Jump to content


Photo
- - - - -

Upotreba antibiotika ?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
108 replies to this topic

#106 Sunshine State

Sunshine State
  • Members
  • 1,505 posts

Posted 19 December 2012 - 17:17

Aktivna supstanca i u "pravom" Sumamedu i u "zameni" mora biti ista, tako da ako su bakterije osetljive na azitromicin, svejedno je da li koristite "pravi" ili "nepravi" Sumamed.



#107 brbljiva76

brbljiva76
  • Members
  • 4 posts

Posted 19 December 2012 - 17:30

 agde se  moze naci ekstrakt grejpa ??? :hail:



#108 Nikolina5

Nikolina5
  • Members
  • 18 posts

Posted 29 July 2013 - 18:50


Antibiotike pijes do kraja , naravno
Mislim da trazis DAKTANOL, plus neke kapi koje se daju bebama protiv kandide

Mene zanimaju antibiotici, mislim da ih pijem ceo zivot za ovo, za ono.Cak i kada bude virusna upala grla(cest slucaj) zaista pomognu.Ono sto brine je njihovo stetno dejstvo i da ih treba izbegavati posto ih ne poznajemo dovoljno
Nije ni neophodno da ih pacijent poznaje al sta je sa lekarima.Cim udjem na opstu praksu, nisam ni rec izustio vec mi je napisan jedan cefaleksic

Stetno dejstvo najcesce podrazumeva razvoj rezistetnih bakterija na antibiotike koji se precesto koriste (to znaci da oni sto nas sada lece, jednog dana nece delovati jer su bakterije postale otporne na njih).

Takodje se kao posledica moze razviti gljivicna infekcija (kod jaciih antibiotika i jacih doza), jer se narusi ravnoteza izmedju bakterija i gljivica koje se normalno nalaze u organizmu.



#109 IKIKI

IKIKI
  • Members
  • 54 posts

Posted 09 December 2015 - 15:42

Obavezno piti probiotik kada se pije antibiotik. Ja sam u zimskim mesecima i u prolecnim bar 4 puta imala gnojnu anginu i doktorka mi je uvek davala antibiotik, Dakle godisnje se svede na veliku kolicnu, a uz to ne kaze da treba da pijem porbiotik i sta je rezultat: unistena crevna flora, lose varenje, gastritis i bolovi u stomaku i zelucu, gljivicne infekcije, pa potom pij lekove da to sredis... Dakle, ako pijete antibiotik, obavezno pijte probiotik i koliko god mozete trudite se da ne pijete odmah antibiotike- sada kada krenu bolovi u grlu krecem sa strepsilsom, pa onda obloge od komovice i soli, i nesto protiv temperature ( ako je velika) pustite da se organizam malo sam izbori i na ovaj nacin organizam mi je ojacao, vec dve godine ne pijem antibiotike i broj upala se smanjio.