Jump to content

Photo
- - - - -

Kraj Dolara!?

• This topic is locked This topic is locked
3824 replies to this topic

Poll: Koja je buduca svetska valuta? (535 member(s) have cast votes)

Koja je buduca svetska valuta?

1. Dolar (95 votes [21.02%])

Percentage of vote: 21.02%

2. Evro (196 votes [43.36%])

Percentage of vote: 43.36%

3. Juan (67 votes [14.82%])

Percentage of vote: 14.82%

4. Nesto cetvrto (94 votes [20.80%])

Percentage of vote: 20.80%

Vote

#241 Anadion

Anadion
  • Members
  • 481 posts

Posted 10 March 2008 - 13:18

Dolar jos uvek nije potpuno mrtav. Neki novi rat na bliskom istoku ce mu vratiti malo energije.

#242 Marko

Marko
  • Members
  • 2,046 posts

Posted 10 March 2008 - 13:20

Ode jedan od najjacih ucesnika. Od njega se stvarno imalo sta nauciti.
A za forum je u pravu, kao da mu je glavna svrha prepucavanje izmedju partijskih aktivista i propagandu partijskih stavova. Pa jos i proruskih i antiruskih lobista.
Evo, sad ce izbori u Srbiji, pa ce vjerovatno biti jos gore.
Forum ekonomija je polumrtav.
A B92 je (ipak) najbolji elektronski medij sto ga Srbija ima, ima svoj politicki profil i identitet. A sad se na forumu pomene, na primjer, Rusija ili Gazprom, i odmah prestane svaka razumna diskusija.

#243 Black Flag

Black Flag
  • Members
  • 770 posts

Posted 10 March 2008 - 16:44

Cena nafte raste iako je traznja pala, a mislim da ljudi i dalje na kapiraju sta to znaci. :rolleyes:
B92 je politicki forum, sve manje zanimljiv, na kom ja ne bih da ucestvujem. A i simpaticni likovi ionako odose, te vreme da i ja nestanem odavde.
Adios...I Peace naravno...iako je ekonomija const.rat, ali dobro. :huh:

Pre neki dan je OPEC objavio da ce traznja za naftom pasti u 2. polovini godine, pa tad treba i ocekivati pad cena.

#244 Sobchak

Sobchak
  • Members
  • 1,206 posts

Posted 10 March 2008 - 21:28

Meni nije toliko čudno što poskupljuje nafta već što je litra mlijeka stigla litar nafte. :rolleyes:

#245 andjelija

andjelija
  • Banned
  • 757 posts

Posted 10 March 2008 - 21:50

bogami sta sve pasu krave i cime ih rokaju..ja mleko godinama vise ne pijem.

#246 SoS

SoS
  • Members
  • 348 posts

Posted 12 March 2008 - 05:51

Pacijent na samrti dobio još jednu injekciju morfina.

#247 samuraj22

samuraj22
  • Members
  • 240 posts

Posted 12 March 2008 - 19:59

Dolar jos uvek nije potpuno mrtav. Neki novi rat na bliskom istoku ce mu vratiti malo energije.

Dolar ce se odrzavati u zivotu dok su zadovoljena dva uslova. Jedan je da krupni kapitalisti koji su i doveli do njegove propasti moraju da ga drze u zivotu dok svoje bogatstvo ne konvertuju u neku stabilniju valutu poput evra. a drugi uslov je da dok god ne budes mogao da kupis naftu za neku drugfu valutu koja nije dolar do tada ce postojati traznja za istim, odnosno dolar ce se vjestacki drzati u zivotu.

#248 andjelija

andjelija
  • Banned
  • 757 posts

Posted 12 March 2008 - 20:02

ma kakvi na samrti... to se sad krade i prerasporedjuje, veliki ljudi se igraju rizika.....
jeshe digle cenu zlata... no shit.

#249 SoS

SoS
  • Members
  • 348 posts

Posted 12 March 2008 - 21:35

Dolar ce se odrzavati u zivotu dok su zadovoljena dva uslova. Jedan je da krupni kapitalisti koji su i doveli do njegove propasti moraju da ga drze u zivotu dok svoje bogatstvo ne konvertuju u neku stabilniju valutu poput evra. a drugi uslov je da dok god ne budes mogao da kupis naftu za neku drugfu valutu koja nije dolar do tada ce postojati traznja za istim, odnosno dolar ce se vjestacki drzati u zivotu.

Ne mislim da je eur baš najsrećnije rešenje. BTW, Iranci su 17. februara otvorili berzu, gde, pogađate, nema plaćanja dolarima. Ratna mašina se zahuhtava...

#250 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 13 March 2008 - 09:05

A kako objasnjavate da se MMf i slicne organizacije ne zale zbog stampanja novca od stane FED-a, kao sto se cesto zale kada su u pitanju druge zemlje.

#251 josip

josip
  • Members
  • 1,137 posts

Posted 13 March 2008 - 15:01

A kako objasnjavate da se MMf i slicne organizacije ne zale zbog stampanja novca od stane FED-a, kao sto se cesto zale kada su u pitanju druge zemlje.

zato sto ne smiju! :rolleyes:

#252 SoS

SoS
  • Members
  • 348 posts

Posted 13 March 2008 - 23:58

Zanimljiv citat, dalekovidog čoveka:

Thomas Jefferson was concise in his early warning to the American nation, "If the American people ever allow private banks to control the issuance of their currency, first by inflation and then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all their property until their children will wake up homeless on the continent their fathers conquered."

#253 revolucionar

revolucionar
  • Banned
  • 2,408 posts

Posted 14 March 2008 - 16:47

Ja zaista vise nista ne razumem. Neki analiticari tvrde da nije dobro sto je euro jak, neki tvrde suprotno. To isto vazi za dolar.

#254 helikoid

helikoid
  • Members
  • 266 posts

Posted 16 March 2008 - 07:30

Jos jedna inekcija..

More Rate Cuts From Fed Expected Tuesday

#255 vizl

vizl
  • Members
  • 349 posts

Posted 16 March 2008 - 09:56

Nemam pojma, a i ne zanima me mnogo. Ja sam vam ovde, jos pre 4 god, napisao sta ce da se desi sa nekretninama u USA,
$-om, naftom, metalima, valutama...Cena nafte raste iako je traznja pala, a mislim da ljudi i dalje na kapiraju sta to znaci. :rolleyes:
B92 je politicki forum, sve manje zanimljiv, na kom ja ne bih da ucestvujem. A i simpaticni likovi ionako odose, te vreme da i ja nestanem odavde.
Adios...I Peace naravno...iako je ekonomija const.rat, ali dobro. :huh:

You make me a sad panda :)