Jump to content

Photo
- - - - -

Plata mreznog administratora

• Please log in to reply
32 replies to this topic

#16 Titus Pullo

Titus Pullo
  • Members
  • 643 posts

Posted 25 December 2010 - 15:40

Za to ne znam, ali posto si lupio za ovo, pa kasnije ponovio, sto bih ti ja verovao za bilo sta drugo?

#17 bojanbelgrade

bojanbelgrade
  • Members
  • 265 posts

Posted 25 December 2010 - 16:14

Pa druže kakav bi ja imao razlog da izmišljam takve stvari ili da se pravim pametan na forumima o tim pitanjima, nisam ni ja savršen a ni pomalo
najpametniji imam i ja još mnogo da učim samo oću da kažem takva je bila situacija u to vreme i hteo da potvrdim priču u ovoj temi da je CIsco extra
stvar da vidim šta je momak nakon dosta vremena uradio povodom sebe, i da Cisco svi trebaju učiti koga tako nešto zanima, isto tako nisam ja pametniji
od profesora na Faksu nedaj bože da tako pomisliš niti da su naši profesori svi glupi, jednostavno ja sam tad tražio neke druge profesore iz te oblasti ili
bolje rečeno trenere koji bi mi dali potrebne smernice a Microsoft program školovanja mi se tad učinio nekako boljim kao što mi Microsoft sada nije jedina
zanimacija ali za početak u IT-u je dobra osnova što ne mora da znači da oni koji uče ETF su glupi i da oni koji uče ETF su manje važniji od Microsoft
kurseva čak naprotiv, ETF je extra faks ali meni nije odgovarao i to je cela filozofija.Nemam problem sa kompleksima.

Na svakom je da odluči, kada bi se vratio ponovo u isto vreme nakon 10 godina opet bi izabrao isti put ali to je moje mišljenje.

Još ovo da dodam jako bitno kada mi nešto nije bilo jasno u to vreme verovao ili ne nisam mogao da tražim stručnu pomoć kod ljudi na ETF niti literaturi njihovoj kao ni
na bilo kojem faksu državnom gde su bili uključeni IT smerovi jedino sam mogao da se obratim usko specijalizovanim ljudima iz te oblasti Microsoft trenerima jer su ti
ljudi doškolovavali kasnije te iste profesoresa državnih faksova to je jednostavno tako bilo.Ako bi znao nekog Microsoft trenera iz 2000 on bi ti čak nabrojao
doktore nauka koje je obučavao do dan danas i koje i dan danas obučava i daje im savete.Ne samo jedan nego mnogo takvih trenera su imali takvo iskustvo.Čak
neki profesori sa državnih faksova nisu mogli nikako da prelome evoluciju ITa i odustali bi u samom startu i nastavili da prkose svim drugim kako je to glupost!!! bilo
je čak i takvih slučajeva a oni i dan danas rade kao redovni profesori ali to je Srbija ne možeš to da promeniš.

Nema potrebe da izmišljam ili nedaj bože degradiram profesore ili ponajmanje da lečim komplekse jer nemam neke političke ambicije i ne pucam na neka radna
mesta visoka pa da mi je to cilj jer mi je odlično ovako i nebi menjao trenutno za ništa,jer npr 2000-2002 godine bi te napravili ludim kada bi pričao o nekim
informacijama iz IT a kasnije na ulici ili na nekim skupovima ti isti ljudi koji imaju visoko zvanje i čak određeni su bili u sam vrh države bi pognuli glavu kada prođu
pored tebe,što je bilo sramno da neko dete koje im priča u 2000 neke informacije dođu tom profesoru u ruke 2004 npr i on ih tada obrađuje i menja svoju svest o tom
pitanju,, da da bilo je i takvih slučajeva.A tom istom detetu nije bio cilj da vidi dali je profesor glup ili pametan već je čuo o njemu Srpske priče da je expert iz te oblasti pa je želeo da ga takva osoba posavetuje ili da nauči nešto od njega što se i očekivalo iz srpskih bajki koje bi slušao o njima.

Edited by bojanbelgrade, 25 December 2010 - 16:42.

#18 bojanbelgrade

bojanbelgrade
  • Members
  • 265 posts

Posted 25 December 2010 - 17:38

I ovo mi je palo na pamet.
Čak šta više imao sam profesora koje nikad neću izbacit iz glave obrađivao je protokole samnom usredsređen na TCP/IP ali je fora cela bila u tome što
2 prva meseca sam radio sa njim sam i ostajali čak i duže i čovek me od početka učio kako da pristupam radnim stanicam i serverima,otvaram i
zatvaram portove,zaobilazim fizički i softwerski firewall,dampujem šifre kao i sve tehnike razbijanja passworda,razbijam sajtove,sve tehnike Hakovanja od otiska do
najsitnijih detalja itd itd i to celo vreme po 3 sata dnevno da sam u jednom trenutku pomislio šta je bre ovo pa nisam ja došao da učim hakovanje i kakva je ovo škola nemam pojma i ništa ne znam o protokolima a prošlo je 2 meseca da bi mi na završni test postavio na jednu radnu stanicu gde bi on sa druge pokušavao da pristupi mojoj stanici i naglasio samo jedno ako ti ama baš i jedan parametar promenim na radnoj stanici nisi ništa naučio gledao sam ga zbunjeno i krenuo trajalo je
jedno 2 sata,jurili smo se non stop i celo vreme me bacao na sve iste tehnike koje me učio kako bi ih zablokirao ,naravno da je uspeo da mi promeni
određene parametre ali jako malo i kad smo završili rekao mi je šta treba da obradim od materijala u budućnosti i rekao samo jednu rečenicu koja mi je
ostala urezana u pamćenje, "Sad kad ynaš sve tehnike Hakovanja iskoristi ih za zaštitu sistema na kojima ćeš raditi u svom životu" i znaš šta nije prošlo
mnogo TCP/IP protokoli su postali smešni za shvatanje.Eto to je jedno malo neobično iskustvo koje se meni desilo možda nekom je to smešno ali čovek
radi Bezbednost Informacija za jednu od mnogo jakih Agencija u Svetu i samo mi je preneo što je najhumanije od svega znanje onim redosledom sa
kojim se on u poslu sretao svakog dana istim tim redosledom ja sam nastavio da učim posle toga dublje i susretao se sa jako više stvari nego koje
mi je on pokazao a koje ću i ja isto nekom klincu preneti jednog dana da nebi gubio vreme bubajući knjige bez smernica.

Eto valjda će neko prepoznati ovo ko je prošao isto kao i ja a sigurno nisam bio jedini.

Edited by bojanbelgrade, 25 December 2010 - 17:43.

#19 neznostopalo

neznostopalo
  • Members
  • 35 posts

Posted 25 December 2010 - 18:03

[quote name='bojanbelgrade' date='25.12.2010, 16:14' post='3080095']
Pa druže kakav bi ja imao razlog da izmišljam takve stvari ili da se pravim pametan na forumima o tim pitanjima, nisam ni ja savršen a ni pomalo najpametniji imam i ja još mnogo da učim

Moj savet ti je da prvo naučiš da se rečca LI piše odvojeno od reči ispred sebe ("da li" a ne "dali"). I malo češće koristi interpunkcijske znake. Srećno sa učenjem.

#20 bojanbelgrade

bojanbelgrade
  • Members
  • 265 posts

Posted 25 December 2010 - 18:17

a se rečca LI piše

jel rečca se piše veliko LI

Daj bre odrasti ali mentalno ne hvataj se na sitnice o kojima smo diskutovali mnogo puta u vezi pisanja na forumima.
PS ubaci quote pravilno

Edited by bojanbelgrade, 25 December 2010 - 19:21.

#21 bojanbelgrade

bojanbelgrade
  • Members
  • 265 posts

Posted 25 December 2010 - 18:24

u stvari zaboravi u pravu si imam problem sa pravopisom na forumima 100% si u pravu al ozbiljno ti sada kažem,potrudiću se da to ispravim a ni Srpski mi nikad nije dobro išao u školu neku jadnu 3ku sam vukao celo vreme.

Edited by bojanbelgrade, 25 December 2010 - 18:27.

#22 bojanbelgrade

bojanbelgrade
  • Members
  • 265 posts

Posted 25 December 2010 - 18:44

Mada provali ovo ,nemoj da misliš da ti kontriram kada upišeš dali u pretragu dobićeš zanimljivo 22 teme gde je ta pravopisna greška i to u kategoriji
informacione tehnologije izražena, dok na global pretragu čak u oko 175 tema se pojavljuje ta pravopisna greška a najviše u IT zašto je to tako nemam
pojma ali sam primetio na svim forumima iz IT nikad me niko nije opomenuo za to ali čim je neka druga tematika uvek dobijem primedbe u vezi tog
pitanja naravno za kojih nema opravdanja osim da se obrati malo više pažnja sledeći put kad pišem neke topike.Još jednom ti kažem u pravu si.

A i sestra mi je završila Književnost i uvek se prepucavamo oko tih problema.

Edited by bojanbelgrade, 25 December 2010 - 18:56.

#23 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 3,287 posts

Posted 25 December 2010 - 19:11

AJde ovako pošto si se i ti javio ,Jel se ucio Visual Basic 6,jesu se učili windows serveri 2000,jesu se učile relacione baze podataka SQL 2000 o tome ti ja
pričam,mada znaš ti šta je pisac hteo da kaže ali ti se uhvatio za C++ i nema tu vajde jer kad bi znao c++ koji se učio na etf i Visual c++ 6 kad se pojavio kasnije
gde se učio prvi u kojim ustanovama onda bi i znao koliko je razlika tada bilo uvedeno u tim okruženjima u odnosu na taj C++ koji su na ETF učili.Nego noj zabije
glavu uvek u zemlju iz nepoznatih razloga.Ako misliš da nije velika razlika onda si u zabludi jer daću ti jedan opšti primer SQL2000 i SQL2008 su nebo i zemlja.Stim što
kada bi to implementirao u našu temu kada se na državnih fakultetima uči SQL2000 u Microsoft se uči 2008!!! to ti je onako bukvalno da bi smo shvalili sad svi a čak i oni
koji nemaju blage veze sa ovim o čemu se radi.A zašto nije samo bitan SQL on vuče servere najnovije,promene u mrežama,dodatne komande u TSQL,dopune MDX-a
i još mnogo toga,nisu iste mreže pre 10 godina i danas nisu iste ni pre 1 godinu a ni danas ,serverski OS nisu isti 2000 i danas jako mnogo ima izmena ogromnih u
kojima moraš nekad kompletan koncept načina razmišljanja da promeniš da bi shvatio novi koncept pravilno.TO je možda tebi isto jer serverske OS sisteme nisi dotako nikad više od umrezavanja 2 kompa u WorkGrupi.

A ti se sad uhvati za C++ jer sigurno programiraš u njemu i uzimaš brdo para sa znanjem koji si na ETF naučio o C++ 2000 godine.

C++ se ucio na ETF-u jos ranih 90-ih. Sto se tce Visual Basica 6, posle ETF-a mi je trebalo mesec dana da naucim prvo Visual Basic 4.0 koji je tada bio aktuelan (1995), a jos manje da predjem na VB 5/6 kad su se pojavili. Visusl C++ je alata ne jezik, i za ucenje alata ti trba max 2 nedelje, bez ikakvog kursa, osim ako nisi jako glup. Za MFC je potrbno nesto vise vremena. Prelazak izmedju razlicitih generacija M$ alata je problem samo nekome ko nije savladao fundamentalna znanja pa mora da uci alate napamet. Sve ovo sto predstavljas kso veliki problem tako vidis iskljucivo zato sto nisi prvo savladao bazicne ojmove, vec si primoran da ucis napamet bez razumevanja.

#24 bojanbelgrade

bojanbelgrade
  • Members
  • 265 posts

Posted 25 December 2010 - 19:28

za 2 nedelje OK,meni je iskreno za npr novo .NET integrisano razvojno okruženje 6 meseci i još uvek ga učim.Alat ali sa jako mnogo izmena u C++ jeziku.
A i šta će ti C++ kad imaš rupa u relacionionim bazama podataka ,mrežama i serverima da bi napravio kompletnu aplikaciju!!! Ti to znaš da je tako možeš da lažeš
druge ali sebe ne.A i dali se tada učio alat Visual C++ na etf ili se učio c++ zasebno izdvojeno is Visual alata i sigurno je mnogo bolje bilo da se radi sa znanjem koje si naučio na ETF od ljudi koji su tad koristili savremene alate koje se na ETF spominju tek kasnije.

Mora da si bio drug sa onim likom C++ za 7 dana :lol+:

Edited by bojanbelgrade, 25 December 2010 - 19:44.

#25 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 3,287 posts

Posted 25 December 2010 - 20:14

za 2 nedelje OK,meni je iskreno za npr novo .NET integrisano razvojno okruženje 6 meseci i još uvek ga učim.Alat ali sa jako mnogo izmena u C++ jeziku.
A i šta će ti C++ kad imaš rupa u relacionionim bazama podataka ,mrežama i serverima da bi napravio kompletnu aplikaciju!!! Ti to znaš da je tako možeš da lažeš
druge ali sebe ne.A i dali se tada učio alat Visual C++ na etf ili se učio c++ zasebno izdvojeno is Visual alata i sigurno je mnogo bolje bilo da se radi sa znanjem koje si naučio na ETF od ljudi koji su tad koristili savremene alate koje se na ETF spominju tek kasnije.

Mora da si bio drug sa onim likom C++ za 7 dana :lol+:

Na ETF-u su uce i relacione baze i mreze itd. Za ucenje konkretnih alata ne treba puno vremena. Cim pricas o "jako puno izmena u C++" jeziku to znaci da ti C++ jezik nisi naucio. C++ je C++ i tu nema izmena. Novo su biblioteke ka sto je MFC, STL i slicno. A biblioteke za nekog ko dobro zna osnove programiranja nisu nikakav bauk. Ako ti treba meseci da savladas razvojno okruzenje (razvojno okruzenje a ne .net framework) onda imas ozbiljan problem sa ucenjem.

#26 bojanbelgrade

bojanbelgrade
  • Members
  • 265 posts

Posted 25 December 2010 - 20:17

Ok tu sam te i čekao a sad šlag na tortu da okončamo ovu diskusiju

Jel znaš možda da li je ETF nekad imao nešto sa MS IT Academy programom!!! i kad?

Štopam ti vreme za googlovanje

Edited by bojanbelgrade, 25 December 2010 - 20:18.

#27 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 3,287 posts

Posted 25 December 2010 - 20:21

Ok tu sam te i čekao a sad šlag na tortu da okončamo ovu diskusiju

Jel znaš možda da li je ETF nekad imao nešto sa MS IT Academy programom!!! i kad?

Štopam ti vreme za googlovanje

Kakve to ima veze sa bilo cim u ovoj raspravi?

Edited by tomas.hokenberi, 25 December 2010 - 20:21.

#28 bojanbelgrade

bojanbelgrade
  • Members
  • 265 posts

Posted 25 December 2010 - 20:25

Ok vidi celo vreme ti tolirišem ne znanje koje iznosiš u ovoj temi i neću da te degradiram ali mislim da si sad prešao malo granicu onu kao ti imaš jaje i ja ali tvoje je dvožučno!!! Ako ne znaš kakve to ima veze onda druže nešto nije u redu sa tobom.

#29 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 3,287 posts

Posted 25 December 2010 - 20:40

Ok vidi celo vreme ti tolirišem ne znanje koje iznosiš u ovoj temi i neću da te degradiram ali mislim da si sad prešao malo granicu onu kao ti imaš jaje i ja ali tvoje je dvožučno!!! Ako ne znaš kakve to ima veze onda druže nešto nije u redu sa tobom.

Neznanje je jedna rec - toliko o neznanju. Jedini koji iskazuje svoje neznanje na ovoj temi si ti. Neznanje, ili tacnije nesto malo znanja pokupljenog na par kurseva i na internetu, plus verovatno citav niz frustracija su stetna kombinacija.

#30 bojanbelgrade

bojanbelgrade
  • Members
  • 265 posts

Posted 25 December 2010 - 20:48

malo znanja pokupljenog na par kurseva

Ajd i to da ti pojasnim mada to ljudi znaju koji su u ovom poslu profesionalno.

Microsoft IT Academy program
Jedino može da bude ovlašćenen od kompanije Microsoft preko IT akademija da drže obuku studentima, učenicima, čitaj sad dobro tvdoglavi profesorima
i nastavnicima
o najnovijim Microsoft tehnologijama. Neke od IT akademija pri fakultetima takođe su i sertifikovani Prometric i Pearson-Vue centri,
tako da studenti mogu proveriti svoje znanje i polagati za međunarodno priznate sertifikate.

Tebi ostavljam da saznaš malo detaljnije o tome i da saznaš kad je ETF dobio status!!!
I naravno da se isprazniš onako dobro posle toga,koristi i reči poput (glup,lud,neobrazovan,genetski problem,novokomponovani vernik itd itd)
Ja ovde sad definitivno završavam diskusiju jer sam ti posvetio pažnju koju nisi zasluživao

Sve najbolje

Edited by bojanbelgrade, 25 December 2010 - 20:50.