Edited by BeatrisDal, 28 April 2008 - 01:42.
Sta sa jajima posle Uskrsa?
#1
Posted 27 April 2008 - 13:37
#2
Posted 27 April 2008 - 23:13
Hladna pašta
Sastojci
25 dag sitne tjesetnine
2 tvrdo kuhana jaja
20 dag šunke
3 kisela krastavca
pola male glavice luka
2 režnja češnjaka
jedna manja paprika zelena
jedna manja paprika crvena
jedan manji pomidor
vrećica majoneze
malo slatkog ili kiselog vrhnja
začini po želji
Priprema:
Tjesteninu skuhati, oprati i pustiti da se ohladi. Sve sastojke što sitnije narezati, jaja zdrobiti vilicom i sve dodati pašti. Dobro promiješati i staviti u hladnjak te poslužiti hladno.
preuzeto sa link
#4
Posted 28 April 2008 - 23:43
#5
Posted 28 April 2008 - 23:45
Oljustiti (ni to ne mora) sitno iseckati / zdrobiti - isturiti na terasu i nahraniti golubove.
U startu biti racionalno_ekonomican - cemu 100 farbanih jaja?
Ili, jednostavno, baciti u smece.
...
#6
Posted 29 April 2008 - 00:02
bio je jedan recept sa rendanim kuvanim jajima ali ne mogu da ga nadjem...
#7
Posted 29 April 2008 - 00:04
#8
Posted 29 April 2008 - 07:59
1. rendani kuvani krompir
2. preliv od majoneza i pavlake
3. rendana shunka
4. rendana belanca
5. preliv od pavlake i majoneza
6. rendana zzumanca
sve to u providnoj posudi
#9
Posted 29 April 2008 - 09:31
potrebno: 1 kg krompira - 5 obarenih jaja - 200 g kisele pavlake - 50 g maslaca - so - biber
obarite i isecite na kolutove krompir, obarite jaja. raymutite pavlaku sa malo mleka. vatrostalnu premazite maslacem . ređajte naizmenično krompir i jaja, sečena na kolutove. postupak ponovite dok imate materijala. zalijte umućenom pavlakom sa malo mleka ( ili jos bolje vrhnjem za kuvanje ) . odozgo stavite listove maslaca. pecite u pećnici cetrdesetak minuta na 180C
edit slovce
Edited by kastigulja, 29 April 2008 - 09:31.
#10
Posted 04 May 2008 - 20:52
#11
Posted 05 May 2008 - 06:56
Sačekaš jedno mesec dana posle uskrsa, a jaja do tog vremena držiš na najtoplijem mestu u kući. Ako se posle mesec dana nešto izlegne iz tih jaja, onda definitivno nisu bila dobro kuvana. Ako ostranu kakva su bila, onda lepo ih porazbijaš i unutrašnji sadržaj izdrobiš sa višuškom i dodaš malo majoneza. Ceo sadržaj upotrebi da napuniš kokošku ili ćurku.
Na večeru pozovi nekoliko svojih najbližih neprijatelja i ljudi koji te nerviraju. Savet je da ti ne učestvuješ u obedu, a isprika za tako nešto može da ti bude da si naglo posala/postao vegeterijanac.
Posle nekoliko dana broj tvojih blažih neprijatelja i ljudi koji te nervijaju će drastično opasti, tako da imaš u životui novu razonodu da stvoriš nove.
Srećni.
#12
Posted 05 May 2008 - 09:00
P.S. A mož i u "Džejmijev hleb"
Edited by amelija, 05 May 2008 - 09:02.
#13
Posted 05 May 2008 - 11:19
evo moje tetka i mama danas odnele sva preostala jaja na groblje, kazu da valja tako...
#14
Posted 07 May 2008 - 21:13
...ukoliko ne uspete da iskoristite na kulinarski nacin,
evo moje tetka i mama danas odnele sva preostala jaja na groblje, kazu da valja tako...
hvala, ovo je kulinarski topic, znaci iskljucivo dolaze u obzir kulinarska resenja.