Jump to content


Photo
- - - - -

Sta sa jajima posle Uskrsa?


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 27 April 2008 - 13:37

sigurno vecina ima taj problem, pa ako imate neki recept ili ideju, pliz, podelite

Edited by BeatrisDal, 28 April 2008 - 01:42.


#2 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 27 April 2008 - 23:13

evo jednog recepta pronadjenog na netu

Hladna pašta

Sastojci
25 dag sitne tjesetnine
2 tvrdo kuhana jaja
20 dag šunke
3 kisela krastavca
pola male glavice luka
2 režnja češnjaka
jedna manja paprika zelena
jedna manja paprika crvena
jedan manji pomidor
vrećica majoneze
malo slatkog ili kiselog vrhnja
začini po želji

Priprema:
Tjesteninu skuhati, oprati i pustiti da se ohladi. Sve sastojke što sitnije narezati, jaja zdrobiti vilicom i sve dodati pašti. Dobro promiješati i staviti u hladnjak te poslužiti hladno.

preuzeto sa link

#3 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 27 April 2008 - 23:29

jedan fini sajt sa receptima za sve praznike, a ne samo uskrsnje

kulinarka

i sa nekim originalnim predlozima nestod alje na sajtu sta uciniti sa jajima posle uskrsa :rolleyes:

#4 Kastor

Kastor
  • Banned
  • 6,241 posts

Posted 28 April 2008 - 23:43

Ako ih je već toliko da se postavlja pitanje šta s njima, jedno od rešenja bi moglo da bude da se čuvaju do sledećeg Uskrsa. :rolleyes:

#5 Kinik

Kinik
  • Members
  • 20,044 posts

Posted 28 April 2008 - 23:45

...


Oljustiti (ni to ne mora) sitno iseckati / zdrobiti - isturiti na terasu i nahraniti golubove.

U startu biti racionalno_ekonomican - cemu 100 farbanih jaja?

Ili, jednostavno, baciti u smece.

...

#6 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 29 April 2008 - 00:02

pa ne mora 100, ali npr. 10 redovno ostane, sto se posle ili baca ili jede na silu. mnogo je bolje iskoristiti ih tako vec kuvana i staviti u recept u kome se bas takva traze.
bio je jedan recept sa rendanim kuvanim jajima ali ne mogu da ga nadjem...

#7 andjelija

andjelija
  • Banned
  • 757 posts

Posted 29 April 2008 - 00:04

mogli ste barem da nas obevestite kad se farbaju jaja... a ne da se brukam po kucama...tucam tudja jaja.

#8 maski

maski
  • Members
  • 1,296 posts

Posted 29 April 2008 - 07:59

mimoza salata

1. rendani kuvani krompir
2. preliv od majoneza i pavlake
3. rendana shunka
4. rendana belanca
5. preliv od pavlake i majoneza
6. rendana zzumanca

sve to u providnoj posudi

#9 kastigulja

kastigulja
  • Members
  • 107 posts

Posted 29 April 2008 - 09:31

francuski krompir

potrebno: 1 kg krompira - 5 obarenih jaja - 200 g kisele pavlake - 50 g maslaca - so - biber

obarite i isecite na kolutove krompir, obarite jaja. raymutite pavlaku sa malo mleka. vatrostalnu premazite maslacem . ređajte naizmenično krompir i jaja, sečena na kolutove. postupak ponovite dok imate materijala. zalijte umućenom pavlakom sa malo mleka ( ili jos bolje vrhnjem za kuvanje ) . odozgo stavite listove maslaca. pecite u pećnici cetrdesetak minuta na 180C


edit slovce

Edited by kastigulja, 29 April 2008 - 09:31.


#10 Lurker

Lurker
  • Members
  • 594 posts

Posted 04 May 2008 - 20:52

ja bi to u dobru rusku salatu - jaja iseckati, kao i sunku, kuvan i oljusten krompir, obaren grasak i dosta kiselih krastavcica... sve to u dobar majonez...

#11 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 14,283 posts

Posted 05 May 2008 - 06:56

Ovako prvi recept ide ovako
Sačekaš jedno mesec dana posle uskrsa, a jaja do tog vremena držiš na najtoplijem mestu u kući. Ako se posle mesec dana nešto izlegne iz tih jaja, onda definitivno nisu bila dobro kuvana. Ako ostranu kakva su bila, onda lepo ih porazbijaš i unutrašnji sadržaj izdrobiš sa višuškom i dodaš malo majoneza. Ceo sadržaj upotrebi da napuniš kokošku ili ćurku.
Na večeru pozovi nekoliko svojih najbližih neprijatelja i ljudi koji te nerviraju. Savet je da ti ne učestvuješ u obedu, a isprika za tako nešto može da ti bude da si naglo posala/postao vegeterijanac.
Posle nekoliko dana broj tvojih blažih neprijatelja i ljudi koji te nervijaju će drastično opasti, tako da imaš u životui novu razonodu da stvoriš nove.
Srećni.

#12 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 05 May 2008 - 09:00

Ja bih to u krompir-salatu ili rusku salatu i gotovo.


P.S. A mož i u "Džejmijev hleb"

Edited by amelija, 05 May 2008 - 09:02.


#13 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 1,589 posts

Posted 05 May 2008 - 11:19

...ukoliko ne uspete da iskoristite na kulinarski nacin,
evo moje tetka i mama danas odnele sva preostala jaja na groblje, kazu da valja tako...

#14 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 07 May 2008 - 21:13

...ukoliko ne uspete da iskoristite na kulinarski nacin,
evo moje tetka i mama danas odnele sva preostala jaja na groblje, kazu da valja tako...


hvala, ovo je kulinarski topic, znaci iskljucivo dolaze u obzir kulinarska resenja. :rolleyes: