Jump to content

Photo
- - - - -

Stoni tenis u Srbiji

• Please log in to reply
316 replies to this topic

#271 filipescu

filipescu
  • Members
  • 80 posts

Posted 31 March 2011 - 08:09

Mozda covek nije dovoljno bogat da kupuje jeftine stvari... Ovo je definitivno bolja varijanta.

#272 First

First
  • Members
  • 24 posts

Posted 31 March 2011 - 23:24

Upravo tako, opet bez uvrede, ali nema nista lose u tome sto covek zeli odmah da kupi dobar reket, po relativno pristupacnoj ceni. Joola je poznata po tome da ima jako pristupacne cene svojih proizvoda, a kvalitet onoga sto smo mu predlozili i sto je i sam predlozio ce zadovoljiti njegove potrebe na duzi vremenski period. Razlika izmedju fabrickog i ovako sklopljenog reketa je vise nego velika. Nisam za to da pocetnik MORA da igra sa daskom da bi naucio da igra. Pa na toj dasci nece imati ama bas nikakv osecaj i mnogo ce se vise muciti da nauci osnove nego na fino sklopljenom reketu. Inace, najbolji fabricki reket sa allround gumama (uglavnom se fabricki i prave sa takvim gumama ali debljine oko 1.5mm) je Butterfly Maze Platin, no i to je po kvalitetu daleko od bilo kod sklopljenog reketa...

#273 McLeod

McLeod
  • Members
  • 24,620 posts

Posted 02 April 2011 - 11:29

Ja sam za 2800, pre jedno 5 godina, kupio onaj timo bol gold reket, kao najskuplji, i mislio sam da je najbolji. Bukvalno sam izgubio godine na taj reket. Sledeci mi je bio sklopljen za manje pare, a nisu mogli da se porede po kvalitetu. Dva meseca igranja sa pravim sklopljenim reketom koji ti odgovara, uz coveka koji ce da te nauci osnovnim stvarima, znaci vise nego igranje sa drustvom 2 godine sa fabrickim reketom svaki drugi dan po 2 sata... realno, i bez preterivanja.

#274 First

First
  • Members
  • 24 posts

Posted 02 April 2011 - 19:04

Potpisujem sve ovo sto je napisao McLeod! ;)

#275 banedb

banedb
  • Members
  • 5 posts

Posted 03 April 2011 - 11:59

Dakle...slazem se sa flipescu da ja nisam neki igrac i da mogu da igram sa gotovim reketima.Medjutim gotove rekete vec imam i to upravo ovaj TIMMO BOLL GOLD koji ima i McLeod i za koji je napisao iskustva koja se ne kose sa mojim i imam DONIC 400 koji ima znatno bolju kontrolu.Hteo sam da kupim drva i gume bas zbog saveta iskusnijih i zbog sveopsteg utiska da je bolje imati bilo kakav pravljeni reket nego bilo koji gotov.
Vec sam kupio drvo...JOOLA-Wing passion medium,lepak,100 kom loptica JOOLA MAGIC i lak za drvo a za gume cu jos da vidim mada po predlogu ce te najverovatnije biti
JOOLA - 4 YOU ili TOP SPIN C mada nisam jos siguran za debljine guma.Bio sa juce na stoni tenis..sportski centar Banjica i lepo sam se izigrao 300 din sat,mada je malo vruce unutra....hvala za savet da se FH ,,udara telom,, kad god sam se potrudio da izvedem tako udarac imalo je efekta a malo sam gledao i na YOU TUBE neke snimke kako se izvode udarci tako da samo jos vezbe i bice ok.
Imam i par pitanja....sta je oznaka TACKINESS kod guma?da li je bitno da ako sam kupio JOOLA drvo da kupim i gumu istog proizvodjaca ili to nema veze vec mogu i neke druge gume?Pozdrav svima...Posted Image

#276 topspin

topspin
  • Members
  • 24 posts

Posted 04 April 2011 - 19:36

Dakle...slazem se sa flipescu da ja nisam neki igrac i da mogu da igram sa gotovim reketima.Medjutim gotove rekete vec imam i to upravo ovaj TIMMO BOLL GOLD koji ima i McLeod i za koji je napisao iskustva koja se ne kose sa mojim i imam DONIC 400 koji ima znatno bolju kontrolu.Hteo sam da kupim drva i gume bas zbog saveta iskusnijih i zbog sveopsteg utiska da je bolje imati bilo kakav pravljeni reket nego bilo koji gotov.
Vec sam kupio drvo...JOOLA-Wing passion medium,lepak,100 kom loptica JOOLA MAGIC i lak za drvo a za gume cu jos da vidim mada po predlogu ce te najverovatnije biti
JOOLA - 4 YOU ili TOP SPIN C mada nisam jos siguran za debljine guma.Bio sa juce na stoni tenis..sportski centar Banjica i lepo sam se izigrao 300 din sat,mada je malo vruce unutra....hvala za savet da se FH ,,udara telom,, kad god sam se potrudio da izvedem tako udarac imalo je efekta a malo sam gledao i na YOU TUBE neke snimke kako se izvode udarci tako da samo jos vezbe i bice ok.
Imam i par pitanja....sta je oznaka TACKINESS kod guma?da li je bitno da ako sam kupio JOOLA drvo da kupim i gumu istog proizvodjaca ili to nema veze vec mogu i neke druge gume?Pozdrav svima...Posted Image

mozes konbinovati vise proizvodjaca, ne mora da bude drvo i gume od istog, a tackiness je guma koju pravi buterfly, to je defanzivna guma koja daje pomalo cudne rotacije loptici, ako hoces da igras sa tackiness gumom, preporucujem ti debljinu 1,5mm

#277 McLeod

McLeod
  • Members
  • 24,620 posts

Posted 06 April 2011 - 00:06

Moj drugar bi hteo da nabavi Andro hexer duro crvena 2.1mm i crna 1.9mm, ali u Kragujevcu nema mogucnost za to... je l' bi moglo to preko nekog od vas mozda?

#278 glisho7

glisho7
  • Members
  • 7 posts

Posted 21 April 2011 - 15:06

Pozdrav svim ljubiteljima stonog tenisa!

Prije svega, zhelio bih da vam se zahvalim,
jer su mi vashi komentari u potpunosti pomogli da se odluchim kakav reket da kupim.
Prije toga ni na kraju pameti mi nije ni bilo da se reket sklapa i da ima toliko toga da se uzme u obzir kad su u pitanju drvo i guma.

Reket koji sam kupio nedavno ima sledecje karakteristike :

Drvo reket- Andrej Gruba ALL+. Za drvo all + sam se odluchio jer sam amater, nikad nisam trenirao i jer josh nisam iskusio raznovrsnu igru,
pa stoga nisam ni znao sa sigurnoshcju kakvu igru volim a naravno chuo sam i pozitivne kritike. Inache, dvoumio sam se izmedju gruba carbon, koje je OFF drvo,
ali gospodin iz markopa bio je veoma ljubazan i objasnio mi u chemu je razlika, i savjetovao me da kupim andrej gruba all+,
uprkos vecjoj cjeni drugog reketa. Razlika je bila u tome shto carbonsko drvo ima vishe carbona(materijal koji daje brzinu) i shto se nalazi preko chitave povrshine reketa,
shto kod obichnog reketa nije sluchaj.(nisam siguran da sam ga dobro shvatio stoga molim iskusnije da me isprave ako grijeshim, kao i u svemu ostalom)
Sada zaista vidim da mi brzhe drvo ne treba jer se loptica svakako krecje prebrzo.

Guma- Friendship 729 faster 1 na obije strane. Za njih sam se odluchio jer su napadchke a htio sam ipak da mi reket vuche malo vishe na OFF.

Za sve ovo sam se opredjelio navodecji se vashim savjetima zbog chega sam vam veoma zahvalan.

Shto se tiche kompletnog reketa, kontrola, brzina i spin su vidno drugachiji od obichnog reketa.
Na pochetku sam jedva pobjedjivao one koje sam mogao ranije da pobjedim.
Igrao sam sa josh 3 druga i prije nego shto smo pocheli duble igrali smo 1vs1.
Svaki od drugova ga je probao i vishe nije htio da igra s njim iako su ostali reketi bili neuporedivo loshiji i pritom stariji i u loshem stanju :D.
Trebalo mi je dosta vremena da se naviknem, tachnije, sve dok se nije isprljao tako da je sredina bila klizava i da je morao da se chisti.
Kad sam ga ochistio josh vishe mi je odgovarao tako da sam pocheo pred svako igranje da ga chistim.

p.s. ako je neko raspolozhen da pikamo bilo bi mi veliko zadovoljstvo ?? Meni bi najvishe odgovaralo u Shumice al mozhe i negdje drugo...

Edited by glisho7, 21 April 2011 - 15:08.

#279 banedb

banedb
  • Members
  • 5 posts

Posted 22 April 2011 - 08:39

Ljudi treba mi vasa asistencija oko kupovine drveta za gume JOOLA EXPRESS X PLODE 2.0.Razmatram sledece varijante a vi mi sugerisite ili dajte svoj neki predlog sta je najbolje...gledam da bude ALL+ / OFF- ili nesto sto ce biti odlicno za spin sa stola i polu distance.

JOOLA

http://joola.rs/drva...assion-fast.htm 30 eur
http://joola.rs/drva/viva07.htm 23 eur
http://joola.rs/drva/markovic07.htm 28 eur

BUTTERFLY

http://www.butterfly...jnije.php?id=53 36 eur
http://www.butterfly...jnije.php?id=57 25 eur
http://www.butterfly...jnije.php?id=54 30 eur

Da li je neko imao iskustva sa T BOOL FORTE?

Dopada mi se jos i BALSA CARBO X5(40 eur) i CORBEL SK7(67 eur) ali su to jos skuplje varijante i pritom OFF.
Hvala unapred...pozdrav svima!

#280 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 34,467 posts

Posted 24 April 2011 - 12:03

Ljubav prema sportu nema granice

Kinezi grade hotel u obliku reketa za stoni tenis!

Kineska provincija Anhui i grad Huajnan dobiće hotel u obliku reketa za stoni tenis, prvi ovakav u svetu.

Posted Image

Hotel će biti visok 150 metara i činiće deo sportskog kompleksa koji će se prostirati na 67 hektara.

Iako nije poznato koja će biti svrha objekta do hotela, načinjenog u obliku loptice za stoni tenis, zna se da će Kinezi na objekat potrošiti oko 31 milion evra.

"Reket za stoni tenis je savršenog arhitektonskog oblika za jedan hotel", rekao je Đin Čang, direktor ministarstva sporta grada Huajnana.

U bliskoj budućnosti očekuje se da ovaj kompleks dobije stadion za fudbal, dvorane za košarku i odbojku, kao i prostor za gimnastiku.

#281 topspin

topspin
  • Members
  • 24 posts

Posted 25 April 2011 - 00:40

Ljudi treba mi vasa asistencija oko kupovine drveta za gume JOOLA EXPRESS X PLODE 2.0.Razmatram sledece varijante a vi mi sugerisite ili dajte svoj neki predlog sta je najbolje...gledam da bude ALL+ / OFF- ili nesto sto ce biti odlicno za spin sa stola i polu distance.

JOOLA

http://joola.rs/drva...assion-fast.htm 30 eur
http://joola.rs/drva/viva07.htm 23 eur
http://joola.rs/drva/markovic07.htm 28 eur

BUTTERFLY

http://www.butterfly...jnije.php?id=53 36 eur
http://www.butterfly...jnije.php?id=57 25 eur
http://www.butterfly...jnije.php?id=54 30 eur

Dopada mi se jos i BALSA CARBO X5(40 eur) i CORBEL SK7(67 eur) ali su to jos skuplje varijante i pritom OFF.
Hvala unapred...pozdrav svima!

Imam Boll forte sa tibhar super defence 40, crvena i jolla tango crna, polovan ali gume hvataju odlicno 35e i korbel magic hand off sa dva super frendshipa, kao nov par puta igrano sa njim 45e
javi se na pp ako te zanima

#282 glisho7

glisho7
  • Members
  • 7 posts

Posted 27 April 2011 - 18:15

Mislim da su komentari u vezi sa FORTEOM na prethodnim stranama..

Igrao sam prije neki dan sa BOLL TRI CARBON, gume su bile Tibhar rapid soft i Yasaka ne znam tachno koja.
Tibhar rapid soft koshta oko 35e. Mogu da kazhem da se ne mozhe poredit sa mojim reketom Andrej Grubba all + sa friendship 729 faster 1.
Ne mogu tachno da definishem karakteristike ali su 2 razlichita svijeta, neuporedivo je bolji od moga.... Kad bih sada kupovao reket definitivno bih se odluchio
za neku skuplju varijantu ali bih kupovao dio po dio svake godine... Jedino ako ne zna niti zheli da zna kako se pravilno drzhi reket onda mozhe uzeti neki od 50, 60e..

Interesu je me da li neko zna(misli) da li je bitnija guma ili reket, ili je podjednako bitno???

Edited by glisho7, 27 April 2011 - 18:19.

#283 topspin

topspin
  • Members
  • 24 posts

Posted 28 April 2011 - 00:07

Igrao sam prije neki dan sa BOLL TRI CARBON, gume su bile Tibhar rapid soft i Yasaka ne znam tachno koja.
Tibhar rapid soft koshta oko 35e. Mogu da kazhem da se ne mozhe poredit sa mojim reketom Andrej Grubba all + sa friendship 729 faster 1.
Ne mogu tachno da definishem karakteristike ali su 2 razlichita svijeta, neuporedivo je bolji od moga.... Kad bih sada kupovao reket definitivno bih se odluchio
za neku skuplju varijantu ali bih kupovao dio po dio svake godine... Jedino ako ne zna niti zheli da zna kako se pravilno drzhi reket onda mozhe uzeti neki od 50, 60e..

Interesu je me da li neko zna(misli) da li je bitnija guma ili reket, ili je podjednako bitno???

bitna su oba, tj. bitno je znati upariti drvo sa gumama, sto zavisi od toga koji imas stil igre, finese dosta znace, evo ja sam probao sa balsa carbo drvetom i nikako da se naviknem tako da se vracam mom starom korbel-u

#284 topspin

topspin
  • Members
  • 24 posts

Posted 28 April 2011 - 00:09

ako igras sa kineskim gumama preporucujem ti off drvo

#285 glisho7

glisho7
  • Members
  • 7 posts

Posted 28 April 2011 - 17:00

bitna su oba, tj. bitno je znati upariti drvo sa gumama, sto zavisi od toga koji imas stil igre, finese dosta znace, evo ja sam probao sa balsa carbo drvetom i nikako da se naviknem tako da se vracam mom starom korbel-u

Ja sam na Andrej Grubba ALL + stavio friendship 729 faster 1, 2mm. Brzina je ok al je kontrola losha, nisam se mogao dosta navicji.. Na ovaj BOLL TRI CARBON OFF + je guma Tibhar Rapid soft, i mnogo je vjecja kontrola, udarci su mi mnogo efikasniji... na kakvje rekete ide tibar rapid soft ?? chini mi se da na ovaj off+ ide savrsheno... al nije mi jasno koje mu osobine daje... mislio sam da ih stavim na moj A. Gruba all + ??

Edited by glisho7, 28 April 2011 - 17:08.