Jump to content


Photo

''Opasne veze": Migracije, trafiking, lazi i video trake


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 07 December 2007 - 17:29

U nedelju i ponedeljak, 9. i 10. decembra u okviru projekta "Ilegalni bioskop" (Magacin u Kraljevića Marka br. 4, Beograd ) u organizaciji Anti Trafiking Centra, Srpskog saveta za izbeglice i TKH – centar za teoriju i praksu izvođačkih umetnosti odrzace se paneli i projekcije filmova OPASNE VEZE: Migracije, trafiking, lazi i video trake.

Nakon projekcija filmova: "Upravo se desilo", Anje Solomonović, "Nezeljeni" Sare Mol i "Kenedi se vraća kući" Zelimira Zilnika, razgovaraće se o (prisilnim) migracijama, trgovini ljudima, kao i načinima upotrebe umetničkih/filmskih strategija i prostora u drustvenom aktivizmu.

Organizatori o projekciji filmova:
"Ne prikazujemo samo filmove o migracijama i trafikingu; pokrećemo debatu o ulozi umetničkog/filmskog diskursa u razotkrivanju lazi o imperativu slobode kretanje i njegovim ograničenjima. Ispitujemo mogućnosti umetničko-aktivistič kih projekata u borbi protiv nasilja nad migrantima/tkinjama i seksualnim radnicima/cama"

Realizaciju projekta podrzali su: Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Norveske, CARE NWB u Srbiji, Ministarstvo inostranih poslova Danske i Austrijski kulturni forum.

Edited by hansolo, 09 December 2007 - 02:30.