MTS
Posted 28 May 2008 - 15:03
Posted 29 May 2008 - 18:48
A materijala ima na pretek. Ja se vise od dva meseca ganjam sa njima oko nekih stvari i uvek ispadne da sam ja u pravu ali prosto oni tako rade i ko mi je kriv sto sam njihov pretplatnik.
situacija 1: Pred kraj februara racun mi odjednom postaje ogroman iako sam imao poprilicno minuta na raspolaganju. Takodje u toku meseca mi se pojavilo stanje od nekih 40ak din iako nisam izasao iz paketa.
Odem, trazim listing + da mi isti salju na kucu. Na listingu nadjem razgovor u sred meseca koji je naplacen a nije trebalo. Odem zalim se. Odgovor na zalbu cekam do danas (zalio sam se negde oko 25. marta)!!!! Lik koji me zove kaze da je to nihova greska ali da mi to nece biti odbijeno od racuna jer prosto njihov sistem radi sa tom greskom i da mogu ponovo da se zalim ali mi zalba nece biti usvojena.
situacija 2: na listingu za mart vidim da mi se stanje sa poruke 797 ne slaze sa stanjem po listingu i da sam zbog toga usao u minus i potrosio nekih 100ak dinara vise. Zalim se. Sefica smene mi kaze da 797 ne radi kako treba i da treba da gledam listing. Na moju primedbu da nigde ne pise da 797 ne radi kako treba ona kaze da je i ona korisnik i da ima iste probleme kao i ja!!!!
Napisem zalbu. Stigne mi odgovor, "zao nam je ali 797 ne radi kako treba, vi ste krivi za vas racun."
situacija 3: u martu aktiviram sms 60 i hocu da ga deaktiviram na kraju meseca. Odem do njih trazim im uputstvo kako se to radi (jer preko 789 ne mogu nikoga da dobijem). Odstampaju mi papir na kom pise: odjavljuje se sa "SMS_STOP". U toku dana ja posaljem 5 varijacija na temu "Sms_stop", "SMS_STOP", "sms_stop", pa sa ortakovog telefona i moje katice jos dve. Odgovor: los zahtev.
Sutradan (1. april) odem do njih, oni mi kazu da se odjavljuje sa "SMS STOP" a ne "SMS_STOP" (iako tako pise na papiru). Ja kazem pa tako ne pise, a oni meni "pa razmak i donja crta su ti isto"!!!!! Popizdim jer mi sada "sms 60" tece i za april, vratim se da se zalim a riba me ubedjuje da ako sam sada trazio da mi se deaktivira da mi to nece trajati u aprilu. Na moje ponovljeno pitanje "Da li si sigurna?!", ona kaze "Naravno.". Na kraju meseca mi stize racun sa uracunatim sms_60...
situacija4: iako sam jos u martu trazio da mi listing stize na kucu njega nema. Odem do njih: "Pa vi niste ni trazili da vam se salje"...
situacija 5: od oktobra pa na vamo, kao i tokom maja na 797 mi se pojavljuju fantomska zaduzenja za koja se ne moze videti kako su nastala a kada i dobijete listing 15. u narednom mesecu nemate pojma kada ste i sta zvali.
Eto mojih iskustava. trenutno sam na mix500 (150 min razgovora, 150 poruka - 500 din + pdv.) Zelim da predjem na Telenor ili VIP. Ako neko zna sta je slicno ovom paketu i bolje je od glupih "prijatelja" neka kaze. (sada ili zauvek cuti
Posted 29 May 2008 - 19:08
Posted 29 May 2008 - 21:09
lm, mislim da bi celu stvar trebalo podici na malo visi nivo. Iscimati ove sa 92-ke ako hoce da naprave neki prilog o mobilnoj telefoniji ko i koliko od provajdera krade.
A materijala ima na pretek. Ja se vise od dva meseca ganjam sa njima oko nekih stvari i uvek ispadne da sam ja u pravu ali prosto oni tako rade i ko mi je kriv sto sam njihov pretplatnik.
Da, postavlja se pitanje da li samo preci na drugu mrezu, pa cekati kako ce se oni ponasati, da li ce i oni krasti, ili stvarno to probati progurati u medije, siguran sam da ima jos dosta nezadovoljnih klijenata...
Ili napraviti neku parodiju na onu njihovu reklamu "imate prijatelje"
Posted 30 May 2008 - 18:45
Onda je najbolje sve to nekako progurati u javnost. npr: ako bi neko bio zainteresovan da napravi emisiju ili napiše članak na ovu temu. Jel znate nekoga u medijima kome bih mogao da ispričam celu priču?Neces se mnogo usreciti sa Telenorom i VIP-om. Imaju identican paket samo sto je zaokruzivanje na prvi minut i mislim da nemaju dodatke. Sve u svemu, ako si se iznervirao podrzavam te u prelasku, ali neki realan boljitak neces videti, na zalost.
Posted 30 May 2008 - 22:57
Trenutno na sceni imamo monopol tri preduzeca, jer su tarife gotovo iste, sinhrovano se dizu cene, cak je i Telenor preuzeo od Telekoma da mogu da menjaju ugovor kako njima odgovara, a da korisnik nikako nije zasticen. Neko ce reci da te niko ne tera da potpisujes takav ugovor, ali je ovde poenta da kompanija ne bi smela da ponudi takav ugovor. Imaju pravnici izraz za takvu vrstu ugovora, ali sad ne mogu da se setim kako se zove. E sad, dok god RATEL bole patka i ne bude zeleo da se mesa u svoj posao tesko da ce se ista promeniti.Onda je najbolje sve to nekako progurati u javnost. npr: ako bi neko bio zainteresovan da napravi emisiju ili napiše članak na ovu temu. Jel znate nekoga u medijima kome bih mogao da ispričam celu priču?
Posted 02 June 2008 - 17:00
mt:s od 1. juna primenuje nov način tarifiranja poziva u okviru minuta uključenih u pretplatu za pojedine postpaid tarifne profile. U skladu sa izmenama, u postpaid profilima Bel 50, Bel 100, Bel 150, Bel 200, Bel 400, Bel 1000, kao i Mix 250, Mix 500 i Mix 1000 obračunski interval za prvi minut razgovora je 60 sekundi, a zatim se poziv tarifira po sekundi. Pozivi u Sport Bel tarifi obračunavaju se na svakih 30, a u Kontakt plus tarifi na svakih 15 sekundi. Primena novog načina tarifiranja znači da se minuti uračunati u mesečnu pretplatu obračunavaju kao i ostali razgovori u nacionalnom saobraćaju.
Uz napomenu da su sve cene ostale nepromenjene, podsećamo da mt:s postpaid tarifni profili korisnicima nude brojne pogodnosti, kao i da je tarifni profil Mix najpovoljniji postpaid paket na tržištu sa cenom razgovora ka svim mrežama u nacionalonom saobraćaju već od 4,8 dinara.
Zvanički dopis:
"Poštovani,
Zahvaljujemo se na dopisu i želimo da Vas obavestimo da
se prvi minut zaokr užuje na ceo jer želimo da slobodno razgovarate i da ne morate da skraćujete svoje razgovore."
ovo je postalo smesno
sada cu da ugasim mobilni telefon i fiksni i kablovsku i sve cu da pogasim
odoh ja lepo u srednji vek!
lopovska i korumpirana drzava
za sve je kriva vlada srbije koja ne vodi racuna o svojim gradjanima
za sve imamo nevladine organizacije
ali za prava potrosaca naravno da nemamo
lopovska i korumpirana drzava
Posted 02 June 2008 - 20:14
Posted 02 June 2008 - 20:39
Posted 02 June 2008 - 22:09
Posted 02 June 2008 - 22:20
kazu da je sasvim dovoljno da objave na sajtu i to je to... smatraju da si obavesten, prema 789
krivci su za ovakav odnos koji imaju prema potrosacima sve kompanije u Srbiji
1. Vlada Srbije
2. RATEL - da vas samo potsetim, to je onaj cikica koji kaze da nam fiksni telefon mora poskupeti jer je kod nas jeftiniji nego u okuzenju
3. komisija za zastitu konkurencije koja ce tamo negde 2050god da razmatra da li postoji kartel u ovom slucaju, a tamo negde 2120god doneti odluku
4. komisije ili kako se vec zovu za zastitu prava potrosaca
citiram Dinkica
dzabe ste krecili
dzabe nama 3 operatera mobilne telefonije kada je sve isto!
Edited by dekica80, 02 June 2008 - 22:29.
Posted 03 June 2008 - 19:23
Takodje sam posalao mail i agenciji Beta ali su me oni iskulirali.
Posted 10 June 2008 - 00:33
Primer... Telekom nas već 2 godine laže da će osposobiti centralu na koju sam povezan za ADSL, u međuvremenu dial-up iz meseca u mesec funkcioniše sve lošije, do nivoa da to postaje kriminalno!
Posted 17 June 2008 - 10:51
nazalost potpisao sam ugovor na 2god i ne mogu da ga raskinem sada, ali za par meseci kada mi istekne ovaj ugovor... dovidjenja
pazite samo, ja sam na paketu Bel, pa uporediti koliko je taj paket skup u odnosu na neke takve iz Telenora, pa cak i u odnosu prema novim paketima na Telekomu. a ako je to fer odnos prema klijentima... samo zato sto sam potpisao onaj ugovor pre skoro 2 god... a sada ne mogu da predjem na nove pakete, zbog starog ugovora?
ja sam razumeo da taj ugovor koji sam potpisao pre skoro 2 god nije bio u cilju da ja ispadnem majmun, vec neka vrsta dugorocne saradnje, poverenja... isl
eto oni ce zaraditi na tom ugovoru neki sitni novac.... ali ne razmisljalju koliko ce izgubiti sto cu preci na Telenor i biti tamo mozda 10-20god, a ako ja predjem ne Telenor, prelazi i cela moja porodica... a to je 5 post paid pretplatnika..
pa neka sabere neko iz Telekoma (samo da nije ona curka ili onaj mentol iz uprave) koliki je to gubitak za 20tak godina
PS
meni nije samo jasno da li su obavesteni drugovi mentoli iz uprave da vise nisu monopolisti i da danas nije 1945god?
oko toga kako oni misle ne morash ni da brinesh - napravili su te majmunom, jer su mogli (trzishte je bilo drugachije pre dve godine, i zashto bi im to zamerao, oni rade tako da im je profit najveci moguci, kao i svi ostali, nisi mislio da ce te izmajmunisati kad si potpisivao ugovor, nisi znao da ce trzishte toliko da se promeni) pa ako im je i dalje do profita od tebe i chak pet postpaid klijenata, onda ce da naprave deal sa vama. pet mobilnih linija je vec kao preduzece
to se ovde vec odavno radi, ugovor prema klijentu, evo mom sinu istiche ugovor i vec su ga startovali da naprave novi ugovor - bash po njemu, da mu bude najjeftinije moguce - prema njegovom stilu zvanja - chak i poshto zove najvishe popodne i uveche, ponudili su mu josh jeftiniju varijantu za te sate. chuvaju dobrog klijenta, koji troshi mnogo. upoznali su ga u medjuvremenu i koriste to znanje da ga sachuvaju.
po toj logici, samo treba da odesh tamo, da trazish bilo kog lokalnog shefa i da ga pitash dal oce da ti napravi deal za tebe i za porodicu, ili oce da izgubi pet klijenata iz cuga.
ako ih ne zanima, ne treba ni tebe da zanima - ima i drugih provajdera. kojima takode mozesh da dodjesh i da trazish deal za pet pretplatnika odjednom.
welcome na slobodno trzishte.
srbija u svojoj ekonomskoj i trzishnoj polurazvijenosti ima jednu vrlo pozitivnu stvar - ima gde da gleda ako oce da vidi shta ce biti.
Posted 17 June 2008 - 12:33