Jump to content

Photo
- - - - -

Postupci odredjivanja starateljstva nad decom!

• Please log in to reply
43 replies to this topic

#31 Goran70

Goran70
  • Members
  • 456 posts

Posted 08 July 2011 - 22:30

Slozio bih se sa namcorom da mu je Kinik dao dobar savet, ne dobar nego odlican. I ne da mu ga je dao, nego ga je prosto receno nacrtao. Zena je nezadovoljna odnosom sa svojim bivsim partnerom i dete je samo orudje kojim ga za*ebava tj. sveti se. Isterivanje pravde? Ma daj covece ...
To sprecavanje vidjanja deteta mi nije najjasnije ... prosto ne mogu da zamislim sebe u toj situaciji. Ozenjen sam, imam dete ... i ne mogu da zamislim da se tako nesto moze dogoditi. To znam i pre nego sto sam se ozenio, moras paziti bar malo kad se zenis :)

"Mislim da joj je nasilnicko ponasanje u genima. Narocito imajuci u vidu raniju osudjivanost njenih roditelja." Ode ti predaleko ...
Jos jednom: nije ona dete maltretirala (vukla za kosu? koliko sam shvatio) zato sto joj "geni" to traze i zahtevaju, vec iz nezadovoljsta u odnosu sa svojim muzem i celom okolinom (njegovi roditelji i sl. mozda je mamin sin? ko zna? )

Zao mi je sto ne moze da vidja dete, ali ce ga (po meni) pre videti, ako postupi kako ga savetuje Kinik, nego preko suda.

#32 namcor

namcor
  • Members
  • 3,638 posts

Posted 08 July 2011 - 22:31

...
Jel bi ti preuzeo takvu odgovornost da je u pitanju tvoje dete?

Nemam pojma kako bih postupio, zato i kažem da je nezahvalno davati takve lične savete...

Edited by namcor, 08 July 2011 - 22:34.

#33 Kornelije

Kornelije
  • Members
  • 135 posts

Posted 08 July 2011 - 23:01

Trenutkom raskida vanbracne zajednice... Nasilje dobija priliku da preraste u nekontrolisano. I to se i desava.

Udaljavanjem oca, nasilje sve vise "eskalira".

Zena je nezadovoljna odnosom sa svojim bivsim partnerom i dete je samo orudje kojim ga za*ebava tj. sveti se.

Zena koja iz navedenog razloga zlostavlja sopstveno dete nije normalna. Takvoj osobi se dete ne sme poveriti na cuvanje. Takvoj osobi se mora oduzeti roditeljsko pravo.

Ukoliko nece gradjanski sudija u V.Plani, uradice krivicni, po zahtevu drzavnog tuzioca iz Smedereva.

nije ona dete maltretirala zato sto joj "geni" to traze i zahtevaju, vec iz nezadovoljsta u odnosu sa svojim muzem i celom okolinom (njegovi roditelji i sl. mozda je mamin sin? ko zna? )

Takva joj je priroda. Nasilna. Navikla da svoje frustracije i bes iskaljuje na drugome. Danas je sopstveno dete, sutra neko drugi. Slabiji od nje.

Takvim osobama treba odrediti strucnu pomoc, a ne dodeliti dete na cuvanje.

ali ce ga (po meni) pre videti, ako postupi kako ga savetuje Kinik, nego preko suda.

NIje ovde uopste rec o pravu roditelja da vidja dete sa kojim ne zivi. Rec je prvenstveno psihickom i fizickom zdravlju deteta.

#34 Goran70

Goran70
  • Members
  • 456 posts

Posted 08 July 2011 - 23:41

Nema dokaza da se dete maltretira, osim "majke mi" argumenata, eventualno taj vestak neznamticega, ali koliko sam shvatio sud je to odbio? Od sveg maltretiranja imamo izjavu oca, kojem verujem za ovo ... "snazno povlacenje za kosu". Ehej, pa evo me manje vise normalnog :) a "preziveo" sam "jace" stvari od povlacenja za kosu. Daleko od toga da ih treba maltretirati na bilo koji nacin, ali ovo mi deluje cak "bezazleno" kakve stvari se mogu procitati manje-vise svakodnevno.
Zasto ne verovati sudu? Jeste nam pravosudje jadno i zalosno, ali je dobro kad osudi njene roditelje/rodjake, a kad nije po mome ne valja...
zajednica sa bilo cijim roditeljima vodi ka katastofi u preko 90% slucajeva.
Verujem da se ta zena osecala kao fikus. Sta se njemu promenilo? Nista. U odnosu na predjasnji zivot, samo je i ona sad bila tu. Njoj se sve promenilo i tu treba biti jako pazljiv. Moras zeni pokazati da ti je ona broj jedan. U uvodnom postu ne kaze bio sam dobar muz, vec bio sam dobar otac. Njemu nedostaje dete, a ne ona. I nju to boli i zato mu se sveti. Lepo mu je Kinik rekao..."kaznjavajuci te zbog nekih njenih neispunjenih fantazija...". Da li je normalno zbog takvog odnosa kaznjavati dete? Naravno da nije, ali da ima i dejakost-ove krivice siguran sam da ima. Da li zbog tog kaznjavanja treba zeni oduzeti dete i dodeliti ga ocu, zaista nisam pametan da dam odgovor. Sudovi su tu ... bar bi trebali da budu.

#35 Kornelije

Kornelije
  • Members
  • 135 posts

Posted 09 July 2011 - 00:19

OK, poslednje sto si napisao moze da se prihvati.

Ja sam sve ono napisao pod uslovom da postoje i dokazi koji ce potvrditi zlostavljanje. Dejan ih ovde nije prilozio. Ukoliko oni ne postoje, jedino mu preostaje da se "udalji", odnosno da zahteva samo da mu se omoguci vidjanje deteta.

Ali, niko ne moze ,bilo koga, iz bilo kojih razloga, da maltretira, tuce ili zastrasuje. Ni "povlacenje za kosu" ne moze da se tolerise.

Posebno koriscenjem polozaja koji roditelj ima u odnosu na dete.

Opravdanje za to ne moze da bude - "takvih slucajeva ima svuda, eto vidi mene, ja sam normalan a iskusio sam mnogo gore".

Ko tako postupa, mora i da odgovara. U konkretnom slucaju, jedna od posledica bi bilo i oduzimanje roditeljskog prava.

Sud se ,prilikom dodeljivanja deteta na staranje, samo pridrzavao misljenja psihologa Centra za socijalni rad, da je detetu mladjeg uzrasta, mesto kraj majke.

To je opsteprihvacen stav strucnjaka, i sudovi ga postuju.

#36 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 9,164 posts

Posted 09 July 2011 - 11:30

OK, poslednje sto si napisao moze da se prihvati.

Ja sam sve ono napisao pod uslovom da postoje i dokazi koji ce potvrditi zlostavljanje. Dejan ih ovde nije prilozio. Ukoliko oni ne postoje, jedino mu preostaje da se "udalji", odnosno da zahteva samo da mu se omoguci vidjanje deteta.

Ali, niko ne moze ,bilo koga, iz bilo kojih razloga, da maltretira, tuce ili zastrasuje. Ni "povlacenje za kosu" ne moze da se tolerise.

Posebno koriscenjem polozaja koji roditelj ima u odnosu na dete.

Opravdanje za to ne moze da bude - "takvih slucajeva ima svuda, eto vidi mene, ja sam normalan a iskusio sam mnogo gore".

Ko tako postupa, mora i da odgovara. U konkretnom slucaju, jedna od posledica bi bilo i oduzimanje roditeljskog prava.

Sud se ,prilikom dodeljivanja deteta na staranje, samo pridrzavao misljenja psihologa Centra za socijalni rad, da je detetu mladjeg uzrasta, mesto kraj majke.

To je opsteprihvacen stav strucnjaka, i sudovi ga postuju.

Ostvarenje svakog cilja i ishod stvari vrlo zavisi od toga koliko je covek u stanju da predvidi buduce korake / desavanja.
Dakle, da vidi dalje od nosa. (naravno, nikad se ne moze predvideti bas sve ali mehanizam desavanja moze da se prokljuvi)
Ali to moze samo ako je covek u stanju da se distancira i od sebe samog i od okolnosti pa promisli i osmotri stvari von Oben.

Zamisli koliko je energije potrebno da bi se majka bavila splacinarenjem i sprecavanjem oca da vidi dete?
Zamisli da ostane bez tog "posla". Otac se izmakne i nju okolina vise ne posmatra u istom kontekstu.
Sada su jos na istoj strani jer postoji (zajednicki) neprijatelj.
A kad nestane "neprijatelj" njoj ne preostaje nista drugo nego da se nevoljno sasvim ogoli.

Osmotriti stvari von Oben je preuzimanje odgovornosti.
Cekati da sudovi i institucije nesto urade je samo privid preuzimanja odgovornosti (narocito kad se ovako razvuce pa nikad kraja).
Dakle, privid odgovornosti. To rade oni koji se plase da zaboli. A (za)boli kako god okrenes. (mislim, u ovoj konkretnoj situaciji)
Uvek je mnogo bolje kad covek sam presece nego kad ceka da mu drugi preseku. Sto bi se reklo, izaberes vrstu bola.

Naravno da "takvih slucajeva ima svuda". Sta si mislio?
Mislis da dobrim delom ne zavise od hendlovanja situacije involviranih?
Ne budi u zabludi.

Sta drugo rade sudovi nego nas spasavaju od nas samih?
Mada u ovom slucaju taj spas nije ni u nagovestaju.
Vidis bre koliko je slucaj prosao instanci i sta se desilo? Corak!
Sta je to nego produzavanje agonije?
Sta je to nego jasan indikator da taktika ne pali?

Ima u ovoj prici par nevidljivih momenata baziranih na predrasudama.
Kao tata je bolji tata ako se pretvori u martira? Da vidi svet kako nije neodgovoran.

Edited by cyberwor/L/d, 09 July 2011 - 11:59.

#37 dejankost

dejankost
  • Members
  • 11 posts

Posted 10 July 2011 - 16:58

Izvinjavam se citaocima zbog svog licnog, mozda, konfuznog izlaganja, kojim ostavljam mogucnost za sumnju u neke navode. Osnovni problem je u sledecem:
Po raskidu vanbracne zajednice majka je uz pomoć članova svoje porodice nasilno odvela dete iz doma u kojem je rodjeno i odraslo, uskracujuci, nezakonito, drugom roditelju vrsenje roditeljskog prava. Tako je uvazeno sprovedeno nasilje, iako Ustav Srbije i Konvencija o pravima deteta propisuju da roditelju sva ili neke prava mogu biti uskracena samo odlukom suda, a ne nasilno. U takvom nezakonitom polozaju, u kome se dete, nezasluzeno, naslo - poceo je da postupa sud u postupku za poveru deteta. Obrazlazuci, kasnije, svoju odluku o poveri deteta majci na staranje, sud je svoju odluku zasnovao na dve kljucne cinjenice. Prva je da je misljenje Centra za socijalni rad dato u prilog majci, a druga je da je dete (zamislite apsurda) po raskidu vanbracne zajednice nastavilo da zivi sa majkom. U upravnom postupku, koji je Centar za socijalni rad sproveo i koji je predhodio upucivanju misljenja sudu, psiholog je u prisustvu majke (iako je imao saznanja u sumnje da sprovodi nasilje nad detetom) od deteta trazio izjasnjavanje - sa kojim roditeljem zeli da zivi. Naravno, dete, veoma natprosecno inteligentno, u takvim uslovima , svesno, da sebe izlaze mogucnosti kaznjavanja - daje izjavu da zeli da bude sa majkom. Dete od pet godina starosti. Kljucna odlucna cinjenica koja je rukovodila Centar za socijalni rad u postupku bila je - misljenje deteta. Domacim porodicnim zakonom predvidjena je donja starosna granica kada dete moze da iznese, uz predhodno utvrdjivanje sposobnosti da iskaze svoje misljenje, a to je 10 godina starosti. Za vreme trajanja tog postupka za poveru deteta jednom od roditelja na staranje, majka je povremeno omogucavala detetu da odrzava licne odnose sa svojim ocem. Od trenutka pravosnaznog potvrdjivanja prvostepene odluke - potpuno je detetu ogranicila slobodu kretanja i komunikacije na taj nacin sto je Centru za socijalni rad uputila pismo u kojem je napisala da ona nije saglasna da dete kod svog oca provede mesec dana letnjeg raspusta, iako je na to obavezivala Presuda, pa potom, dan pre pocetka skolske godine, uputila je jos jedno pismo istoj ustanovi u kojem pise - dete krece u predskolsku ustanovu i zato nije u mogucnosti da predaje dete ocu, po Presudi nadleznog suda i u utvrdjenim terminima. Tako sam ja, bez odluke, jedino nadleznog suda, ostao potpuno i de facto bez svog dela roditeljskog prava.
Fizicko nasilje koje je majka sprovodila nad detetom u vreme trajanja vanbracne zajednice, promenilo je svoj oblik, ali je veoma nastavljeno i dalje. Intezivno projektujuci svoje stavove u dete majka godinama detetu ogranicava slobodu kretanja i komunikacije, dete bez ikakvog realnog razloga zastrasuje svojim ocem, kod njega izaziva strah da ce biti ubijeno, oteto..... Posle toliko vremena nasilnog uticaja majke i njene porodice na dete - ono danas bezi glavom bez obzira na moju pojavu. Jednom sam uciteljici deteta (koje je sada zavrsilo prvi razred) odneo slatkise za citavo odeljenje i zamolio je da to preda mom detetu i njima posluzi citavo odeljenje, jer, nemam drugog nacina da svom detetu bilo sta pruzim kao roditelj. Medjutim, dete je odbilo slatkise sa obrazlozenjem da ga njima otac zeli otrovati, pa su se za stavom mog deteta, povela i ostala deca u njegovom odeljenju. Ja sam "neki cika" koji je pokusao da ih kolektivno "otruje".
Institut za mentalno zdravlje je drugostepeni vestak u postupcima psihijatrijskih i psiholoskih vestacenja u Srbiji. U njegovom strucnom misljenju konstatovan je kod majke Granicni poremecaj licnosti, intenzivna sklonosti ka projekciji licnih stavova u dete, delegiranje krivice u dete, nemogucnost da se razdvoji roditeljska uloga od konfliktne partnerske... Institut dalje konstatuje da dete nije u mogucnosti da formira i iskaze svoje misljenje vezano za to sa kojim ce roditeljem ziveti, da se roditeljstvo majke toksicno odrazava na dete, da je dete dovedeno u stanje visoke emocionalne ugrozenosti i predlaze najhitniju reuspostavu licnih odnosa deteta sa svojim ocem. Takav zakljucak je Institut u toku prosle godine uputio Sudu, a Sud ga dalje prosledio Centru za socijalni rad. Nad alarmantnim stanjem deteta, iznetim u tom izvestaju zabrinuo sam se jedino ja, kao roditelj. Centar za socijalni rad je pokusao da u sestomesecnom periodu izvrsi reuspostavu tih licnih odnosa, ali bezuspesno, zbog postojanja nasilja prema detetu. U prostorije Centra, nepozvani dodju, pored bivse vanbracne supruge i clanovi njene porodice koji iz hodnika detetu upucuju pretnje ukoliko krene kod mene. Socijalni radnici mi rekose da oni nisu policija da bi mogli bilo koga da izbacuju iz prostorija. Dete sam tako uspeo samo da vidim na koji minut. Ja kao roditelj obavestavam sud o tome da ne odrzavam licne odnose sa detetom na nacin i u vreme koje je predvideo sud i time bivsu suprugu optuzujem za nepostovanje odluke suda, a Centar za socijalni rad sudu pise da ja odrzavam kontakte sa detetom. Obratite paznju na ovu manipulaciju terminima. Moj vizuelni kontakt sa detetom, u trajanju od nekoliko minuta, radnici Centra za socijalni rad pretacu u zakonom predvidjene - licne odnose, koji su odlukom suda precizno definisani, vremenom, nacinom i mestom izvrsenja. Centar za socijalni rad napominje da nasilje u porodici postoji tek kada ga nadlezni sud zvanicno utvrdi. Nepostovanje odluke suda, takodje. Sud je u svojim postupcima upucen na strucno misljenje Centra za socijalni rad, kada su je vecina postupaka u kojima se kao stranka pojavljuje maloletno dete. Zbog te vrste paralizacije sistema - ovaj problem ovako dugo i traje.
Redovno sam, svo ovo vreme, detetu uplacivao odredjeno izdrzavanje i pojavljivao se na mestu za preuzimanje deteta u odredjenim terminima odlukom suda. Detetovu sobu u mom domu napunio sam neurucenim poklonima, odecom, igrackama i slatkisima... Izvesno vreme sam pokusao to da dostavim detetu preko radnika Centra za socijalni rad, ali bezuspesno. Dete i bivsa supruga su odbijali to da prime. Pre nekoliko meseci urucena mi je tuzba u kojoj bivsa supruga trazi povecavanje odredjenog izdrzavanja. Svojim istrajnim stavom da redovno odlazim na mesto za preuzimanje deteta, poceo sam da nerviram bivse tazbinske srodnike, pa su oni u grupi dolazili na mesto za preuzimanje deteta, upucivali pretnje, fizicki nasrtali na mene, pa i pljuvali po meni. Istrpeo sam to nekoliko puta, a onda jednom kada je poceo takav napad na mene, izvadio fotoaparat i snimao kako to izgleda. Posle toga, policija mi je uputila upozorenje da to ne smem da cinim, da je krivica na meni, jer, sam ih time isprovocirao na fizicku reakciju. Uzgred, tamo negde krajem 2009. godine, poceo sam da policiji prijavljujem neizvrsavanje sudske odluke, kao krivicno delo koje se goni po sluzbenoj duznosti. Posto sam to cinio vise puta mesecno, posle nekih dva meseca, policijski sluzbenici su odbili da primaju takve moje prijave, sa obrazlozenjem da sam dosadan.
Prosle sedmice, po prvi put posle ovih nekoliko godina, nisam se pojavio na mestu predvidjenom za preuzimanje deteta. Spremna na fizicko obracunavanje, pretnje i pljuvanje, na tom mestu cekala me je citava porodica bivse vanbracne supruge. Dete u grupi sa njima. Da sam se pojavio na tom mestu, smatram da bih dete izlozio novom cinu traumatizacije. Posmatrao sam sa bezbedne udaljenosti prostor gde je trebalo da se izvrsi primopredaja. Kako su me svi cekali nekoliko minuta i posle toga se uputili ka policijskoj stanici, predpostavljam, da me ceka neka prijava za neizvrsavanje sudske odluke.

#38 Kinik

Kinik
  • Members
  • 14,928 posts

Posted 13 July 2011 - 18:17

...

... osmotri stvari von Oben ...
... Osmotriti stvari von Oben ...

Nego, ko ti je taj cudni lik "von Oben"?
;)

...

#39 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 9,164 posts

Posted 14 July 2011 - 09:40

...

Nego, ko ti je taj cudni lik "von Oben"?
;)

...

Taj lik ne da je cudan nego je i tezak za doakati mu.

#40 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 9,164 posts

Posted 14 July 2011 - 09:48

...

Iz svega napisanog proizilazi da ti uopste nemas priliku da budes roditelj jer se sve (tvoje) aktivnosti svode na isterivanje pravde.
A kad te sudovi i tazbina razvale i razbiju kao zvecku tek onda - i da ti se ukaze prilika da budes roditelj - neces moci da se sastavis.
Kad vec ionako ne mozes da budes roditelj svom detetu (zbog okolnosti) u cemu bi bila razlika da se izmaknes od svega?
Onda bi barem izbegao sve te tazbinske sacekuse i mine, histeriju bivse zene a i dete ne bi mogli da zastrasuju tobom na isti nacin.

#41 dejankost

dejankost
  • Members
  • 11 posts

Posted 15 July 2011 - 20:07

Veoma "vesela" situacija. Nego, iako nisam pravnik po obrazovanju, nakupilo se ovih godina dosta znanja i nekog iskustva. Pa, ako je nekome potrebna pomoc - slobodno!

#42 dejankost

dejankost
  • Members
  • 11 posts

Posted 16 June 2012 - 06:39

Pravo je odraslih ljudi da žive koliko i sa kime hoće. Deca imaju pravo na oba roditelja, ukoliko nekom od njih roditeljsko pravo odlukom suda nije ograničeno. Deklarativno, domaći zakonodavac je izjednačio oba roditelja u svojim pravima. De facto - to je mnogo daleko od realne situacije. Veoma često deca nakon brakorazvodnih parnica postanu žrtve nasilja. I niko ne čuje i ne vidi taj njihov bol i patnju. Hoćemo li i mi da zažmurimo na to. Da to ne čujemo. Da nas takve pojave ne zanimaju. Da od "uzaludnih" poslova dignemo ruke.
Predhodnih godina neka druga deca su bila u takvim patnjama. Danas moje. Sutra će neko drugo. Šta su ta nedužna deca zgrešila da ih tako kažnjavamo?
Pompezno se hvalimo nekim samo deklarativno usvojenim pravima deteta. Kako su u ovakvim situacijama deca zaštićena? U kakvoj mi to državi živimo kada onaj ko poštuje odluke suda ispada smešan? I još gore, zbog toga bude podvrgnut mučenju.

#43 Nadobols

Nadobols
  • Members
  • 1 posts

Posted 23 January 2013 - 21:47

kakva je situacija danas? da li ste nastavili sa sudjenjima ili ste promenili taktiku? vidjate li dete, placate li izdrzavanje?

Edited by Nadobols, 23 January 2013 - 21:48.

#44 Nebojsa2902

Nebojsa2902
  • Members
  • 3 posts

Posted 23 February 2013 - 21:16

Urednicima foruma mogu poslati svoje podatke za identifikaciju.

Razumem brisanje mog posta,ako je napisano bilo nalik postu,ali video je ko je trebao,pa se ne ljutim...ne ljutim se ni ovako :)

Hteo bih sa par pitanja iskusnijima ili pravno potkovanijim forumašima pomognem da daju svoje mišljenje,predlože ili posavetuju.

1. Da li dete od 2.5 godine može da živi u 40-50 kvm i da je u istom čuva baka obolela od kancera i pod četvrtom turom citostatika ???

2. Da li starateljstvo može da se poveri majci od 33 godine sa 2-3 upale pluća i upućivanjem na davanje ispljuvka,zbog sumnje veoma referentnog doktora,na TBC kod iste,što je ona odbila.

3. Ovako kaže nauka: Nimfomanija se ispoljava u neprestanoj potrebi za polnim zadovoljavanjem, bilo putem polnog odnosa s muškarcem ili ženom. Nimfomanke najčešće kombinuju sve te oblike polnog zadovoljavanja. One su obično psihički nestabilne osobe. Ponekad je nimfomanija prvi znak duševnog oboljenja. Neke žene nimfomanija odvodi u prostituciju. * Da li ta činjenica može da ospori kredibilitet ili bar natera sud i soc. radnike na upućivanje kod psihijatra.

4. Piti pivo u kol. od kojih muškarac zaspi ili se napije u roku od 15 minuta sa minimum 20 mg bensedina da bi se održala taj dan u životu može ikoga da navede na sumnju u kakav duševni poremećaj ?

5. Nema piva ? Uzeti skoro čist alkohol iz apoteke kupljen zbog rođenja deteta i ispiti bez vode opet sa istom kol. bensedina je dodatak iz tačke 4.

6. Navesti i obmanuti sud (to je advokat-ica uradila zapravo) izjavom da je 'zlostavljana' više puta zvala policiju , a UVEK sam ja zvao i usput isti Sud je potražuje zbog prijava policije na njenu štetu,zbog zlostavljana mene,deteta i remećenja javnog reda i mira,nasilja....jer meni nisu nikada pisali prijavu - je simptomatično za sud da je cilj bio odvesti dete i vratiti se starom životu,a ne pobeći od zlostavljanja ?

7. Da li su video klipovi nasilja dokaz da je istu bilo ko mogao da zlostavlja ili zaustavi da ode u nameri gde je poželela ?

8. U rešenju o privremenom starateljstvu piše da mogu otići po dete svake druge subote u 10 i vratiti u 18 u nedelju,a adresa i njena i bakina i očeva (osim očeve firme) je nepoznanica za sve ?

9. Takođe piše da sam ja dužan njoj plaćati 10500 dinara koja je kako piše zaposlena kod oca i prima platu i stambeno obezbeđena,a da niko ne pita ili proveri d ali ja radim,imam li zdravstvenu knjižicu i bilo koju pokretnu i nepokretnu imovinu ?

10. Da li će sud shvatiti da je jedina svrha bila pobeći u Beograd iz Šapca jer tamo navodno zbog tate niko niti jedan nalog suda iz Šapca ne može izvršiti (mada su u velikoj zabludi,a kolikoj spoznaće sami)

11. Da li sud treba da uzme u obzir odnos prema prvom detetu,način nege,hranjenja i vaspitavanja istog kada odlučuje da li će još jedan život dati njoj i tati (čiji je odnos pod velikim znakom pitanja,da sada ne idem predaleko) na upropašćavanje i zlu sudbinu ?

Postoje policijski zapisnici,sudsko gonjenje za nasilje u porodici protiv majke i nije uspela da obriše sve video snimke (nekako je vraćeno 2 u trajanju od nekoliko minuta besomučnog nasilja) koji su sada na CD-u i USB-u za Sudiju.........biće da Sudija nema na čemu da odgleda video zapise ili da tek zatraži policijske zapisnike i prijave kao i gonjenje sopstvenog suda naknadno zakazavši drugo ročište ??? Trećeg po zakonu kao ne može biti.

4 dana pred odlazak u šetnju iz koje se nisu vratile,policija je na moj poziv majci saopštila i pitala je da li je svesna da će izgubiti dete zbog njihovih prijava i socijalnog centra sa kojima kao ažurno sarađuju,a da ću ga izgubiti i ja jer dete nema 3 godine..u julu će imati.