Jump to content


Photo
- - - - -

Balkanska-srpska kuhinja


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
340 replies to this topic

#331 Noela

Noela
  • Members
  • 108 posts

Posted 14 November 2007 - 20:10

zavisi gde se odrzava, ako na jugu amerike ili ima nekoga odande ispasce glupo, i oni prave proju i to mnogo pre srba;)
gibanicu nije tesko napraviti, a moze prstima.

i naravno - rol virsle :rolleyes:


Ja bih napravila proju sa kajmakom - takvu valjda nisu pravile Maje :huh: .

A Tejinim pitama dodajem i pitu od bundeve.

#332 Sheridan

Sheridan
  • Members
  • 3,357 posts

Posted 14 November 2007 - 22:04

Ja bih napravila proju sa kajmakom - takvu valjda nisu pravile Maje :rolleyes: .

A Tejinim pitama dodajem i pitu od bundeve.


hehe, gde ce jadan u chicagu da nadje kajmak?
A Tejina ideja je odlicna, bundevara je takodje odlicna ideja.

#333 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 14 November 2007 - 22:47

Ama, ljudi, ostavite se proje - sirotinja sirom sveta navikla je da jede kukuruzni hleb.

#334 scepa

scepa
  • Members
  • 480 posts

Posted 14 November 2007 - 22:54

hehe, gde ce jadan u chicagu da nadje kajmak?
A Tejina ideja je odlicna, bundevara je takodje odlicna ideja.



Believe it or not....ima neka nasa prodavnica "Beograd" ...uglavnom imaju kajmaka...nije extra kvalitet ali je ok...odakle ga donose ili gde ga prave, pojma nemam...

#335 PedjaB

PedjaB
  • Members
  • 362 posts

Posted 22 November 2007 - 14:15

Believe it or not....ima neka nasa prodavnica "Beograd" ...uglavnom imaju kajmaka...nije extra kvalitet ali je ok...odakle ga donose ili gde ga prave, pojma nemam...


U "Nev Jorka" što je govorio moj đed, u Queens-u nađoh kajmak, kod naših, naravno. Takođe bugarski ajvar i pinđur. Na tegli je pisalo PINJUR, a ispod SALSA!

#336 Lurker

Lurker
  • Members
  • 594 posts

Posted 22 November 2007 - 14:53

imho, to je greska klasifikovati pindjur ili ajvar kao salsu...
salsa je vrsta relish-a (na bazi paradajza i crnog luka) a ajvar je relish na bazi paprika...

#337 maski

maski
  • Members
  • 1,296 posts

Posted 22 November 2007 - 23:31

anyway, I cherish the relish :rolleyes:

#338 kiklop

kiklop
  • Members
  • 847 posts

Posted 28 November 2007 - 18:01

Nego, ako me uopste dve suze guse za upropascenim biftecima onda su to USA, Argentina i tako te zemlje koje
imaju najbolju govedinu. Peku bre dok sve ne postane kao djon.


Za SAD ne znam ali za Argentinu totalno nisi u pravu. Mozda si samo imala iskustvo sa losim rostiljdzijom. Kada se ode u bilo koji normalan restoran prvo te pitaju kako zelis rostilj - poluzivo, "roze" ili totalno ispeceno pa kako ko voli... I govedina je tamo stvarno prva liga.

#339 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 28 November 2007 - 23:32

Za SAD ne znam ali za Argentinu totalno nisi u pravu. Mozda si samo imala iskustvo sa losim rostiljdzijom. Kada se ode u bilo koji normalan restoran prvo te pitaju kako zelis rostilj - poluzivo, "roze" ili totalno ispeceno pa kako ko voli... I govedina je tamo stvarno prva liga.

Apsolutno najbolju govedinu (ali i jagnjetinu na rostilju), koju sam ikada jeo, jeo sam u Argentini. Pritom, roze, socno - sada su mi, dok pisem, usta puna pljuvacke.
Jedina primedba: Velicina jedne porcije je za normalnog coveka nezamislivo velika.
Takodje i SAD; neke od najboljih steakova jeo sam u Njujorku.

#340 Lurker

Lurker
  • Members
  • 594 posts

Posted 29 November 2007 - 14:17

jao, dje me nadje sa argentinskim rostiljom...
secam se prve argentinske obzderacine... u nekom manjem restoranu, ovde u evropi, narucim mesani rostilj (specijalitet kuce), a glad bila taman onako kako treba, kad na mirise reaguju usta (sokovi kao vino)... stize 'tanjir' na kolicima... preko celih kolica... jedna porcija kao najveci oval za sluzenje a tamo stejk kao iz crtanog filma - kad ga rasekoh, a on kao iz bajke - trecina pecen, trecina roza, trecina krvav - do tacke, sto kazu francuzi, a zna se sta je tacka... falim te boze, pa razumeju ljudi sta znaci medium-to-rare. socan, mekan kao puter, u glavi primalne slike gonjenja plena, krv se uzburkala na meso. razbucah ga kao svinja masnu politiku. a onda na ostalo... sta da vam pricam... ostali samo dugmici... bilo je tako kvalitetno meso i grilovano do perfekcije da je jedva sta ostalo za kere... i bilo mi je bas potaman.. nema 'leba da se naduje u stomaku, nema krompira da ti odvlaci paznju od glavne stvari... ona salata je razume se zarad dekoracije... obrok pamtim, a ima tome dobrih 11 godina...

#341 Sheridan

Sheridan
  • Members
  • 3,357 posts

Posted 29 November 2007 - 14:39

jao, dje me nadje sa argentinskim rostiljom...
...



:rolleyes:
klanjam se, a trebalo bi da se ljutim - ko moze sad da radi pitam ja tebe?

Edit: uklonio quote, stavio ga na minijature svejedno.

Edited by Sheridan, 29 November 2007 - 14:41.