Jump to content


Photo

Velikodusni Milosevic


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Rajo

Rajo
  • Members
  • 4,382 posts

Posted 02 October 2002 - 00:34

'Problematicni svjedok' Mesic

Svjedok optuzbe hrvatski predsjednik Stjepan Mesic rekao je danas, na sudjenju Slobodanu Milosevicu u Haskom tribunalu, da su u martu 1991. godine, Milosevic, koji je bio predsjednik Srbije, i tadasnji predsednik Hrvatske Franjo Tudjman, na sastanku u Karadjordjevu, dogovorili podjelu Bosne i Hercegovine. “Rekao nam je da cemo dobiti granice Banovine iz 1939. godine plus Cazin, Kladusu i Bihac”, rekao je Mesic dodajuci da je bio prisutan kada je Tudjman, neposredno po povratku iz Karadjordeva, to u Zagrebu ispricao clanovima hrvatskog vrha. Mesic je izjavio i da je “Milosevic pocetkom devedesetih godina radio zajedno sa JNA i Srbima u Hrvatskoj na uspostavljanju granice Velike Srbije na liniji Virovitica- Karlovac-Karlobag” i da ga je “zanimala Velika Srbija na rusevinama Jugoslavije”. Milosevic je Mesica nazvao “problematicnim svjedokom” koji je imao “zlocinacku ulogu razbijanja Jugoslavije”.

#2 Rajo

Rajo
  • Members
  • 4,382 posts

Posted 02 October 2002 - 00:46

Dopuna:

"Kada sam ga pitao zašto Beograd deluje suprotno stvarnim interesima Srba u Hrvatskoj on je rekao: Nas ne zanima Hrvatska, niti Srbi u Hrvatskoj, već 66 odsto teritorije BiH koja je bila i biće srpska", kazao je Mesić. "

#3 Alias

Alias
  • Members
  • 1,297 posts

Posted 07 October 2002 - 15:52

Mozda mi je promaklo ali ne videh nigde pominjanje zasticenog svedoka
Ratomir Tanica i njegov intervju.Mene su njegove izjave impresionirale.
On opisuje SM kao laznog patriota koji parazitira na srpskim problemima,koji izmislja ratove bez bilo kakve realpoliticke potrebe i cini zlocine ne samo prema nesrpskom stanovnistvu bivse Jugoslavije nego i prema Srbima.Politika SM bila je "konflikt-inzinjering"
Jel to opet neki placenik,izdajica ili sta drugo???

#4 Sablja

Sablja
  • Members
  • 26 posts

Posted 08 October 2002 - 03:11

ma obojici zelim sve najgore.