Jump to content


Photo
- - - - -

Tekvondo - 10. svetsko univerzitetsko prvenstvo


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 Dragon_Woman

Dragon_Woman
  • Validating
  • 45 posts

Posted 18 July 2008 - 21:35

Ne mogu da verujem - nas reprezentativac je danas uzeo zlato u svojoj kategoriji i NEMA nigde ni slova o ovome! Sramota! Vazno da se o gomili nebitnih stvari i traceva nasiroko izvestava. Cisto da se zna - ucestvuje preko 40 zemalja i skoro 300 takmicara.

Edited by Dragon_Woman, 18 July 2008 - 21:38.


#2 banderash

banderash
  • Members
  • 1,571 posts

Posted 19 July 2008 - 13:59

alo Mushu Woman, juce bilo na RTS2, okreni po nekad i javni srvis dssa

#3 Dragon_Woman

Dragon_Woman
  • Validating
  • 45 posts

Posted 19 July 2008 - 21:26

Deshava svasta - ko voli - nek gleda ovde
http://www.tas.org.yu/wutc2008/

#4 werbatim

werbatim
  • Members
  • 203 posts

Posted 05 May 2011 - 18:49

Milica Mandic (1991) je danas obezbedila bronzu na SP za seniore!!! Sutra radi polufinale. Nesto ne znam da li smo ikad osvajali medalje na seniorskim SP, mrzi me da proveravam...



P.s. - mogli bi da promenite naslov u samo tekvondo (ili Taekwondo) B-)

Edited by werbatim, 05 May 2011 - 18:50.


#5 Oi!

Oi!
  • Members
  • 5,168 posts

Posted 29 March 2015 - 15:22

Đuričiću bronza na prvenstvu Evrope, Milica Mandić još van forme posle preloma ruke

 

blic.rs

 

Naš tekvondo reprezentativac Marko Đuričić je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama koje se održava u Nalčiku, Rusija, i to u disciplini u koju su se nadmetali takmičari teži od 87 kilograma.

 

592057_tekvondo-ep2015-foto-tkdgaleb_f.j

 

Predstavnik TKD Galeb je na startu pobedio Rumuna sa 21:11, a zatim Rusa Kuznecova. Ipak, povreda ga je sprečila da se bori u polufinalu.
 

"Poslednji takmičarski dan bio je polovično uspešan. Marko Đuričić je u teškoj kategoriji osvojio bronzu što je sjajan rezultat. Imao je peh već u prvoj rundi prve borbe. Zbog pada koncentracije, Rumun ga je vešto pogodio nogom u nos i polomio mu ga. Marko je pokazao njegov najveći kvalitet tada, a to je hrabrost i snaga, i do kraja borbe je i pored povrede ubediljivo pobedio Rumuna. U drugom kolu, u borbi za medalju Marko je pobedio iskusnog Rusa koji je pre toga izbacio prvaka Evrope Belorusa Silu. Polufinalnu borbu smo morali da predamo jer je doktor oficijalni to savetovao zbog povrede", objasnio je trener Dragan Jović.

 

Ovo je prvi put da je Đuričić predstavljao Srbiju na velikom takmičenju.

 

"Veoma sam srećan jer je ovo ne samo prvi put da bude, deo nacionalnog tima, već I da osvojim veliku medalju. Imao sam kvalitetne protivnike, pogotovo borba za medalju sa dugogodišnjim reprezentativcem iz Rusije. Nadam se da ću da nastavim sa ovakvim rezultatima, jer tek treba da se dokažem i izborim za nacionalni tim. Povreda me je sprečila da se borim u polufinalu. Zahvaljujem se klupskom treneru, ujedno I treneru reprezentacije Draganu Joviću, I treneru Marinu Dujiću, kao I celom timu na podršci", istakao je Đuričić.
 

Milica Mandić je takođe učestvovala na prvenstvu Evrope, ali je izgubila u eliminacijama.


"Što se Milice tiče, sigurno da je moglo i bolje i više. Posle pet nedelja pauze zbog preloma ruke i osvojenog zlata u Holandiji mislio sam da je povreda prošlost, a sada se ispostavilo da su svi poeni prolazili baš na strani gde je bila povreda. Moramo da izvučemo pouke iz pobeda i poraza. Verujem u Milicu i njen mentalni sklop. Ona je borac i izvućiće se iz ovoga, svetsko prvenstvo je veoma blizu", uveren je Jović.


Olimpijska šampionka je svesna da će narednih nekoliko nedelja pred Svetsko prvenstvo biti više nego naporni.


"Nisam zadovoljna, imala sam mnogo grešaka u meču, pogotovo u trećoj rundi. Znam na čemu moram da radim, imam šest nedelja do Svetskog prvenstva da ispravim sve to", jasna je Milica Mandić.