Jump to content


Photo
- - - - -

Vehabije na crnogorski način


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 01 December 2007 - 19:47

Vehabije na crnogorski način


« u: November 29, 2007, 10:06:02 PM »

Niko svijetu nije interesantan kao vehabije iza kojih se svako može sakriti. Jedni iza navodne borbe protiv terorizma i prijetnje svjetskom miru. Da bi ironija bila veća u svijetu i nema mira. Drugi pak sakrivaju svoj totalitarizam iza navodnih islamskih fundamentalista. Republika Srpska se krije iza vehabija a ne može poreći da ju je svijet upravo nazvao genocidnim entitetom.

Pokušavajući to da sakriju stalno pominju vehabije i opasnost od njih a sami ih se ne plaše jer znaju da nijednom nijesu bili napadnuti od njih u miru. Da ih se plaše i bombaša samoubica ne bi tražili da žive u etnički čistom dijelu već u mješovitom. Osim toga vlasti kriju i razne malverzacije koje mogu da se nastave jedino tako i donose im milione.

Pa kad se svi služe po potrebi vehabijama odlučila i crnogorska vlast da se sa njima malo posluži kad se podigne kakva buka zbog gladi u narodu, radničkih štrajkova, poskupljenja koja se ne mogu zadržati a već stižu rapidnom brzinom nova.Pa kada se postavi pitanje neefikasnosti sudstva i policije koji nijesu riješili preko trideset slučajeva teških ubistava između ostalog i ubistva visokog funkcionera MUP-a Slavoljuba Šćekića i novinara i glavnog urednika dnevnika "Dan" Duška Jovanovića. S druge strane sudstvo radi "kao singerica" kad vlastima treba pred izbore da donese za pet dana oko petnaest hiljada presuda po tužbama za upisivanje u biračke spiskove.

Pa kad se počnu postavljati pitanja pojavi se naslov u ovdašnjim glasilima kako su se pojavile vehabije u Crnoj Gori i to potkrepljuju slikama. Očito ne poznajući život vehabija na slikama prikazuju bradate ljude koji se odmaraju pored rijeke i to neki od njih bez majica a u farmericama. Ne znam vehabiju koji će se pojaviti u javnosti bez majice i u farmericama jer njih ne zove narod uzalud "gaćonje" baš zato što se specifično nose. Kad to ne izazove neku pažnju javnosti koja više ništa i ne vjeruje desi se policijski upad u Malesiju.To je mjesto nadomak Podgorice naseljeno pretežno Albanskim življem oji se sastoji od pripadnika islamske i katoličke vjere.

Stim što se Albanci katoličke vjere zovu Malisori. I jednog jutra upadnu specijalci u dvije porodice i pred maloljetnom djecom, starcima i ženama uhvate navodne teroriste koji maštaju o tome da izvrše napad na Malesiju. I tu akciju nazovu popularno "orlov let". Iako ništa nijesu pronašli što bi dokazivalo namjere o navodnom terorističkom napadu upotrebom sile pred očima uplašene djece i starca koji je nakon toga ubrzo preminuo, policajci privedu nekoliko osoba i do dana današnjeg ih drže u pritvoru. Kako su svjedočili ovi ljudi su fizički zlostavljani u zatvoru a još se ne vidi ni početak ni kraj suđenja.

Piše: Aida PIRANIĆ

BH Muslim Monitor


www.bhmuslimmonitor.info