Jump to content


Photo

RTS i OI


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
40 replies to this topic

#31 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 21 August 2008 - 15:40

"dešava se božija pravda..." :ph34r:




ako amerikanci uzmu još neko zlato tokom njegovih smena, ovaj nesrećni korać neće doživeti nedelju. :)

#32 Triger

Triger
  • Members
  • 193 posts

Posted 21 August 2008 - 21:11

Danasnji istup redakcije B92, nije korektan. Nigde i nijednog trenutka, Korac nije pomenuo americke sportiste, vec lepo objasnio, sta se desava sa sportistima, koji koriste nedozvoljena sredstva. Deformiteti, tragicne posledice ....... Nisam cuo, a to se vrti uveliko na TV-u, pa poslusajte, pominje li gde americke sportistte.

Velicanje Isinbajeve, jednostavno- oborila svetski rekord, LEPOTICA, covek joj se divi.
Setite se trke na 110 prepone, navija li Korac za americku sprinterku, sto nagazi zadnju preponu, uporedjujuci je sa Gejl Divers? Pa na kraju se isplaka sto se setih Gejl Divers .....

#33 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 21 August 2008 - 21:24

Nigde i nijednog trenutka, Korac nije pomenuo americke sportiste, vec lepo objasnio, sta se desava sa sportistima, koji koriste nedozvoljena sredstva. Deformiteti, tragicne posledice ....... Nisam cuo, a to se vrti uveliko na TV-u, pa poslusajte, pominje li gde americke sportistte.


mislim da preteruješ.



btw, mislim da ni prilog, kakav god bio i uz čiju god pomoć da je napravljen, nije doneo ono što se od njega očekivalo.

#34 Triger

Triger
  • Members
  • 193 posts

Posted 21 August 2008 - 21:28

ne preterujem, sigurno ne. trenutno mogu da se setim Florans Grifit i njenog tragicnog kraja

#35 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 21 August 2008 - 21:46

nisam mislila na sportiste i posledice dopinga, već da preteruješ po pitanju koraća i njegovih komentara. inače, slažem se da im onakav prilog nije trebao.

Edited by Vesna, 21 August 2008 - 21:47.


#36 duska_21

duska_21
  • Members
  • 121 posts

Posted 21 August 2008 - 23:00

"dešava se božija pravda..." :ph34r:




ako amerikanci uzmu još neko zlato tokom njegovih smena, ovaj nesrećni korać neće doživeti nedelju. :)


Hoce. Ima on leka - alkohol!

Edited by duska_21, 21 August 2008 - 23:00.


#37 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 22 August 2008 - 10:47

G. Korać je nevjerovatan. Gledam atletiku na kabelskoj uz komentar navedenog gospodina i počinjem osjećati kako mi odumiru moždane ćelije. Da li je moguće da je brain damage prenosiv putem TV? Šalu na stranu, kako sam na godišnjem gledam OI na (skoro) svim regionalim televizijama i čini mi se da SLO ima najkorektniji pristup (unbiased), HRT prenosi sve i svašta (mušku odbojku na pijesku u 3 ujutro!), CG nemam na kabelu, a RTS je priča za sebe.

#38 Uma

Uma
  • Banned
  • 3,320 posts

Posted 22 August 2008 - 11:54

Ko je rekao da ce dati celu platu ako nasi osvoje set ( cini mi se ), kao plata nije velika :ph34r: , al' nema veze. Na kraju smo osvojili taj set i kometator je rekao da platu popiti sa kolegama :) .

#39 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 24 August 2008 - 13:41

duško korać je zarazan. ova dvojica lupetaju za medalju. :ph34r:

#40 tatapk

tatapk
  • Members
  • 2 posts

Posted 25 August 2008 - 16:54

Najviše što me je iznerviralo bilo je kometarisanje otvaranja. Šta ima tu da se komentariše? Razumem kada izlaze sportisti pa se komentarišu sportisti, nosioci zastave i sl, ali tokom samog početka nije bilo potrebe reći više od dve tri rečenice. Dovoljno je samo uživati u scenama koje su nam priredili domaćini. Osim toga ako se već kometariše mikrofon ne treba biti toliko glasan. Kada sam okrenula na eurosport komentari su bili tiši i čula se muzika. Uz komentare na rts-u čuje se samo voditelj i voditeljka.


A šta tek reći za ceremoniju zatvaranja Olimpijskih Igara, na Eurosportu, na srpskom jeziku. Dva komentatora (prevodioca ili šta već?), u trci za što lepšim rečima, komentarisali su sve ono što svi već vidimo na ekranu (Ovo je divno!, Kako je ovo lepo!, Pa ovo je veličanstveno! i td. i td.).

Devojka ili žena komentator, neprekidno je obraćala pažnju SVOM KOLEGI na divne toalete, na boje, na kojekakve gluposti, na više hiljada malih zvončića koji proizvode divan zvuk, a koje ipak nismo mogli čuti od njenog i koleginog neprekinutog govora. Niti jednu jedinu muzičku numeru nismo mogli odslušati bez glupih komentara. Kolega je posebno bio zabezeknut tolikim brojem zvončića i pitao se ko je bio u stanju da ih u tolikom broju napravi ?!!!

Ona je bila oduševljena biciklima sa jednim točkom, a posebno činjenicom da jednom od tih bicikala nije radilo svetlo koje se ugasilo. Sa toliko oduševljenja i radosti je o tome govorila, da je zaista bilo mučno slušati je.

Himnu Olimpijskih Igara, koju su pevala deca, nismo čuli jer je ona neprekidno govorila, što je izuzetno bezobrazno, nekulturno i nepristojno. Za vreme intoniranja Olimpijske himne, samo se ona čula na tom stadionu, a bilo je prisutno više od 90.000 gledalaca.

Konstatovala je da dvoje gimnastičara u belim kostimima, dok su prikazivali razne položaje sportista u akciji - SIMULIRAJU BOLTA!!?? Zna li ona da je sve to pripremljeno pre više od godinu ili dve, a ko je tada mogao znati, šta će Bolt da uradi na tih 100 m, i da se pripremi da ga SIMULIRA.

Sam izraz - simulacija - za tu voditeljku (ili šta je već bila), ima poseban značaj, pa je na otvaranju izrekla - OVIH 25 DEVOJAKA SIMULIRAJU LET GOLUBICA, I ONE ĆE POKUŠATI DA NATERAJU PUBLIKU DA UČINI TO ISTO!?!????

Tirada o dečaku od 15 godina koji je dao ideju da na kraju budu prvo iznete zastave država učesnica, a da potom sportisti izadju na teren spontano, zauzela je veoma važno mesto u njenom verbalnom maltretiranju gledalaca EuroSporta. Mada, koliko se ja sećam, a pamtim od Olimpijskih igara u Rimu, sportisti su uvek, u ceremoniji zatvaranju Igara, tako izlazili, simbolično prikazujući (ne simulirajući), jedinstvo i zajedništvo medju sportistima svih nacija.

I nešto o dobrovoljcima (pardon - volonterima), i kolega se na vreme ispravio, čudeći se tolikom broju volontera. Kolega ne zna da se za svake Olimpijske igre, ili Svetska prvenstva, prijavi najmanje 20 - 30 hiljada volontera, ne samo u Pekingu, već u svim gradovima gde su Igre i Prvenstva organizovani. Organizator takmičenja, prema potrebama, odredjuje profil volontera, najpotrebniji za pomoć u organizaciji. Uostalom, vrše se poslednje pripreme za Univerzijadu u Beogradu, pa neka proveri koliki će biti broj prijavljenih volontera.

Naravno da cenim njihove napore koje su uložili da nam dočaraju ono što se tamo dešava, ali ako to rade iz studija, i sve gledaju na ekranu i istoj slici koju i mi vidimo, onda bi to trebalo da urade na sasvim drugi način. Bilo bi bolje i nama i njima.

#41 gorbat

gorbat
  • Members
  • 112 posts

Posted 25 August 2008 - 18:37

nisam citala citav topic, ali sam gledala olipmijadu na rts i eurosport(srpski) zajedno sa bbc. nasi komentatori su strasno losi. pricaju sporo, jedna recenica traje 1-2 min, kazu dve reci, pa stanu 20 sec, i onda opet nesto nastave da pricaju, ti si vec zaboravio sta su poceli, a trka se vec zavrsila. glas im je dosadan, bez ikakve intonacije, nikakvog entuzijazma niti uzbudjenja, strasno monotono prenosenje.

na eurosportu su bili malo bolji, ali dovedu neku profesorku fizicke culture na atletiku sa uspavljujucim i sporim glasom, dosadno. skokovi u vodu malo bolji.

please dovedite neke komentatore koji imaju lepu boju glasa, koji brzo pricaju i koji vole to sto prenose nama.

jedino pozitivno je bilo sto su ponekad davali dosta informacija o sportistima, vise nego bbc, koji je opet bio okrenut samo svojim sportistima.