Jump to content


Photo
- - - - -

Paprika


  • Please log in to reply
316 replies to this topic

#316 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 27,727 posts

Posted 01 April 2017 - 11:51

Ne vjerujem da cu. Najvjerovatnije cu uskoro opet praviti novu turu suhog mesa, pa ce neki novi sir jos malo sacekati. Puno lakse i manje zezanja oko mesa nego oko sira. Za sir treba odvojiti cijeli dan, dok se meso pripremi za 15ak minuta i rezultati su odlicni.

 

Juce sam otvorio i drugi komad bresaole, koji se jos vise isusio i stvarno je fantasticno ispalo. Preporucujem ti da probas napraviti, nije tesko uopste, ne zahtijeva skoro nikakvu paznju ni trud. Potrebne su ti ove kese i vacuum masina i naravno meso.

 

attachicon.gifbresaola.jpg

 

 

Dooobro izgleda!


  • 1

#317 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,339 posts

Posted 01 April 2017 - 12:02

Dooobro izgleda!

 

Fala. :)

 

Iduce sedmice cu da narucim novu turu mesa, mozda probam i neku salamu napraviti. Samo da istrazim kako to ide sa ovim kesama. :D


  • 1