Gde ima da se kupi? (u Beogradu)
#46
Posted 03 December 2009 - 21:24
#47
Posted 03 December 2009 - 21:28
#48
Posted 04 December 2009 - 13:33
#49
Posted 22 December 2009 - 16:07
#50
Posted 15 January 2010 - 02:22
#51
Posted 15 January 2010 - 19:49
#52
Posted 27 January 2010 - 01:55
Za sos od ostriga mogu da razumem pitanje; ali Heinzov pasulj u konzervi (sa paradajzom) je neopevano industrijsko govno nad govnima. To je previse lose cak i kao stocna hrana.
Ok, postuj da neko i to voli... Samo sam pitao gde ima da se kupi... Ali, nasao sam vec Ako nekom treba ima u Merkatoru sve... i Heinz i sos od ostriga
#53
Posted 27 January 2010 - 10:20
#54
Posted 27 January 2010 - 19:36
Postujem da neko i to voli; medjutim, Hainz pasulj u konzervi za mene je simbol americke travestije od hrane ...
Pre svega - o ukusima se ne raspravlja.
Tako da mi je potpuno nejasna ovolika strogoca.
Ako mi treba 200 grama kuvanog pasulja - pa normalno da cu prikupiti konzervu.
(u Srbiji mozda i necu, ali samo iz jednog razloga - finansijskog.)
Ako mi zimi treba paradajz - prikupicu pelat iz konzerve - i mnogo jos sto sta.
Necu kiseliti kupus - kupicu "sauerkraut" i u glavicama i ribanac - nemacki, poljski - bilo koji etc, etc.
Necu kupovati krompir - kupicu smrznuti pomfrit. Smrznuti mladi ocisceni krompir.
Kupicu smrznutu sargarepu / grasak / zelenis. Kupicu gotov buljon / suve pecurke / gotovu testeninu - sve sto mi omogucava da smanjim vreme boravka u kuhinji.
Samo da mi finansije dozvoljavaju.
A ono drndanje oko "ekoloskog" i ostalo njesra, - zaista se pitam - ti koji koriste sve ekolosko - da li im je i gomno "ekolosko"?
Sumnjam.
...
#55
Posted 28 January 2010 - 13:01
Nisam imao nameru da zvucim strogo.
#56
Posted 28 January 2010 - 15:39
amerikanci ne jedu baked beans. jedu refried beans, koji je nesto drugo.Konzerva slatkog pasulja u paradajzu (Heinz) za mene je simbol americkog, ali i britanskog dorucka i nesto sto jako ne volim.
Nisam imao nameru da zvucim strogo.
#57
Posted 28 January 2010 - 16:40
Helem, prije 15ak godina kada sam prvi puta probao ovaj grah, ispljunuo sam jer mi je bilo slatko, kao da je u pekmezu ali sam se vremenom navikao i s' vremena na vrijeme moze proci.
Ono sto ja nikada necu moci svariti je corned beef . To nisam mogao ni tokom rata kad nista drugo nisam imao. Ima li ljubitelja corned beef-a i kako opravdavate ljubav?
#58
Posted 28 January 2010 - 19:13
Ono sto ja nikada necu moci svariti je corned beef . To nisam mogao ni tokom rata kad nista drugo nisam imao. Ima li ljubitelja corned beef-a i kako opravdavate ljubav?
Corned beef bih jeo za doručak, ručak i večeru, tj. u svakoj prilici. Čak bih pokušao i da ga sam napravim uz neki dobar recept, mada sam pročitao da nije baš jednostavno.
#59
Posted 28 January 2010 - 19:39
#60
Posted 04 February 2010 - 02:15