Jump to content

Photo

Forum modding

• Please log in to reply
77 replies to this topic

#31 faramir

faramir
  • Banned
  • 208 posts

Posted 03 July 2007 - 10:38

QUOTE(foto @ 3 Jul 2007, 10:47) <{POST_SNAPBACK}>
Sta, bre, napadoste siroto pilence. smile.gif

"Zapleo se ko pile u kucine" laugh.gif

Meni je svejedno, samo ako moze da ostane default ovakav kakav je.

#32 CowBoy

CowBoy
  • Members
  • 4,206 posts

Posted 04 July 2007 - 09:00

QUOTE(foto @ 3 Jul 2007, 10:47) <{POST_SNAPBACK}>
Naravno da treba uvesti lokalzovanu/prevedenu opciju. Kazem opciju, pa neka svako bira sta mu odgovara.

Jasno. Ne verujem da se, npr. na norveskim forumima koristi iskljucivo engleski interfejs.

Edited by CowBoy, 04 July 2007 - 10:10.

#33 Miralem

Miralem
  • Banned
  • 815 posts

Posted 04 July 2007 - 11:08

ja sam za to da se sve prevede na ruski. zasto? pa evo: svetski jezik, a lici na nas, lakse bi se ljudi snalazili. osim toga, nas i rusa ima 200 miliona. ma kakvi, i 300!

ja hocu forum po ruskomu!!!!

#34 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 04 July 2007 - 11:16

mogu da razumem da su Windows i Office prevedeni na srpski, josh uvek ima ljudi kojima je prijatnije da imaju frendli interfejs, ali trazenje da i jedan forumski softver dobije prevod na srpski (iako engleski znash, ako ne perfektno a ono barem dovoljno za razumevanje forumskog vokabulara od pedeset rechi) je ko insistiranje da se na Harlijev zadnji tochak sa svake strane prikachi po jedan mali, za ravnotezu.

#35 loshmmee

loshmmee
  • Members
  • 1,037 posts

Posted 04 July 2007 - 13:16

Čudi me da se neko već nije pojavio sa: "Ako se uvede srpski, zahtevam da se uvedu i mađarski, albanski, romski, rumunski, rusinski..."

#36 Marvin (Paranoid Android)

Marvin (Paranoid Android)
  • Banned
  • 5,617 posts

Posted 04 July 2007 - 13:25

QUOTE(loshmmee @ 4 Jul 2007, 13:16) <{POST_SNAPBACK}>
Čudi me da se neko već nije pojavio sa: "Ako se uvede srpski, zahtevam da se uvedu i mađarski, albanski, romski, rumunski, rusinski..."

laugh.gif laugh.gif

edit: slovački si zaboravio. fašisto mad.gif

Edited by Marvin (Paranoid Android), 04 July 2007 - 13:25.

#37 king louie

king louie
  • Members
  • 3,143 posts

Posted 04 July 2007 - 13:28

QUOTE(loshmmee @ 4 Jul 2007, 14:16) <{POST_SNAPBACK}>

Bosanski! Uu, pardon, to je bilo.

#38 foto

foto
  • Members
  • 815 posts

Posted 04 July 2007 - 14:50

QUOTE(Dunadan @ 4 Jul 2007, 12:16) <{POST_SNAPBACK}>
mogu da razumem da su Windows i Office prevedeni na srpski, josh uvek ima ljudi kojima je prijatnije da imaju frendli interfejs, ali trazenje da i jedan forumski softver dobije prevod na srpski (iako engleski znash, ako ne perfektno a ono barem dovoljno za razumevanje forumskog vokabulara od pedeset rechi) je ko insistiranje da se na Harlijev zadnji tochak sa svake strane prikachi po jedan mali, za ravnotezu.

Daj, bre, Dunadan. smile.gif
Zaista ti je cudno sto ima ljudi kojima je prijatnije da imaju juzerfrendli softver? blink.gif
I cudno ti je da takvi 'jos uvek' postoje, da nisu izumrli ili prihvatili da je juzerfrendli nesto nakazno, zadrto i da je mucenje za kompjuterom prirodno stanje stvari?
Pa nisu svi vozaci Harlija koji uzivaju u voznji svojih masina. Neki voze i obicne skutere koji im sluze za transport iz tacke A u tacku B i nista vise. Ako im ti tockici koriste u tom prevozu oni se nece libiti da ih koriste i bolece ih uvce za misljenje vozaca Harlija o njihovim tockicima. Oni njima vrse posao.
laugh.gif

Pa ti se bar secas da je Forum ranije bio i na srpskom. Imao si da biras, osh ovo- osh ono. Sta je falilo tada, svi zadovoljni?
Ja sam se jos ranije izjasnio, meni ne smeta zbog ne poznavanja jezika, meni se vizuelno ne svidja to mesanje. Ako ga ne volim u govoru naravno da ce mi smetati i na monitoru.

Edited by foto, 04 July 2007 - 14:53.

#39 gotivac

gotivac
  • Members
  • 3,096 posts

Posted 04 July 2007 - 15:51

QUOTE(foto @ 4 Jul 2007, 15:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ja sam se jos ranije izjasnio, meni ne smeta zbog ne poznavanja jezika, meni se vizuelno ne svidja to mesanje. Ako ga ne volim u govoru naravno da ce mi smetati i na monitoru.

U tom slučaju, trebalo bi da predložiš da se ćirilica ili latinica na forumu ukinu.
Mnogo ružnije od mešanja dva jezika (a ne vidim gde se to mešaju, sav tekst koji mi pišemo je mahom na srpskom i hrvatskom, sve komande su na engleskom) je mešanje dva pisma.

#40 foto

foto
  • Members
  • 815 posts

Posted 04 July 2007 - 16:21

QUOTE(gotivac @ 4 Jul 2007, 16:51) <{POST_SNAPBACK}>
U tom slučaju, trebalo bi da predložiš da se ćirilica ili latinica na forumu ukinu.
Mnogo ružnije od mešanja dva jezika (a ne vidim gde se to mešaju, sav tekst koji mi pišemo je mahom na srpskom i hrvatskom, sve komande su na engleskom) je mešanje dva pisma.

E,
Ako moze, predlazem ja to sadaodma'!!!
Ako postoji mogucnost da ja napravim izbor da mi svi postovi i okolni dugmici i gumbovi budu na samo jednom pismu sa max 2-3 fonta zaista bih voleo da se to napravi, nego mis'im da to ne moze.
Zobzirom da se ti razumes i bavis, ovim, kompjuktorima i ako mi kazes da to moze (da ne ispadam neuk pred ljudima) odmah cu da trazim to u posebnom postu.
smile.gif

Ja se, BRE, vec pre nekoliko postova ogradih da se bunim iz cisto vizuelnih i licnih razloga koji nemaju veze sa realnoscu i korektnoscu. mad.gif
Sta me za'ebavate?! laugh.gif

#41 gotivac

gotivac
  • Members
  • 3,096 posts

Posted 04 July 2007 - 16:36

QUOTE(foto @ 4 Jul 2007, 17:21) <{POST_SNAPBACK}>
E,
Ako moze, predlazem ja to sadaodma'!!!
Ako postoji mogucnost da ja napravim izbor da mi svi postovi i okolni dugmici i gumbovi budu na samo jednom pismu sa max 2-3 fonta zaista bih voleo da se to napravi, nego mis'im da to ne moze.
Zobzirom da se ti razumes i bavis, ovim, kompjuktorima i ako mi kazes da to moze (da ne ispadam neuk pred ljudima) odmah cu da trazim to u posebnom postu.
smile.gif

Vidi ovako, ne znam kakve su mogućnosti samog Invboard-a, ali generalno ne bi trebalo da bude nikakav problem da se napravi da se prilikom postovanja tekst konvertuje iz jednog pisma u drugo pre spremanja u bazu. Ionako je ovo što ti i ja pišemo samo jedno polje u bazi.

Kreni sa zahtevima. laugh.gif

#42 Soulkeeper

Soulkeeper
  • Sleepers
  • 17 posts

Posted 04 July 2007 - 16:46

stvarno ne razumem zasto bi sad sve trebalo da bude da latinici , vec i jeste sve osim posta koji je subjektivno misljenje korisnika foruma, tako da bi i on mogao da pise na svom maternjem pismu, a koliko znam u srbiji su ustavom priznata oba pisma ravnopravno blink.gif

#43 CTPAX

CTPAX
  • Members
  • 10,503 posts

Posted 04 July 2007 - 16:48

QUOTE(Soulkeeper @ 4 Jul 2007, 17:46) <{POST_SNAPBACK}>
a koliko znam u srbiji su ustavom priznata oba pisma ravnopravno blink.gif

Nisu. Ćirilica je ravnopravnija. dry.gif

#44 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,994 posts

Posted 04 July 2007 - 16:51

не треба да буде све на латиници, српски користи оба писма и тако треба и да остане

а што се тиче предлога не видим зашто је лош, иако га ја лично не бих користила јер сам некако навикла да су компјутерске зезалице на енглеском па ми сваки други језик ми дође некако чудан

е да, занимљиво ми је што су готово сви компјутери у одређеној земљи намештени на тај језик па се редовно спетљавам са немачким, француским, шпанским, финским, чешким и којекаквим чудним функцијама
а кад неко само спомене функције на српском - е то је једна велика&огромна срамота rolleyes.gif

#45 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,994 posts

Posted 04 July 2007 - 16:53

QUOTE(CTPAX @ 4 Jul 2007, 17:48) <{POST_SNAPBACK}>
Nisu. Ćirilica je ravnopravnija. dry.gif

да, то је једна yucky.gif прича за себе

али свеједно не видим ни проблем ако неко жели да има "српски компјутер" у било ком смислу