Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Nekretnine u Srbiji


  • Please log in to reply
16002 replies to this topic

#13171 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 27 November 2014 - 01:32

Većina tih suludih cena su stanovi iz novogradnje koji su dati kao kompenzacija izvođačima.

 

Potvrdio si mi jednu zbunjujucu stvar kada sam citao cene, stajalo je jos kao dodatak - vise nepokretnosti (a za isti dan).

To znaci da je bilo prebacivanje vise stanova kao kompenzacija.

Onda je ovo tvoje potvrdjeno.

Nikako mi nije bilo jasno kako se desi da se bas jedan dan pazari nekoliko stanova, pa onda nista neko vreme.

 

 

 

U Stepi je u maju i junu prodato vise komada stanova do 50m2, znaci pre snizenja.

Toliko o tome da tamo vec vise od godinu nema malih stanova.


Edited by Gant, 27 November 2014 - 01:41.

  • 2

#13172 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 27 November 2014 - 01:48

Podrska vlasnicima stanova u otrovnim zgradama, Dr Ivan Ribar.

 

Plati Djilasu i kompaniji reket kroz gradsko gradjevinsko zemljiste, plati reket GDS-u, plati rekete izvodjacima koji kroz vise nivoa podizvodjaca samo ubiraju kajmak i daju minimalan kvalitet, plati Bogicevicu kredite koje je uzeo, plati bankarima kredite za pozajmljeni novac i na kraju dobijes stan u kome ces ubrzano da umres.

 

Saopštenje za javnost otrovanih stanara dve zgrade u naselju „Dr Ivan Ribar“

Poštovane komšije, sugrađani,

ORGANIZUJEMO PROTESTNU ŠETNjU!

Obaveštavamo vas da u nedelju 30.11.2014. godine sa početkom u 12.00 časova organizujemo protestnu šetnju od ulaza u naselje kod objekta broj 1 pa ulicom Jurija Gagarina do tržnog centra Delta City. Skup je prijavljen nadležnim institucijama i biće organizovano vođen od strane organizacionog odbora i predstavnika naše dve zgrade.

U ovom trenutku nam je potrebno vaše prisustvo i prisustvo vaših porodica, rodbine, komšija, prijatelja, kolega, poznanika i svih ljudi dobre volje kako bismo se izborili za naša osnovna prava na zdrav život i odrastanje naše dece u ekološki čistom okruženju.

Kako ni posle 4 meseca konstantne komunikacije sa državnim institucijama i održanim sastancima nismo uspeli da pronađemo ni jedno, makar prihvatljivo, rešenje za kompletnu situaciju, odlučili smo se da na ovaj način pokažemo da svojim neodgovornim postupcima ugrožavaju ne samo vlasnike otrovnih stanova već i širu okolinu sa toksičnim isparenjima.

Pozivamo vas da nam se pridružite u što većem broju jer nam je vaša podrška zaista neophodna!          >>>


  • 1

#13173 dell

dell
  • Members
  • 71 posts

Posted 27 November 2014 - 08:28

Potvrdio si mi jednu zbunjujucu stvar kada sam citao cene, stajalo je jos kao dodatak - vise nepokretnosti (a za isti dan).
To znaci da je bilo prebacivanje vise stanova kao kompenzacija.

Ja sam ovo primetio kod prodaje garaže uz stan. Tada i pored stana i pored garaže stoji isti datum i cena, pa je logično da je to u stvari ista transakcija. Verovatno ima i slučajeva prodaje više stanova u istom ugovoru ali mislim da je to ipak ređa situacija.
  • 1

#13174 kroki23

kroki23
  • Members
  • 69 posts

Posted 27 November 2014 - 13:18

Prelistavajuci oglase za stan, naletim na ovo  :rotflmao:

http://www.halooglas...1249364.92.html


  • 4

#13175 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 27 November 2014 - 22:05

Pojavio se novi clan na forumu beobuild-a.

Meni se svidja kada ovako poprilicno lici na prodavca, pa da vidimo sta ima da kaze za Savadu.

 

Pozdrav svima,
Pratim vec par meseci ovaj sajt i odlucio sam da se pridruzim. Znam da tema nije ''upoznavanje'' ali cu se kasnije osvrnuti na temu.
Iako su neki od vas dosta subjektivni, moram priznati da sam prepoznao dosta konstruktivnih dijaloga i dobrih kriticara.
Odlucio sam da kupim stan u novogradnji, upoznat sa svim projektima koji su aktuelni. Trenutno zivim na Novom Beogradu.
Kao i mnogi od vas, slazem se da je cena kvadrata u novogradnji preskupa, nalazimo se u Srbiji ali investitori znaju za ''slamarice''.
West 65 ma koliko lepo izgledao, 2100sa pdv-om u blizini pruge i sa obaveznom kupovinom parkinga je suludo.
Belville je vec ispricana prica, iako ne TOLIKO los, ipak mislim da projekat nije uspeo. Ko je platio stan kesom, neka i ne zali, neka uziva u koliko-toliko dobrom komsiluku i novogradnji.
Harmony na vracaru kosta od 2.000 - 2.200 sa pdv-om i vredeo bi te 2.000 da juzni bulevar ne izgleda kako izgleda a da nisu sve fasade oko njega bukvalno u ratnom stanju.
Ablok nije jako skup, ali je po mom ukusu ''natrpan''. Dobra stvar je da izgleda lepo estetski i da nema mnogo spratova ali ove zgrade u sredini kao sto je to vec ovde pisano su stvarno uzas. Takodje, nema stanova ispod 50m2 i to je po meni velika mana.
Konacno, da predjem na stvar. ''SAVADA''
Dugo sam razmisljao da li uopste da kupim stan u Srbiji posto ne planiram da zivim jos dugo u njoj. Odlucio sam da kupim stan od 30 - 40 m2, najverovatnije u ovom bloku. Sobzirom da sam tek usao u 3. deceniju zivota, ocekujem od vas da slobodno savetujete.
Neimar ima ovde u ponudi dosta jednosobnih i jednoiposobnih stanova. Ne bih uzimao stranu koja gleda na Tehnicku skolu, Rusku skolu i plac Fakulteta Bezbednosti. Mislim da je najbolja lamela u ulici Omladinskih brigada cime bih se udaljio i od potencijalne glavne autobuske stanice u buducnosti. Cuo sam da je cena kvadrata 1750 sa pdv-om i da moze da se spusti. Grejanje je daljinsko tako da su troskovi jos manji a na tih 30 - 40 m2 za vrhunski sredjen enterijer, mislim da cu napraviti dobar izbor.
Ocekujem savete od vas, sta bi uradili na mom mestu? Pozdrav          >>>

 

Evo zasto mislim da je prodavac Neimar-a.

Naveo je sve dobre strane Savade u odnosu na konkurenciju. Zaista imaju primamljive male stanove.

Pomislio sam da je prodavac jer forsira po meni ruzniju stranu zgrada, prema ABlok-u i Omladinskih brigada, a kaze da ne bi kupovao stanove koji su okrenuti ka cistom prostoru i skolama. Takodje, gledajuci onaj sajt sa kupoprodajama, u Savadi se nije prodao nijedan jedini stan manji od 50m2. Znaci da su oni dati izvodjacima kao kompenzacija, a da je investitor zadrzao ove male stanove koje sada baca u promet.

A volim i ovo crveno kad u startu znate da moze da se cenka. :)

 

 


  • 2

#13176 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 27 November 2014 - 23:08

Izgleda da se ona prognoza, moja a i drugih, da periferija zaista mora da krene mnogo nize od sadasnjih cena - ostvaruje.

Objavio sam one cene iz Rakovice, slicno je i u drugim perifernim delovima Beograda. Jako, jako bitna stvar je i ta da govorimo o veoma malim stanovima koji kostaju malo novca i relativno su dostupni svima. To moze da znaci masovno bezanje podstanara upravo u te povoljne stanove dok kirije jos ne padnu (po meni su i dalje visoke, koliko god da su pale).

 

Onda samo mozemo da zamislimo sta ce da bude sa masovnom pojavom Titovih stanova velike kvadrature kada dodje do smene generacija.

 

Sa malo novca do stana u Beogradu

 

Garsonjere već od 10.000 evra

Ukoliko želite funkcionalnu garsonjeru, kvadrature oko 20 -25m², ona se u glavnom gradu može kupiti po ceni od oko 16.000 pa sve do 60.000 evra. Cena će zavisiti od lokacije, stanja u kom se nalazi, kao i da li je u novoj ili staroj gradnji.
Tako se, u Beogradu, za malo novca, može kupiti garsonjera u staroj gradnji i to u Rakovici, Zemun polju, Borči, Miljakovcu… Za ovakvu kupovinu moraćete da izdvojite od 12.000 do 20.000 evra, a ukoliko na sajtu Halo oglasi nekretnine naiđete na povoljnije garsonjere u staroj gradnji, znajte da one najčešće zahtevaju kompletno renoviranje i dodatno ulaganje novca.
Najpovoljniju garsonjere u novogradnji naći ćete takođe u perifernim delovima Beogada, Zemun polju, Borči, Vidikovcu, Kotežu, Miljakovcu po ceni od 17.000 evra pa naviše, a na cenu će najviše uticati lokacija, kao i kvadratura.         >>>


  • 0

#13177 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 28 November 2014 - 00:25

Deo grada gde se dosta gradi - vrh Bulevara blizu okretnice tramvaja, prema Ulici Zarka Davidovica.

Tamo je i poznati Alpha city i puno novih objekata.

 

I dalje se gradi, evo vec i priprema novih lokacija.

http://www.kurir.rs/...-clanak-1623789


  • 1

#13178 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 28 November 2014 - 17:47

Oni kojima je prosle godine porez trebalo da bude veci mnogo puta, a ogranicen na max povecanje od 80% i ove ce godine dobiti max povecanje od 80% i tako jos dve godine, dok se ne dobije zeljena cifra. Znaci u ekstra zoni povecanje poreza na imovinu i ove godine 80%.

 

Skupština Grada Beograda usvojila je više odluka, među kojima je i dopuna Odluke o visini stope poreza na imovinu, kojom se određenom broju građana porez na imovinu za narednu godinu može uvećati i do 80 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Gradski sekretar za finansije Slobodan Milosavljević izjavio je da se stopa poreza neće menjati, već da je reč o povećanju poreza za pojedine poreske obveznike, na primer one koji žive u ekstra zoni stanovanja, jer su zakonom iz 2013. godine ukinute olakšice poput kvaliteta gradnje a porez se uvećava na osnovu lokacije.

"Poreski obveznici kojima je bilo određeno povećanje poreza za 2014. od 300 ili više odsto u odnosu na 2013. godine, pa smo im skresali da ne bude 300 nego 80. I sad njih je tada bilo 12 ili 13 odsto a sad će od tih 12 ili 13 odsto biti pet odsto onih koji će imati opet povećanje više od 80 odsto, pa ćemo i to smanjiti na do 80 odsto", rekao je on.           >>>     
    


  • 1

#13179 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 28 November 2014 - 21:16

Ministarka najavljuje gradnju.

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će novi zakon o planiranju i izgradnji, kojim će biti omogućeno dobijanje građevinske dozvole za 28 dana, biti usvojen u decembru.

Ministarka je napomenula da je u prethodne dve godine izdato 30 odsto manje građevinskih dozvola e, da je građevinarstvo uništeno i da sada čini samo četiri odsto domaćeg bruto društvenog proizvoda.
Ona je najavila da bi donošenjem novog zakona i korupcija mogla biti smanjena za oko 30 odsto i da očekuje da se na listi "Transparenci internešnla" Srbija pomeri za najmanje četiri-pet mesta.
Mihajlović, takođe, očekuje da se Srbija na listi Svetske banke pomeri za najmanje 30 mesta, jer je od 189 zemalja, na 186. mestu ove godine po tome "kako raditi posao u Srbiji".
Ona je najavila da, ako sada građevinarstvo učestvuje sa četiri odsto i društvenom bruto proizvodu, 2017. godine taj procenat iznosiće osam odsto i to bi moglo da poveća zaposlenost najmanje za pet do sedam odsto.       >>>


  • 0

#13180 Tale Surovi

Tale Surovi
  • Members
  • 363 posts

Posted 28 November 2014 - 22:20

Oni kojima je prosle godine porez trebalo da bude veci mnogo puta, a ogranicen na max povecanje od 80% i ove ce godine dobiti max povecanje od 80% i tako jos dve godine, dok se ne dobije zeljena cifra. Znaci u ekstra zoni povecanje poreza na imovinu i ove godine 80%.

 

Prilično su povećali cenu kvadrata u svim zonama, oko 10%, sem Dedinju, gde su manje povećali. Kao da cene stanova nisu padale za sve ovo vreme.

 

Za fizičko lice koje ima stan, prosečna cena kvadrata koju računaju za porez:

Prva ekstra zona poslovanja (najuži centar grada) i prva zona - bilo 145.000, a sada je 160.000 din. (+10,3%)

Prva ekstra zona stanovanja (Dedinje itd.) - bilo 203.000 din., a sada je 210.000. (+3,4%)

Druga zona - bilo 116.000, sada 126.700 din. (+9,2%)

Treća zona - bilo 82.000, sada 89.940 din. (+9,6%)

Četvrta zona - 72.000, sada 78.900 din. (+9,6%)

I tako dalje.


  • 1

#13181 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 28 November 2014 - 23:00

Pa to im je fora. Reci ce da zapravo proslogodisnje cene nisu bile realne pa su sada korigovali, ali nece dirati poresku stopu.

Cene jesu pale i po izvestaju NKOSK-a i po izvestaju Republickog zavoda za statistiku, GDS obara cene zbog uskladjivanja na trzistu.

 

Oni ce porez svako godine povecavati, pitanje je samo na koji nacin.

Verovatno ce svaki put govoriti kako prethodne godine nije bila realna cena i sl.

 

Svasta ce da smisle, reci ce da je uzeta u obzir inflacija sa slabljenjem dinara, a cena je izrazena u dinarima,...


  • 0

#13182 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 29 November 2014 - 00:10

Da li ste videli kupoprodaje stanova u blokovima NBGD u septembru i oktobru?

Namerno sam ih uzeo jer od tada rade notari i ne mogu se pisati neke nerealne cene, bar su tako pricali.

 

Blokovi 61, 62, 63

 

50m2       40.000         30.10.

59m2       62.000         07.10

70m2       66.000         22.09

40m2       48.000         09.10

77m2       56.000         14.10

52m2       42.000          24.10.

 

Kinezi, blok 70

 

81m2      91.500          10.10

60m2      70.000           18.09.

52m2      70.000           06.10.

96m2      99.000           12.11.

59m2      64.000            18.09.

49m2      60.000            09.10

74m2       94.000            12.11.

 

Blok 70a  - u nastavku Omladinskih brigada prema Savi posle prolaska J.Gagarina

 

54m2       74.000          02.10.

104m2    115.000          22.10.

34m2        38.500         08.10.

 

Stvarno se za neke stanove jos uvek dobijaju lepe cene s obzirom da je novogradnja blizu, cak na boljoj poziciji, a ne previse skuplja.


  • 1

#13183 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 29 November 2014 - 01:01

Informer.


Attached File  informer.jpg   138.01KB   26 downloads


  • 0

#13184 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 29 November 2014 - 02:07

Kupis stan u Beogradu koji je izgradio grad Beograd, izvodjac Enjub.

Ovo postaje tragikomicno.

Sad mi vise nije ni cudno sto se ljudi opet vracaju na staru gradnju.

 

Ludaci, bolje da su preradili stan u zimsko parno kupatilo (koje bi radilo bez troskova) i od zarade placali neki drugi u najam. Jos se zale.

 

Žitelji Kanarevog brda, u ulici Petra Konjovića 12M , od useljenja 2004 godine suočavaju se sa raznim problemima. Ipak, prizor pare koja izlazi ispod vrata,  iznenadio ih je. Radnici Toplane koji su počeli da kopaju u potrazi za kvarom, otkrili su da su četiri stana izgrađena na cevima kraka toplovoda elektrane Miljakovac.

Da bi popravili kvar, moraju da srue skoro ceo stan,u kojem živi bračni par sa sinom i snajom koja na proleće treba da se porodi. Oni ne pristaju na to,  jer bi morali da se isele, a nemaju gde.
Nikom nije jasno kako je pribavljena građevinska, a zatim i upotrebna dozvola za ovu zgradu.

Reč je o stanovima solidarnosti Grada Beograda, koje je pravio Enjub. Komšije se pitaju da li su njihovi stanovi sledeći na redu za rušenje.
U Beogradskim elektranama kažu da traze optimalno rešenje, i navode da je sasvim moguće da se ispod stanova, osim toplovodnih, nalaze i druge instalacije. Izmeštanje cevi toplovoda zavisi i od toga gde se nalaze cevi vodovoda i električne instalacije.
U Beogradskim elektranama ističu da je toplovod izgrađen 2001. i upisan u katastar, a zgrada tri godine kasnije.

Na još pet lokacija u gradu susreću se s problemom objekata izgrađenih na cevima toplovoda, a njihovo rešavanje je skupo. Ti problemi su direktna posledica kršenja Zakona, jer investitori prilikom zidanja objekata ne nabavljaju potrebne dozvole i saglasnosti, kažu u Elektranama.           >>>


Edited by Gant, 29 November 2014 - 02:11.

  • 2

#13185 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 29 November 2014 - 05:28

...

Sad mi vise nije ni cudno sto se ljudi opet vracaju na staru gradnju....

:ajme:
(nije tebi upuceno, nego situaciji na Balkanu)

Majko mila, kako je moguce!?

Pa, znas kako: moj deda je umro 1969. Objavljeno u novinama, prijavljeno tamo gde treba, postoji "smrtni list" ili kako se to vec zove. Moj otac je, u istoj kuci, umro 1997.
A 2000 i neke, jos uvek su dolazili neki racuni/uplatnice za neke komunalne gluposti - adresovane na dedu.
Ej, 40-ak godina kasnije!

Jedne godine, dodjem u posetu, a ulica prelepa. Posetim prijatelja/skolskog druga & komsiju i komentarisem. A on je tada bio disk-dzokej u jednom prestiznom klubu i objasni mi da je neki gradski "badza" kod njega slavio rodjendan. Prijatelj mu je pustao muziku po volji, zabavljao ga i ovaj na kraju pita kako da mu se oduzi. A prijatelj mu kaze: "ulica mi je puna rupcaga, daj da stave svezi asfalt."
Ma, lepo - samo, u procesu su i meni zatrpali kanalizacioni saht, kostalo me nekoliko hiljada $ da to sredim, i, naravno, niko ne zna ko je kriv i za sta.

Obrij me, majko, motornom testerom.

Aj'mo dalje.
Kao sto rekoh, tata je umro '97. Budala se zenio dva puta i imao sam spor sa macehom oko nasledstva. Drzavi je trebalo samo ( :ajme: ) 12 godina da resi spor, i ja sam ga dobio, pa sam vecinski vlasnik.
Nismo mogli da se slozimo i ja podnesem zahtev (preko advokata) da se to proda na javnoj licitaciji/aukciji/drazbi/kako-se-to-vec-zove, pa da podelimo pare prema prema vlasnickim omerima.
Ne ide, jos uvek.
Zasto?

Deda je kupio kucu na placu od preko 4000 kvadrata 1957. Tada je zemljiste jos bilo "drustveno" i neko je podneo zahtev za gradjevnu dozvolu na delu tog placa, koji je odobren, pa danas plac ima oko 3600 kvadrata. Ali komsija nikada nije podneo zahtev da se to uknjizi.
Zato sud ne odobrava prodaju, jer "formalno" ne zna koliko zemlje ima moja kuca.- tj. stanje "u knjigama" ne odgovara stvarnom stanju. A ja ne mogu sam da podnesem zahtev da se to uknjizi, jer me komsija nije ovlastio.
Sad se opet *ebem, preko advokata, i to me kosta priblizno koliko bih i zaradio da sam rentovao.
Tuzio sam drzavu (za sporost pravosudja) sudu u Strassbouru i dobio spor i odstetu. Pare nisam video, naravno, odneo ih advokat. I neka je, ne zameram, jer i on se, siroma', iz*ebo k'o budala.
I sve ovo nije u nekoj vukojebinskoj rupcagi, nego u centru Zagreba.

Jos uvek, iz sopstvenih razloga (koliko god bili nerazumni) trazim kucu u Srbiji, da se penzionisem. Ali hocu onu koja je u istom vlasnistvu barem tri generacije, a po mogucstvu da ima bunar i septicku jamu. Struja ne smeta, ali bi sopstveni generator bio jos bolji.

*eb'o me Balkan, kud me djav'o naneo da se bas tamo rodim.

izvin'te za trol i lamentaciju.
:blush:

Edited by zoran59, 29 November 2014 - 05:45.

  • 5