Jump to content

Photo
- - - - -

Stoni tenis u Srbiji

• Please log in to reply
316 replies to this topic

#286 BegKostadin

BegKostadin
  • Members
  • 3 posts

Posted 29 April 2011 - 14:16

Neka pravila uparivanja drva i guma raznih karakteristika mozete naci na http://spinnaspin.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=27. Kao i pregled bg amaterske scene sa mecevima i komentarima.

#287 glisho7

glisho7
  • Members
  • 7 posts

Posted 30 April 2011 - 01:48

Neka pravila uparivanja drva i guma raznih karakteristika mozete naci na http://spinnaspin.co...c.php?f=5&t=27. Kao i pregled bg amaterske scene sa mecevima i komentarima.

Ima li u Beogradu rekreativna liga ???

#288 McLeod

McLeod
  • Members
  • 25,153 posts

Posted 30 April 2011 - 02:57

Ima li u Beogradu rekreativna liga ???

Ja koliko sam cuo, vise nema, ali nisam siguran, cekaj nekog Beogradjanina da odgovori :D Posto se mi hvalimo da Kragujevac ima jedini ligu van Vojvodine.

#289 BegKostadin

BegKostadin
  • Members
  • 3 posts

Posted 30 April 2011 - 10:16

Postoji rekreativna liga u bg, zove se Zeka liga. Vise o njoj na http://spinnaspin.com/forum, sekcija Takmicenja.

#290 Zo k

Zo k
  • Members
  • 14 posts

Posted 04 May 2011 - 23:26

Ljudi treba mi vasa asistencija oko kupovine drveta za gume JOOLA EXPRESS X PLODE 2.0.Razmatram sledece varijante a vi mi sugerisite ili dajte svoj neki predlog sta je najbolje...gledam da bude ALL+ / OFF- ili nesto sto ce biti odlicno za spin sa stola i polu distance.

JOOLA

http://joola.rs/drva...assion-fast.htm 30 eur
http://joola.rs/drva/viva07.htm 23 eur
http://joola.rs/drva/markovic07.htm 28 eur

BUTTERFLY

http://www.butterfly...jnije.php?id=53 36 eur
http://www.butterfly...jnije.php?id=57 25 eur
http://www.butterfly...jnije.php?id=54 30 eur

Da li je neko imao iskustva sa T BOOL FORTE?

Dopada mi se jos i BALSA CARBO X5(40 eur) i CORBEL SK7(67 eur) ali su to jos skuplje varijante i pritom OFF.
Hvala unapred...pozdrav svima!

Da pokusam da ti pomognem:X-Plode gume imam i znam sa kakvim drvima meni odgovaraju.To su dosta teske gume(teze i od Tenergy 05) sa tvrdjim,poroznim sundjerom za jak spin.To znaci da nije pametno upariti sa tezim drvima.
Sva 3 Joola drveta sam probao ili ih imam pa da ih poredjam od boljeg ka losijem (za mene):1.Viva (dobra kombinacija brzina/spin/kontrola ako ti ne smeta malo veca tezina zajedno) 2.Markovic(laksa kombinacija ali zahteva izuzetnu tehniku,ja sam los za tako nesto) 3.Wing Passion(Ovo drvo mi ne lezi pa sumnjam da ce tebi ali ko zna.. B-))
Butterfly Balsa Carbo X5 sam probao i odmah promenio(super lako drvo,los balans,bez osecaja za jacinu spina..) Korbel SK7 je za mene suvise debelo drvo i kombinacija sa X-Plode bi bila mnooogo teska.T.Boll Forte i OFF- nisam probao.Primorac OFF- je klasicno drvo(meksi i sporiji od Joola Vive)Bila bi dobra kombinacija.Mozda je najbolja kombinacija sa Maze Passion Off- drvetom ako volis malo tvrdje drvo od Primorca.Passion je kao sporiji Markovic sa vecom kontrolom.Verovatno ti nece biti lako da odlucis sta da uzmes ali je bitno da znas sta nije dobra kombinacija.

Edited by Zo k, 04 May 2011 - 23:42.

#291 Zo k

Zo k
  • Members
  • 14 posts

Posted 04 May 2011 - 23:41

Ja sam na Andrej Grubba ALL + stavio friendship 729 faster 1, 2mm. Brzina je ok al je kontrola losha, nisam se mogao dosta navicji.. Na ovaj BOLL TRI CARBON OFF + je guma Tibhar Rapid soft, i mnogo je vjecja kontrola, udarci su mi mnogo efikasniji... na kakvje rekete ide tibar rapid soft ?? chini mi se da na ovaj off+ ide savrsheno... al nije mi jasno koje mu osobine daje... mislio sam da ih stavim na moj A. Gruba all + ??

Odmah da naglasim da nikada nisam probao Friendship gume ali mislim da ih treba izbegavati ukoliko si ozbiljan napadac.ALL+ drvo je po meni za neki penzionerski stoni tenis(ne vredjam nikog samo sto niko ozbiljan ne igra sa ALL+ drvetom).Boll Tri Carbon je najbrze Butterfly drvo i TVRDO tako da njemu odgovaraju mekse gume.Ako te gume stavis na ALL+ sigurno ce reket da ti radi bolje ali cini mi se nedovoljno da bi ozbiljnije napadao.
Mozes da kupis drvo i gume za 200e i da ne igras sa njim bolje nego sa onim od 60e.Za to trebas da si ozbiljan igrac i da imas kompletan trening i mnogo sati za stolom.E sada,ljudi koji nikad nisu trenirali bolje ce da igraju sa reketom od 20e i jeftinijim nego sa ovim daleko boljim od 60e.Kad igras sa 20e kupovnim reketom tesko da ces napredovati i postati ozbiljan igrac.Ako igras sa 60e reketom imas mogucnost da mnogo napredujes i postanes zajeban igrac)).Reket od 200e treba da kupi neko ko trenira full bar nekoliko godina i planira da postane profi igrac.Necete zameriti sto sam malo prosirio temu.

Edited by Zo k, 04 May 2011 - 23:53.

#292 glisho7

glisho7
  • Members
  • 7 posts

Posted 07 May 2011 - 14:03

Odmah da naglasim da nikada nisam probao Friendship gume ali mislim da ih treba izbegavati ukoliko si ozbiljan napadac.ALL+ drvo je po meni za neki penzionerski stoni tenis(ne vredjam nikog samo sto niko ozbiljan ne igra sa ALL+ drvetom).Boll Tri Carbon je najbrze Butterfly drvo i TVRDO tako da njemu odgovaraju mekse gume.Ako te gume stavis na ALL+ sigurno ce reket da ti radi bolje ali cini mi se nedovoljno da bi ozbiljnije napadao.
Mozes da kupis drvo i gume za 200e i da ne igras sa njim bolje nego sa onim od 60e.Za to trebas da si ozbiljan igrac i da imas kompletan trening i mnogo sati za stolom.E sada,ljudi koji nikad nisu trenirali bolje ce da igraju sa reketom od 20e i jeftinijim nego sa ovim daleko boljim od 60e.Kad igras sa 20e kupovnim reketom tesko da ces napredovati i postati ozbiljan igrac.Ako igras sa 60e reketom imas mogucnost da mnogo napredujes i postanes zajeban igrac)).Reket od 200e treba da kupi neko ko trenira full bar nekoliko godina i planira da postane profi igrac.Necete zameriti sto sam malo prosirio temu.

U pravu si i shto se tiche guma i drveta. Ja sam ga uzeo jer se josh nisam bio opredjelio za nachin igranja. Na pochetku mi je bio brz i nekontrolisan, posle sam se navikao , al sam sumnjao da me ogranichava, a kada sam probao drugo drvo tada sam bio siguran. Drvo i osnovne vudarce sam savladao za nepunih 2 mjeseca, tako da mi vecj treba novo drvo. Daleko od toga da sam ja nauchio to kako treba, al sam nauchio dovoljno da predjem na bolje drvo, tako da cje me sada kochiti ovo staro jer se nema kinte za novo :D Stoga, moj savjet je da se odma uzme neki dobar reket oko 100 evricja, ili josh bolje da se sklopi prvoklasni reket ali u roku od 2,3 god jer je dosta skup :D
Inache, u potpunosti sam promjenio svoju igru. Prije sam igrao indijanskim stilom, a sad kopiram najbolje i gledam i chitam dosta sa interneta kako se koji udarac izvodi..

#293 Tishinchina

Tishinchina
  • Members
  • 5 posts

Posted 08 May 2011 - 09:42

Sta Mislite o ovoj kombinaciji?

Drvo:
Grubba Pro (all -)
Speed: 5.2
Control: 9.9
Feel: Medium
Weight: 85g

Gume:
Tenergy 05
Speed: 13
Spin: 11.5
Density: 36

#294 glisho7

glisho7
  • Members
  • 7 posts

Posted 08 May 2011 - 10:19

Drvo:
Grubba Pro (all -)

Gume:
Tenergy 05

Nisam bash kompetentan al eo prokomentarisacju :D Prvo bi trebao navesti kakvu igru igrash? Meni se chini da ta kombinacija ne ide jer je to skoro odbranbeno drvo, a guma je za topspin napadache...

Edited by glisho7, 08 May 2011 - 10:20.

#295 Tishinchina

Tishinchina
  • Members
  • 5 posts

Posted 08 May 2011 - 10:33

Pocetnik sam, igram uglavnom sa polu distance. A vazna mi je kontrola, i nju mi daje drvo a gume su tu za FH i BH top spin i brzinu. To je neko moje razmisljanje, ali pitam vas jer nisam siguran da sam u pravu.

#296 dita71

dita71
  • Members
  • 9 posts

Posted 08 May 2011 - 10:40

Da li je danas neko raspoložen da igra stoni tenis.Rezervisao sam sto u stonoteniserskom klubu Spin u Beogradu ulica Bulevar Despota Stefana 68a u 16 časova.Igram sa drugarom pa ako je neko zainteresovan može da se pridruži :lala:

#297 glisho7

glisho7
  • Members
  • 7 posts

Posted 08 May 2011 - 15:13

Da li je danas neko raspoložen da igra stoni tenis.Rezervisao sam sto u stonoteniserskom klubu Spin u Beogradu ulica Bulevar Despota Stefana 68a u 16 časova.Igram sa drugarom pa ako je neko zainteresovan može da se pridruži :lala:

eh, kako nevidjoh ovo ranije.. taman sam trazhio kolegu al nenadjoh.. Mozhemo se dogovoriti za sledecji put?...

Ako si pochetnik mislim da cje ti tenergy 5 biti brza...

#298 dita71

dita71
  • Members
  • 9 posts

Posted 08 May 2011 - 16:20

eh, kako nevidjoh ovo ranije.. taman sam trazhio kolegu al nenadjoh.. Mozhemo se dogovoriti za sledecji put?...

Ako si pochetnik mislim da cje ti tenergy 5 biti brza...

Poslao sam ti PP da se dogovorimo.

#299 topspin

topspin
  • Members
  • 24 posts

Posted 08 May 2011 - 22:25

Nikada nisi probao frendship gume a pricas da ne valjaju, ja sam napadac i igram sa frenshipom, mogu ti reci da je odlican i da treba da ga probas, i za drvo nisi u pravu, igram sa off drvetom ali znam nekoliko dobrih igraca napadaca koji igraju sa all, pa cak i sa def drvima i imaju odlican napad, ti brzinu mozes nadoknaditi jacim udarcem ali ako igras sa prebrzim drvima i gumama gubis na kontroli

#300 topspin

topspin
  • Members
  • 24 posts

Posted 08 May 2011 - 22:38

Drvo:
Grubba Pro (all -)

Gume:
Tenergy 05

moglo bi da valja, ja tako konbinujem brze gume na sporije drvo i sporije gume na brzo drvo, ako si pocetnik prepurucujem ti jeftiniju varijantu, tenergy je dosta skup i rok trajanja mu je mali a sve sto povucem sa njim povucem i sa frendshipom od 12 evra, kineze na off drvo i polivaj