Jump to content


Photo
- - - - -

Chlamidia?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
15 replies to this topic

#16 brbljiva76

brbljiva76
  • Members
  • 4 posts

Posted 09 January 2013 - 20:24

Molim vas da imate u vidu da ja nisam lekar. Verovatno će Vladan imati mnogo više da kaže.

Sasvim slučajno sam pre više od 15 godina kao tehničko lice učestvovao u osnivanju Centra za lečenje steriliteta. Sećam se da je Hlamidija bila sa 100% zastupljena kod parova koji su se kod nas lečili. Bila je u "nadležnosti" mikrobiologa.

Ništa strašno. Čak smo je u šali nazivali idealna kontracepcija, jer nije davala nikakve simptome niti je pravila probleme.
Koliko se sećam, osnovni problem koji izaziva je začepljenje tuba. Naravno, odmah treba pristupiti lečenju koje je najčešće uspešno posle prve ture antibiotika. Tada je lek izbora bio Viziren, 10 dana 2 x dnevno. Izlečenje 100%.

Ne znam da li se posle 15 godina "prilagodila" pa je najbolje uraditi antibiogram.

Preporučijem vam da posle terapije, pažljivo, da se ne uvredi, tražite od lekara da uradi ispitivanje i na mikoplazme i ureaplazme. Možete reći da ste negde čitali da se to radi u paketu.

Jedan od najuglednijih mikrobiologa koji se tada u SFRJ bavio ovim problemom je prof. Milena Nedeljković. Danas je u penziji, ali još prima pacijente u okviru "Uromedike" /uromedica.org/

Što se tiče vaše nedoumice kako ste je i kad dobili. Mislim da seksualni kontakt nije jedini način, a kako god, mogli ste se inficirati i pre više godina.

svaka cast sto se neko strucan javio i predlozio jednog specijalistu za ovakve stvari.mene zanima gde se oze naci doticna doktorka koja je u penziji ? ja imam muke sa ureaplazmo ,pa mikoplazma i tako u krug vec mesecima (duze od 5 meseci )! strasno.postalo i je nocna mora .trenutno sm na visirenu  pa zatim dovicin uz makmiror vaginalete.a spremamo se za vto ali dzabe dok ovo ne resimo.nemamo puno vremena .molim za pomoc ,molim vas da mi se javite ,vidim da poznajete ovu tematiku.imala sam spontani posle prve vto ( kazu infekcija ),ali nalazi pokazali da nismo imali tada bakterije ...e sad ,imunitet i je na nuli vise od silnih antibiotika ,pa i na tome radim...zanima meneki savet ,doktor ,bilo ko -ko nam moze pomoci...hvala