Jump to content


Photo
- - - - -

Izložba mešanaca


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
25 replies to this topic

#1 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 19 October 2008 - 18:10

Bira se NAJmešanac 2008.


obaveštavamo vas da će ORCA, uz podršku Beogradskog sajma i Kinološkog saveza Srbije, organizovati IV ORCA izložbu pasa mešanaca, 02. novembra 2008. godine u okviru Međunarodne izložbe pasa svih rasa na Beogradskom sajmu (43. CACIB BEOGRAD).
Među mešancima biraće se: Najkicoš, Najglasniji, Najčupaviji, Najumiljatiji, Najposlušniji i Najneposlušniji mešanac ili mešanka. Pored toga dedeliće se specijalne nagrade za: Najplemenitiji pogled Beograda i Najlepši rep Beograda.

Posebna titula "Najsličniji lik" namenjena je psu čiji izgled je najsličniji njegovom vlaniku.

Glavna nagrada pripašće NAJmešancu 2008. godine!

Kako biste učestvovali na ovoj specijalnoj izložbi potrebno je da:

1. ste mešanac ili mešanka

2. podsetite vlasnika da vas obavezno vakciniše protiv besnila i obeleži mikročipom. Recite mu da se pas može mikročipovati i vakcinisati protiv besnila u svakoj veterinarskoj ambulanti za svega 100 dinara.

3. ubedite ga da se odredne dve čokolade i uplati kotizaciju za učešće u izložbi. Ovo je važno jer će sav prikupljen novac pomoći napuštenim životinjama!

VAŽNE NAPOMENE:

* Kotizacija za učešće na izložbi iznosi 300,00 dinara za prvog psa, a za svakog narednog 150,00 dinara (Ukoliko izlažete više od jednog psa). Uplatu možete izvršiti na žiro račun: 180-0073590101000-34, svrha uplate: "prijava za izložbu". Ovom kotizacijom Vaš ljubimac se takmiči za sve titule.

* Nakon što uplatite kotizaciju, popunite i pošaljite prijavni formular. Ukoliko izlažete više pasa za svakog psa popunite poseban prijavni formular

* Za učešće je neophodna potvrda o vakcinaciji protiv besnila.

* Sve dodatne informacije pronađite na sajtu: www.ORCA.rs, pošaljite mejl na orcabeograd@yahoo.com ili pozovite 011/303 0 303 (radnim danima od 10-12 časova) i 065/303 0 002

Prijavu možete preuzeti ovde

#2 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 23 October 2008 - 19:45

Neke fotkice sa prošle izložbe

najplemenitiji pogled 2005 (Vuka)

Attached File  Najlepse_oci2005.jpg   19.43KB   64 downloads

pogledi

Attached File  Najlepse_oci2005pogledi.jpg   15.5KB   65 downloads

najkicoš 2005 (Crnko)

Attached File  najkicos_20051kropovana.jpg   38.52KB   65 downloads

i još jednom najkicoš 2005

Attached File  najkicos_20052.jpg   14.34KB   71 downloads

najmanekenka 2005 (Riply)

Attached File  Najmanekenka2005.jpg   21.11KB   68 downloads

najšareniji pas 2005 (Švrća)

Attached File  Najsareniji_pas_kropovana.jpg   28.4KB   65 downloads

najverniji pas 2005 (Lucija)

Attached File  Najverniji_pas_kropovana.jpg   22.75KB   66 downloads

Najmešanac 2005 (Sara)

Attached File  Najmesanac_2005Sara.jpg   20.17KB   66 downloads

Edited by Rahel, 23 October 2008 - 20:01.


#3 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 01 November 2008 - 21:02

Attached File  pobednik_95.jpg   59.25KB   65 downloads Attached File  pobednik_95.jpg   53.5KB   62 downloads

Ovo je LAKI, mešanac labradora i irskog setera. Laki je pobednik I izložbe mešanaca koja je odražana 4. novembra 1995. godine. U konkurenciji 220 pasa, proglašen je za najlepšeg psa izložbe.

Laki danas ima 14,5 godina i sutra će se, posle tačno 13 godina, pojaviti na istom mestu kako bi u u 11 časova svečano otvorio IV izložbu pasa mešanaca na Beogradskom sajmu.

#4 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 19:58

Izabrani najbolji među mašancima

Attached File  ziri.jpg   1.14MB   57 downloads Attached File  izlozba08_pobednici_i_ziri1.jpg   19.92KB   64 downloads


U nedelju, 02. novembra 2008. ORCA je uz podršku kompanije MARS, Beogradskog sajma, Kinološkog saveza Srbije i pet shopa "Laki", organizovala IV izložbu mešanaca u okviru Međunarodne izložbe pasa svih rasa na Beogradskom sajmu u hali I (43. CACIB BEOGRAD).


Pse je osenjivao žiri u sastavu: Dina Prelević, glumica, Goran Vuković - međunarodni kinološki sudija i veterinar mr Vladimir Magaš, specijalista porodiljstva.


Posebnu svečanu notu izložbi dala je Tijana Ilić, radio voditeljka RTV STB, koja je bila u ulozi voditeljke manifestacije.


Među mešancima izabrani su:


Najčupaviji mešanac – pas koji se može pohvaliti veoma upadljivom frizurom kod koje svaka dlaka vodi svoju politiku - Trša, stara 3 godine, vlasnice Branislave Vujović. Nagradu je uručila autorka knjige "Ničija kuca", Patriša Andjelković.


Najveći kicoš - mešanac koji posebnu pažnju poklanja svom držanju i fizičkom izgledu, lep, otmen, gord i pomalo uobražen bio je Čupko, star 4 godine, vlasnice Gordane Milojević. Nagradu je uručila autorka knjige "Ničija kuca", Patriša Andjelković



Najglasniji mešanac - prodornog laveža koji nikada ne prestaje je proglašen je pas Lunja, star 1,5 godina, vlasnice Staše Katić, a nagradu je uručio Generalni sekretar kinološkog saveza Srbije Mahmud Al Dagistani.



Najklempaviji mešanac
- pas velikih lepih ušiju podleglih zakonu gravitacije bio je Čeda, star 9 godina, vlasnice Sanje Milošev. Nagradu je uručio Međunarodni kinološki sudija Goran Vuković.


Za Najneposlušnijeg mešanca - psa koji je nadjačao sva pravila škole lepog ponašanja i sa čijim vlasnikom su saosećali svi učesnici izložbe - proglašen je Meda, star 4,5 godina vlasnice Slađane Stanković. Nagradu je uručila glumica Dina Prelević


Najlepši rep Beograda - Pas sa lepim i negovanim repom koji se 'dobro' drži, ponosno pokazuje i veselo vrti je bio je mešanac Lili, star 6 godina, vlasnice Emilije Bakić. Nagradu je uručila glumica Dina Prelević.


Najplemenitiji pogled Beograda - pas sa velikim, toplim očima koji odišu dobrotom i pitomošću, bio je pogled psa Niki, stare 3 godine, vlasnice Jusefin Grabović. Nagradu je uručio Veterinar Vladimir Magaš specijalista porodiljstva.


Najumiljatiji mešanac - Sladak, prijemčiv i neobično nežan, druželjubiv i uporan u ostvarivanju kontakta, dobroćudnog izgleda i toplih očiju bio je pas Kiki star 2.5 godine, Vlasnika Srdjana Živkovića. Nagradu je uručio magistar veterinarskih nauka Vladimir Magaš specijalista porodiljstva.


Za Najsličniji lik odnosno psa koji najviše liči na svog vlasnika proglašen je Beni, star 1,5 godinu vlasnice Andrijane Petrović. Nagradu je uručio Međunarodni kinološki sudija Goran Vuković


Najmešanac 2008. - Mešanac koji je sam za sebe izložba u malom, pas koji najlegitimnije odražava sve osobine mešanca, a koji je zadržao svoj unikatan šarm. Ovu titulu poneo je pas Ćufta, star 6 meseci, vlasnice Jelene Kovačević. Ovu nagradu je uručio Elvir Burazerović, predsednik ORCA.

#5 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 20:05

Laki, četrnaestogodišnji pobednik prve izložbe mešanaca u Beogradu pre 13 godina, pojavio se kao što je i obećao da otvori izložbu i poželi svojim drugarima puno sreće.

Attached File  vippas1600vl2.jpg   114.54KB   66 downloads

Laki još uvek divno izgleda i žao mi je što nisam uspela da dođem do bolje fotke.

Ali sam zato imala priliku da ga pomazim :ph34r:

#6 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 20:09

U Večernjim novostima je izašao sjajan tekst, tako da ne moram ja da se mučim i opisujem kako je bilo. Samo ću kasnije da dodam fotke.

DA pedigre nije presudan kada je šarm, lepota ili plemenitost u pitanju, dokazalo je u nedelju više od šezdeset pasa koji su se takmičili na izložbi Najmešanac 2008. Nisu imali strogo određena pravila za predstavljanje ali svi su na neki način osvajili članove žirija i posetioce. Nije bilo neophodno da zauzimaju propisane stavove, da sednu ili da poslušaju drugu komandu. Oni su prosto šetali, lajali, davali šape i divno se zabavljali i družili međusobno. Ko zna, možda je "pala" i neka pseća ljubav.
Izložba mešanaca prvi put je u nedelju organizovana u okviru Međunarodne izložbe pasa svih rasa na Beogradskom sajmu u hali 1. Za učešće se prijavilo 63 mešanca koji su izmamili više pažnje Beograđana od rasnih pasa. Svaki učesnik je imao zadatak da sa vlasnikom prošeta po ringu, a da se zatim predstavi žiriju.
Defile je trajao gotovo tri sata, a sreću je, između ostalih, okušao u Švrća, pet i po godina star mužjak koji voli da skače u naručje, što je i demonstrirao. Predstavio se i Žule koji ima tri godine, a vlasnici su ga pronašli na Adi Bojani. Kažu da je to bila obostrana "ljubav na prvi pogled", pa je Žule ubrzo postao stanovnik Beograda. Dvogodišnju Žutu predstavili su kao ženku koja "voli da tera po svome". Za pehar se borila i sedmogodišnja Mimi koja obožava da je de hranu za mačke!
- Veoma smo zadovoljni velikim brojem prijavljenih učesnika - rekla nam je Nataša
Biorac, zamenica predsednika "Orke", organizatora ove izložbe. - Sve je prošlo bez problema, psi su bili odlični! Mislim da je zadatak žirija bio komplikovan jer su svi mešanci bili na neki način nedoljivi.
Ko je zaslužio da dobije titule odlučio je tročlani žiri - Dina Prelević, glumica, Goran Vuković, međunarodni kinološki sudija i veterinar Vladimir Magaš.
Tako je posle sabiranja glasova rešeno da je najmešanac 2008. godine mužjak Ćufta, star samo šest meseci. Pehar za najčupavijeg kući je poneo Trša, pas čije samo ime govori sve o njegovom izgledu. Ovaj trogodišnji mužjak izgleda kao da je izašao iz frizerskog salona gde su mu stavili "mini-val".
Titulu najvećeg kicoša zaslužio je Čupko, a najglasniji je bio Lunja, čija krv ima nešto od pudlice i koji je bukvalno shvatio zadatak da treba samo da laje i to što jače. Najklempaviji pas bio je u nedelju Čeda koji ima devet godina i voli devojčice, bar tako kažu njegovi vlasnici. Veličina ušiju ovog mešanca zasenila je žiri pa je ova odluka bila laka.

NAJNEPOSLUŠNIJI
U UŽI izbor za najneposlušnijeg mešanca ušla su dva psa. Kada su se po drugi put predstavljali članovima žirija, odluka se otegla. Nikako nisu mogli da stoje mirno ili, ne daj bože, da sednu. Vrteli su se oko nogu svojih vlasnika, lajali, skakali. A zatim je Meda čučnuo, i obavio veliku nuždu na sred ringa. Odluka je pala.


Edited by Rahel, 03 November 2008 - 20:10.


#7 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 20:22

Predstavljanje

Attached File  predstavljanje2crop1600ao6.jpg   109.74KB   61 downloads

Attached File  05predstavljanje5400ar5.jpg   99.11KB   69 downloads

Attached File  06predstavljanje3400uc1.jpg   70.81KB   69 downloads

Attached File  07predstavljanje4400wq2.jpg   90.5KB   59 downloads

Attached File  09predstavljanje7400dl2.jpg   86KB   64 downloads

Attached File  predstavljanje.jpg   96.34KB   66 downloads

#8 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 20:34

Moj favorit

Attached File  12favorit1400if7.jpg   96.5KB   65 downloads

Neću u ring

Attached File  14necuuring1450zg5.jpg   98.84KB   61 downloads

I ovo mi je bio favorit

Attached File  jedanodfavorita.jpg   1.21MB   62 downloads

A ova mala lepotica se zove Eli i osvojila me na prvi pogled.

Attached File  Lepotani1.jpg   112.58KB   70 downloads

Prvi takmičari ulaze u ring

Attached File  ulazeprvitakmicari.jpg   111.22KB   67 downloads

#9 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 20:39

Izbor za najumiljatijeg
Attached File  11izborzanajumiljatijegrf2.jpg   126.03KB   66 downloads

Favoriti za najneposlušnijeg (pre incidenta)
Attached File  favoritizanajneposlusnijeg.jpg   119.14KB   73 downloads

Izbor za najlepši rep
Attached File  16izborzanajlepsireppobma6.jpg   99.47KB   58 downloads

#10 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 20:43

Najlajaviji pas (ali stvarno, mali se iskid'o od lajanja)
Attached File  13najlajaviji400eq5.jpg   83.02KB   69 downloads

Najneposlušniji pas
Attached File  17najneposlusniji400dn5.jpg   85.18KB   67 downloads

Najplemenitiji pogled
Attached File  18najplemenitijipogled5xp2.jpg   84.61KB   63 downloads

Najklempaviji pas
Attached File  19najklempaviji2400as1.jpg   69.72KB   61 downloads

#11 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 20:49

Izbor za najsličniji lik
Attached File  izborzanajslicnijilikcrll0.jpg   93.42KB   66 downloads

Najkicoš
Attached File  najkicos.jpg   96.63KB   65 downloads

Najklempaviji
Attached File  najklempaviji.jpg   1.24MB   65 downloads

Najumiljatiji pas (pas koji se kao mačka peo gazdi uz nogu i stalno pokušavao da mu skoči u naručje)
Attached File  najmaza.jpg   110.78KB   61 downloads

#12 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 20:57

Najmešanac Ćufta (bilo je možda onih koji su , po meni, više zaslužili ovu titulu, ali neću da potkopavam autoritet žirija)
Attached File  najmesanac.jpg   1.45MB   69 downloads

Devojčica i njena kuca
Attached File  devijcicaipas.jpg   116.53KB   67 downloads

Dina Prelević sa najlepšim repom Beograda
Attached File  Dinairep.jpg   89.86KB   67 downloads

Vladimir Magaš (moj omiljeni veterinar) sa najumiljatijim psom
Attached File  Magasinajumiljatiji.jpg   97.95KB   56 downloads

#13 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 21:01

A bilo je i onih koji su se smorili
Attached File  Bucka.jpg   1.21MB   64 downloads Attached File  smorilase.jpg   108.55KB   67 downloads

Attached File  smorio_sam_se.jpg   116.6KB   62 downloads

#14 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 03 November 2008 - 21:10

I još malo raznih fotkica
Attached File  slatkis500im5.jpg   84.03KB   69 downloads

Attached File  stasedesava.jpg   102.56KB   68 downloads

Attached File  upoznavanje.jpg   86.81KB   64 downloads

Pod uslovom da je nekoga interesovalo :ph34r:, nadam se da sam vam bar malo dočarala kako mi je bilo lepo u nedelju. Imala sam utisak da su se i ostali podjednako lepo proveli i da sve ovo nisu shvatili previše ozbiljno (naročito oni koji nisu ništa dobili).

Cela stvar se odigravala isključivo radi afirmacije mešanaca kao podjednako vrednih za učestvovanje na izložbama, pa makar to bile izložbe šaljivog karaktera. Možda posle ovoga još neko poželi da uzme nekog nesrećnika sa ulice i tako smanji broj napuštenih i neželjenih.

Pa neka to bude i samo jedan, smatraću da sam ispunila cilj ove moje "reportaže".

#15 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 04 November 2008 - 07:57

Zaboravila sam najčupavijeg (uz to je i lud ko struja)

Attached File  najcupaviji_pas.jpg   1.35MB   64 downloads