Jump to content


Photo

neverovatno:(


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
5 replies to this topic

#1 falcon

falcon
  • Members
  • 2,050 posts

Posted 07 October 2002 - 21:41

Osvajanjem italijanske Formule 3, Miloš Pavlović dobio licencu za najbrži karavan na svetu
Nemam novca za Formulu 1!
Posle skoro decenije žestokog rada, velikih odricanja i neprestanih borbi s vetrenjačama, Miloš Pavlović je pobedom u italijanskom Muđelu, šestom u sezoni osvojio titulu italijanske Formule 3. Naš najbolji vozač tako je ostvario najveći uspeh u istoriji jugoslovenskog autosporta i stigao na korak do velikog sna - Formule 1.

- Kada je moj glavni konkurent Kolstermans već posle tri kruga zaradio "stop end go" kaznu, pitanje pobednika je već tada bilo rešeno. Mnogo zanimljivije je bilo posle mog prolaska kroz cilj. Usledilo je veliko slavlje mog kluba kome zaista mnogo dugujem. Bilo je mnogo emocija... - iznosi utiske Miloš Pavlović.


Italijani prvaju našu himnu

Poslednja Miloševa pobeda dobija na značaju činjenicom da je autodrom Muđelo zvanična kuća Ferarija.
- Gde god se okrenete "gleda" crni konj sa štita. Ipak, tu monotoniju razbila je naša trobojka na najvišem jarbolu i zvuci naše himne. Koliko je puta intonirana ove godine u Italiji čini mi se da su je ljudi u F3 već naučili napamet - kroz šalu komentariše Pavlović.




Miloš je trijumfom u italijanskoj F3 i automatski položio ispit za veliku Formulu 1. Jer, od ove godine, licencu bez koje vozač ne može da sedne u takmičarski bolid F1, mogu da dobiju samo pobednici nacionlanih šampionata F3, interanacionalne F3000 i Formule Nipon.
- To još ne znači da ću naredne godine sesti u bolid F1, jer pored rezultata veliku ulogu igra i finansijka podrška, koju u ovom trenutku nemam, a koja stoji iza vozača koji dolaze iz tradicionalno jakih automobilskih sredina: Nemačke, Engleske, Finske, Brazila...

Ipak, nekolicina klubova vas odavno prati, još od Vaših trijumfa u Kartingu, Sena kupu...
- Za mesec dana će biti mnogo jasnija situacija, ali za sada ne mogu ništa da kažem, dok se ne završe razgovori. To su striktna pravila koja se moraju poštovati.

Do tada, imaćete priliku da se okušate u svetskom šampionatu F3, na stazama u Makau i Južnoj Koreji i eventualno objedinite titule.
- Videćemo, treba mi mnogo jači tim nego što je moj da bih pobedio na tim trkama. Ima nagoveštaja da u Aziji promenim sredinu, ali iskreno, bilo bi mi jako teško i nemoralno da posle svega što su učinili za mene napustim ljude iz Target rejisnga - istakao je Miloš Pavlović, prvi Jugosloven koji je izborio licencu za učešće u Formuli 1.


Šampion bez automobila

Verovali ili ne, Miloš Pavlović je jedini vozač u svim velikim šampionatima Evrope i sveta koji ima privilegiju da vozi samo na stazama...
- Veliki su troškovi, tako da sebi ne mogu da dozvolim "luksuz" i kupim kola, već na trke i treninge putujem vozom, ili me vozi klupski drug Kristijano Cipron, pa delimo troškove za benzin.
Koji je automobil po meri Miloša Pavlovića?
- Sigurno Ferari F50, za mene najkompletnija kola današnjice. Međutim, o njemu mogu samo da sanjam, pa se onda opredeljujem za BMV M3, ili Subaru Iprecu, Micubiši Lanser ili Ford Fokus, vozila iz Svetskog kupa u reliju. Nije toliko bitna cena, već odnos snage, težine i elastike motora.




Iz Glasa javnosti

#2 VG

VG
  • Members
  • 256 posts

Posted 12 October 2002 - 22:49

Svaka cast majstore !!!

E jos kad bi se nasao neko pametan da ulozi pare u ovog coveka, a ne da ih bacamo na propale fudbalere.

#3 falcon

falcon
  • Members
  • 2,050 posts

Posted 13 October 2002 - 00:06

Stvar je u tome sto niko nece:sad: .Izgubicemo ga:sad:.

#4 VG

VG
  • Members
  • 256 posts

Posted 13 October 2002 - 00:53

Bruka

#5 GG

GG
  • Banned
  • 5,491 posts

Posted 05 December 2002 - 14:25

Dabome da ce propasti kada ga je, uslovno receno "nas" Zepter ispalio.

#6 Prki

Prki
  • Members
  • 2,133 posts

Posted 09 December 2002 - 01:51

GG:
Dabome da ce propasti kada ga je, uslovno receno "nas" Zepter ispalio.


josh kada bi nam rekao kako ga je ispalio, sve bi bilo na mestu, a ovako ti ja nishgta nerazumem