Jump to content


Photo

putne isprave u konzularnim predstavnistvima


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
17 replies to this topic

#16 Zero7

Zero7
  • Banned
  • 385 posts

Posted 29 August 2007 - 20:16

QUOTE(den røde bussen @ 29 Aug 2007, 19:36) <{POST_SNAPBACK}>
Hrvatska svakako ne trazi americkim drzavljanima nikakvu vizu, te neces imati sta da placas. Sigurno je isto tako i za Srbiju i Bosnu. Ne znam da li Turska i Albanija traze vize Amerikancima i koliko te vize kostaju. Sa kanadskim pasosem se po Balkanu krece bez viza (osim, valjda, po Makedoniji i Turskoj), pa mi se cini da bi slicno moralo biti i za Amerikance.


hvala na informacijama. za tursku sigurno znam a za druge nisam znao. no za srbiju je dodatni problem jer ako dodjem na kosovo prek prishtinskog aerodroma, pa onda uzmem autobus do beograda vratiti ce me granicari 'jer sam usao iz ilegalnog mesta'. laugh.gif ovo mi se stvarno dogodilo. trebao sam da idem do makedonije pa kroz makedoniju da idem po srbiji..

#17 1234

1234
  • Members
  • 204 posts

Posted 29 August 2007 - 22:05

QUOTE(Zero7 @ 29 Aug 2007, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
cak iako sam to rekao - sto nisam - da li to menja nesto? ili hoces li reci da nije problem u tome sto sam albanac s kosova i da je problem u tome sto... se obicno ceka 4 i po meseci za jedan pasosh po konzulatima? za ovo cu te izneveriti; covek dobio pasosh za cirka 5 minuta i to pred mojim ocima.

1234:
to je je u najmanju ruku netacno jer ti nisi u stanju da znas kako se izjasnjavaju oko 250,000 kosovskih albanaca ili vise koji zive po evropskim zemljama. prosto; nemas dostup takvim informacijama.

Naravno da je netacno (preciznije nemoguce) kada se pogleda iz te perspektive, ovo sto sam napisao sam procitao u novinama, reakcije ljudi... no da ne skrecemo sa teme.
Vec su ti napisali da se sa americkim pasosem putuje bez problema po istocnoj evropi i balkanu, tako da opusteno i uzivaj, ne treba ti gubljenje zivaca u sfrj,srj, ser-mont, ser ili kako nam se vise zovu predtavnistva gde rade nepismeni tatini sinovi ili jos gore nesretnici koje su poslali na te pozicije zbog "partijske" knjizice...
pozdrav

#18 bojan33

bojan33
  • Members
  • 247 posts

Posted 30 August 2007 - 08:34

znaš kako prijatelju, ako toliko išteš taj plavi srj pasoš, evo tebi moj (važi još 4 godine!) a ti meni daj taj usa takođe plavi i mirna bačka! može ? smile.gif