Jump to content

Photo
* * * * * 1 votes

Bgd filmske lokacije

• Please log in to reply
1397 replies to this topic

#136 Drug Čabor

Drug Čabor
  • Members
  • 312 posts

Posted 23 September 2011 - 18:14

Npr. pogledaj 2. epizodu, Garaza na 39:40 h

#137 zookkita

zookkita
  • Members
  • 395 posts

Posted 23 September 2011 - 22:14

Na ovom snimku se lepo vidi da jeste Arhiv Srbije..Onda je ova zgrad Gestapo biblioteka Svetozar Markovic i lici malo na to...A u povratku otpisanih specijalna policija je u skupstini grada beograda u centru.

( a cinjenica je da postoje dve zgrade i dan danas u kojoj je za vreme rata i bila specijalna policija a to je na trgu nikole pasica odma preko puta komercijalne banke gde je i spomenik svim zrtvama i na zelenom vencu kad se krene iz zmaj jovine ka obilicevom vencu pa na kraju ulice odma preko puta se nalazila ta druga zgrada nisam siguran dali spec. policije ili gestapoa cak je preko puta nje bio postavljen i bunker...

A sad nesto van teme ZA SVE KOJI OBOZAVAJU TEMATIKU II SVETSKOG RATA I ORUZJE, U NOVOM SADU U VOJNOM MUZEJU MOZETE NACI PAR EKSPONATA KOJE MOZETE DA DIRATE KAO STO JE CUVENI MG-38 MITRALJEZ PRETECA MG42, KAO I MINOBACAC ..

To je sada i jedino mesto kd nas za koje znam da ima mg-38 na izvolite..:))

NAKACICU SLIKE DA VIDITE...

Attached Files

#138 zookkita

zookkita
  • Members
  • 395 posts

Posted 23 September 2011 - 23:11

jos nesto da ne zaboravim: Zakacio sam jos dve slike.. 1. Variola vera -Ovde je snimana pocetna scena kad redzepi kupuje frulu od nepoznatog trgovca, Ovo sam gledao na tv kako Goran Markovic prica o snimanju filma..Inace to je tunel na kalisu pored mehmed pasine cesme i staza koja vodi ka barutani..

2. slika 11 gimnazija sada 8 gimnazija.Tu su snimani filmovi Nije Nego, Braca po materi...

Nije nego(snimano u samoj gimnaziji, i ispred gimnazije kod pumpe kada bata ceka nastavnicu koja ulazi u kola)

Braca po materi..Kada Lausevic cisti sneg a posle mu u posetu dolazi Sonja Savic..

Attached Files

#139 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 10,299 posts

Posted 25 September 2011 - 19:42

Evo moj mali doprinos temi. Zgrada Gestapoa u Otpisanima je skola Svetozar Miletic u Zemunu.

Attached File  46453385.jpg   112.19K   135 downloads Attached File  post-77185-0-81656600-1316789923_thumb.jpg   21.56K   120 downloads

Edited by DonJuan, 25 September 2011 - 19:43.

#140 Milan86

Milan86
  • Members
  • 122 posts

Posted 25 September 2011 - 22:52

Salon Marlen u filmu Balkan ekspres 2 je ustvari montažni objekat na Zvezdari u ulici Dragiše Lapčevića. U istom objektu se nalazila prodavnica kućnih ljubimaca Veselo majmunče u seriji Metla bez drške. Mislim da se u istom objektu nalazila i ona propala firma Balkan promet u seriji Bolji život. :) Mislim da je taj objekat demontiran tj. srušen, ali nisam siguran. Trebalo bi proveriti to. Objekat se inače nalazio pored nekog stadiona.

Posted Image

Edited by Milan86, 25 September 2011 - 22:55.

#141 kokle

kokle
  • Members
  • 65 posts

Posted 27 September 2011 - 15:47

E odakle ti informacija da je Veselo majmunce bilo tu? Oduvek me je zanimalo gde se to nalazilo. Da li znas mozda gde je sniman onaj deo Metle bez drske, onaj kao neki rimski grad ili tako nesto?

#142 Zivotije

Zivotije
  • Members
  • 177 posts

Posted 27 September 2011 - 16:40

Да ли неко зна на којим локацијама је сниман филм Давитељ против давитеља?
Конкретно, у којој посластичарници Пера једе кремпите, у којој кафани Пера продаје каранфиле, у којој кући живи Спиридон Копицл?

#143 Drug Čabor

Drug Čabor
  • Members
  • 312 posts

Posted 27 September 2011 - 19:07

Prva kafana u koju ulazi na pocetku filma (gde peva Biljana Jevtic) je "Dva Jelena". Drugi bi trebalo da je "Tri Sesira"

#144 Milan86

Milan86
  • Members
  • 122 posts

Posted 28 September 2011 - 10:50

E odakle ti informacija da je Veselo majmunce bilo tu? Oduvek me je zanimalo gde se to nalazilo. Da li znas mozda gde je sniman onaj deo Metle bez drske, onaj kao neki rimski grad ili tako nesto?

Informaciju sam dobio od druga koji je preko Facebook-a kontaktirao Marka Panića (Duška iz Metle bez drške) i od njega je dobio informaciju. U istom objektu je sniman i Duškov stan, stan Lepšanovića i Vladin stan. A što se tiče rimskog grada, za to ne znam, ali pretpostavljam da je snimano u studiju.

Da li možda neko zna da li je enterijer stana Popadića iz Boljeg Života zapravo studio ili je zaista snimano u stanu na Kopitarevoj gradini? Ono što sam primetio je da u prvom delu serije (epizode 1-47) u hodniku ispred vrata stana nije bilo svetlarnika, dok je u drugom delu serije svetlarnik postojao...

#145 kokle

kokle
  • Members
  • 65 posts

Posted 28 September 2011 - 11:38

Informaciju sam dobio od druga koji je preko Facebook-a kontaktirao Marka Panića (Duška iz Metle bez drške) i od njega je dobio informaciju. U istom objektu je sniman i Duškov stan, stan Lepšanovića i Vladin stan. A što se tiče rimskog grada, za to ne znam, ali pretpostavljam da je snimano u studiju.

Da li možda neko zna da li je enterijer stana Popadića iz Boljeg Života zapravo studio ili je zaista snimano u stanu na Kopitarevoj gradini? Ono što sam primetio je da u prvom delu serije (epizode 1-47) u hodniku ispred vrata stana nije bilo svetlarnika, dok je u drugom delu serije svetlarnik postojao...

Stan je sigurno studio i to se vidi jasno ako malo vise obratis paznju (nema plafona), kao i stan Koviljke Stankovic, dok je recimo Stan Nine Andrejevic i Jataganca zaista postojao (nije studio). Isto je i u Porodicnom blagu, stan Gavrilovica studio a mene interesuje gde je eksterijer. A sto se tice rimskog grada ja ne verujem da je studio jer mi deluje dosta zahtevno pravljenje takve scenografije.

#146 Milan86

Milan86
  • Members
  • 122 posts

Posted 28 September 2011 - 12:01

Stan je sigurno studio i to se vidi jasno ako malo vise obratis paznju (nema plafona), kao i stan Koviljke Stankovic, dok je recimo Stan Nine Andrejevic i Jataganca zaista postojao (nije studio). Isto je i u Porodicnom blagu, stan Gavrilovica studio a mene interesuje gde je eksterijer. A sto se tice rimskog grada ja ne verujem da je studio jer mi deluje dosta zahtevno pravljenje takve scenografije.

Prmetio sam da se ni u jedom kadru u stanu ne vidi plafon :) Međutim, ova senka svetla na televizoru govori kao da postoji ipak neki luster?! Ili je možda od kamere?

Posted Image

#147 kokle

kokle
  • Members
  • 65 posts

Posted 28 September 2011 - 12:30

Prmetio sam da se ni u jedom kadru u stanu ne vidi plafon :) Međutim, ova senka svetla na televizoru govori kao da postoji ipak neki luster?! Ili je možda od kamere?

Posted Image

Verovatno od reflektora. Siguran sam da je snimano u studijima Avala filma na Kosutnjaku. Medjutim cini mi se da u jednoj epizodi se vidi Giga kako puca kroz prozor stana i to je dakle moralo biti snimljeno u stanu na Kopitarevoj gradini. Ja sam zapazio da je u drugom delu Porodicnog blaga stan porodice Gavrilovic potpuno promenjen, da li je to jos neko primetio?

Edited by kokle, 28 September 2011 - 13:04.

#148 clandestino

clandestino
  • Members
  • 170 posts

Posted 28 September 2011 - 13:15

Ovo se bas razvilo... ne znam kome pre da se klanjam i da se zahvaljujem.

Prvi veliki plus ide Zokiti za odlicne nekad-sad foto komparacije, zatim Caboru za nove fotke, pa Don Huanu za prosvetljenje gde je gestapo...

Upucujem molbu da, ko moze, kada okaci sliku neke lokacije kaze i minut u kojem se taj objekat pojavljuje u filmu, kako bi majstori poput Zokite mogli ponovo da nas oduseve uporednim slikama.

Hvala svima, moracemo da napravimo jedan turisticki obilazak. Nacicemo sponzora, iznajmiti lastin dabl deker bez krova i unajmiti glumce amatere da pucaju ispred gaspareve kuce, da sade palmu u dvoristu Doma Vasa Stajic i da sa ficom uz eksplozije u auspuhu izadju iz dvorista u dositejevoj.

#149 zookkita

zookkita
  • Members
  • 395 posts

Posted 28 September 2011 - 16:50

Zahvaljujem se i ja na pomoci Don Juanu koji je odagnao sve moguce dileme gde je zgrada Gestapoa..svaka cast to je to.. :unsure:

Obisao sam licno dositejevu gde je kuca flojda, vojvode dobrnjca tesna koza jeste tamo, i maratonce na kosancicevom vencu..hvala svima koji ucestvuju u temi.. :rolleyes:

Davitelj protiv davitelja je snimam izmedju ostalog i u parku kod velike garaze za parkiranje preko puta moskve kad se pera budi ujutru a sofija devojcica mu prilazi, neki delovi kada sonja savic ide nocu su zapravo haustori iz knez mihajlove kad se ide ka cika ljubinoj ulici,,sve je okolo naokolo iskorisceno, ako se setim jos necega pisem..

Mislim da je bolji zivot sniman u studiju jer sve izgleda nekako namesteno po jus-u..a i lakse se snimaju takve scene u studiju nego u stanu..

Setio sam se jos necega zgrada odma preko pute kopitareve gradine je iskoriscena za par filmova Nesto izmedju, lavirint..i onaj park preko puta gde dragan nikolic i miki manojlovic igraju basket je odma preko puta, kao i scena iz filma DO KOSKE kada Nikola Djuricko kupuje sladoled drzeci lazu ristovskog i puca u miru banjac..

#150 kokle

kokle
  • Members
  • 65 posts

Posted 28 September 2011 - 17:56

MA ja sam za Bolji zivot 100% siguran da je studio, jer ako se malo obrati paznja nije tesko provaliti po mnogo cemu, isto je i za Porodicno blago, jedino ne znam za Srecne ljude.