Jump to content


Photo
- - - - -

Rusija - zemlja čuda


  • Please log in to reply
16461 replies to this topic

#16141 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 01 June 2018 - 12:25

Ma nisi me razumeo. Naravno da kremaljskog pacova nishta ne moze i nece izbaciti iz njegovog teshkog psihopatoloshkog stanja. Kazem samo, poshto je njegova bolest vec tako ochigledna i poznata celom svetu, prvobitna informacija da se radilo o nekakvoj glupavoj "vezbi sa ciljem prevencije Babchenkovog ubistva" je, meni bar, zvuchala toliko besmisleno kao da ju je sam kremaljski bolesnik i njegovi zombiji - izmislio.
  • 0

#16142 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 03 June 2018 - 15:39

:rotflmao: :rotflmao:

 

 

34276627_1721166837938051_71680306200633

 

 

Районная администрация Новосибирска.
Наружные блоки кондиционеров выходят в коридор, где холопы ожидают своей очереди на приём!


  • 1

#16143 Hamilton

Hamilton
  • Members
  • 7,473 posts

Posted 03 June 2018 - 21:08

Bice da ne drzimo korak sa najsvezijim tehnoloskim/inzenjerskim resenjima.
  • 0

#16144 thomy

thomy
  • Members
  • 882 posts

Posted 03 June 2018 - 22:01

:rotflmao: :rotflmao:

 

 

34276627_1721166837938051_71680306200633

 

 

Районная администрация Новосибирска.
Наружные блоки кондиционеров выходят в коридор, где холопы ожидают своей очереди на приём!

 

koje je ovo izdr.....e po ljudima! mislio  sam da sam sve video za 14 godina provedenih u rusiji, ali se uvek iznenadim sa jos vecim idiotizmima!


  • 1

#16145 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 07 June 2018 - 08:12

...

 

Onaj austijski novinar Armin Wolf iz ORF zestoko izdrndao putljera pacolinka-pikavca (nadimak iz kej_dzi_bija!)

 

Attached File  wolf putljer.jpg   18.73KB   3 downloads

 

Em ga napravio smesnim, hvatao u lazi, ironisao, zadavao neprijatna pitanja, prekidao i po nekoliko puta pitao isto neprijatno pitanje, samo ga formulisao drugacije, pokazao da mu nimalo ne veruje.

 

To je bilo za neverovati koliko se kremaljski degenerik pogubio u svojim bulaznjenjima.

 

Uz sav repertoar svoje psihopatologije - 'ne slušaju ga, ne vole ga; vaspitaci u vrtiću ne vide da se Petja i Vasja isto ponašaju loše, a kažnjavaju samo jadnog Vovu'.

Progonjeni, nesretni jadnicak ...

Rece Wolfu - 'ako vam se ne dopadaju pitanja, nemojte ih postavljati'.

:twak:

 

A tu i tamo, na nezgodno pitanje bi odgovarao na nemackom - da kasnije majmuni iz kabineta sakriju cinjenice.

Mislim - Wolf ga je razbio, o cemu svedoci i histerija prokremaljskih cankoliza-dupelizaca.

Te - 'nepostovanje predsednika', te - 'prekidao', te 'primenio komplet zapadnih antiruskih floskula' i ostalo rašističko njesra.

 

Nisam gledao to djubre, naporno je - samo preleteo preko transkripta.

 

Ono sto je interesantno - u pravu su bili likovi koji su opisivali putljera za vreme sluzenja kod Sobchaka. Pricaju - samo u putljerovoj kancelariji na stolu nije bilo gomile dokumenata / papira, vec je lik sedeo u fotelji u praznoj kancelariji, gledao TV i ... ostrio olovke!

:ajme:

(stari 'sluzbinski trik', kad islednik hoce da totalno kontrolise / hipnotizira / potcini svojoj volji)

 

A tokom intervjua - Wolf ga je bas razdesio, toliko da je nenamerno iscupao najvecu putljerovu tajnu - degenerik se, izgleda, informise preko ... televizije. Ono sto je jadno mrljlao i drombuljao - pa to je najprizemnija toaletoidska ruska televizija, kojoj cak ne veruju ni neobrazovani rusi. Doduse i putljer je poluobrazovan.

 

Eno histerije sVrBskih rusofilicara koji samo prate gazdinu orepinu i placenih novinarskih M/Z prostitutki (pa i sVrBovskih) - zagrcnuli se drombuljajuci - 'predsedniku zadato preko 1,5 miliona pitanja!'

 

To moze da znaci samo jedno - u toj pomijari niko nista ne radi dok prcvoljku ne prdne, pa onda naredi da se okreci neka skola, nekom popravi kuca, negde ispumpaju neku zagusenu klonjaru!

Ocigledno i njemu dojadila trinaesta repriza kolektivnog debilizma, sad se polako prelazi od formata 'molioci kod lenjina', gde se trazilo resenje lokalnih problema do 'kongresnog formata', gde ce se mahom zadavati pitanja 'o blistavoj buducnosti'.

:ajme:

 

Attached File  hodoki kod lenjina.jpg   70.66KB   4 downloads

 

'hodoki kod lenjina' ('ходок' - arhaizam, lokalni predstavnik / molilac koji bi se uputio i provincije u centar da moli carske/ vlasti. To je kasnije bilo zabranjeno, ostala samo pisma, a sada 'pitanja' koja izmislja 'kremaljski pul' manipulatora- lazova)

 

a ovo je lik nekog klizaca-sretnika sto je video putljera i ubedio se u 'sretnu buducnost'

 

Attached File  glavni gledalac putljera .jpg   37.21KB   4 downloads

 

...


Edited by Kinik, 07 June 2018 - 08:26.

  • 3

#16146 Bertrand

Bertrand
  • Members
  • 50 posts

Posted 07 June 2018 - 10:45

Zvuk pocepanih pantalona


Sećate li se glavnog reklamnog slogana lidera LDPR, oglašavanog kao preludijum šaradi održanoj 18.03.2018, događaju u narodu poznatijem pod imenom izbor predsednika Ruske Federacije? Svirepo odmeravajući sverusko televizijsko gledalište, Žirinovski je pretećim glasom poručivao: „Zajedno! Učinimo zajedno taj snažni prodor napred!“

Šarada je uspešno završena i Žirinovski svojim „snažnim prodorima napred“ više ne preti televizijskim gledaocima, već ih kao i do sada zabavlja samo „tenkovima koje šalje na Evropu“, „bombama koje baca na SAD“ i ostalim obećanjima koja umeju i te kako da raduju naš prosečni auditorijum. No zato je tu „erektivnu retoriku“ sada preuzeo Putin. Žirinovski je pretio „snažnim prodorom napred“, a Putin sada, malo-malo pa govori o nekakvom „proboju“. Tobože, „proboj“ je neophodan jer bez njega nam sledi zaostajanje.

U poslednje vreme, uz reč „proboj“ Putin često lepi i reč „digitalizacija“. Budući da nije znao šta ova reč znači, on se prema njoj ranije odnosio veoma obazrivo. A onda je tu reč jednom liznuo, probao njen ukus, oprezno je izgovorio i shvativši da se ništa naročito nije desilo, odmah posle „proboja“ on tu „digitalizaciju“ sada redovno koristi.

Ali osnovni smisao te reči Putin očigledno nije do kraja razumeo. Jer da jeste, on sigurno ne bi dozvolio svom Žarovu1 da kao sumanut jurca po ruskoj internet mreži i da, loveći Durova i pokušavajući da ubije njegov Telegram, kamenom sekirom udara po ruskoj onlajn prodajnoj mreži, po IP adresama svih važnih pretraživača i po najmasovnijim društvenim mrežama ruskih korisnika, uništavajući tako dobar deo njene infrastrukture.

A primeri jedino realno mogućeg „proboja“ u današnjoj Putinovoj Rusiji, lako se mogu videti u unutrašnjosti. Navešću samo jedan, vrlo ilustrativan. Pre par dana je reonska administracija Velikog Ustjuga raspisala licitaciju za projektovanje i izradu „ispiraonica“ koje će biti postavljene na obalama reke Suhone. U dokumentaciji je navedena i početna cena ugovora u iznosu od 210 hiljada rubalja.

Ne znam da li svi čitaoci znaju šta je to „ispiraonica“. Ja recimo, do raspisivanja ove licitacije nisam znao. To je daščani pod montiran na širokim plovcima, nešto kao kratki ponton privezan za obalu reke sa kojeg se može prati veš ne ulazeći u vodu. I budući da se Veliki Ustjug nalazi u Vologodskoj oblasti, to jest na severu Rusije, geografskom području gde se stajanje do kolena u vodi duže od par minuta teško može nazvati zadovoljstvom, ovaj poduhvat lokalne administracije predstavlja veličanstveni čin humanizma i milosrđa.

Ne dovodeći nijednog trenutka u sumnju čovekoljublje velikoustjuške administracije, kao ni genijalnost budućeg osvajača tendera za projektovanje i izradu ovog čuda savremene ruske inženjerije, meni se ipak nameću dva prosta pitanja. Prvo, kako to da narodima tog takozvanog civilizovanog zapadnog sveta nije palo na pamet da se i oni okoriste blagodetima ovog genijalnog izuma? Zašto se ništa slično tim „ispiraonicama“ nije već pojavilo na obalama Sene, Rajne ili neke tamo reke čudnog imena Potomak? I drugo, zašto stanovnici Velikog Ustjuga svoj problem prljavog veša ne rešavaju starim, već prilično davno oprobanim načinom pranja veša u vešmašini?

U čemu je problem? Pa, problem je u tome što stanovnici Velikog Ustjuga nemaju vodovod. To je razlog zašto su oni prinuđeni da svoj veš, baš kao i njihovi daleki preci, peru i ispiraju na reci koja od pamtiveka protiče njihovim krajem.

Danas u Rusiji, trećina stambenih kuća i stanova nema vodovod i kanalizaciju. I to je takozvani srednjestatistički pokazatelj. Jer kada se uporede statistički podaci koji se odnose na dve prestonice i regione, raskorak je zapanjujući. U Sankt Peterburgu ima 95 odsto komunalno obezbeđenih stambenih objekata, u Moskvi 93,5 odsto, na Altaju samo 14,8 odsto, u republici Tiva 27,6 odsto, a u Burjatiji 32,8 odsto. U vologodskoj oblasti, gde se pomenuti Veliki Ustjug nalazi, ovaj procenat iznosi 35,2 odsto. I zato su znatnoj većini stanovništva ovog grada „ispiraonice“ bukvalno neophodne.

Putin jako voli da se sreće s naučnicima i da s njima vodi lake razgovore o nauci. Prilikom jednog ovakvog susreta, neki naučnik je nedavno izgovorio reč „singularnost“. Putinu se reč svidela, nekoliko puta ju je ponovio, a onda rekao da će od sada i on tu reč rado koristiti. Najverovatnije odmah posle reči „proboj“ i „digitalizacija“. Ostalo je nejasno koje bi mesto u tom nizu trebalo da zauzme „ispiraonica“, reč koja je po svemu sudeći značajnom broju stanovnika Rusije mnogo aktuelnija od onih koje je zavoleo Putin.

Poslovica kaže: „Skrati korak – pocepaćeš pantalone“. Ali naš problem nije u koracima. Naš problem je u mnogobrojnim raskoracima iz kojih je današnja Rusija tako nakaradno sastavljena. Raskorak između bogatih i siromašnih, raskorak u interesima vlasti i stanovništva, vrednosni nesklad što za posledicu ima raskorak putinske vlasti s ostalim civilizovanim svetom i na kraju nedostižni raskorak u životnim uslovima administrativnih centara i regiona. I zato, kad god Putin izgovori „proboj“ – aludirajući (valjda) na nekakav nagli korak napred – ja čujem samo reski zvuk pocepanih pantalona

https://pescanik.net...anih-pantalona/
  • 2

#16147 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 08 June 2018 - 14:54

...

 

Ovom nelecenom psihoticaru treba pomoc logopeda.

 

 

:ajme:

 

i patoloske lazi koje su postale rezimski standard

 

 

...


Edited by Kinik, 08 June 2018 - 14:58.

  • 2

#16148 Senn

Senn
  • Members
  • 213 posts

Posted 08 June 2018 - 16:45

 


  • 0

#16149 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 13 June 2018 - 06:04

Четыре шага к величию России
:lol+:

 

 

35225439_1731309193590482_69544674300138


  • 0

#16150 FrediB

FrediB
  • Members
  • 57 posts

Posted 14 June 2018 - 13:39

Rašističko putlerovsko ludilo na delu:

 

https://www.b92.net/...&nav_id=1404033

 

Neodoljivo podseća na Nemačku tamo neke 1936. godine.  :furious:


  • 0

#16151 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 15 June 2018 - 10:54

U Volgogradu se prilikom proslave rodjendana policijskog majora sudario katamaran sa remorkerom. Katamaran je pripadao lokalnom političaru/krimosu osumnjičenom da je učestvovao u seksualnim skandalima. Nesreća se desila oko 10h uveče, pretovareni katamaran bez svetla, kojim je upravljao pijani kapetan je ignorisao upozorenja sa remorkera.

 

11 mrtvih.

 

3C9CA5DF-2DD4-49DE-A0E7-F4910E01E883_cx0

 

 

https://www.rferl.or...d/29284114.html

 

 

https://tv.idnes.cz/...2_zpravodaj_nav


Edited by alberto.ascari, 15 June 2018 - 10:54.

  • 1

#16152 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 18 June 2018 - 21:44

Sad sam gledao prenos iz Volgograda, 'ajde što je trava go qratz, nego što su na stadionu milioni nekakvih kukaca, mušica i komaraca, jebote, prskaju se igrači repelentom na terenu, ovo još nisam video. Pretpostavljam, da je to normalno negde u trećoj ligi u Čadu ili Bangladešu, ali na svetskom prvenstvu??

 

Dobiće neko malariju, treći svet, jbt...

 

Sve kupljeno krvavim parama, cela ova kandidatura, isto kao i olimpijada što je dobijena na mufte.


  • 1

#16153 slavisa063

slavisa063
  • Members
  • 1,994 posts

Posted 19 June 2018 - 19:55

Bravo Rusija, do sada najbolje organizovano svetsko fudbalsko prvenstvo.


  • 0

#16154 bresson

bresson
  • Members
  • 375 posts

Posted 19 June 2018 - 23:51

Sad sam gledao prenos iz Volgograda, 'ajde što je trava go qratz, nego što su na stadionu milioni nekakvih kukaca, mušica i komaraca, jebote, prskaju se igrači repelentom na terenu, ovo još nisam video. Pretpostavljam, da je to normalno negde u trećoj ligi u Čadu ili Bangladešu, ali na svetskom prvenstvu??

Dobiće neko malariju, treći svet, jbt...

Sve kupljeno krvavim parama, cela ova kandidatura, isto kao i olimpijada što je dobijena na mufte.


Uopste mi nije namera da branim Ruse, naprotiv, treba ih napadati kad to zasluzuju, ali ovo je glupost.

Finale evropskog prvenstva u francuskoj 2016. i gomila nocnih leptira i moljaca koje nisu uspeli da uklone. Secas se one fotke kad su Ronalda iznosili sa terena, a svuda moljci oko njega?
  • 2

#16155 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 20 June 2018 - 13:35

Uopste mi nije namera da branim Ruse, naprotiv, treba ih napadati kad to zasluzuju, ali ovo je glupost.

Finale evropskog prvenstva u francuskoj 2016. i gomila nocnih leptira i moljaca koje nisu uspeli da uklone. Secas se one fotke kad su Ronalda iznosili sa terena, a svuda moljci oko njega?

 

To nisam gledao, ne mogu da komentarišem.

 

Ništa manje, poenta je u tome, da u tu zemlju ne treba da ide nikakva vrhunska sportska manifestacija, osim možda hokeja na ledu. Sećaš li se ti SP u atletici, to je bila farsa prve kategorije. U centar svetskog dopinga pošalješ organizaciju takvog takmičenja, to je isto kao da si pljunuo u lice svim ostalim atletičarima. Da ne pričam o sramotnom broju gledalaca na tribinama, od kojih je pretpostavljam većina bila vojska presvučena u civile za tu priliku.


  • 0