Jump to content

Photo
- - - - -

WTA i ATP lista

• Please log in to reply
1787 replies to this topic

#1261 Milutinov Tata

Milutinov Tata
  • Members
  • 3,658 posts

Posted 03 April 2012 - 21:08

Fed je posebna priča. Čini mi se da igrači koji imaju preko odredjenog broja ATP mečeva kao i igrači stariji od neke granice imaju neke popuste glede kaznenih nula. Nisam stoposto siguran ali mislim da je tako....

A da Federer je sada u grupi 30+ (kolega :D ) za njih vaze posebna pravila. Mada posto igra kao mladic, ne bi trebao da ima specijalan tretman ;) .

#1262 the kid

the kid
  • Members
  • 3,532 posts

Posted 03 April 2012 - 22:08

Ima li nesto nejasno :D ?

ostade (meni) nejasno samo ono u vezi top 30 igrača ! Šta radi ATP, ako teniser tokom sezone ispadne iz prvih 30, pa se vrati? Ili obratno ? :D

#1263 Rumpelstiltskin

Rumpelstiltskin
  • Members
  • 34,341 posts

Posted 03 April 2012 - 22:17

Ako si na početku sezone TOP 30 to je to. Mislim da bilo kakvo kasnije upadanje i ispadanje ne menja situaciju. Tipsa je prethodnu sezonu započeo van TOP 30 i meni se čini da mu je u tom napretku na listi u drugom delu sezona baš ta činjenica pomogla, tj čini mi se da sam pročitao negde takvo nekakvo objašnjenje prilikom nekog od njegovih proboja na listi....

#1264 Boxy

Boxy
  • Members
  • 7,737 posts

Posted 03 April 2012 - 22:18

Cas mu racuna kaznene 0, cas mu ne racuna :D
Ti igraci koji su na granici su najproblematicniji, pa cesto i ATP napravi greske :D
sto se rankinga tice najbolje je otici na MTF i pogledati tu temu, tamo postoje njih 2,3 koji su to bolje skapirali od ATP :D

#1265 romantik

romantik
  • Members
  • 2,021 posts

Posted 04 April 2012 - 08:04

Ima li nesto nejasno :D ?

Sad više nema :+1:
Toliko su zamrsili ovo sa rankingom, a sećam se da su pre par godina ukinuli bonus bodove kad pobediš bolje rangiranog igrača sa obrazloženjem da to komplikuje računicu :wacko:

#1266 GordanaZ

GordanaZ
  • Members
  • 4,361 posts

Posted 04 April 2012 - 10:40

Aj sto su ovi iz ATP-a iskomplikovali, nego sto ste i vi iskomplikovali Posted Image... nista, najbolje je da uopste ne ulazim na ovu temu i cekam Tatino obracunavanje bodova posle svakog turnira Posted Image

#1267 Milutinov Tata

Milutinov Tata
  • Members
  • 3,658 posts

Posted 16 April 2012 - 04:45

Od sutra krece totalno ludilo na ATP listi koje ce trajati sve do Vimbldona. Naime ove godine turniri na sljaci i travi se igraju nedelju dana kasnije, tako da ce bodovi sa turnira od prosle godine ispadati fakticki pre starta turnira ove godine. Tako na danasnjoj listi vise nema bodova iz MC od prosle godine, a na listi sledece nedelje se racuna MC od ove godine, ali ce ispasti Barselona od prosle godine. Sve ovo u sustini moze imati implikacije na status nosica na turnirima u Madridu i Rimu. Ali o tom potom.

#1268 the kid

the kid
  • Members
  • 3,532 posts

Posted 16 April 2012 - 11:59

Od sutra krece totalno ludilo na ATP listi koje ce trajati sve do Vimbldona. Naime ove godine turniri na sljaci i travi se igraju nedelju dana kasnije, tako da ce bodovi sa turnira od prosle godine ispadati fakticki pre starta turnira ove godine. Tako na danasnjoj listi vise nema bodova iz MC od prosle godine, a na listi sledece nedelje se racuna MC od ove godine, ali ce ispasti Barselona od prosle godine. Sve ovo u sustini moze imati implikacije na status nosica na turnirima u Madridu i Rimu. Ali o tom potom.

dobro primećeno.

Možda će to da prizvede neke male "nepravde" u pogledu nosioca, ali da će biti zanimljivo - hoće. :)
Evo prvog primera, pre početka MC :

2. Roger Federer - 8880
3. Rafael Nadal - 8725

ali zato Đole

Spoiler

#1269 Boxy

Boxy
  • Members
  • 7,737 posts

Posted 16 April 2012 - 12:01

Gresis, pogledaj danasnju ATP listu, Nadal ima 9215 poena iako su mu skinuli MC; zato sto su mu dodali DC.

#1270 the kid

the kid
  • Members
  • 3,532 posts

Posted 16 April 2012 - 12:07

da, to što si napisala, to je zvanična lista, ali mi trenutno ne ide da ukapiram kako 9215.

Zašto sada bodovi iz DC?

#1271 Boxy

Boxy
  • Members
  • 7,737 posts

Posted 16 April 2012 - 12:13

Pa prosle nedelje je imao 9935 poena, oduzmi MC i dodaj DC, koji mu se nije racunao i dobices 9215.
A sad mu se racuna zato sto DC spada u turnire iz serije 500, a posto mu je MC otpao, sledeci najbolji rezultat koji ima je DC sa 280 poena.

Tako ce se desiti i sledeceg ponedeljka, nece mu se racunati Barselona, ali umesto nje ce se racunati MC. A kasnije postaje jos komplikovanije...

#1272 Rumpelstiltskin

Rumpelstiltskin
  • Members
  • 34,341 posts

Posted 16 April 2012 - 12:25

Ne vredi! Koliko god se trudio, nikad neću pokapirati :ajme:. Uvek se nađe neka nova bedastoća koja sve iskomplikuje.
Lakše je razumeti žene nego ATP listu....Posted Image

#1273 the kid

the kid
  • Members
  • 3,532 posts

Posted 16 April 2012 - 12:35

Pa prosle nedelje je imao 9935 poena, oduzmi MC i dodaj DC, koji mu se nije racunao i dobices 9215.
A sad mu se racuna zato sto DC spada u turnire iz serije 500, a posto mu je MC otpao, sledeci najbolji rezultat koji ima je DC sa 280 poena.

Tako ce se desiti i sledeceg ponedeljka, nece mu se racunati Barselona, ali umesto nje ce se racunati MC. A kasnije postaje jos komplikovanije...

hvala ti na trudu.
Ovo, a naročito boldovi stvarno nije baš najnormalnije. Ali, šta se mora, nije teško.

#1274 steva8lfc

steva8lfc
  • Members
  • 12,657 posts

Posted 16 April 2012 - 12:58

Ima 4 turnira kategorije 500 i kada prodju 52 nedelje i jedan ispadne onda upadne jedan iz non-countable (ako ih ima) i to je to... nije bas neka kvantna fizika
Kada budu izbacivali Rim i Madrid nece ubacivati nista jer su to obavezni Mastersi.

#1275 Boxy

Boxy
  • Members
  • 7,737 posts

Posted 16 April 2012 - 13:07

I ti gresis :D
Zbog ovog pomeranja, kad otpadne jedan rezultat sa obaveznog turnira, igraci ce moci da racunaju poene sa opcionog turnira.