži se na brzinu, mrmljajući:
Dragi Bože, oprosti meni i mom šporkom jeziku, ajmo žene jedan Očenaš za naše bivše mužove!

Tu autobus ispuni skrušeno Očenašikanje, i neko vrime čula se samo molitva i bogobojazno zujanje klima uređaja, dok je sa šoferovog radija diskretno dopirala muzika s Narodnog. Dotični jedini muški stvor u autobusu nije glasa pustija, osim šta je na Anine beštimje par puta zavrnija očima prema nebesima a ramena mu se svaki put zatresla od prikrivenog cereka. Vidija je on odma di to sve vodi.

Ane se u međuvrimenu pribrala.
- Ajmo žene moje, sad ćemo se pomolit za našu dicu.
Dragi Bože, pogledaj na nas i na našu dicu, sačuvaj nas od zla, i od onog redikula šta in se ćaćon zove, jebamupasmater onu šta ga je takoga odgojila! To čovika nije vidilo, a kamoli ćaće!

Ostale žene se nisu stigle ni zgrozit, Ane baci mikrofon, skoči na noge, i drekne:
- Šofer! Okrići autobus! Jesi čuja? Okrići autobus da ga ja ne okrenen! A vi šta ste blenile? Riči da nisan čula! Ja ću se molit za njegovo zdravje, a? A on se sad vaja sonon kurbetinon i jebe ga se imaju li mu dica šta ist!! Okrići autobus jesan li ti rekla!

Šofer, smijući se sad već otvoreno i na sav glas, posluša razjarenu vjernicu i okrene autobus, a Ane, okanivši se mikrofona i Očenaša, odmaršira na kraj do zadnjih sidala, pa su je sad slušali kako sebi u bradu nabraja i nabraja, a dok su stigli do doma, posvađala se Ane i sa Bogom, i sa svim svecima, i sa Sanaderon, i sa Obamom, a bogami i sa samon sobon.

:ph34r:

#64 supanjupa

supanjupa
  • Members
  • 58 posts

Posted 27 October 2009 - 00:53

kao sto neko rece bese ova tema davno...bila i ja akter...i pomoglo mi je druzenje, ako se iko seca supanjupine price samo da se javim...nisam se zvanicno razvela...ne insistira niko na tome ni on ni ja...cini mi se da bi mi bilo lakse kad bi to i formalno zavrsila ali nekako i kad pomislim zaboli me zeludac...a volela bi da vratim staro prezime...prestali smo da zivimo zajedno pre vise od godinu dana...dobrro funkcionisemo i oko deteta i medjusobno...sve je nekako ostalo isto samo sto yivimo u odvojenim stanovima...nikako da se otkacimo potpuno...sada kad ovo pisem shvatam da se sve nekako oduzilo...

#65 estel

estel
  • Members
  • 1,079 posts

Posted 27 October 2009 - 02:05

...a volela bi da vratim staro prezime...

pa zar ne mozes da vratis prezime i bez razvoda? kakve to veze ima - punoletna si, mozes da menjas i ime i prezime... :ph34r:
vidis, zato ja ne volim te stvari: brak, vencavanje, registracija itd. - pocnu ljudi totalno iracionalno da razmisljaju i ne vide kako su stvari lake i izvodive...
(moja mama se razvela, ali zadrzala prezime :). ne iz ljubavi vec zato sto joj se cinilo da je ona ceo svoj sadasnji profesionalni zivot (koji nju dosta definise) izgradila pod tim prezimenom i nije se vise 'videla' u starom...tako da - sve moze :D )

#66 Atanaca

Atanaca
  • Members
  • 95 posts

Posted 17 November 2009 - 03:17

A ono sto moram priznati je da je deci uvek bila uzorna i brizna majka i zato bezbrizno mogu da odem.eh sad kad se tu umesa neki ljubitelj rakije i pocne da ih vaspitava u savremenom duhu ovih prostora,tj. u duhu 16 veka onda ce opet raditi sud i tako dalje.


Ja uvek navijam za Ljubav. Onu Ljubav - za sva vremena. Razumem da Vam sada treba uteha više nego bilo šta, ali ova Vaša poslednja rečenica... nemojte... nosite u sebi ono što je bilo u mladosti, to vam je zajednički kapital, koji nećete imati dva puta u životu. Gajite to u sebi i ako sada boli. Ali samo sada. Bol će proći, ali ljubav ne može proći. I ako je volite, a naravno da nije "ravna crta", i ne pođe joj dobro, ne radujte se tome. Budite strpljivi, makar i otišli tamo daleko; bio bi to veliki trijumf ljubavi! Ne dajte da Vas porazi teška situacija, jer ste emotivno slomljeni, ne dajte joj da ide.
Pre nekoliko dana, videla sam grafit u svom kraju - nikad tuđa, nikad svoja - uvek samo moja - i pomislih ima nade za mlade generacije kada takve stvari pišu po zidu.
Ako se jedan odrekao, ne sme drugi - VERUJTE u ono što ste osećali, i na časnu reč, volela bih da čujem da javite da se to i dogodilo, samo se posvetite tome, slobodno, NIJE SRAMOTA verovati u Ljubav, patiti, trpeti, ali ne odreći je se. Ako je krenulo nizbrdo, nemojte gurati kola, stavite klip u točak! Otvorite joj se, pitajte pošto je bila mlada kada ste počeli -Reci mi ženo, jesam li izneverio tvoje snove, jer bih... - (recite slobodno!) - Kakav god sam, TVOJ sam -
Neznam osobu koja je procvetala nakon razvoda u nekom novom početku, jer nema početaka, samo foliranje da je sve ok, ali vreme radi svoje.
Ja ne mislim da ste "papuča", a ovakva iskrenost je čak vrlo mačo, mada je to nevažno - važna je ljubav. Ne gurajte je pod tepih, znam da je emotivni lom kao klanje tupim nožem.
Sve ovo, rekla sam kao što bih prijatelju. A sad drugi deo: to što ste pokazali širinu, dajući joj ovakav prostor je odlična stvar. Pustite dalje da sama shvati - a shvatiće.
Vi ćete verovatno biti u prilici da se podsetite kako to beše imati devojke, ali to su samo "ladne obloge", ni jedna Vam ne može biti ONA sa kojom ste gradili sve to što "nije za deljenje" (izem ti takav vokabular, šta je uopšte za deljenje). Svakako ste u odličnim godinama, ali imate iza sebe nešto što je neraskidivo. Imate decu. I ne kažem da to može biti ok. Ali pomislite, sa kim ćete sutra moći da pričate na koga su povukli koju osobinu, da pratite i radujete se njihovom odrastanju, Vi sa nekom Lolitom, ona sa nekim strašnim bajom? Ma kakvi. E to je ono što ljudi redovno poriču. Želim vam da zajedno starite! Samo postupajte zrelo, smirite svoje srce, nemojte biti uznemireni, posvetite se nečemu. A one prijateljice koje Vam se čine krivima, nek puknu od zavisti, ako je stvarno vuku dole.
I verujte da sam Vam svaku reč napisala sa iskrenom željom, jer ne volim modu koja nam razvode predstavlja kao hit sezone zvane 21. vek. Neke su vrednosti nepromenljive, samo su vremena teška i ljudi su postali povodljivi.
Nadam se da nećete ovo okarakterisati kao naivno. Ja znam šta pišem, i užasno mi je žao što ljudi tako olako donose odluke, koje su tako važne za život. Time se brane od činjenice da su se prevarili.
Neka Vam ovaj bolan period donese katarzu, a kada opet budete bili zajedno, posle svega, biće to jače nego ikad.

"Ljubav sve snosi, u sve veruje, sve trpi i svemu se nada. Ljubav nikada ne prestaje"
a ja bih dodala, jer nema veće sile nego što je Ljubav

#67 acajou

acajou
  • Members
  • 3,671 posts

Posted 17 November 2009 - 04:15

Jel ovaj nadahnuti text posledica nekog religijskog zanosa il pak opijata? :ph34r:

#68 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 17 November 2009 - 08:24

Jel ovaj nadahnuti text posledica nekog religijskog zanosa il pak opijata? :)


Izgleda kombinovano :D . Eto, nisam ni znao da sam se razveo zbog mode ..... 21 veka.

Lepo je shto teshi ovog postavljacha topika, koji se u medjuvremenu verovatno vec ozenio i dobio decu sa drugom zenom :ph34r: , ali i meni se chini da to radi na pogreshan nachin.

#69 muras

muras
  • Members
  • 11,247 posts

Posted 17 November 2009 - 08:32

Jel ovaj nadahnuti text posledica nekog religijskog zanosa il pak opijata? :ph34r:

"religija je opijum za ... razvedene"

Edited by muras, 17 November 2009 - 09:08.


#70 Atanaca

Atanaca
  • Members
  • 95 posts

Posted 17 November 2009 - 09:33

Ma "taliban" u originalu ;-)))
Samo što je glavni background postrazvodnog perioda i uopšte posledica čini SUJETA , a ne religija. Pa ako već spominjete opijum za razvedene, to je definitivno njeno veličanstvo sujeta.
Ne verujem u "srećne i dobre razvode" i nikog ne ohrabrujem za taj potez, naročito kada su deca među akterima. A vi to nazovite i "religioznom opijenošću".

#71 muras

muras
  • Members
  • 11,247 posts

Posted 17 November 2009 - 09:40

“Nalažući ženama kao obavezu, bez obzira na sve loše osobine muža, da bude poslušna i da mu čini ustupke, hrišćanstvo vidi u tome sredstvo za ukorenjivanje mira u bračnim odnosima i ponovno uspostavljanje bračne sreće“. (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998.)

#72 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 17 November 2009 - 10:01

"religija je opijum za ... razvedene"


Vish, majku mu, kod mene obrnuto :ph34r: ........ opijum je religija za razvedene. Religija me uopshte ne radi.

#73 muras

muras
  • Members
  • 11,247 posts

Posted 17 November 2009 - 10:09

ma razvedeni su zavedeni, stono rece satanaca... :ph34r:

#74 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 17 November 2009 - 10:27

Ma "taliban" u originalu ;-)))
Samo što je glavni background postrazvodnog perioda i uopšte posledica čini SUJETA , a ne religija. Pa ako već spominjete opijum za razvedene, to je definitivno njeno veličanstvo sujeta.
Ne verujem u "srećne i dobre razvode" i nikog ne ohrabrujem za taj potez, naročito kada su deca među akterima. A vi to nazovite i "religioznom opijenošću".


Shalimo se mi malo, nemoj preozbiljno da nas shvatash. Lep ti je taj zadatak, poetski si ti to obradila, onako desankomaksimovicki, ja tu baba Desanku neshto nisam gotivio, ali nema veze. No, nema to bash puno veze sa stvarnoshcu. Ja znam neke koji su bash procvetali posle razvoda, neki i nisu, ali su retki uvenuli, kao na primer u braku koji je izgubio svaki smisao, a to se, da prostish, danas veoma chesto dogadja. Dogadjalo se i pre, naravno, samo nije bilo lepo da se prizna, ishlo se do kraja.

Kazesh da ne verujesh u srecne i dobre razvode, pa moram da te pitam - jesi li probala ili samo teoretishesh? Evo, ni ja nisam verovao, a danas sam veliki vernik :ph34r: .

#75 estel

estel
  • Members
  • 1,079 posts

Posted 17 November 2009 - 11:26

Ne verujem u "srećne i dobre razvode" i nikog ne ohrabrujem za taj potez...

znaci ti ne verujes da ljudi mogu da pogrese u zivotu, ili pak, da se ljudi menjaju? na osnovu cega ne verujes u ova dva? :ph34r: