Jump to content


Photo
- - - - -

Domaci hosting provajderi


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
50 replies to this topic

#46 Quad

Quad
  • Members
  • 4,434 posts

Posted 23 September 2014 - 11:37

Meni su svi domaci hostinzi preskupi, jos uvek nisam uzeo, jurim sad neke drugare koji vec imaju mnogo prostora na svom hostingu da im placam nesto simbolicno mesecno i udomim se kod njih. Zbog dva sajta koji ce u sustini da budu blog i tek nesto za pocetak ne isplati mi se ni nekim overselovanim da placam 10 dolara mesecno, a kamoli nasima troduplo vece cifre.

Uzmi domenn  i dns -ve prebaci ovde: http://www.000webhost.com

 

Nije nesto ali ako puno ne zahtevas (nekad iskoci neka reklama)  odlicno za blog.

Ako ti treba pomoc pisi.



#47 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 23 September 2014 - 11:42

Na ovo jos nisam naisao, hvala! Sacekacu jos malo druga, cak ne moram ni besplatno, ovih 5 dolara mesecno je super, je l' si ga koristio?



#48 Quad

Quad
  • Members
  • 4,434 posts

Posted 23 September 2014 - 11:54

Kolega se jedan zezao sa Prestashop -om i videh od njega.

Kaze da mu je funkcionalan osim sto ponekad iskoci reklama, imas php,mysql,1.5 gb i 100gb protok,sto ti je dovoljno za wordpress.



#49 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 23 September 2014 - 12:00

To je vise nego dovoljno. Bice dva, uskoro verovatno i tri wordpressa, klasicni blog postovi, tekst, slike i video, ne treba nista vise cenim.



#50 kokan87

kokan87
  • Members
  • 9 posts

Posted 29 October 2014 - 09:34

Apropo domacih hostinga, svako od nas vrednuje druge parametre, ali iz iskustva moram da skrenem paznju da hosting mora da bude skrojen po meri sajta pa tek onda nas kao korisnika. Ipak je to kuca sajta u kojoj mora da se oseca komforno da bi pruzio svoj maksimum posetiocu :)

 

Ovo pricam zbog sledeceg: Videh da par ljudi hvali nisku Loopia - i ja sam imao sasvim korektno iskustvo sa njima dok sam radio obicne staticke html sajtove i neke Joomla sa maksimum 10ak stranica. Medjutim, kad se ulog povecao i kada sam postavio mini njuz portal radjen u Wordpress-u, dosli smo do toga da mi je pageloadtime neverovatnih 22 sekunde, bez obzira sto sam primenio svaki moguci vid kesiranja stranica. Dakle, staticki sajtovi cisto da firma ima prisustvo na netu - moze Loopia, zahtevniji sajtovi ciji se sadrzaji cesto azuriraju - bez`te k`o djavo od krsta! Jos jedan minus kod Loopia bar sto se mene licno tice jeste sto im je tehnicka podrska previse opustena, cak sam imao problem sa registrovanjem vise domena istovremeno, tipa isti domen porucim sa .com i .rs - isporuce mi .rs a .com misteriozno biva registrovan kod nekog drugog.

 

Uzmem ja onda taj news portal i premestim ga na CyberNet hosting, neki domaci preprodavci, serveri su u Nemackoj, radi sajt kao metak ali svakih 10 dana padne server na sat vremena minimum. Sad ih je kupila Adria i vise ne postoje.

 

Na kraju je taj sajt zavrsio kod Telekoma na insistiranje klijenta. Da ne gresim dusu, radi sajt super, medjutim cena je tipicno dranje koze koliko je paprena!

 

Pocetkom godine sajtove useljavam kod jos jednih Nislija - Ninet. Skroz ok prica, osim par unapred najavljenih pauza u radu zbog unapredjenja usluge bez problema, tehnicka podrska skroz kul, izlaze u susret i brzo odg na mejlove, serveri su domaci ako vam je bitno zbog lokalizacije... Uglavnom tamo peglam Wordpress i zadovoljan sam saradnjom i svakome kome radim sajt ili ko me pita preporucujem njih. Ne znam za konkurenciju sto se tice cene ali meni prica deluje ok.



#51 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 29 October 2014 - 11:07

Znam Muljevica, super je. Ja sam na kraju uzeo namecheap i za sada sam zadovoljan, za wordpress sljaka i jedni su od najjeftinijih.