Jump to content


Photo
* * * * * 8 votes

Novak Djokovic


  • Please log in to reply
21231 replies to this topic

#19426 wwww

wwww
  • Members
  • 17,238 posts

Posted 18 January 2018 - 14:06


  • 1

#19427 wwww

wwww
  • Members
  • 17,238 posts

Posted 18 January 2018 - 15:06

Sa SK citiran Novakov odgovor (nije preneto kako je tacno glasilo pitanje):

“Iskreno, ne mogu da se setim jesam li tražio - možda jesam tražio da igramo poslednji meč u danu, ali nisam verovao da će uslovi biti tako brutalni. Nisam igrao na kartu da će on da posustane više od mene, više sam gledao kako bi određeni sati u danu meni odgovarali”, dodao je srpski teniser.

Malo da analiziram sta tacno pise (uz naravno pretpostavku da je izjava korektno prenesena):

mozda je trazio da igra poslednji mec u danu ali nije verovao da ce uslovi biti tako brutalni.

 

Da je trazio da igra nocni mec ne bi rekao da nije ocekivao da ce uslovi biti tako brutalni.

Ako se radi o tome da li je trazio da igra poslednji mec u dnevnom terminu onda ima logike sto recenicu nastavlja komentarom da nije verovao da ce uslovi biti tako brutalni.

 

Ako mu je (ili nekom iz njegovog tima) bilo samo ponudjeno da izabere koji mec bi radije igrao u dnevnom terminu (1., 2. ili 3.) onda ima logike sto prica o tome da je razmisljao koji "sati u danu" bi mu vise odgovarali. Da li da pocne u 11h pa da zavrsava potencijalno dugacak mec s Monfom (a znamo kakav zna Monf da bude) po najvecoj vrucini negdo oko 2-3, ili da igra 3. mec pa bi zavrsnica bila u vreme kada temperatura za nijansu spadne. Ako su oni u timu razgovarali o ovome, pa izveli zakljucak da bi bolje bilo da igra 3. mec, postavlja se pitanje da li bi Novak licno otisao kod organizatora i saopstio im ovo ili bi recimo to uradio agent (onaj tip ili zena). Sad dolazimo do toga da je sasvim moguce da ne zna sta i kako je na kraju bilo.

 

Da li vam ovo zvuci logicnije ili da je Novak totalno pobrljavio, dobio suncanicu pa lupeta gluposti ili laze sve redom (pa jos ovako providno)?

 

Ako je Agasi u medjuvremenu sreo onog americkog novinara i napomenuo mu da su izabrali 3. mec u dnevnom terminu jer misle da je to bolje za Novaka, a ovaj onda citao izmedju redova (posto je sam napisao da je njemu jedino logicno da bi ovaj mec stavili u dnevni termin ako je to Novak izricito trazio), zar to nije logicno objasnjenje za citavu zbrku?

 

Igra pokvarenih telefona.

Ili: nije isto ako kazemo:

The policeman arrested the thief.

i

The thief arrested the policeman.

 

A kao sto sam vec napomenula na temi AO, srpski novinari, narocito ovi na B92, nisu sposobni da naprave razliku u srpskoj varijanti gorenavedenih recenica.


  • 0

#19428 Milutinov Tata

Milutinov Tata
  • Members
  • 5,429 posts

Posted 18 January 2018 - 17:22

Zabrinjavajući servis , videlo se kako par puta ima zadršku kao da se premišlja.. Trebaće vremena.. Fh bolji nego u prvom meču.Generalno dosta loša igra, mučenje u uslovima nije nepoznato, pogotovo kada nema ritam..
Idemo dalje

Primetio sam i ja taj problem sa servisom, nema "rutinsku" izvedbu, kao da se ponekad priseca sta treba da uradi. Mada, juce je bas bilo vrelo, pa je mozda i to imalo nekog uticaja na nelagodu, narocito u pocetku kada je bas bio "kriminalan".
  • 1

#19429 alcesta

alcesta
  • Members
  • 22,629 posts

Posted 18 January 2018 - 20:49

Sad pogledah reprizu od 2. seta. Jeste da je ES skratio po običaju ali u ovom slučaju mi nije smetalo da manje mučenja gledam :(

 

Primetio sam i ja taj problem sa servisom, nema "rutinsku" izvedbu, kao da se ponekad priseca sta treba da uradi. Mada, juce je bas bilo vrelo, pa je mozda i to imalo nekog uticaja na nelagodu, narocito u pocetku kada je bas bio "kriminalan".

On kaže da nije:

 

 

“Nervozno sam počeo, ne mogu da krivim vreme za duple greške. Imam još malo poteškoća i sa laktom i sa novom tehnikom servisa. Verujem da je ona dobra, u stvari znam da jeste, ali potrebno je da prođe malo vremena da se uskladim sa promenama“, rekao je Novak.

http://sportklub.rs/...alian-Open.html

 

Servis mi se ne sviđa nimalo, ali ako je samo do navikavanja na novu tehniku a ne i do nekih bolova i pogoršavanja povrede, to bi bilo sjajno. Prošli put mu je trebalo skoro godinu dana da se nađe kad je menjao servis. Sad će trebati kraće, ali svakako druga nedelja bi bila odličan rezultat sa ovakvim servisom. Još ako uz to dobije i jedan noćni termin u ovoj nedelji, da pevamo :D

Glavno je da lakat bude kako treba.

Ako ništa drugo, novi kondicioni trener je prošao test :)


  • 0

#19430 wwww

wwww
  • Members
  • 17,238 posts

Posted 19 January 2018 - 02:41

 

#AusOpenVerified account @AustralianOpen

Look left, then right, then left again... Yep, that’s @DjokerNole trying out a new technique with Coach @AndreAgassi. #LeftyForehand

https://twitter.com/...164309889662978


  • 0

#19431 4_Webber

4_Webber
  • Members
  • 17,335 posts

Posted 19 January 2018 - 16:49

 

Kako je duhovit :ajme:


  • 0

#19432 alcesta

alcesta
  • Members
  • 22,629 posts

Posted 19 January 2018 - 17:02

Moglo bi biti i gore :D nije pitanje Novaka, veći je problem u drugom delu, što na ovaj način predstavlja ozbiljne argumente koji se tako izvrću u sprdnju. Da je izašao i to rekao u nekom intervjuu, pa i da rizikuje da ga shvate da je ozbiljno na strani igrača. Doduše pitanje je ko ga danas više i shvata ozbiljno.

 

Nije mi jasno zašto uporno drže ove njegove skečeve već dosta dugo. Pa Janko je bio zabavniji sa onim klipovima :ajme: bolje da ga zovu u studio da da neku konkretnu analizu.


  • 0

#19433 Milutinov Tata

Milutinov Tata
  • Members
  • 5,429 posts

Posted 19 January 2018 - 17:26

"Mi smo kao životinje u kavezu, imam problem sa Slemovima"


  • 0

#19434 wwww

wwww
  • Members
  • 17,238 posts

Posted 19 January 2018 - 17:49

 

 

Q. There will be a debate over the next few days whether conditions like that are safe to play in. 42 degrees tomorrow. Gael said you guys took a risk today by playing in conditions like that. Where do you sit on it?
NOVAK DJOKOVIC: Look, I mean, if we talk about rules, there is a rule about index, combination between temperature and humidity. I'm not so sure about that, to be honest.

I think, you know, there are certain days where you just have to, as a tournament supervisor, recognize that you might need to give players few extra hours until it comes down. I understand there is a factor of tickets. If you don't play matches, people will be unhappy. You have to take into consideration different angles before making a big call like that.

But, you know, people might say, Well, at this level you have to be as a professional tennis player fit. It's the beginning of the season. You kind of work and train hard to be able to sustain these kind of conditions, to be tough.

But I think there is a limit, and that is a level of I guess tolerance between being fit and being, I think, in danger in terms of health.

Q. Was that limit reached today?
NOVAK DJOKOVIC: It was right at the limit. You know, I mean, you're a part of the industry. Our sport has become an industry, like most of the other global sports. It's more business than a sport. At times I mind that, I don't like that. As someone that has started to play, still plays this sport, for the sake of playing it, you know, pure passion to be part of it, of course we're all blessed to have a great financial compensations, great lives. For sure, I'm very grateful for that.

At the same time what is most important for us is our health and what happens after career, after you're 30, 35. You know, there are many players that are struggling. They can't physically walk, run, jog, whatever. I mean, they're struggling some way or another, health-wise or physiologically, whatever.

It's very complex subject to talk about. You have to understand what the player goes through. When I say you're part of the industry, you're just adding up events there. There is no indication that we're going to have any form of discussion for a shorter season or anything like it. We're just adding events, official events, unofficial events. It feels, from a player's perspective, that you're kind of always in a rush. You're always obliged to play the mandatory events. You obviously have always a big challenge to defend points because it affects everything. You're always constantly, week after week, being part of that dynamic of our sport, which is at times -- at times, it seem as bit too much.

But it's our choice, at the same time, whether we want to play or not. So I don't want to sound ungrateful. In contrary, I'm very grateful. But I also think that there should be some kind of rational conversations about, you know, rules that are maybe imposed or certain things that are concerning players' well-being.

 

Ovaj deo s srpskim novinarima baca novo svetlo na jucerasnji mec i Novakovo raspolozenje. Prvo, ocigledno je ponovo iznerviran ponasanjem organizatora i OOP, a drugo, definitivno nije trazio dnevni termin.

 

Ozmo: http://sportklub.rs/...alian-Open.html


Edited by wwww, 19 January 2018 - 19:47.

  • 0

#19435 wwww

wwww
  • Members
  • 17,238 posts

Posted 19 January 2018 - 20:57

DT6TQFPWsAAQHX3.jpg

http://www.theaustra...e6ffa846c4cf6b8

 


Edited by wwww, 20 January 2018 - 00:36.

  • 0

#19436 wwww

wwww
  • Members
  • 17,238 posts

Posted 19 January 2018 - 21:00

 

Roland-GarrosVerified account @rolandgarros

Wanna hear (and see) something very cool 2744.pngat the @AustralianOpen? Two former #RG champions wearing hats in style at practice. Mandatory with such a heat1f321.png1f31e.png1f525.png/@AndreAgassi et @DjokerNole ont pris les devants face aux 40 et quelques degrés du jour #AusOpenAusOpen2018v2.png 1f4f7.png©Corinne Dubreuil/FFT

DT5ZkUIVMAYXddH.jpg
DT5ZqLdVQAAdyGI.jpg
DT5ZvKZVwAEFaIs.jpg

  • 1

#19437 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 20 January 2018 - 11:50

tumblr_okvm66Hqaw1tkodheo5_400.gif

Neka se spremi Chung-a-Lung  ;)


  • 1

#19438 wwww

wwww
  • Members
  • 17,238 posts

Posted 20 January 2018 - 11:54

https://twitter.com/...666237816053760
Hi hi hi, malo im je spomenuo MCA.

"volim da igram na MC, od 3 meča dva sam odigrao ovde. Možda bi trebalo da nastavim da igram ovde"   :wicked:

A i malo ih je potsetio da je osvojio 6 AO titula. 


Edited by wwww, 20 January 2018 - 12:01.

  • 0

#19439 nighthawk387

nighthawk387
  • Members
  • 4,004 posts

Posted 20 January 2018 - 12:07

Servis i dalje veliki problem, a i kretanje dobrim delom meca ..

Ima i pozitivnih stvari , FH deluje dosta dobro sve cesce ga igra ravno..


  • 0

#19440 alcesta

alcesta
  • Members
  • 22,629 posts

Posted 20 January 2018 - 12:13

Servis i ne očekujem neko veliko poboljšanje na ovom turniru, a kretanje mi je izgledalo sasvim OK s obzirom na povredu. Kad se to ohladi videćemo, ali čini mi se da ne može biti preozbiljno ako je mogao da nastavi da igra u onakvom ritmu.
Drop šotovi katastrofa, ali nije kao da je to nešto novo :D
Btw, Obradoviću, nije u redu da me već drugi put ovako prepadaš :P
  • 0