Jump to content


Photo

Nekreditni novac


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
353 replies to this topic

#346 stojan nenadovic

stojan nenadovic
  • Members
  • 146 posts

Posted 19 October 2010 - 22:03

Gospodine sizzling, javite mi se na moj e-mail stojan.nenadovic@gmail.com da uspostavimo direktnu i sigurnu vezu. Ovako imam problema da Vam piem.

#347 stojan nenadovic

stojan nenadovic
  • Members
  • 146 posts

Posted 27 November 2010 - 14:15

U ponedeljak 29. novembra 2010. godine, u britanskom parlamentu počinje debata o reformi bankarstva. Poslanik Daglas Karsvel imao je dva čitanja zakonskog teksta u parlamentu i sada počinje debata, pa treba da znate za to. Dobro bi bilo da se nekreditni novac premesti iz Deponije na neko bolje mesto, jer to je sada vest dana. Guverner Bank of England, Mervin King nalazi se na čelu pokreta kojim se ukidaju kamate i uvodi 100% obavezne rezerve za emisiju novca. Do sada je bila dovoljna obavezna rezerva, tzv. frakcionalna ili delimična, što je omogućavalo da se bezgranično uvećava količina novca u opticaju, a bez ikakvog pokrića. Sada je tome došao kraj. Posle engleske banke dolazi na red američki FED, a zatim i ostale banke sveta, pa i Srbije. Nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda, Erik Kantona, pozvao je sve stanovnike planete, da 7. decembra dođu u svoju banku i podignu svoj novac. To će označiti slom dosadašnjeg bankarskog sistema u svetu. O tome su javili svi svetski i domaći mediji, pa i B92. I Forum B92 reba da o tome da svoj komentar.

#348 stojan nenadovic

stojan nenadovic
  • Members
  • 146 posts

Posted 06 December 2010 - 19:00

Debata u britanskom parlamentu je održana kako je i bilo zakazano. Prekinuta je i biće nastavljena 1. aprila 2011. godine. Dok poslanici razmisle o onome šta su čuli.

#349 stojan nenadovic

stojan nenadovic
  • Members
  • 146 posts

Posted 16 December 2010 - 10:54

Na slovenačkoj televiziji 1. decembra odražana je debata o uvođenju lokalne valute UTD u Sloveniji. O UTD je raspravljao i Državni savet Slovenije. Obavljeno je i ispitivanje Janog mišljenja i narod je podržao uvođenje lokalne valte. Lokalna valuta UTD (univrezalni temeljni dohodak) predviđa da svaki građanin Slovenije dobije 300 evra mesečno kao nekreditni novac. U Nemačkoj već ima 23 lokalne valute a sprema se uvođenje još 40 lokalnih valuta. U svetu ima već oko 5000 lokalnih valuta. Nekreditni novac koji predstavlja teorijski osnov za lokalnu valutu, Forum B92 je sklonio na Deponiju, umesto da ga drži kao najvažniju temu na Forumu. Uskoro umesto Svetskog poretka kreditnog novca, svetom će vladati Svetski poredak nekreditnog novca, koji će biti predstavljen Svetskim sistemom lokalnih valuta.

#350 stojan nenadovic

stojan nenadovic
  • Members
  • 146 posts

Posted 28 December 2010 - 11:24

Gospodo, kongresmen Denis Kucinic podneo je Predstavničkom domu Bill HR 6550 pod naslovom National Emergency Employment Defense Act 2010, u kojem predlaže da se pokloni 25% novca, uz ostale mere protiv postojeće krize. Takođe Kongres bi emitovao United States Note umesto Federal Reserve Note, koje sada emituje FED. To znači da ovaj Akt prestavlja Kraj za Fed. U SAD počinje vreme nekreditnog novca. Šta Srbija čeka? Šta čeka B92? I TV i Forum? Nekreditni novac treba da se vrati na čelo oblasti Ekonomija. I pokaže Srbiji šta treba da radi.

#351 Zexh

Zexh
  • Members
  • 71 posts

Posted 06 January 2011 - 11:28

Poštovani gospodine Zexh, hvala Vam na lepim rečima. Kad sam postavio temu Nekreditni novac, bio sam dočekan sa napadima i ismejavanjem. Kad ste se pojavili Vi i gospodin Sizzling, ocenio sam to kao znak da sam pobedio. Sada smo se našli na Deponiji. Ja sam dve godine odolevao na Forumu B92 i nisam dao povoda da me uklone sa foruma, a sada smo premešteni na Deponiju, pa mislim da razlog tome nisam dao ja nego ste Vi, svojim pozitivnim komentarima, tome doprineli. Ja sam srećan što sam dočekao Vaš komentar i bio sam spreman da mi tema bude uklonjena sa Foruma. Sada sam zadovaljan da mi tema bude na Deponiji, premda pretpostavljam da je poseta na Deponiji mnogo manja nego što je do sada bila. Imao sam skoro 50.000 posetilaca. Videćemo šta će dalje biti. Forum B92 dokazao je svoj demokratski karakter, time što nije uklonio moju temu. Nadam se da će nekreditni novac pobediti vrlo brzo u čitavom svetu i da će Forum B92 postaviti nekreditni novac na počasno mesto na svom Forumu.


Smatram da je vaša procena tačna. Da su moji komentari dosta doprineli da ova tema bude prebačena na deponiju.

Zbog toga vam se izvinjavam. Nije mi bila namera da do toga dođe.

Napisao sam samo svoja zapažanja u širokom sagledavanju slike funkcijonisanja savremenog društva. Došao sam ja do još puno zaključaka ali nisam hteo da komplikujem.

Nikada nisam dozvolio da se upletem u mrežu kredita. Mene nisu uspeli da ulove u tu mrežu, a neće ni ubuduće. Međutim moje rođake i prijatelje su ulovili. Tako da imam pogled na probleme izbliza. Dugo pratim šta se dešava i upravo zbog toga što nisam upleten u mrežu, imam slobodan pogled da sagledam široku sliku funkcijonisanja savremenog društva.

Dali je moguće da nečiji zaključci o funkcijonisanju savremenog društva budu razlog, za skidanje teme i prebacivanje iste na deponiju?. (Pitanje za moderatore.)

Ova tema je po broju komentara među prvih 10 te smatram da kao takvoj nije mesto na deponiji.

Ukoliko moderatori smatraju da moji komentari smetaju u ovoj temi slobodno neka ih obrišu.

#352 stojan nenadovic

stojan nenadovic
  • Members
  • 146 posts

Posted 25 January 2011 - 13:15

Gospodine Zexh, hvala Vam što ste došli na deponiju, ali Vi sada izvinite mene što tako dugo nisam došao da Vam odgovorim. Desilo se mnogo toga. Kongresmen Dennis Kucinich podneo je Bill HR 6550 pod nazivom National Emergency Employment Defense Act , 17. decembra 2010. godine. Taj se akt zove i End the FED, jer je njime predviđeno ukidanja FED-a. Kongres će izdavati novac - dolare na kojima će pisati United States Note, umesto današnjih Federal Reserve Note, koje izdaje FED. Novi dolari će se poklanjati u iznosu od 25% i koristiće se za plaćanje administracije, za penzije, prosvetu, zdravstvo i infrastrukturu. To je nekreditni novac.
U Velikoj Britaniji, 29. novembra 2010. godine, otvorena je debata o UK banking reform bill, prekinuta je i biće nastavljena 1. aprila 2011. godine. Tu se predviđa uvođenje positive money koji ima obaveznu rezervu od 100%, čime se ukida dosadašnja praksa frakcionalne rezerve, koja omogućuje beskrajnu multiplikaciju kredita koja je dovela do sadašnje situacije. Večeras BBC donosi emisiju o pozitivnom novcu, koju vodi Robert Peston, čuveni novinar. O tome se u Srbiji ne zna ništa. U Engleskoj taj program podržava i Mervyn King, sadašnji guverner Bank of England. Naš guverner Dejan Šoškić, kao i svi ministri u Vladi, predsednik Vlade i predsednik države, nemaju pojma o tome. SAD će napustiti Svetsku banku i MMF, i Srbija će ostati poslednja zemlja koja sluša šta kaže MMF, a hvali se da je strateški partner Kine. Sada su i siromašne afričke zemlje počele da se razvijaju kao Kina. Brazil je objavio knjigu "Nekreditni novac u borbi protiv siromaštva" i priprema Svetsko prvenstvo u fudbalu i sledeću olimpijadu na kojoj će pokazati svetu da više nije siromašan. Valjda će se do tada i Srbija priključiti Svetskom pokretu za nekreditni novac i Forum B92, staviće nekreditni novac na mesto koje mu pripada.

#353 stojan nenadovic

stojan nenadovic
  • Members
  • 146 posts

Posted 04 April 2011 - 10:46

Gospodo, danas, 4. aprila 2011. godine, u 17. časova u Bogradu se održava miting koji označava da je Fejsbuk revolucija počela i u Srbiji. Juče sam razmenio tri poruke sa Ivanom Pernarom, vođom hrvatske Fejsbuk revolucije. Njegov cilj je uvođenje nekreditnog novca. Nadam se da će isti cilj usvojiti i srpska Fejsbuk revolucija. Svetska Fejsbuk revolucija predstavlja borbu za uvođenje nekreditnog novca u celom svetu. Nekreditni novac je pred vratima. Uskoro će biti i kod nas.

#354 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 12 March 2014 - 13:10

Molim moderaciju da premesti topic sa Deponije na Ekonomiju. Mislim da je tema veoma zanimljiva.