Jump to content


Photo
- - - - -

Naplata auto osiguranja


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
22 replies to this topic

#16 NightHunter

NightHunter
  • Members
  • 13 posts

Posted 16 November 2013 - 00:16

pogledajte kako to rade ljudi u svetu: http://www.intactinsurance.com

moji prijatelji su tamo doziveli udes, smestili su ih u hotel na racun osiguranja

cetvrti dan ispred hotela cekao ih je identican auto kao sto su imali

i mogli su da nastave put, osiguranje je platilo hotel a krivac za udes...

krivac ce do kraja zivota da placa sta je skrivio !!! tako je to

 

lepo kaze Ibiza: "Dokle god trpite vase poiticare bice vam tako. Trebalo je davno ukrasiti Trazije sa njima pa bi sad I vama bilo bolje, jar, kao sto ti rece " kada politicari ( oni koje ste izabrali da vas predstavljaju) vide takve

kazne dobro ce razmisliti"



#17 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 16 November 2013 - 01:39

Postoje razlicita osiguranja  varijante. Zbog toga sam te pitao, moze premija da bude visoka, ali to dodatno kosta. Osiguranje moze da kosta godisnje i preko $5,000, u zavisnosti sta je sve pokriveno i koliko je vozac siguran za volanom. Medjutim, ako ne postoje varijante, onda je to notorna glupost i bezobrazluk.

 

edit:

Koliko se ja secam u exYU, kasko osiguranje nije pokrivalo 100% stetu vec samo 80% vrdnosti vozila po nekoj njihovoj lopovskoj proceni. U normalnim drustvima, kod totalne stete, procenjuje se vrednost vozila po blue-book-u i isplacuje najveca vrednost, tako da je cak isplativije imati totalnu stetu, nego prodati auto.


Edited by mrd, 16 November 2013 - 02:00.


#18 Obrado

Obrado
  • Members
  • 2 posts

Posted 13 January 2014 - 14:33

Pogledajte tekst koji sam pročitao na http://registracija-...imske-gume.html kako vas gleda osiguranje ako u toku zime napravite udes a imate letnje gume. 



#19 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 13 January 2014 - 15:35

Pogledajte tekst koji sam pročitao na http://registracija-...imske-gume.html kako vas gleda osiguranje ako u toku zime napravite udes a imate letnje gume. 

Sasvim normalno, ako je vozilo ne-legalno, sta se ocekuje od osiguravajuceg drustva?



#20 Duh sa sekirom

Duh sa sekirom
  • Members
  • 966 posts

Posted 21 May 2015 - 18:53

Evo nažalost da malo oživim temu

Sinoć sam imao saobraćajni udes.

Prolazio sam kroz kružni tok i u desnu stranu me je udario automobil koji je ulazio u kružni tok. Zvanično nije mi ustupio pravo prvenstva prolaza (ili kako se to već vodi), ne zvanično, po njegovim rečima: "apsolutno te nisam video". Bila je policija napravila zapisnik (službenu belešku), duvali smo, obojica trezni, popunili euro obrazac...

Moja kola su u voznom stanju, oštećena desna strana, njegova nisu, oštećen prednji deo.

 

Danas smo otišli u njegovo osiguravajuće društvo, popunili sve, ovi iz osiguravajućeg društva pozvali procenitelja, a on insistira da se oba vozila dovezu da bi se dovela u "kontaktno stanje" da bi se procenila šteta.

Ovaj što me je lupio kaže mu lepo da mu kola nisu u voznom stanju da je jutros pozvao majstora i da je majstor njegova kola rastavio tamo na kružnom toku (branik i blatobrane koji su češali točkove) i odšlepao u servis na popravku jer on je krivac i sam plaća svoju štetu.

 

Međutim procenitelj insistira da sutra odemo u servis da tamo vrši procenu štete sa oboje kola. Sve imam neki utisak da će osiguravajuća kuća pokušati da se izvuče da ne plati celu štetu i da će proceniti manje od realnog oštećenja.

Da li ja moram da idem tamo i da ispunjavam njegova izmišljanja ili da ga odjebem i da mu kažem da se ne glupira nego da dođe do mene da proceni štetu ili da mu oteram svoja kola ispred njegove osiguravajuće kuće, a za kola koja su me lupila neka ide tamo i neka se glupira?

 

Pričao sam sa drugovima koji su imali iskustava sa drugim osiguravajućim kućama, a i sa mojim osiguranjem. elem svi oni mi kažu da ako postoji zapisnik policije, niej potrebno doterivati vozilo koje je prouzrokovalo štetu, nego samo oštećeno vozilo, čiju štetu osiguravajuća kuća treba da nadoknadi.



#21 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 21 May 2015 - 19:23

Missim, par auta sám slupao, u zivotu nisam cuo da likvidator pravi/ima pravo da pravi rekonstrukciju udesa. Vozio si u kruznom toku i polupali ti desnu stranu, znaci drugi ucesnik je kriv kao Nemac. WTF kakve ima veze procena stete sa polozajem automobila u udesu.

Odjebati likvidatora po kratkom postupku grubo i beskompromisno i zapretiti tuzbom ako u roku od odmah ne dodje u tvoju garazu da proceni stetu.

Ako je to moguce u Srbiji. Puno srece i strpljenja ti zelim.

#22 Duh sa sekirom

Duh sa sekirom
  • Members
  • 966 posts

Posted 23 May 2015 - 10:38

Juče mi se javio procenitelj i rekao da će doći kod mene kući da proceni štetu. Ne znam zašto je promenio mišljenje. Nije rekao, ja nisam pitao. Bio je obavio je to, sada ćemo da vidimo.



#23 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 23 May 2015 - 13:07

Missim, par auta sám slupao, u zivotu nisam cuo da likvidator pravi/ima pravo da pravi rekonstrukciju udesa.

...

Nigde u normalnom svetu nema pravo. To je posao za policiju.

 

Duh kaze da su obojica "duvali" - znaci policija je izasla na lice mesta i mora da postoji zapisnik. Osiguranje nema veze sa udesom, samo sa nastalom stetom.

 

Pa i covek je rekao da Duha "nije video." To znaci da priznaje krvicu, i sve je reseno - njegovo osiguranje placa stetu. Jedino u slucaju da ne prizna krivicu, stvar ide na sud. Ali ni onda se ne bi pravila rekonstrukcija, nego bi se odlucivalo po policijskom izvestaju i svedocima.

 

@Duh: zelim ti srecno i brzo resenje problema!