Jump to content


Photo

Dečija pornografija u "ozbiljnim" novinama


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
143 replies to this topic

#136 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 20 October 2008 - 16:45

mislila sam na slican primer ovome iz danasnjeg kurira. u kojim novinama smeju da se slikaju zrtve ili zlostavljana deca? moram priznati da nisam od onih koji redovno citaju novine, ali, zar si zaista videla slike mrtvih u bild-u? :ph34r:


Naravno, ali ne dece, ili lesheva kojima se tacno vidi lice.
Raskomadanih ljuskih tela ima i na vestima u jako ozbljnim medijima,
to je danas neminovnost.

Ima toliko puno fotografija u svim mogucim medijima ubijene i muchene dece ,
decaka ,devojcica,zena,starih ljudi. Ali se postuje to nepisano pravilo da lice tih
zrtva nasilja ne sme da bude dostupno javnosti. Samo se kod maloletnika postuje
pravilo da se njihova imena ne navode.Isto kao i kod onih koji su samo osumnjiceni za zlochin.

#137 nickie

nickie
  • Members
  • 6,347 posts

Posted 20 October 2008 - 16:47

Ali se postuje to nepisano pravilo da lice tih
zrtva nasilja ne sme da bude dostupno javnosti. Samo se kod maloletnika postuje
pravilo da se njihova imena ne navode.


'samo' toliko ocekujem(o) i od kurira.

#138 milan_gg

milan_gg
  • Members
  • 5 posts

Posted 20 October 2008 - 17:13

ne oni jednostavnonisu normalni, ni truna postovanja prema coveku, njegovoj samodostojnosti, porodici... odvratno. nemam reci.

#139 seca

seca
  • Members
  • 2,151 posts

Posted 20 October 2008 - 17:47

Ja se uvek pitao ko ozbiljan cita to smece ? Pre neki dan intervjuisu Dacica u hodnikuskupstine ,tek pandur nosi kurir ispod miske :ph34r: ... e reko to mu je garant glavni izvor informisanja

#140 r2d3

r2d3
  • Members
  • 153 posts

Posted 20 October 2008 - 18:58

Pitanje/predlog...
Koristite li usluge firmi koji se reklamiraju u datoj pisanoj stvari?
Bojkot.

#141 zagor

zagor
  • Members
  • 6,113 posts

Posted 20 October 2008 - 19:21

Bild Zeitung!!! Moze?

Jbt, brutalno, ali b r u t a l n o si naporna...

Tamo se na naslovnoj strani objavljuju bas ovakve slike ? Lice zrtve u gro planu sa prosutim mozgom ?

Da, naravno da i na zapadu postoji senzacionalisticka stampa, ali se niko od njih nikada ne bi usudio da objavi ovakvu sliku. Tvoja relativizacija ovoga sto se danas desilo sa besmislenim poredjenjem kako, eto, i tamo posotoji zuta stampa je extremno odvratna i da na osnovu tvojih dosadasnjih pisanija ne znam da to radis iz bolesne potrebe da budes "antiprotivna" misleci da tako ispadas pametna i zanimljiva, mozda bih rekao i nesto gore...

Jedino mi je iskreno zao ovih novih koji te ne poznaju, pa ce da se zajebu i udju u raspravu sa tobom...

Edited by zagor, 20 October 2008 - 19:26.


#142 incognito

incognito
  • Members
  • 7,771 posts

Posted 20 October 2008 - 20:31

Koristite li usluge firmi koji se reklamiraju u datoj pisanoj stvari?
Bojkot.


Prvo, kako da saznam ko se kod njih reklamira kad to ne bih kupio ni otvorio ikada iz cisto higijenskih razloga. A i da se u njemu reklamiraju Telekom, Telenor i VIP, sta da radim? Da bojkotujem mobilnu telefoniju? A sta ako se reklamira Telekom? Da batalim fiksnu i ADSL (posto svi ADSL-ovi esencijalno idu preko Telekoma)... Nema nista od bojota dok zivis u monopolskoj drzavi, nego drzava treba da ih olastri za prihode koji bi od tih oglasavanja izvukli za godinu dana, pa plus privatne tuzbe rodbine i poznanika osobe sa naslovnice, pa ako DB dovoljno ugura para da se izvuku iz bule, sledeci put ce itekako razmisliti da l' da jeftinim, morbidnim senzacionalizmom podizu sebi tiraz...

#143 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 20 October 2008 - 21:27

Tamo se na naslovnoj strani objavljuju bas ovakve slike ? Lice zrtve u gro planu sa prosutim mozgom ?

Da, naravno da i na zapadu postoji senzacionalisticka stampa, ali se niko od njih nikada ne bi usudio da objavi ovakvu sliku.



Apsolutno si u pravu što se tiče konstatacije da se radi o ultimativnoj gadosti i tu nema zbora. Međutim nisi u pravu kada je reč o zapadnoj trash štampi. Bio si tamo i verovatno si primetio one crne kese na kioscima u koje su upakovani razni magazini. Tu se ne radi samo o pornjavi već o gomili Kurira i još mnogo bolesnijih stvari. Definitivno nije tačno da se takve stvari tamo apsolutno i svuda cenzurišu ali ukoliko želite da budete Kurir u Engleskoj na primer morate da se naviknete na omot u vidu kese za smeće na kojoj može da stoji samo naziv novine i neki apstraktni patern eventualno. Takav im je zakon.

Ovde nema zakona. I kada ga ima kao da ga nema.

Mislim da nije reč o relativizaciji već o nečemu drugom što se može nazvati patološkim i krajnje izpervertiranim licemerjem konzumenata. Jer čitaoci su ujedno autori tih slika. Ovde se ide prvo u tabloid pa onda u policiju jer je život u Srbiji zapravo život u tabloidu. Sve vrednosti su pogažene a mizantropija je postala veća od fudbala, Kosova, Mladića u Srbiji.

Mnogi su zaboravili da su tokom 90ih iz dana u udarnim terminima državne televizije iz dana u dan emitovani snimci raznesenih tela i kojekakve druge jezive scene i ispovesti.

Kurir je samo eho mentaliteta izgrađenog tokom 90ih.

Edited by Bebler, 20 October 2008 - 21:30.


#144 r2d3

r2d3
  • Members
  • 153 posts

Posted 22 October 2008 - 20:08

Prvo, kako da saznam ko se kod njih reklamira kad to ne bih kupio ni otvorio ikada iz cisto higijenskih razloga. A i da se u njemu reklamiraju Telekom, Telenor i VIP, sta da radim? Da bojkotujem mobilnu telefoniju? A sta ako se reklamira Telekom? Da batalim fiksnu i ADSL (posto svi ADSL-ovi esencijalno idu preko Telekoma)... Nema nista od bojota dok zivis u monopolskoj drzavi, nego drzava treba da ih olastri za prihode koji bi od tih oglasavanja izvukli za godinu dana, pa plus privatne tuzbe rodbine i poznanika osobe sa naslovnice, pa ako DB dovoljno ugura para da se izvuku iz bule, sledeci put ce itekako razmisliti da l' da jeftinim, morbidnim senzacionalizmom podizu sebi tiraz..

.

Uff, pa nije da mi nije palo napamet kako saznati :) , mozda kupiti jednom mesecno, ili baciti oko preko ramena u prevozu...
Mozda nisam bas izneo racionalan predlog, ali,sto rece neko, bes je progovorio iz mene... :ph34r: