Jump to content


Photo
- - - - -

FC Arsenal


  • Please log in to reply
10216 replies to this topic

#8536 holden c.

holden c.
  • Members
  • 2,782 posts

Posted 28 May 2017 - 19:41

Kada se na kraju pogleda tabela, jasno je da bi bukvalno bod osvojen u dva meča protiv Liverpula značio i plasman u lš. Kada se samo setim kako smo diletantski ušli u sezonu i onaj prvi meč sa njima, bez pojačanja i bez pola tima koji su se iz nekog razloga i dalje oporavljali od eura (iako su većini drugih timova takvi igrači igrali), apsolutno je pravedno i zasluženo što smo na kraju izduvali za to 4. mesto, na stranu što su Skauzeri i Siti i generalno tokom sezone igrali dosta bolji fudbal od nas. Ostaje nada da će činjenica da smo izduvali za lš i kintu koju ona donosi primorati Krenkea i ostale indijance da ozbiljnije i, prvenstveno sa dosta više ulaganja, uđu u narednu sezonu. Ipak, s obzirom da je ovo Arsenal, za tu nadu se često ispostavlja da je jedna varljiva kučka. Što je najgore, nisam ni siguran koje bi pozicije uopšte trebalo ojačati. Mislim, mi nismo nigde upadljivo slabi, ali nam baš fale igrači visoke klase, a stvarno ne vidim da će neko takav doći kod nas. Štaviše, praktično jedini takav koga imamo će nas verovatno napustiti, a da ga jebem kako ćemo to da nadomestimo.

 

S druge strane, ne ide da samo mračim nakon osvajanja fa kupa. Apsolutno bravo za jučerašnju partiju, vrhunski timski nastup i ipak lep kraj jedne poprilično loše sezone. Kako god, videćemo šta će se dešavati sa Arsenom i igračkim kadrom u prelaznom roku, ali svakako će mi nedostajati praćenje ovih indijanaca tokom leta :)  


  • 1

#8537 harmonajzer

harmonajzer
  • Members
  • 473 posts

Posted 28 May 2017 - 22:40

Mislim, mi nismo nigde upadljivo slabi, ali nam baš fale igrači visoke klase, a stvarno ne vidim da će neko takav doći kod nas. Štaviše, praktično jedini takav koga imamo će nas verovatno napustiti, a da ga jebem kako ćemo to da nadomestimo.

 

 

Ključno pitanje (važnije i od Vengera) je ostanak/odlazak Sančeza. Nije uopšte izgledao nesrećno u subotu posle utakmice i nadam se da će Kroenke odrešiti kesu, a Venger ga ubediti da ostane.

U takvom povoljnom razvoju događaja (takođe mislim da Ozil vrlo verovatno neće nigde), sve pare u prelaznom roku dati na napadača. Mbape bi bio idealno rešenje za Arsenal, a mislim i da bi njemu odgovaralo da igra stalno, što ne verujem da može u bilo kojem od ovih velikana koji  se interesuju za njega.

Znači, dati Sančezu 200-250 tisuća nedeljno, Ozilu nešto manje, istresti 100 milijuna za novog Anrija i zatvoriti prelazni rok prodajom Volkota, Gabrijela i Kokelana/Vilšira, recimo.

 

edit: malo sam smanjio cifru za Sančeza  :)


Edited by harmonajzer, 28 May 2017 - 22:43.

  • 1

#8538 mr clutch

mr clutch
  • Members
  • 3,351 posts

Posted 29 May 2017 - 14:26

Cestitke na osvojenom FA kupu, a i cestike na necemu mnogo vecem ostanku Profe.


Edited by mr clutch, 29 May 2017 - 14:26.

  • 0

#8539 Jenkins

Jenkins
  • Members
  • 1,564 posts

Posted 29 May 2017 - 16:51

https://twitter.com/...185464024133632


  • 2

#8540 harmonajzer

harmonajzer
  • Members
  • 473 posts

Posted 30 May 2017 - 17:45

Venger ostaje u Arsenalu još dve godine
 
Venger će sa Arsenalom potpisati novi ugovor, ali će mu, prema navodima medija, plata ostati ista. Klub bi kasnije u toku utorka trebalo i zvanično da potvrdi tu informaciju, preneo je BBC.

 
http://www.b92.net/s...&nav_id=1266361
 
Zar je iko sumnjao da će biti drugačije?


Edited by Baros, 30 May 2017 - 19:47.

  • 0

#8541 YUNG GOD

YUNG GOD
  • Members
  • 23,654 posts

Posted 30 May 2017 - 17:47

Cestitke Tobdzije divna vest za sve fanove Premijer lige. :)


  • 0

#8542 Bugl Khan

Bugl Khan
  • Members
  • 3,557 posts

Posted 30 May 2017 - 19:10

Pridružujem se čestitkama. Arsenal je osigurao vrhunskog stručnjaka na bar još 2 sezone. Tko zna, možda Arsene i nakon te 2 godine odluči ostati još 2.


  • 0

#8543 harmonajzer

harmonajzer
  • Members
  • 473 posts

Posted 30 May 2017 - 19:36

Venger - Odlaganje najgoreg

 

Fudbalska, kao i svaka druga diktatura završi u dekadenciji. Klub i Venger su se danas okupili oko straha kao poslednjeg zajedničkog imenitelja. Kod Arsena to je džangrizava samoća starih, kod kluba panika od nepoznatog...


133928_640--1.jpg
Foto: BETA/AP Photo/Scott Heppell

Arsenal i Arsen su ostareli supružnici koji ostaju zajedno iz straha od samoće, ili bolje rečeno od nepoznatog.

Pisao sam nebrojeno puta o Vengerovom trajanju bez cilja, čak i kada je još uvek hranio nadu "Gunera" otresajući neuspeh sa svojih ramena dok prstom upire na "Emirejts". To jeste njegova zadužbina, jednom će biti i muzej sećanja, na nevina vremena u kojima je dosadni Arsenal pretvorio u zabavu miliona.

London je u pred-vengerovsko vreme bio provincija, na dokovima Liverpula i u smogu Mančestera je englesko fudbalsko moranje, ostalo je moda koja se menja iz sezone u sezonu.

Niko ozbiljan naravno neće skinuti ordenje sa Arsenovih pleća, ali on je izabrao da bude dinosaurus od čijih se koraka zemlja više ne trese.

Preživeo je i nadživeo svoje vreme, sada luta u džungli koju ne poznaje. I sam priznaje da je Premijer liga i trka sa nogama u vreći od njega napravila čudovište, da je stres izbrisao njegove manire, ali taj virus je zakačio mnoge.

v640509284020170127192129.jpg

I nije u tome problem, i nepristojni pobeđuju, već u odsustvu alibija.

Venger je izgubio kapacitet da oslušne puls igre koja se promenila, ali i da sledi svoje ideje. Orson Vels je tu neodlučnost na životnim raskrsnicama nazvao neuspehom iz koga se ne uči, odnosno konačnim porazom.

Menadžer Arsenala je upravo uhvaćen u tom protivrečju staračke sujete i gubitka poverenja u sopstvene metode.

To da će pobeđivati sa decom je utopija, osim što će ih načiniti gubitnicima, većina igrača koja ispadne iz njegovog sistema uglavnom predstavlja mačku u džaku. Sa te strane, činjenica da je napravio ogroman novac prodajući skupo, markiranu robu koja svima osim njemu loše stoji mu je svakako donela večnu zahvalnosti Stena Kronkea.

kronke-velika517255020170520103829.jpg

Biznis model mu je pribavio mitski status u gornjim ešalonima, Toni Soprano je čak razmišljao da primi natrag Vita Spataforea i pored njegove homoseksualnosti jer mu je pravio ogroman novac. Interes, pre svega...

Američki vlasnici imaju šire poglede od mafije iz Džerzija, nisu vezani ni mačo kanonima, kada na jedan tas stave odsustvo titula, a sa druge strane ih gleda brdo novca, pa to su u poslovnom svetu lake odluke. Venger to zna, on je uvek činio dobre usluge gazdama.

Na drugoj strani su navijači, oni koji plaćaju valjda najskuplje karte u univerzumu, dok im se sezone odvijaju kao u "Danu mrmota".

Formula - Obećavajuća budućnosti, varljiva nada, prolećni raspad i utešna nagrada, sve to je postalo predvidivo. Ali, neuspeh vređa sujetu navijača, nagriza njegovo strpljenje, čini ga zavidnim u odnosu na rivala.

Venger je od totema napravio zid za kamenovanje, to je naravno proces, ali laž je da nije trošio novac. Ili, bolje da kažem bacao ga je, iz godine u godinu, odbijajući da izleči disbalans organizma ulaganjem u imunitet, odnosno odbranu.

470036_640.jpg

Neću da nabrajam, zamorno je, ali godine stalnih lutanja, kopanja misterioznih lica francuske lige, uz nesposobnost da se dovede ozbiljan čuvar leđa za napadačku filozofiju i ganjanje spektakla, je od Arsenala napravilo lovca na sitne nagrade.

Ok, poklonićemo se dugovečnosti FA kupa, ali ovo je vek globalnog sela, to više nisu bitke koje menjaju svet, već tuče ispred paba u sitne sate. I upravo ta selfi slavlja fudbalera Arsenala na Vembliju pokazuju da su se srodili sa dijetom, oni odavno ne otkidaju najslađe komade pečenja.

Sa druge strane, klub je u paničnom strahu od dana posle. Jer, taj Armagedon se može izbeći jedino besomučnim kupovanjem i stvaranjem hajpa koji će skrenuti pažnju sa loših rezultata.

Pogađate, primer koji se pomalja iza ugla, Junajted.

I tu se svako poređenje završava. Jer, đavolje bisage su punije, njihovi navijači deblji i gladniji, Kronke ne želi da na isti način hrani snove.

A bez snova, u globalnoj igri, tamo u Aziji, gde su karte podeljene, niste potrebni nikome. Sve će vam oprostiti, osim prosečnosti. I to doba bi moglo da postane svakodnevica kada ode Venger.

Nije ovde u pitanju klupa, tu mnogi ne vide šumu od drveća, ceo sistem pada, za tu tranziciju, Arsenal nije spreman. Venger, kao ni Aleks Ferguson nije pre odlaska zatrpao te provalije. Jednostavno, engleski klubovi su kule od karata, fudbalske diktature, i te duge vladavine upravo ostavljaju pustoš, bez naslednika. Pogledajte Mančester Junajted prethodnih godina, zavisnik od trofeja koji je ostao bez snabdevača.

veln485644020160313191326.jpg

Menadžeri poput Vengera imaju previše moći i nevoljni su da je delegiraju, kada im na to oduzmete osećaj za realnost koji se topi uporedo sa zamorom materijala, klub obično postaje talac, sredstvo za stvaranje mita o samom sebi, umesto svrhe.

Ali, da mu ne sudimo, on je šansu za dostojanstven oproštaj prokockao pre nekoliko godina, sada već rasprodaje ugled poput jednom istinski velikog benda na gažama ispred radoznalaca, umesto hodočasnika i fanova.

Ono najgore za Arsenal stiže, ne sa Vengerom u sledeće dve sezone, već posle njega...

 
http://www.sportske....reg-302497.html
 
Odličan tekst!


Edited by Baros, 30 May 2017 - 20:16.

  • 0

#8544 therion

therion
  • Members
  • 1,865 posts

Posted 30 May 2017 - 20:12

nek nam je bog u pomoci, ako postoji...posle ovog produzenja sam ubedjeniji da ne postoji...i da nema srece za nas..

 

srecan FA svima koji slave, ja nesto i ne...posle Bajerna sam slabo sta ispratio :D


  • 1

#8545 T Mac

T Mac
  • Members
  • 8,239 posts

Posted 30 May 2017 - 23:28

Venger nema srama uopšte.


  • 2

#8546 sasha arsenal

sasha arsenal
  • Members
  • 5,439 posts

Posted 31 May 2017 - 09:43

jbt...sta reci?!

edit:gde je McLeod da casti :D

Edited by sasha arsenal, 31 May 2017 - 09:45.

  • 0

#8547 holden c.

holden c.
  • Members
  • 2,782 posts

Posted 31 May 2017 - 20:45

Oh well, nije da je Vengerov ostanak nešto neočekivano, premda mi je nejasan razlog zbog kojeg se ovoliko dugo čekalo sa zvaničnom potvrdom. Možda su se negde nadali da će dobar deo topdžijske javnosti lakše progutati tu knedlu nakon nekog uspeha, a trijumf u FA kupu je u tu svrhu došao kao kec na deset.

 

Ono što mene više brine je što opet deluje kao da nemamo neki pravi plan za letnje tržište i dovođenje nekog jakog igrača. Mislim, vidim tu i tamo da se pominjemo oko ovih Mbapea, Grizmana i ostalih Obamejanga, ali to više deluje kao protokolarno, tabloidno palamuđenje nego kao da mi tu stvarno imamo neke šanse.

 

Inače, pojavila se jedna vest koja zvuči znatno realnije, a to je da smo "izvukli" čitavih 7 miliona funti za izvesnog Henrija Onijekurua iz belgijskog Eupena.

 

U drugim vestima, izgleda da Santi neće skoro na teren :(, dok će Lukas Perez uskoro otići iz kluba.

 

Evo i klipa ovog Nigerijca. Šta znam, zanimljivo deluje.

 


  • 0

#8548 therion

therion
  • Members
  • 1,865 posts

Posted 31 May 2017 - 20:56

https://www.instagra.../p/BUwc9H5jyJR/


  • 0

#8549 sasha arsenal

sasha arsenal
  • Members
  • 5,439 posts

Posted 01 June 2017 - 18:47

opasan ovaj mali iz Nigerije!Bila bi to dobra kupovina.
  • 0

#8550 therion

therion
  • Members
  • 1,865 posts

Posted 01 June 2017 - 22:35

navodno smo ponudili €100m za Mbapea


  • 0