Jump to content


Photo

Vladimir Beba Popovic


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
154 replies to this topic

#151 r2d3

r2d3
  • Members
  • 153 posts

Posted 28 April 2011 - 12:21

Ponovo vadim ovu temu iz naftalina, ali takodje, cini mi se, sa razlogom.

Ovo je vest od 18 januara ove godine:

''Ne priznajem da sam počinio krivično delo koje mi se stavlja na teret. Kada dokazi budu izvedeni, doći ćete do zaključka da li se radi o krivičnom delu ili je mišljenje koje sam izneo bazirano na činjenicama'', rekao je u utorak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu Vladimir Beba Popović koga je Aco Tomić privatno tužio zbog izjave koju je dao na predizbornom skupu Liberalno-demokratske partije 2008. godine

Popović se našao pred sudom pošto je u Sava centru, pred nekoliko hiljada ljudi izjavio da predsednik Tadić i njegova stranka ne nastavljaju politiku Zorana Đinđića, jer je tadašnji ministar pravde iz DS Dušan Petrović dao oko 100 hiljada evra Tomiću koji je, kako je tada rekao Popović, učestvovao u pripremanju atentata na pokojnog premijera Zorana Đinđića. Tomić je novac dobio kao naknadu što je nekoliko meseci proveo u pritvoru tokom akcije ''Sablja''.

Na glavnom pretresu koji je trajao 40-ak minuta, bivši šef Biroa za komunikacije u Vladi Zorana Đinđića izjavio je da iznetom tvrdnjom, zbog koje ga penzionisani direktor Vojno bezbednosne agencije tuži, nije želeo da povredi Tomićevu čast, već da diskredituje političke poteze ondašnjeg i sadašnjeg predsednika Tadića.

''Ja svoju nevinost mogu da dokažem samo tako što ću dokazati da je Aco Tomić umešan u ubistvo premijera''
, rekao je Popović, dodavši da će u svojoj odbrani priložiti Sudu dokaze koji potvrđuju njegove navode. Popović je naglasio da je Aco Tomić protiv njega do sada podneo četiri krivične prijave, od kojih je tri Sud odbacio, dok je jedan proces Popović dobio.

Aca Tomić u utorak nije prisustvovao suđenju iz, kako su objasnili njegovi advokati, zdravstvenih razloga. Popović, međutim, smatra da Tomić namerno izbegava proces i krije se od državnih institucija, jer se protiv njega trenutno vode dva postupka - za skrivanje Ratka Mladića i za učestvovanje u političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića.

Podsećanja radi, Aca Tomić je od Vojislava Koštunice primio čuveno pismo podrške, dok je Tomić kao osumnjičeni za umešanost u organizovanje atentata na premijera bio u pritvoru tokom akcije ''Sablja''.

''Dva meseca pred ubistvo premijera, Tomić se nalazio i dogovarao sa atentatorima'', rekao je Vladimir Popović.

Naredno ročište zakazano je za 28. april, pošto je Popović najavio da će iznošenje njegove odbrane trajati nekoliko sati.


Nadam se da ce se neka dodatna informacija pojaviti u toku dana ili sutra....

#152 Contractor

Contractor
  • Members
  • 22,737 posts

Posted 29 April 2011 - 12:34

Ponovo vadim ovu temu iz naftalina, ali takodje, cini mi se, sa razlogom.

Ovo je vest od 18 januara ove godine:



Nadam se da ce se neka dodatna informacija pojaviti u toku dana ili sutra....


Psovke, prekidi, opstrukcija
IZVOR: DANAS
Beograd -- Bivši šef vladinog Biroa za komunikacije Vladimir Popović u sudu iznosio dokaze da je Aco Tomić umešan u ubistvo premijera Đinđića, prenosai "Danas".


Popovićeve teške optužbe i Tomićeve uvrede obeležili uzavrelu raspravu u Prvom osnovnom sudu o atentatu na Đinđića.

Nikada nisam rekao da je Aco Tomić ubica Zorana Đinđića jer se zna ko je direktni ubica, već da je bivši načelnik VBA učestvovao u organizovanju ubistva premijera Srbije, izjavio je Popović u četvrtak u sudu.

On je rekao i da je oslobađanje Tomića iz pritvora tokom akcije Sablja bila "pogodba za ostanak" Jovana Prijića na mestu specijalnog tužioca za organizovani kriminal.

Pokušaji opstrukcije, agresivni prekidi u izlaganju, brojna dobacivanja i psovke, kojima su Aco Tomić i njegov advokat Goran Petronijević zasuli Popovića, kritikujući pritom i sudiju, obeležili su trosatno iznošenja dokaza u prilog tvrdnji optuženog da je nekadašnji načelnik VBA bio umešan u ubistvo Đinđića. Tomić je tužio Popovića zbog izjave koju je dao na završenoj izbornoj konvenciji Liberalno-demokratske partije u Sava centru, 14. januara 2008. godine.

Iako je sudija u više navrata upozoravao i ukazivao Tomiću i Petronijeviću da je reč o fazi postupka u kojoj optuženi ima pravo da iznese odbranu, bivši načelnik vojne bezbednosne službe i njegov punomoćnik neprekidno su prekidali Popovića ukazujući na njegovu „opširnost i uvrede upućene Tomiću“. „Nemoj da mi mašeš tu rukama, maši sudiji tamo...“, „Sudija, ja ne mogu da slušam ovu gomilu gluposti“, „Ne pričaj gluposti, čoveče“, neke su od jučerašnjih izjava, pored psovki koje ovde nećemo objaviti, vidno uznemirenog Tomića.

Advokat Petronijević je istovremeno ukazivao sudiji da ne bi smeo da toleriše da Popović iznosi dokaze za tvrdnje da je Tomić „dezerter“, odnosno da je navodno „tri puta dezertirao tokom NATO bombardovanja“, da je „nelegalno došao na mesto prvog čoveka KOS, jer nema ni dana škole i potrebnih kvalifikacija“, da navodno nije poštovao vojnu hijerarhiju zbog čega je, po svedočenju bivšeg načelnika Generalštaba VJ Nebojše Pavkovića, tražena njegova smena, kao i da se „osvetnički ponašao prema podređenim oficirima zbog čega je 2001. Treća armija VJ organizovala pobunu“.

Sudija, međutim, te navode Popovića nije kvalifikovao kao uvrede i odbacio je sugestije Petronijevića. „Zar za tebe, sudija, dezerterstvo nije uvreda?“, pobunio se Tomić. Napeta situacija kulminirala je kada je Petronijević rekao Popoviću: „Šta me gledaš tako, je li treba da se uplašim od tog pogleda?“ Sudija je potom naložio pauzu od deset minuta ne bi li „smirio strasti“.

"Đinđić i Tomić bili su u izrazitom sukobu, koji je 2001. dostigao vrhunac prekidom saradnje premijera s Vojislavom Koštunicom, uz zahtev da odmah smeni Tomića. Povod je bilo hapšenje tadašnjeg potpredsednika vlade Momčila Perišića, i to mafijaškom metodom kese na glavu, a to je posle četvoromesečnog odlaganja akcije obavio Aco Tomić. On je prvo namerno odlagao, a posle na taj način obavio hapšenje ne bi li u tu mrežu upleo pokojnog Đinđića i time kompromitovao Vladu Srbije. Tomić je sve vreme radio na urušavanju ugleda Vlade Srbije i samog premijera i za to sam sudu mogao da priložim stotine dokaza, ali sam se ipak sveo na dvadesetak“, rekao je Popović.

Bivši šef Biroa za komunikacije nastaviće iznošenje dokaza 23. juna. Popović je već oslobođen optužbe da je oklevetao Tomića izjavama datim 2005. da je „loš bezbednjak“ i da je „tri puta bežao s Kosova tokom NATO bombardovanja“.



#153 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 04 May 2011 - 06:08

Aco Tomic... komunofashisticki smrad gori i opasniji nego radioaktivni otpad iz Cernobilja i Fukusime. Nije ni cudo da je smrtnost od izlecivih tumora u Srbiji rekordna u Evropi.

#154 iDemo

iDemo
  • Members
  • 5,385 posts

Posted 14 June 2011 - 13:53

08.02.2008 , Sarajevo
Iz medija: Intervju Vladimira Bebe Popovića

LDP portal prenosi najzanimljivije detalje intervjua koji je Beba Popović dao sarajevskom nedeljniku " Slobodna Bosna". Integralni tekst ovog intervjua objavićemo u nedelju.

Šef bivšeg Biroa za komunikacije u vladi Zorana Djindjića, Vladimir Popović, rekao je da optuženi za ratne zločine Ratko Mladić nikada neće biti izručen Hagu.

"Neće biti izručen jer Srbijom danas vladaju oni koji tvrde da je sudjenje Mladiću- sudjenje i njihovoj ideologiji, odnosno SANU, SPC i sudjenje srpskom biću", rekao je Popović i dodao da "kod Karadžića (Radovana) stvari stoje još gore".

"On ima podršku i pojedinih zapadnih država i delova njihovih službi", izjavio je Popović za sarajevski sedmičnik "Slobodna Bosna".
...



#155 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 16 June 2011 - 12:39

08.02.2008
...
Srbijom danas vladaju

:rolleyes:

Edited by Нурсултан Туякбай, 16 June 2011 - 12:40.