Jump to content


Photo

ZASTO NIKO NE REAGUJE?????


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Raven

Raven
  • Sleepers
  • 104 posts

Posted 20 October 2002 - 18:50

Gračanica -- "Srpska pravoslavna eparhija raško-prizrenska duboko je povređena grubim ponašanjem američkih vojnika KFOR-a u srpskom selu Klokot nakon nedavnog zločina albanskih ekstremista u kome je nastradala Svetlana Stanković", stoji u saopštenju od nedelje Informativne službe Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske koju je potpisao episkop Artemije. "Apsolutno je neprihvatljiva primena sile nad nenaoružanim civilima koji su samo želeli da se vrate svojim domovima duboko ogorčeni zbog napada. Posebno je žalosno ponižavanje Radmile Dimić, sestre poginule Svetlane, i Dobrile Milenković kojima su po sopstvenoj izjavi izveštaču Info-službe ERP nekoliko sati držane lisice na rukama, dok je Radmilin muž Novak bio uhapšen i odveden vezan u logor Bondstil.
--------------------------------------

Stanovnici Klokota potvrdili su predstavnicima Eparhije da su američki vojnici Srbe tukli štapovima i nogama ne dopustajući rodbini da odmah preuzme telo nastradale… Takođe smo zabrinuti i zbog zlostavljanja novinara Radio-televizije Srbije koji su snimali događaje u Klokotu. Žarko Joksimović i Boban Sekulić su prema informaciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije naterani da leže u blatu dva sata sa lisicama na rukama pred uperenim puščanim cevima američkih vojnika, iako su imali uredne akreditacije za snimanje", navodi se u saopštenju.
--------------------------------------

"Poginula Svetlana Stanković dvanaesta je srpska žrtva iz sela Klokota nakon završetka rata i dolaska snaga KFOR-a. U celom vitinskom kraju do sada je ukupno ubijeno 47 lica, dok je 9 lica kidnapovano. U istom periodu samo u selu Klokotu albanski ekstremisti povredili su ili ranili 40 lica srpske nacionalnosti u poslednje tri godine. Ovakvo neprilično ponašanje američkih vojnika KFOR-a ruši njihov moralni ugled i uopšte poverenje srpskog naroda u mirovne snage, te zato apelujemo da se ovaj slučaj dosledno i odgovorno istraži, i da se preduzmu mere da se slični ekscesi više ne ponove", zaključuje se u saopštenju Informativne službe EPR.

http://www.pogledi.co.yu/vesti.php



Zamislimo sledecu situaciju:
"Pripadnici VJ su ekipu CNN (ili BBC) najpre su pustili u selo, a potom iznenada oborili na zemlju, vezali lisicama i proterali iz sela."

Ja mislim da bi onda nasi iz NUNS-a skicali kao jazavci kako vojska nema civilnu kontrolu i kako ometa novinare u radu. Najvisi predstavnici medjunarodnih humanitarnih, ne vladinih, novinarskih i drugih organizacija bi poslali najostrije proteste.
Perjanice borbe za ljudska prava (recimo g-dja Vuco) bi zahtevale da se odmah smeni ceo generalstab.
Svilanovic bi se izvinjavao i kome treba i kome netreba...
Ne kazem da ne bi trebalo to da urade, ali se pitam zasto to ne rade i sada???

A ovako kada su u pitanju novinari is Srbije i Srbi imamo sveopsti muk. Da li KFOR sprovodi aparhejd na Kosovu?

[ Izmena poruke: Raven na dan 2002-10-20 19:52 ]