Jump to content


Photo

Bilo bi dobro da se kod nas to uvede/primeni


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
20 replies to this topic

#16 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 24 July 2007 - 12:53

QUOTE(Svemirko @ 12 Jul 2007, 23:45) <{POST_SNAPBACK}>

1. i 2. pitanja sasvim na mestu.

3. nikako. Ne umem racionalno da objasnim zasto ne treba trovati zivotinje kao sredstvo obezbedjivanja sigurnog prolaza do doma svog. Ali ako to uradis, onda si najveci dzukac.

S postovanjem,
Prasoljub

Edited by Zabalujev, 24 July 2007 - 12:54.


#17 aabb1973

aabb1973
  • Members
  • 46 posts

Posted 26 July 2007 - 00:07

Ako te neki pas posebno straši, bilo da je komšijin ili među onima koji su u vlasništvu zaštitara a u stvari pušteni lutaju naseljima i kidišu na prolaznike (pominjao si na drugom topiku ali je ovde više u skladu sa temom), a ti imaš strpljenja, možeš i da tužiš za prekršaj (i to po istom članu po kome i ti možeš biti tužen)


ZAKON O JAVNOM REDU I MIRU

Član 17.

Ko bez nadzora ili bez zaštitnih sredstava drži opasne životnje koje drugog mogu prestrašiti ili povrediti ili ko na javnom mestu zlostavlja životinje, odnosno na drugi način sa njima surovo postupa kazniće se novčanom kaznom do 20.000 dinara.


Ne znam da li se ovo uklapa u temu, ali može da posluži:


"Službeni list grada Beograda", br. 13/94, 17/95
Na osnovu člana 12. stav 2. Odluke o držanju domaćih životinja na teritoriji grada Beograda ("Službeni list grada Beograda" br. 29/93, 32/93 i 4/94), Upravni odbor Javnog komunalnog preduzeća "Zelenilo-Beograd" na sednici od 1. 7. 1994. doneo je

O D L U K U

O ODREĐIVANJU PARKOVA I DRUGIH ZELENIH POVRŠINA U KOJE SE PSI MOGU UVODITI, KRETATI NA KRATKOM POVODNIKU I SLOBODNO KRETATI SA ZAŠTITNOM KORPOM NA NJUŠCI


Član 1.

Ovom odlukom određuju se parkovi i druge zelene površine u koje se psi mogu uvoditi, kretati na kratkom povodniku i slobodno kretati sa zaštitnom korpom na njušci na teritoriji opština: Stari Grad, Palilula, Zvezdara, Savski venac, Voždovac, Novi Beograd, Čukarica, Rakovica, Zemun.


Član 3.

Držaoci pasa mogu svoje pse uvoditi i pustiti ih da se slobodno kreću sa zaštitnom korpom na njušci u sledećim parkovima, odnosno, delovima parkova i zelenih površina koje se nalaze na teritoriji:

Opština Stari grad

Kalemegdan - na delu Donjeg grada, po svim stazama i travnim terenima

Opštine Palilula i Borča I, II i III - "Greda"

Neuređene površine u Borči III

Višnjička banja - rubne zelene površine iznad ul. 105 nove do Slanačkog puta.

Neuređene površine iza hale "Pionir"

Pošumljeni delovi Milićevog brda

Kotež - rubne površine naselja A, B, C i D.

Opštine Zvezdara

Konjarnik II - poljana između ulica M. Rakića, Olge Alkalaj i Ustaničke

Konjarnik III - poljana između ulica Blagajske i Rudo I

Denkova bašta - poljana između ulica Križanićeve, Velikomoravske i Mine Vukmirović

Mirijevo III - neuređene površine između zgrada - u naselju

Opštine Savski venac

Hajd park - na popločanoj stazi koja ide sredinom parka.

Park "Topčider" - pešačke zemljane staze i travni tereni prema Topčiderskoj reci

U park šumi "Topčider" - ispred igrališta "Grafičar"

Opštine Voždovac

Autoput - poljana između ulice Ustaničke i Autokomande

Park šuma Padine

Opštine Novi Beograd

Blokovi 10, 12, 13 i 15

Leva obala Save - između dva mosta

Opštine Čukarica

Repište III

Opštine Rakovica

Neuređena površina u Ulici Nikole Markovića

Opštine Zemun

Prostor kod hotela "Jugoslavija"

Parkove i delove parkova i zelenih površina iz prednjeg stava JKP "Zelenilo-Beograd" obeležava znacima iz kojih se može jasno zaključiti u koje prostore se mogu psi uvoditi i slobodno kretati.

#18 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 26 July 2007 - 01:37

Hajde objasni mi tehniku koju ja koja zivim na nekoliko kilometara od parka koji je dozvoljen za setnju,mogu da iskoristim da sprecim svog psa kome se jako piski da to uradi u parku ispred i iza zgrade.

#19 aabb1973

aabb1973
  • Members
  • 46 posts

Posted 26 July 2007 - 23:51

QUOTE(Cica83 @ 26 Jul 2007, 02:37) <{POST_SNAPBACK}>
Hajde objasni mi tehniku koju ja koja zivim na nekoliko kilometara od parka koji je dozvoljen za setnju,mogu da iskoristim da sprecim svog psa kome se jako piski da to uradi u parku ispred i iza zgrade.


zašto bi ga sprečavala? citirani propisi su dva sredstva, bar što se mene tiče, samo protiv onih koji "bez nadzora i zaštitnih sredstava drži opasne životnje koje drugog mogu prestrašiti ili povrediti". prvi način je prijava za prekršaj a drugi prijava za nedozvoljeno uvođenje psa u određeni park. sve dok nikog ne napada neka riški gde mu je volja.

#20 zazie

zazie
  • Members
  • 1,669 posts

Posted 29 July 2007 - 10:35

QUOTE(Svemirko @ 12 Jul 2007, 23:45) <{POST_SNAPBACK}>
Vracajuci se od druga u 11:34 nocu, iz mracne aleje pritrcao mi je pas, bez laveza. Na moj odgovor :"Mrsh dzukelo" gazda se oglasio za nekih 20 metara sa:" sta se deres to je samo stene vucjaka nece on nista, debilcino".
Vlasnik psa je moja najomrazenija kategorija ljudi. Ja ljude koje vole pse, a to se da zakljuciti iz postova predhodih, zapravo dozivljavam kao nekog pa sad, kako da kazem, iskonskog varvarina. Ona fora kad konan jase a pored njega je sabljozubi tigar jer se oni razumeju u prirodi pa je to tako. Savez izmedju kucko pacenika i njihovih ljubimaca je po meni patoloska simbioza ali to sam ja tako da ne mora da bude istinito.
E sad samo za vlasnike pasa, odgovorite na sledeca pitanja:
1.Zasto covek koji ima stene vucjaka, a vucjak se pored dobremana, rotvajlera uvrstava u sluzbene pse, smatra da je u redu da se pas krece slobodno nocu bez korpe i povoca?
2. Zastp covek koji ima stene vucjaka smatra da sam ja debil sto sam na tiho trcanje psa ka meni reagovao odbrambeno u pola 12 nocu?
3. Ko Boga vas molim dajte mi jedan racionalan a ne zakonski razlog da ne pocnem sa trovanjem pasa u naselju veceras.
S postovanjem,
Macoljub

zashto da ti mi dajemo razlog? isprepadalo te kuche, pa si sad reshiio da ih sve pobijesh. a mi da te zadrzavamo, shta li.
i zashto bi iko ko je vlasnik psa tebi odgovorio o tom konkretnom skluchaju? ne pitash vlasnike automobila shto je neki autom zgazio peshaka?
i ti i (takvi) beogradski kuchkari ste u istom fazonu, zapravo.
kad sam zadnji put bila tamo, vidim zensku sa shpicem, oboje nafrizirani i picnuti, bash ih primetim shto vishe priliche nekom pariskom bulevaru nego beogradskoj kaldrmi, kuche sa ogrlicom na shtras, chisto i natapirano, i ona ga ladno pusti da se pokaki po sred kafanske bashte, izmedju stolova... i nishta. niks kesica, skupljanje govana, shto bi na primer ovde radila ko bela lala.
izvadim kesu iz torbe i pruzim joj, da pokupi to - reakcija ko da ocu da joj otmem mobilni. kazem joj, gospodjo, evo kesa, pokupite to pa bacite. ona me gleda zlotvorski. shta to se mene tiche, dal je to moja stvar. "ne stoji jednoj dami da ostavlja govna za sobom, po sred ulice" probam josh jednom. "bezibrebudalo!" kaze ona meni i odshtikla dalje. pa i u pravu je - s kog sam ja marsa pala...

elem, koliko sam videla - nema neke razlike izmedju ljubitelja i mrzitelja pasa u srbiji, po onome koliko zamishljaju da imaju pravo da odredjuju zivotnu okolinu onih drugih.

#21 bamby

bamby
  • Members
  • 4 posts

Posted 03 August 2007 - 22:53

Neznanje proizvodi strah.

Strah proizvodi agresiju.

Agresija proizvodi sukob do unistenja jedne ili druge strane.

Unistenje jedne strane proizvodi i unistenje druge strane jer je ravnoteza ultimativni zakon prirode.

Jedini nacin da se izadje iz ove spirale unistenja je znanje i obrazovanje.


http://blog.b92.net/...ivna stvorenja/