Jump to content


Photo
- - - - -

Twin Peaks


 • Please log in to reply
68 replies to this topic

#61 therion

therion
 • Members
 • 1,777 posts

Posted 24 May 2017 - 17:17

stigao do s01e06 i dalje ne mogu da nadjem nijedan torent :( pomazite


 • 0

#62 Stojke1234

Stojke1234
 • Members
 • 4,936 posts

Posted 24 May 2017 - 19:38

stigao do s01e06 i dalje ne mogu da nadjem nijedan torent :( pomazite

http://www.filmovizi...aks-tvshow.html

 

Zasto se muciti sa torentima? :D


Edited by Stojke1234, 24 May 2017 - 19:40.

 • 1

#63 therion

therion
 • Members
 • 1,777 posts

Posted 24 May 2017 - 22:43

navikao jbg :) tnx


 • 1

#64 Wiggum

Wiggum
 • Members
 • 1,607 posts

Posted 25 May 2017 - 16:21

Malo sam iskreno sumnjao da je nakon toliko dugo vremena bilo moguće vratiti ono sve što je seriju činilo posebnom...atmosferu...likove...muziku,generalno feeling serije ...ali nakon prve dvije epizode samo  :hail:  :hail:  :hail:  :hail:


Edited by Wiggum, 26 May 2017 - 15:16.

 • 2

#65 DonJuan

DonJuan
 • Members
 • 19,529 posts

Posted 25 May 2017 - 21:01

Ali gledanost  :ajme: .

 

Poređenja radi, gledanost pilot epizode je bila 34,6 miliona. Prvu epizodu druge sezone je gledalo 19,1 milion.

 

Najmanja gledanost je bila 7,4 miliona.

 

Sa druge strane prve dve epizode novog serijale je gledalo 0,506 miliona ili 500k, a ovo bi trebalo da budu najjače epizode, što znači da gledanost vrlo lako može da ode još dole.

 

‚Poređenja radi Leftovers je imao veću gledanost. A da bude još veća ironija, Leftovers postoji zahvaljuči  Twin Peaks-u.


 • 0

#66 kosta

kosta
 • Members
 • 2,575 posts

Posted Yesterday, 00:44

Ali gledanost  :ajme: .

 

Poređenja radi, gledanost pilot epizode je bila 34,6 miliona. Prvu epizodu druge sezone je gledalo 19,1 milion.

 

Najmanja gledanost je bila 7,4 miliona.

 

Sa druge strane prve dve epizode novog serijale je gledalo 0,506 miliona ili 500k, a ovo bi trebalo da budu najjače epizode, što znači da gledanost vrlo lako može da ode još dole.

 

‚Poređenja radi Leftovers je imao veću gledanost. A da bude još veća ironija, Leftovers postoji zahvaljuči  Twin Peaks-u.

Porediti tadasnju gledanost tv serija i sadasnju je, blago receno, pokazivanje neznanja.

The Big Bang Theory bi sa danasnjim rejtinzima 1990. bio pred otkazivanjem,a danas je jedna od najgledanijih serija. Nadalje, Twin Peaks se tada prikazivao na drzavnoj televiziji,a danas na pay-tv kanalu. Dalje,nacin gledanja serija se promijenio(nadam se da ne moram da ti objasnjavam zasto i kako i sta). I zadnje - a vec sam pisao o tome - ovaj novi Peaks se prodao u inostranstvu mnogo dobro. Ima Linca da moljakaju za novu sezonu, ako se bude mislilo samo na profit.


 • 0

#67 TheObradovic

TheObradovic
 • Members
 • 2,795 posts

Posted Yesterday, 12:32

Odgledao sam i E03,04.
Cetvrta mi je cak i bolja od trece.

Kad uhvatim malo vise vremena bacicu i jedan siri osvrt na ovo sto smo do sada videli.


 • 0

#68 Zetterberg

Zetterberg
 • Members
 • 2,909 posts

Posted Yesterday, 15:18

Ja sam ocekivao negde izmedju milion-dva s obzirom da je u pitanjue Showtime, ne vise od toga.Mislio sam da ce da ima ako nista drugo vise od Billions, kad ono dva puta manje.

 

Mislim da su snimljena dva kraja, jedan koji zaokruzuje seriju dok drugi sugerise da ce da bude druge sezone.


 • 0

#69 TheObradovic

TheObradovic
 • Members
 • 2,795 posts

Posted Yesterday, 19:37

Nema nikakve sumnje da su premijere jako dugo ocekivanog nastavka Twin Peaks-a i mnogo manje ocekivanog nastavka Aliena, obelezile prethodnu sedmicu u svetu pop-kulture generalno.
Nakon sto sam pogledao sve 4.nove epizode omiljenog mi serijala,ali i Covenanta mogu slobodno da kazem, da je ocito kako su autori primenili radikalno drugaciji pristup novim kreacijama koje su dodali svojim izgradjenim i prepoznatljivim univerzumima.

Kreatori obe 'fransize' su bili svesni kakve price ce poslati u svoje svetove,ali dok su jedni prihvatili da slede svetle tradicije svoje misterije,drugi su odlucili da se odupru tom impulsu. Oba pristupa su legitimna,ali jedan se trenutno pokazuje vrednijim od drugog.

Necu ovde (niti bilo gde) o Alienu,ali mi je zanimljivo da poredim malo te pristupe Linca i Ridlija Skota. 
Gledajuci Covenanta ostao sam prilicno razocaran (kao i kod prethodnika - Prometeja). Nije se pojavila bukvalno niti jedna scena u kojoj makar nisam uspeo da predvidim kuda ce da ide,da ne kazem da je gro publike u sali i tacno znalo sta ce da se dogodi. Film lisen prepoznatljive misterije i neizvesnosti po kojoj je original bio toliko poznat. I sto je jos gore - sa tendencijom da sve odmah,na prvu bude pojasnjeno i objasnjeno.
(npr.scena kada Dejvid otkriva kapetanu Oramu kako je imao ucesca u kreiranju bica koja mu masakriraju posadu i onda ga odvede u prostoriju sa jajima i zamoli ga da ih pogleda - svi su znali unapred sta sledi od starta)

Sad da uporedim sa jednom scenom iz Twin Peaks-a.
Bil,direktor srednje skole,upravo shvata da mu je zena nekako namestila ubistvo ili ga,protiv njegove volje,primorala da ga pocini. I dok on ludi u zatvorskoj celiji,kamera polako odlazi od njega,prolazi praznu susednu celiju i zadrzava se na prljavom beskucniku u drugoj. On nepokretno sedi,pa nestaje dok njegovo crno lice izvetrava poput dima negde gore. I do kraja 4.epizode ovaj momenat vise nije objasnjen. Velike su sanse da i nece biti.

Dakle,vec iz ove scene smo se uverili da TP pakuje svoj povratak novim detaljima dok njegov ko-autor,Dejvid Linc,vatreno ostaje veran ideji da stvari ostavi neobjasnjivima. Ili kad u jednom momentu E04 nepoverljivi zamenik serifa dovodi u pitanje zdrav razum kod omiljene Log Lady i ruga se njenoj konekciji sa trupcom drveta. Serif ga salje kuci,a Endi odgovara na njegove provokacije jednostavnom konstatacijom: -Ona prima poruke od svog drveta. Tacka. Nema vise objasnjavanja.

Linc ponovo pokazuje da je autor koga jednako vode instinkt i logika price,ali ponajvise cinjenica da priznaje kako i u real life-u tesko odvaja stvarnost od imaginarnog. Tako je i u nastvaku serije sasvim normalna pojava da zena dobija poruke od debla drveta, staklena kutija u Njujorku hvata u zamku duhove koji mogu biti smrtonosni, red-room u kojem se karakteri krecu i obracaju na cudan nacin postoji i nju mozete dospeti ako u pravom trenutku stanete u lokvu neke crne materije usred sume..

Nakon odgledanih novih epizoda,mogu slobodno da kazem da sam zadovoljan 'otvaranjem'.
Vec je na samom pocetku novog serijala jasno da se Twin Peaks odupire savremenoj tendenciji pre-objasnjavanja te linearnom i lakom odmotavanju klupka zamrsenosti. Vrlo je verovatno ta ce tu karakteristiku serija zadrzati i u narednih 18.epizoda,a mozda i duze? 
Odavno je fanovima TP ocito kako na svoj nacin,oslanjanje na intuiciju autora te misteriju moze biti itekako uzbudljivo. I kao sto smo nekada,prateci naizgled trivijalne stvari poput kvaliteta pite u restoranu ili vodjenja lokalne pilane,zapravo iscekivali "pravu" pricu koja ce nas zavaliti u fotelju,tako i sada cekamo da se stvari zahuktaju.
I da posle cesemo glavu u neverici.  :) 

I da se vratim na pocetak.
Jedna velika fransiza nastavlja gde je stala;u najboljem svetlu svoje tradicije,a druga se od svoje odmice. Teoretski - oba pristupa su validna,ali se pokazuje jedna kljucna razlika u tom procesu: Twin Peaks je i dalje Twin Peaks,dok su od Aliena samo dugmici ostali..

 


 • 0