Kritike
Posted 17 June 2012 - 23:25
Posted 17 June 2012 - 23:45
A koja je svrha postojanja teme o nezavisnoj Vojvodini? To je realno koliko i Zvezdino osvajanje LS u fudbalu... totalno nebulozna tema.
Jedini region koji bi se mogao uklopiti u tu pricu, a nalazi se na prostorima ex-sfrj, je Dalmacija. Tu bi bilo zanimljivo procitati argumente "za i protiv"...
Svrha postojanja teme je da zainteresovani iznesu argumente za i protiv. Niko ni tebi ni drugima ne brani da diskutujete o bilo kojoj temi koja vas zanima.
@Kandahar: mislim da je post obrisan sa još nekima koji se nadovezuju na jednu od svađa. Ne znam napamet, ali ako nije bilo uvreda, trola ili nečeg sličnog, napiši ga ponovo.
Posted 24 June 2012 - 23:47
...koji je neopevani moderatorski idiot prebacio temu o nezavisnosti Slavonije na Deponiju? molim, neka se javi.
Ja.
Tesko bi se takav potez mogao nazvati posljedicom misaonog procesa. Uvodni post na toj temi navodi dva kljucna argumenta demokroatiziranog plebsa pocetkom devedesetih: dva argumenta koji su izborili tzv. neovisnost SR Hrvatskoj. Takodjer, radi se o dva (identicna) argumenta koji danas, s dvadeset godina zakasnjenja, dominiraju idejom tzv. nezavisnosti Vojvodine, onako kako je ona predstavljena na ovom forumu. Da ne idem dalje na crnogorsko, ili pak kosovarsko pitanje, jer prica je bizarno ista. To su fakti. Dakle, o kojim / kakvim kriterijima ti ovdje pricas? Pa sibni onda komplet forum na Deponiju, argumentiraj malkic djelima te svoje, navodne, akademske standarde za diskusije o nezavisnosti neke zemlje.Što se tiče objašnjenja zašto je tema premeštena, mislim da je prvi post na temi dovoljan odgovor:
Molim, koristiti srpski (hrvatski), ili neki drugi monoetnicki standardni jezik, kako je vlasnik propisao forumskim pravilima. Pod stranim pojmom trolovanje svasta se u stokavskom virtualnom svijetu podrazumijeva; nije valjda neprevodiv kao citizenship / citoyenneté, pa da ne mozes na materinjem precizirati kakvu mi konkretno grijesnu radnju spocitavas? Ako si pod trolovanjem mislio na PROVOKACIJU, onda si pogodio moju intenciju. Provokacija / izazivanje reakcije / ozbiljne polemike -> DA! No zlonamjerno i destruktivno prekoplotno jebavanje, kakvo je dozvoljeno npr. threadom "News from Croatia" (318 strana), ili pak threadom "Vesti iz Regiona" (879 strana), to ne / time se ne bavim. I necu oklijevati nazvati kurvinim sinom svakog ko mi uz takvu fascinantnu toleranciju prema istinskim zlonamjernostima i istinskim zlonamjernicima, zlonamjernost podmece.Tema je ionako otvorena radi trolovanja, pa je zato i stavljena na Deponiju.
Na ovom forumu nema gradjana Slavonije, aktivni ucesnici su uglavnom domoljubni dijaserci, ergo, nema smisla raspredati o Slavoniji -> da si tako obrazlozio svoju odluku, to bi imalo nekog smisla. No tako nesto (istinito) jos nisam cuo od ove moderacije, koja i dalje, ne znam samo na osnovu cega, ovaj board predstavlja kao regionalni.
....
Vidim (iz kratke / nasilno prekinute diskusije), neki su pomislili da se ja samo zezam. Sto je donekle razumljivo, jer shematizirani Slavonci su, jelte, zajebanti. Medjutim, sto se neovisnosti Slavonije tice, tu sam (uvijek bio) ozbiljan, pa i u sali. Takav je bio i moj pokojni deda, koji je sezdesetih i sedamdesetih godina proslog stoljeca kao predsjednik Privredne komore Slavonije i Baranje otvarao mnoge forume na temu razvoja Slavonije. Ima tu kod mene u regalu i neke literature, i gospodarske i znanstvene, koja je plod takvih foruma, pa koga zanima, neka se javi. Dakle treba ipak reci onima koji ne znaju (vidim, ima ih poprilican broj na ovom forumu), da je prica o nezavisnosti Slavonije "malkic" starija i od Branimira Glavasa i od Nenada Canka. Znam da ce se vojvodjanski adezeovci sad frapirati, no starija je i od same Vojvodine (treba znati da carski namjesnik Josip Jelacic nije jednako docekan u Novom Sadu i Osijeku). Pitanje je samo kada ce se to visevjekovno pitanje, i na koji nacin, aktualizirati.
Ulaskom Lijepe Zagrebacke (koja se hladno moze zvati zemljom Srbijom bez turisticke sezone) u Europsku uniju sljedeceg ljeta, neovisnost Slavonije od hrvatstva i hrvatske metropole (kako sam i precizirao u diskusiji), postaje zanimljiva. Jos ako EU zabrani fasisticku partiju Branimira Glavasa, koja je svojom adezeovskom infrastrukturom na terenu i zlouporabom ogromnog nezadovoljstva opljackanih gradjana Slavonije dogurala do trece stranke po jacini u Hrvatskoj, prostor za ozbiljnu raspru o Slavoniji kao europskoj regiji sirom se otvara. Olakim pak bacanjem takve teme na Smetliste moderacija ovog foruma pravi od sebe... hmmm, pa kako i rekoh, neopevane idiote / politicke neznalice koji srbocentricno zuje i u prostoru, i u vremenu.
Posted 25 June 2012 - 00:34
No, ako napises nesto sto je razumljivo samo nekolicini, a sroceno tako da ce vecina shvatiti pogresno i obrusiti se na to - e, jebiga, zavrsiti ce kao sto jest. Probaj prilagoditi stil.
Ja se javljam, zanima me. Linkovi?......... Ima tu kod mene u regalu i neke literature, i gospodarske i znanstvene, koja je plod takvih foruma, pa koga zanima, neka se javi. ............
edit: da dodam, tako se ponasaju urednici americkih novina: u svakom clanku, pri dnu, objasne o cemu se radi. Dakle, imas vijest o sudjenju XY za nesto, sto mozda i jest poznato, ali se na kraju doda "BTW, XY je optuzen za ovo."
Edited by zoran59, 25 June 2012 - 01:39.
Posted 25 June 2012 - 07:12
Ako sam te dobro razumeo, podmetac i provokator je izbrisao tvoj post, tj moderator!Podržavam sanitarnu delatnost na trolerskoj temi o Slavoniji, no mi nije jasno ko je i zbog čega obrisao moj post sa dokazima o antiratnim aktivnostima širom Vojvodine za vreme rata u Hrvatskoj? Kome je to moglo da smeta, osim onom podmetaču i provokatoru?
Posted 25 June 2012 - 11:33
Nisi me dobro razumeo. A taj na koga se to odnosilo se vrlo verovatno tu i prepoznao. Ili nije, ali to nije ni bitno uostalom.Ako sam te dobro razumeo, podmetac i provokator je izbrisao tvoj post, tj moderator!
Posted 25 June 2012 - 15:52
E pa, steta sto nisi mislio onako, kako sam te ja razumeo. Ne volim opresiju pa, samim tim ni one koji je sprovede. Da ne bude zabune, forumase : Vasu, Ciberku, ... , a posebno onog "lepotana" Don Juana volim da citam, Ne volim njihove "pistolje"Nisi me dobro razumeo. A taj na koga se to odnosilo se vrlo verovatno tu i prepoznao. Ili nije, ali to nije ni bitno uostalom.
Posted 03 July 2012 - 22:15
Posted 04 July 2012 - 01:06
Meni se cini zato sto moderacija nije umela da je vodi i usmeri tako da se ne pretvori u obracun kod OK corala. To je neuspeh moderacije i niciji drugo.
Daleko od toga da se meni kao postavljacu dopadalo kojim je putem isla. Ipak mislim da je trebalo pustiti da se razvija.
Ako nista drugo, bar bi rekla nesto o nama, o drustvu u kom zivimo, o njegovim perspektivama...
Ovako nista, muk i tisina. Jos jedna zakljucana tema, jos neodgovorenih pitanja...
Ostaje nam da otvaramo nove teme, dok nas pustaju, i postavljamo nova pitanja, dok nam skroz ne zatvore usta.
Pitanje je samo trenutka kad ce i to da se desi. A cak se radi o cyber svetu, sta reci za RL.
Posted 04 July 2012 - 01:22
Ako te zanima obračun, postoji čarobno dugmence 'report' koje skoro niko ne koristi, premda su neki današnji sređeni brzo.
Onakvu diskusiju ne može da vodi moderacija, pošto kasni bar nekoliko decenija. Vaspitanje se stiče u detinjstvu.
Konačno, obrazloženja treba čitati:
Tema ostaje pod ključem do daljeg.
Jeftina patetika može da ostane za pijacu.
Edited by DJ_Vasa, 04 July 2012 - 01:23.
Posted 11 July 2012 - 19:28
edit: hvala na razumevanju
Edited by KANDAhar, 11 July 2012 - 23:03.
Posted 11 July 2012 - 23:03
Sustinski dakle Nikolic se ne razlikuje nista od Tadica po tome sta je predlagao. To je vec ista stvar - juzno od Ibra jeste nezavisno Kosovo a severno od Ibra neka bude deo Srbije ali formalno deo Kosova. To mi se cini ipak nemogucim jer takvo resenje otvara one stare probleme poput presevske doline, zapada Makedonije i td.
iskoristio bih ovaj deo posta da skrenem pažnju moderacije na težak albanski šovinizam koji se gaji na pdfu Kosovo. Priče o starim problemima koji bi se eto mogli aktivirati ako albanci ne dobiju što žele, dobroj volji albanaca da koriste srpski jezik u komunikaciji sa srbima jeste težak vid šovinizma koji se toleriše na Forumu.
iliti, šta bi se, hipotetički, dogodilo kad bi neko po Forumu počeo da piše kako bi, u slučaju da se npr srbija ne primi u EU, mogli aktivirati stari problemi na severu Kosova, BIH, Crnoj Gori itd? Da li bi forumaš bio označen kao šovinista a napisani postovi kao pretnja? I kako bi se moderacija ophodila prema takvom forumašu?
Posted 12 July 2012 - 00:12
iskoristio bih ovaj deo posta da skrenem pažnju moderacije na težak albanski šovinizam koji se gaji na pdfu Kosovo. Priče o starim problemima koji bi se eto mogli aktivirati ako albanci ne dobiju što žele, dobroj volji albanaca da koriste srpski jezik u komunikaciji sa srbima jeste težak vid šovinizma koji se toleriše na Forumu.
iliti, šta bi se, hipotetički, dogodilo kad bi neko po Forumu počeo da piše kako bi, u slučaju da se npr srbija ne primi u EU, mogli aktivirati stari problemi na severu Kosova, BIH, Crnoj Gori itd? Da li bi forumaš bio označen kao šovinista a napisani postovi kao pretnja? I kako bi se moderacija ophodila prema takvom forumašu?
Ako je dobra volja Albanaca da koriste srpski jezik sovinizam, nadam se da bar ti nisi sovinista i da govoris samo srpski.
Nisam ekspert za forumsko pravo kao ti, ali kapiram da barem zagovaranje otcepljenja severa Kosova i teritorijalnog razgranicenja po etnickim granicama nije sovinizam, jer se nisi setio da to registrujes kada su ga zagovarali srpski forumasi.
Posted 12 July 2012 - 13:13
Nas forumski Makijaveli političku filozofiju sumira klišeom o tome da je napad najbolja odbrana.Ako je dobra volja Albanaca da koriste srpski jezik sovinizam, nadam se da bar ti nisi sovinista i da govoris samo srpski.
Nisam ekspert za forumsko pravo kao ti, ali kapiram da barem zagovaranje otcepljenja severa Kosova i teritorijalnog razgranicenja po etnickim granicama nije sovinizam, jer se nisi setio da to registrujes kada su ga zagovarali srpski forumasi.
tek, da se Vlasi ne dosete...
Posted 12 July 2012 - 14:29
...
Nije on nikakav 'makijaveli'. Jednostavno isprazni, nardndani i neuki naZiJonalista iz 'bolikitine' rubrike 'krici i podrigivanja'.
...