Jump to content


Photo
- - - - -

Pissing all night long


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
13 replies to this topic

#1 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 31 January 2008 - 18:38

Hm... hajde da najzad pitam nesto i u svoje ime.

Ne nalivam se bas tecnoscu preko dana, a izbegavam cirkanje iste pred spavanje. Ali...

Desava mi se da nocu ustajem po "sto" puta da bih isla u ve-ce zbog, je l', vrsenja male nuzde. ;) ;) Nije da ne spavam, ali posto priroda zove u kratkim intervalima (ponekad od pet minuta), ne vredi ni da se trudim da zaspim. Sinoc i preksinoc sam, cini mi se, oborila sve rekorde: 6 (7) "pravih" (ne "na kasicicu") soranja za sat vremena. :D

Nisam prehladjena, ne uzimam nikakve lekove, ne bolujem ni od kakve ni akutne ni hronicne bolesti (cak ni od dijabetesa), ne boli me nista ni pre ni posle pikenja (a ni u toku njega)... nego prosto "smara" i zabrinjava. -_- Vratis se u krevet posle obavljenog posla, gledas na sat i prosto osecas kako se puni besika. I onda opet... i opet... i opet... :rolleyes: To mi se desava recimo 3-4 puta godisnje, ali je ovih dana (noci) bas zaredjalo. Sutradan nisam ni umorna, ni bolesna, ni ne znam sta... osim sto imam 2-3 kg manje (koji se vrate u toku dana, je l'; naravno, vidim da je u pitanju zadrzavanje tecnosti, ali zasto bas pissing at night? :D Nemam nikakve otoke, pa me zato jos vise cudi. )

Slicno mi se desilo i pre nekoliko nedelja,
Spoiler! --Click here to view--
ali je pored ostalih simptoma i rekordnog broja pissing/night (12) postojao i neodredjen bol ne u bubrezima nego nekako izmedju njih, kao u kicmi (ali ne osecam da boli "koska"). 0:) Uostalom, otkud takva i tolika temperatura i "lomnost" koja traje samo jedan dan?

"Rekordi" mi se ne desavaju preko dana, ali zato bude ono da popijem 2 dl soka ili vode i da to "protrci" kroz mene za desetak minuta. (Znam da to nije bukvalno tecnost koja je uneta neposredno pre pikenja, ali mi tako deluje.) ;) I, naravno, nikakav bol, peckanje, nista... I nigde.

Moja lekarka me samo "belo" gleda, kao da nista ne razume. Kako je smotana, jos ce me slati na pregled prostate (a nemam je, je l', zensko sam). Poslednji put sam bila kod nje zbog nekog povracanja, pa me slala na razna ispitivanja, a jednim od njih su otkriveni hijalini cilindri u mokraci (kontam da je to od bubrega). Pa me onda kljukala (valjda) baktrimom (zaboravih) i Prolom vodom, a onda lekovima protiv gljivica (!) u grlu (od baktrima; mada to izgleda svima redom daje: i mojoj mami, komsinici, poznanici... pfffff :huh: ). I sve tako "usput". Mokraca je posle ubrzo bila u redu (potvrdili i mikrobiolozi), a ja se, iskreno govoreci, plasim da idem specijalno zbog problema o kojem pisem, jer ce me, kako je "kvalifikovana" (a specijalizirala je opstu praksu, ccc) slati zbog ovog pissing all night long da proverim krajnike, vid, pa ortopedu i pneumoftiziologu... :)

Kontam da su ipak bubrezi u pitanju... Mozda nesto sto ima veze sa mirovanjem i lezecim polozajem? Lupam: da nije neki "gradjevinski materijal" u bubrezima koji u lezecem polozaju ne blokira punjenje besike?

Eto... Nemojte me vise nista pitati, i ovo je previse. :D

Sta mi je ciniti? 0:)

Edited by FranziskaKafka, 31 January 2008 - 18:43.


#2 Celt

Celt
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 31 January 2008 - 18:54

koliko dugo već traje ovo i kada se prvi put javilo? Da li postoji neka promena u boji/mirisu? Koji volumen je obično u pitanju? U kojim vremenskim razmacima - stalno po malo ili neka veća količina po par puta u toku noći?

Da li je rađeno zasejavanje brisa te upale grla?

Edited by Celt, 31 January 2008 - 19:02.


#3 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 31 January 2008 - 19:02

Pa povremeno... Kao sto rekoh: 3-4 puta godisnje, s tim sto nocas i noc pre toga vec "ispucah" 2 puta. :) A javilo se... otkud znam... davno? Al' kao proci ce.
Ovaj... a kako da primetis promenu u boji i mirisu? :rolleyes: (Verovatno je nema...)
Kakav crni bris, da ti onaj "slinavi" Nystatin (kapi), pa se muci! Al' samo jednu flasu (srecom), sto znaci da je uzimanje kapi trajalo 2-3 dana). A grlo je povezala sa koriscenjem baktrima (isto samo jedne kutije)... :huh: Nema pojma, kazem ti/vam.

#4 Mr.Smith

Mr.Smith
  • Members
  • 3,104 posts

Posted 31 January 2008 - 19:04

...kako mislis, 'nemoj nista drugo da me pitas'?...ima da te se pita, nego sta...

na primer, da potvrdis da nemas potrebu za cescim uriniranjem u toku dana - postoji par stvari koje mogu da dodju u obzir, neke su banalne, neke su malo ozbiljnije (ali nista sto se ne moze dovesti u red)...pretpostavljam da ti je ta tvoja doktorka proverila secer u krvi i pitala da li tokom tih perioda uzimas neke lekove koji imaju diureticki ili renotoksicki efekat, ili da li pijes pica sa vecom kolicinom kofeina?

#5 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 31 January 2008 - 19:12

Nemam, bre, dijabetes (a i provereno je onomad). Ne, nije me nista pitala :rolleyes: , briga nju, al' ne trckaram u ve-ce preko dana, ne pijem kafu, caj ponekad... Od tecnosti zapravo samo vodu, sok i caj 1-2 nedeljno, ostalo nista (ako mislis na gazirane napitke itd.) Ah, da, rekoh da ne uzimam NIKAKVE lekove, ni tad ni sad. :huh:
I nemam napade zedji, cak ni sutradan...

Edited by FranziskaKafka, 31 January 2008 - 19:18.


#6 Mr.Smith

Mr.Smith
  • Members
  • 3,104 posts

Posted 31 January 2008 - 19:21

Nemam, bre, dijabetes (a i provereno je onomad). Ne, nije me nista pitala :rolleyes: , briga nju, al' ne trckaram u ve-ce preko dana, ne pijem kafu, caj ponekad... Od tecnosti zapravo samo vodu, sok i caj 1-2 nedeljno, ostalo nista (ako mislis na gazirane napitke itd.) Ah, da, rekoh da ne uzimam NIKAKVE lekove, ni tad ni sad. :huh:


dobro, dobro, mora redom ('first thing first') ... znaci, potvrdila si da se ovo javlja samo povremeno, i da nemas isti obrazac uriniranja u toku dana, te da ne uzimas preterano mnogo kofeina u bilo kom obliku (ovde spadaju i gazirana pica, cokolada, cajevi, itd.) ... dobro, da li u toku tih 'perioda' cesce vezbas i/ili uzimas vise vitamina, ukljucujuci i vece kolicine vitamina C? Da li se ti periodi poklapaju sa hladnijom ambijentalnom ili spoljnom temperaturom? ... 'ajde ovo, pa idemo dalje...

#7 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 31 January 2008 - 19:24

Ne./Ne.
Ne.
Troubleshooter. :rolleyes:

#8 Mr.Smith

Mr.Smith
  • Members
  • 3,104 posts

Posted 31 January 2008 - 19:40

...dobro, prepostavljem da je uradjena kompletna uroanaliza i to uzorka uzetog u toku tih 'perioda', te da nije otkriveno nista sem tih hijalinih tela (sto samo po sebi nista ne mora da znaci), te da je i pH normalan ... ne uzimas nikakva rekreativna pomagala tipa 'E' i sl. :rolleyes:

rece da si potpuno zdrava, normalna tezina i tako to...nisi izrazito gracilna, kosti nisu tanusne, da?

#9 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 31 January 2008 - 19:49

Imam utisak da se ne smejete, ali da pomalo zekite. :huh:
Hoce li sad, 'vako javno, i "intimna" pitanja koja se ticu suprotnog pola? :rolleyes:
Rekoh da je dosta. Znas - ne znas.

#10 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 31 January 2008 - 21:05

Smem li ja da se umesam?
Pretpostavljam da si odrasla zena, koja je radjala - jesam li u pravu?
Ako jesam u pravu (a i ako nisam), prvo se posavetuj s ginekologom, jer je moguce da se radi o "spadu" mokracne besike.
Ako (iskusan) ginekolog iskljuci spad, proveri ponovo da nemas secernu bolest ili hronicnu infekciju urinarnog sistema.
Ako su i ti rezultati negativni, treba da te vidi urolog, nefrolog, a mozda i neurolog.

Edited by vladan, 31 January 2008 - 21:05.


#11 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 31 January 2008 - 22:11

OK... Hvala (utesno). Al' prvo da promenim lekara opste prakse. :rolleyes:

#12 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 02 February 2008 - 23:00

Hm... juce probala i po' litre caja, jednu Milku i 1 kafetin (al' ne dzabe - treb'o mi) i - nista. :rolleyes:

#13 dare...

dare...
  • Members
  • 2,008 posts

Posted 03 February 2008 - 08:49

Znam konkretan slučaj gde je suprug kome je dosadilo celonoćno tabananje gospođe doveo svoju dragu u red... (znači nije bilo ništa somatski).

Elem `vako... Prvo joj je zabranio čašu vode pored kreveta i sve više od dva deci tečnosti kad se smrkne... Uveo obavezno piškenje pred spavanje i maksimalno trpljenje tokom noći, makar se dotična gospođa upiškila u krevet... Kaže nije strašno...

I naravno svakodnevni koncetrisani trening mišića stezača tokom piškenja (znači trudiš se da prekineš piškenje na pola, pa onda pustiš, prekineš, pustiš...). Seksualni trening istih i sličnih mišića, mi nisu u priči pominjali... :huh:

Dotična gospođa se posle par manjih incidenata dovela u red (doduše budi se u svanuće i ide u WC), a dotični gospodin zadovoljno spava, ne misleći o tome kako njegovo noćno hrkanje smeta pomenutoj gospođi...

Sad je kobajagi sve u redu i svi su zadovoljni... :rolleyes:

#14 Shedou

Shedou
  • Members
  • 2,502 posts

Posted 03 February 2008 - 09:35

Imam utisak da se ne smejete, ali da pomalo zekite. :huh:
Hoce li sad, 'vako javno, i "intimna" pitanja koja se ticu suprotnog pola? :rolleyes:
Rekoh da je dosta. Znas - ne znas.



A kako vi gospodjo mislite da se obavi dijagnosticiranje bez pipk.....ovaj...bez kompletnog pregleda?????