Jump to content


Photo
- - - - -

Šta se dešava u galerijama - Srbija - region - wherever


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
27 replies to this topic

#16 Centar za kulturu NB

Centar za kulturu NB
  • Members
  • 18 posts

Posted 02 July 2008 - 18:38

Senada & Admir Gorcevic
Ulje & Foto
od 2-15 jula 2008
Centar za kulturu Niska Banja
Dobro dosli u Nisku Banju
www.myspace.com/czknb

#17 Centar za kulturu NB

Centar za kulturu NB
  • Members
  • 18 posts

Posted 15 July 2008 - 11:11

Esad Jasarevic 16/07-30/07/08
Ulja i Akrilik
Dobro dosli www.myspace.com/czknb

#18 Croft

Croft
  • Members
  • 76 posts

Posted 17 July 2008 - 13:46

Izložba fotografija KADA BI ZIDOVI ZNALI DA GOVORE.
Novi Sad, galerija FKVSV do 22. jula.
Fotografije sa izložbe mogu se pogledati i na www.phoTTo.org adresi.

Posted Image

#19 Uma

Uma
  • Banned
  • 3,320 posts

Posted 26 October 2008 - 10:47

Vinca - praistorijska metropola,

u galeriji SANU do 5. 12. 2008.

Obavezno posetite ovu izlozbu, traje do decembra, a za to vreme bar jednom cete proci Knez Mihailovom. Bila sam sa drugaricom koja je arheolog, tako da sam imala i licnog kustosa :ph34r: , medjutim na izlozbi volontiraju studenti arheologije koji su tu da vam odgovore na eventualna pitanja.
Izasle smo zadovoljne, a kada arheolog izadje zadovoljan sa ovakve izlozbe, to ipak, znaci nesto.
http://www.vesti.rs/...ije-u-SANU.html
http://www.vesti.rs/...etropola-3.html

Posted Image

Edited by Ljuban, 26 October 2008 - 15:25.


#20 gruv1

gruv1
  • Members
  • 82 posts

Posted 05 November 2008 - 01:17

IZLOZBA DIGITALNIH PRINTOVA NA AKADEMIJI

DIGITAL STREET BY HERMETICO

Samostalna izlozba digitalnih printova DIGITAL STREET Aleksandra Jevtica Hermetica, bice otvorena u cetvrtak 6. novembra, u art kafeu "Fleka" na Akademiji, sa pocetkom u 19h.

Digiprintovi, radjeni u tehnici vektorske grafike, jesu presek desetogodisnjeg umetnikovog stvaralastva, od '97. do '07. godine, a predocavaju svojevrstan, kontinuiran omaz neretko marginalizovanoj street kulturi, logicno i hotimicno smestenoj u novu, rastucu dimenziju bivstvovanja.

Zurka povodom otvaranja izlozbe nastavice se u Malom klubu od 21h, a za muzicki izbor pobrinuce se sam Hermetico.

Posetioci Akademije bice u prilici da pogledaju Hermeticovu postavku svim danima, izuzev nedeljom, u terminu od 16h do 00h, do kraja meseca novembra.

Ulaz je slobodan!

Iz kataloga izlozbe Digital Street:

Cyberspace nam je dao mogucnost da redefinisemo nacin zivota, kao i kulturu, i umetnost, kada je konvencionalna odavno, vecim delom, bila neupotrebljiva. Uskoro smo izgradili tamo i svoje naseobine, online community je postao nas drugi zivotni prostor, a avatar nase drugo ja. Kreativan izraz pronasao je novo mesto za zivot, nova pravila i oblike postojanja i stvaranja, kontrole, kritike, vaspitanja i pismenosti, kao i nove autore i publiku.

Izlozeni radovi i ja smo ziveli pre svega tamo i na taj nacin, u tim i takvim zajednicama. Oni su mi bili relevantno i pouzdano sredstvo predstavljanja i komunikacije, kao sto su nebrojeni radovi drugih ljudi, vizuelni ili neki drugi, bili njihovo sredstvo komunikacije sa mnom. Duge chat rasprave i razmisljanja i e-mail prepiska bili su logican i neprocenjivo koristan nastavak. Kao i u bilo kom drugom delu stvarnosti...

Kada sam se zapitao sta je, zapravo, to sto svi mi radimo, toliko neobicno uspesno se boreci protiv sopstvene otudjenosti, crtajuci jedni drugima znakove da nismo sami, i ostavljajuci putokaze za prepoznavanje i pronalazenje, video sam u tome veliku slicnost sa ulicnim zivotom i umetnoscu.

U tim anarhicnim komunama takodje vladaju posebna i precutna pravila ponasanja i autonomni kriterijumi kvaliteta. Autoritet se stice vernoscu zajednici i postovanjem pravila, dokazivanjem sopstvenog online vaspitanja i kreativnosti. Imajuci to u vidu, Digital Street art mi se nametnuo kao sasvim precizan i logican naziv.

Uzimajuci u obzir da je ulicna umetnost u 20. veku dozivela svoju afirmaciju, online umetnost je njen direktni potomak i kao takva zasluzuje da bude priznata. Sredstva i tehnike se razlikuju, ali autenticna emocija - koja je u neposrednoj vezi sa urbanom realnoscu i iz nje crpi svoje sokove - ostala je nekompromitovana i ocuvana u svom najizvornijem obliku...od pecinskih crteza do digital streeta.

Hermetico


Aleksandar Jevtic Hermetico, rodjen je 1978. godine u Cacku.
Zavrsio je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, smer Grafika knjige, u klasi Jugoslava Vlahovica.
"Digital Street" je Hermeticova prva samostalna izlozba, a u vise navrata je izlagao na medjunarodnom bijenalu ilustracije "Zlatno pero Beograda", na alterglobalistickom skupu mediteranskih zemalja u Barseloni 2005. godine, u klubu La Blejazh, na izlozbi radova studenata FPU "aRt_UP"...
Bavi se likovnim stvaralastvom, muzikom, pisanjem i lutanjem.
Zivi i radi u Beogradu.

Adresa: Borska 36a
11 000 Beograd
pinkbuncadoo@gmail.com
http://hermetico.deviantart.com

Posted Image

#21 Croft

Croft
  • Members
  • 76 posts

Posted 05 March 2009 - 08:01

Izložba fotografija KADA BI ZIDOVI ZNALI DA GOVORE.
Novi Sad, galerija FKVSV do 22. jula.
Fotografije sa izložbe mogu se pogledati i na www.phoTTo.org adresi.

Posted Image


Otvaranje moje treće samostalne izložbe fotografija
KADA BI ZIDOVI ZNALI DA GOVORE
petak, 6. mart u 18 časova
studio Šoltiš Narodnog pozorišta,
Štrosmajerova 11, Žuta kuća, Subotica.

Ista izložba, ovog puta Subotičani u prednosti! :-)
Pozdrav svima!

#22 Uma

Uma
  • Banned
  • 3,320 posts

Posted 07 May 2009 - 08:58

3 šlema iz 4. veka pne. na izložbi u Novom Sadu.


Otvaranje izložbe "Kasnoantički šlem iz Jarka" 12. 5. u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu
Neprocenjivo.
http://www.muzejvojv...rg.yu/index.php
Posted Image
Ovo su šlemovi nađeni 1955., a za nekoliko dana svetu će zvanično biti predstavljen i treći.
Posted Image
Posted Image

Edited by Uma, 07 May 2009 - 16:41.


#23 Uma

Uma
  • Banned
  • 3,320 posts

Posted 14 May 2009 - 01:08

OK, nije tajna da mi je autorka izlozbe drugarica :) , ali mislim da vredi otici, sudeci po onom sto mi je opisala, izgleda svetski. Ja cu ici u nedelju, ako sve bude u redu, nosim kameru i foto - aparat, pa cete imati i izvestaj, nadam se. Preporucujem onima iz NS, posle slemovi ostaju, ali, prateci sadrzaju ne.


Nova izložba u novosadskom Muzeju Vojvodine
Kasnoantički šlem iz Jarka



Postavku na kojoj će prvi put biti izložen pozlaćeni kasnoantički šlem iz Jarka, iz zbirke Muzeja Vojvodine, otvorili su sinoćprofesor dr Miomir Korać i pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić, u prisustvu brojnih zvanica. Autorka izložbe je Tijana Stanković - Pešterac :ph34r: , a saradnici dr Velika Dautova - Ruševljan i dr Miroslav Vujović.

Šlem je otkriven u okolini sela Jarak, 17 kilometara jugoistočno od nekadašnjeg Sirmijuma (Sremska Mitrovica), a putem otkupa 2006. godine dospeo je u Muzej Vojvodine, zahvaljujući zalaganju tadašnje kustoskinje dr Velike Dautove - Ruševljan.

Delove šlema nalazačje otkrio u malom keramičkom krčagu. Pre nego što se obratio stručnjacima Muzeja Vojvodine, komade srebrnog pozlaćenog lima ispravljao je i lepio na kartonsku podlogu, ne poznajući njihovu funkciju i namenu. Zbog toga su konzervacija i rekonstrukcija šlema predstavljale mukotrpan posao. Ali, po rečima stručnog tima Muzeja, bilo je još teže rekonstruisati događaj iz prošlosti koji je uzrokovao uništavanje jednog ovako raskošnog šlema. Vreme kada je krčag pohranjen u zemlju moguće je vezati za nemirno doba IV veka, kada je rimska provincija Panonija bila poprište brojnih sukoba, počev od unutrašnjih borbi za vlast, do ratova koje su Rimljani vodili sa varvarima.

„Široj muzejskoj publici nameravamo da predstavimo sva tri rimska pozlaćena paradna šlema, od kojih je jedan iz Jarka, a dva iz Berkasova. Nijedan drugi muzej na svetu nema tri ovako raskošna primerka kasnorimskih šlemova u svojim kolekcijama, što Muzej Vojvodine čini osobenim“, istakla je autorka izložbe.

Premijerna prezentacija sva tri pozlaćena rimska paradna šlema svakako će privući pažnju raznovrsne publike, stručnjaka iz različitih oblasti, kao i evropskih i svetskih muzejskih radnika, što će omogućiti brojne međunarodne saradnje u budućnosti - gostovanja izložbe u zemlji i inostranstvu. Dva rimska šlema iz Berkasova većsu predstavljena na izložbama Konstantin Veliki u Triru u Nemačkoj 2007. godine i Hromacije Akvilejski: na raskršću naroda i religija, u Udinama u Italiji krajem prošle i početkom ove godine. Na obe pomenute izložbe šlemovi iz Berkasova su, zauzimajući centralno mesto, izazivali oduševljenje publike - prvu je posetilo više od 800.000, drugu nekoliko desetina hiljada ljudi.

Izložba, flajer i prateća monografija realizovani su sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Izvršnog veća AP Vojvodine, uz podršku brojnih prijatelja Muzeja. S obzirom na to da će izložba trajati i za vreme manifestacije Noćmuzeja, Muzej se potrudio da izložbu učini što atraktivnijom za široku publiku. Stoga je posebna pažnja posvećena modernom dizajnu (3D animacija, strip), a legende i flajer su dvojezični, na srpskom i engleskom jeziku. Posetioci će, pored tri izuzetna eksponata i arheoloških artefakata koji su uz njih pronađeni, do 22. maja imati priliku da vide zanimljiv dokumentarni film posvećen otkriću tri šlema, njihovom arheološkom i istorijskom kontekstu, te njihovoj sudbini u rukama arheologa i konzervatora.
Posted Image

Edited by Uma, 14 May 2009 - 01:41.


#24 Uma

Uma
  • Banned
  • 3,320 posts

Posted 17 May 2009 - 23:00

Bila sam na izložbi, pre svega da kažem da šlemovi neće moći da se vide posle 22. 5. jer idu u depoe muzeja, dakle još 5 dana. Prilažem 2 slike, na jednoj fragmenti, na drugoj lepotan iz Jarka. Šlemove ne smete slikati blicem, ali smete da ponesete kameru i napravite film. Ovo su slike sa laptopa.
Posted Image
Posted Image

Edited by Uma, 17 May 2009 - 23:01.


#25 Croft

Croft
  • Members
  • 76 posts

Posted 20 June 2009 - 11:19

Otvaranje moje treće samostalne izložbe fotografija
KADA BI ZIDOVI ZNALI DA GOVORE
petak, 6. mart u 18 časova
studio Šoltiš Narodnog pozorišta,
Štrosmajerova 11, Žuta kuća, Subotica.

Ista izložba, ovog puta Subotičani u prednosti! :-)
Pozdrav svima!


Nakon tačno godinu dana stiže nova izložba, ШЕСТ МЕСЕЦИ.

Izložba fotografija "ШЕСТ МЕСЕЦИ" prikazuje vojnički život iz prve perspektive, od ustajanja, jutarnjih vežbi, preko obedovanja, radova i obuke do slobodnih aktivnosti. Kao jedan od vojnika, Tot neposredno beleži i prenosi atmosferu iza zidova kasarne.
Na otvorenom, fotografije formata 90x60 cm štampane na šatorskim krilima razvučene preko ograde Doma vojske u Novom Sadu.

9. jul 2009. u 19 časova, ugao Dunavske ulice i Beogradskog keja


Posted Image


Fotografije se mogu pogledati u narednih mesec dana na ogradi Doma vojske kao i na www.phoTTo.org adresi nakon otvaranja izložbe.

Za one koji nisu iz Novog Sada, ako šetate kejom, nećete promašiti :ph34r:

#26 digitalsoul

digitalsoul
  • Members
  • 136 posts

Posted 16 March 2010 - 17:02

Izložba Autopsia Ogledalo Uništenja Salon Muzeja Savremene Umetnosti Beograd, 11. Mart-11.April 2010.

Autopsia se pozicionira u međuprostoru između „visoke“ i „niske“ kulture, mejnstrima i alternative, namećući se, retroaktivno, kao jedan od najautentičnijih i najbeskompromisnijih umetničkih projekata izniklih na prostoru bivše Jugoslavije.
(Dejan Sretenović, glavni kustos MSU)

Edited by digitalsoul, 16 March 2010 - 17:03.


#27 kinky kitten

kinky kitten
  • Members
  • 2,915 posts

Posted 24 February 2012 - 00:25

uh kakva tisina pune 2 godine. sto doduse odgovara kulturnom muku na nasim prostorima...

jedna vredna paznje izlozba otvorena je pre koji dan u legatu colakovic i trajace do 19. marta

radenko milak: "a sta ste jos vidjeli? - nisam mogao vidjeti sve!"

izlozba na koju bi skole trebalo organizovano da vode ucenike. da se ne zaboravi i da se ne ponovi!

#28 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 24 February 2012 - 12:16

izlozba na koju bi skole trebalo organizovano da vode ucenike. da se ne zaboravi i da se ne ponovi!



da.

svidja mi se koncept izlozbe .. uvijek isto .. kamo god krenes ostajes u prostoriji sa slikom.
izuzetno kao poruka - da se ne zaboravi i da se ne ponovi.